AC Jag 3000 long telasto ja mattovaihtoehdot

Keskustelun 'Korjaamo' on aloittanut käyttäjä mbk, 31/12/13.

  1. mbk

    mbk AC jag 3000 f/c Lång

    Pari vuotta sitten hankin tällaisen kelkan ajatuksella että jos ens talvena ei ole lunta niin jätetään tallin perukoille pölyttymään. Eli kelkka toimii lähinnä maastossa liikkumisvälineenä korkeamman lumen aikana jota täällä satakunnassa harvemmin on ;D Nyt tässä parin vuoden aikana tietoisuus näitten tekniikasta on vähitellen alkanut valkenemaan.

    Jaggiin noita pitkiä mattoja ei näytä oikein saavan muualta kuin rapakon takaa ja sieltäkin osa matoista näyttää olevan oem -kamaa ja matto tuskin ainakaan hirveesti paranee 20 vuoden mytyssä seisottamisella. Tätä foorumia seikkaillut ristiin rastiin ja aika vähän tarinaa näistä vanhemmista jageista löytyy muuten kuin muistelukuvien muodossa. Sen verran murusia minunkin silmiin on kuitenkin osunut että näihin(kin) on soviteltu muitten kelkkojen telastoja ja mattoja, mutta se ei ole vielä valjennut että mitä merkkejä/malleja ja miten tuo käytännössä toteutetaan? Eilen tossa mittailin että telasto on 160cm pitkä ja matto telan päällä 180cm päästä päähän. Jagin maton mitat ovat 151" x 15" eli 3835mm x 381mm ja tunneli muutaman sentin leveämpi.

    Matto mulla on tossa vielä kohtuu hyvässä kunnossa mutta kattelin että liukumuovit eivät enää ihan parhaassa hapessa ole ja sitä kautta äkkiä vaihtaa koko paketin paremmin ylläpidettävään.

    Jagin telaston ja rungon välissä on 4kpl noita spiraalijousia. Youtubesta olen katellut monