Ski-Dooon suolainen hinta

Keskustelun 'Ski-Doo' on aloittanut käyttäjä jiiipeee10, 9/12/13.

  1. LapinStaalo

    LapinStaalo BD RE850 3700-19,Xtrim 600 3700-21,Everest 440-79

    Vs: Ski-Don suolanen hinta

    Se tuo uuden hinta itse kullekin saattais myös riippua paljolti siitä, että mikä on oman vaihokin merkki. Minulle ei ainakaan olis tullu 3 tonnia halvemmaksi skito->polle kuin skito->skito. Suoralla kaupalla toki voi vertailla merkistä toiseen, mutta luulen että ei kaikki ole suoralla kaupalla uutta ostamassa. Voin toki olla väärässäki ja minua on kustu silmään (taas :)) )
     
  2. Åkerman

    Åkerman Sledless

    Vs: Ski-Don suolanen hinta

    Pari tonnia suurempi oli vihreällä tähtivaihdokilla Summitin väliraha vs M8000&Pro :-X
     
  3. LapinStaalo

    LapinStaalo BD RE850 3700-19,Xtrim 600 3700-21,Everest 440-79

    Vs: Ski-Don suolanen hinta

    No juuri tuota tarkotin, että skito kauppiaat ei tuntus hyvittävän muista merkeistä vaihossa skitoohon yhtä hyvin kuin skiitoista. Syytä siihen en tiedä
     
  4. TA

    TA Well-Known Member

    Vs: Ski-Don suolanen hinta

    Onkos tämä nyt sitä uutta taloutta jolla esim. erilaiset dotcomit ja muut kuplafirmat toimii.

    Vanhanaikaisessa maailmassa Elon laskuopin mukaan jos ajatellaan niin verottomaan 100 euron hintaan kun laittaa 24 % alvia päälle tekee yhteensä 124 euroa. 1 %-yksikkö alvia enempi tekee kokonaishinnaksi 125 euroa. Se tekee siis lisää hintaa 0,8 %
     
  5. Leboef

    Leboef Polaris RMK Khaos 3"

    Vs: Ski-Don suolanen hinta

    Ite taas ku Summitin ja Freeriden välillä mietin, niin arvelin että ei se hintaero niin suuri ole, ku ajattelee että Freeridessa kuitenki KYB Pro -iskarit ja startti verrattuna summittiin. Ei se minusta enää niin isolta hintaerolta tuntunu. Tosin ku en mitään ite sillä startilla tee, niin sain kauppiaan kanssa sovittua että startti ja akku pois ja käynnistin tilalle. Sen starttipaketin hinnan verran sain suoraan hyvitystä muista lisävarusteista.

    Ei tämä mitään salatiedettä ole, niin voinhan minä listata mitä varusteita kelkkaan otin ja paljonko makso. Eli 154" freeride ja varusteet:

    -pohjapanssari
    -vetokoukku
    -säädettävä riseri
    -lisäbensapytty
    -pienempi puolikova linQ laukku
    -startti pois ja käynnistinnaru tilalle
    -pilottien tilalle Bladet
    -jääskrapat (BRP:n)
    -ensimmäinen huolto kelkan hintaan
    -kaksi vararemmia
    -öljypönikkä (täyssynteettinen)

    Kaikki edellä mainitut asennettuna toki.

    Hinta tälle paketille 16200€ kun laskettiin suoraan hinnasta pois 500€ ennakkotilaajan etu.

    Minkäslaisia hintoja summiteista olette varusteineen makselleet?
     
  6. Defu

    Defu Member

    Vs: Ski-Don suolanen hinta

    Itse olen suoralla rahalla kelkkaa ostamassa niin en ymmärrä mikä siinä brb:ssä maksaa 6t enemmän kun pollessa.. nyt tosin puhutaan 600 pätkistä mutta kuitenkin.. tuolla 6t tekee polleen vaikka mitä ja siltikin jää vielä rahhoo bensaan ja tupakkiin..lynxin retähän mieli tekis mutta en usko että harrastelijan ajoon on niin iso eroa etteikö sitä tuolla erotuksella saisi ja jäisi vielä ylimääräistä kin..
     
  7. jiiipeee10

    jiiipeee10 Guest

    Vs: Ski-Don suolanen hinta

    erittäin hyvin sanottu.vai olisko oikoluettuna hinta ongelma kun ei osta sitä kelkkaa
    :D
     
  8. Nenone

    Nenone BC X-RS 146"

    Vs: Ski-Don suolanen hinta

    Kerroppas minkälaisen kelkan saat seittemällä tonnilla?

    EDIT:

    Eihän noissa oo ees OVH:ssa tommosta eroo.
    Indy 600 9990e
    Indy 600 SP LE ES 11 190e
    Ski-Doo MXZ X-RS 600 14 580e

    ...ja jotta noista kelkoista vois edes samassa lauseessa puhua niin Polaris vaatii sen Stage 1 paketin.
     
  9. -valopää-

    -valopää- 800x summit `14

    Vs: Ski-Don suolanen hinta

    No jos se polaris tai catti ei kertakaikkiaan nappaa eikä ne ole vaihtoehtoja kauppoja tehessä, nii ainoiksi vaihtoehoiksi jää nuo ylihintaset brp:n vehkeet. simppeliä ???
     
  10. M.E.A

    M.E.A Lynx

    Vs: Ski-Don suolanen hinta

    Se stage 1 nostaa pollen hintaa vielä reippaan tonnin. Hintaeroa kyllä jää mutta ei millään laskuopilla sitä kuutta tonnia...
     
  11. perttuni

    perttuni Lynx Xtrim 900 ACE

    Vs: Ski-Don suolanen hinta

    Semmoinen ero näissä kelkkojen hinnoittelussa on mielestäni verrattuna kymmenen vuoden takaiseen, että mallien hintahaitari on valtava. Nyt ne perusmallit ( esim. föönipätkät) maksaa suunnilleen rahanarvonmuutoksen verran enemmän kuin silloin eli ovat siis suunnilleen samanhintaisia. Sen sijaan esim. vuonna 2003 lynxin huippumalli on maksanut noin 12000€ ja nykyään se on noin 16500€. Tuossa hintaan on lisätty välissä tuollaiset 1000€ provikkaa.
    Tämän laskentalogiikan ongelma on tietysti siinä, että ei sitä hintaa voi loputtomasti jollain prosenttikertoimella suurentaa. Tuotantokulut voi nousta esim. 150€ vuodessa / kelkka, mutta sehän on prosentuaalisesti paljon vähemmän siinä 15k€:n kamppeessa kun peruslaitteessa. Eikä sen kalliimman mallin tekeminen todellisuudessa juurikaan maksa sitä perusmallia enempää. Eroina lähinnä moottori ja iskunvaimentimet. No iskunvaimentimetkin on semmosta tavaraa, että tehtaan ostohinta ei monta kymppiä mahda kappaleelta erota olipa kyseessä 46 lisäsäiliö tai 36mm peruspumppu. Moottori ja sähköjärjestelmä toki paljon kalliimpia jossain ETEC koneessa mitä föönissä.

    Minun mielestä päällimmäinen syy kelkkojen lähtöhintoihin on vaihtokelkkakauppa. Se on suhteellisen riskialtista ja korkeampi hintataso antaa kauppiaille enemmän pelivaraa. Tällä on toki huonotkin puolensa, koska nyt sitten BRP:n käytettyjen hinnat on myös korkeita. Uuteen ( BRP to BRP) vaihdossa liikkeessä tässäkään ei ole ongelmaa, koska kauppias voi taas pelata sillä uudesta saadulla reilulla katteella ja myydä sitten tuon käytetyn reilulla alennuksella. Toisen merkin kauppias ( jolla ilmeisesti kate on pienempi) ei sitten pystykään niin pelaamaan välirahalla ja BRP on hankala ottaa vaihdossa kovien hintapyyntiensä vuoksi.

    Kyllä noiden kelkkojen hinnat pitäisi alkaa järkevöittää. Eli ei niitä hintoja vuosi toisensa jälkeen voi kertoa 5-10%:n lisäkertoimella. Polariksen Widetrak lx maksaa muuten vähemmän kun kymmenen vuotta sitten ;D
     
  12. Fred Scuttle

    Fred Scuttle Lynxejä ja Ski-Doo

    Vs: Ski-Don suolanen hinta

    Polaris Widetrack LX:n ja Yamaha Viking 540:n hinnoittelun takia myös BRP:llä on yksi kohtuuhinnoiteltu kelkka, Lynx 59-Yeti.
     
  13. Bearcat-97

    Bearcat-97 Well-Known Member

    Vs: Ski-Don suolanen hinta

    Muttei nuilla pääse mihinkään?
     
  14. miki

    miki Well-Known Member

    Vs: Ski-Don suolanen hinta

    Ei se hinnoittelu aina johdu tuotantokustannuksista, brp:n markkinointi on kyllä onnistunut tuotteen brändäämisellä ja mielikuvan rakentamisella. Oheistuotteet on ihan omalla tasolla valikoiman ja näkyvyyden osalta verrattuna kilpailijoihin. Ainakin Suomessa Catti on ihan surkea markkinoija...eikä ne muutkaan juuri parempia ole. Pollella on sentään jotain yritystä.

    Onnistunut markkinointi lisää kysyntää ja kun joka vuosi myydää ei oota, niin se antaa aika vapaat kädet hinnoitella tuotteet. Muilla hyllyt notkuvat myymättömistä uusista tai ylivuotisista laitteista, joita joudutaan myymään sitten minimikatteella.

    Eikä laadun tarvitse tosiaan olla se ylihinnan peruste...hyvä brändi, riittävä laatu ja kysyntä. Esim. HD kauppaa törkyhintaan 20-luvun tekniikkaa...ja kauppa käy ;D
     
  15. ÄRRRÄ

    ÄRRRÄ Well-Known Member

    Vs: Ski-Don suolanen hinta

    Älä nyt ala heti vääntää, menee lukkoon tämäki muuten ;D
     
  16. snoub

    snoub Well-Known Member

    Vs: Ski-Don suolanen hinta

    Tämä ei varmaan kaikkia miellytä, mutta en tiedä tarviiko olla kuinka sokea jos ei huomaa viimiestelyssä eroa. Nuo amerikan serkut on kuin vasemmalla kädellä tehtyjä työnjäljen suhteen, muovit, viimeistely, tukivarret ja niiden saumat ym. BRP muistuttaa enemmän valmista teollista tuotetta ja osa kilpailevista kamppeista ennemminki hätäisesti kyhättyjä protoja, uusissa cateissakin maalipinta ainakin messuvehkeissä aivan jäätävää appelsiinia.

    Täysin toinen juttu on se että onko noilla jutuilla tositoimissa yhtään mitään merkitystä, enkä epäile etteikö toiminnan puolesta nuo amerikan ihmeet olisi tilanteen tasalla varsinkin kun umpisen kelkoista puhutaan. Erittäin positiivista kuitenki että työnjälki näkyy myös hintalapussa ja edes joku pyrkii rajoittamaan tuota brp:n kieltämättä törkyistä hinnoittelua.

    Muistini mukaan brp:t on jenkeissäkin kalliimpia, jos ei ole niin mahtaa polle ym. myydä siellä niin hyvin että valmistajalla on vara ottaa vähän lihavampi siivu välistä.
     
  17. julli

    julli rmk

    Vs: Ski-Don suolanen hinta

    ja myös alumiinipalikat on melko karua viimeistelyä polleissa, esim takapuskuriin ja liukurunkoihin ei voi paljain käsin koskea ko alkaa veri lentämään

    e:eek:nneksi näitä kelkkoja(rakennussarjoja) tehhään myös meile sippimiehille niin ei tarvi niitä vähiäki rahoja ryypätä
     
  18. FRaider

    FRaider Member

    Vs: Ski-Don suolanen hinta

    Jos ne uuden hinnat kirpoo niin ostaa parivuotta käytetyn, jää sitten rahnoo polttoaineisiin köryytellä koko talven. 8)
     
  19. M.E.A

    M.E.A Lynx

    Vs: Ski-Don suolanen hinta

    Monelle taitaa uuden suurin ostoperuste olla takuu, parivuotiaassa takuut menny jo.
     
  20. -valopää-

    -valopää- 800x summit `14

    Vs: Ski-Don suolanen hinta

    Näinpä, ite näin sippimiehenä vaihan 2v välein uuteen että menee aina takuun piikkiin jos jotaki laukiaa :-X
     

Suosittele tätä sivua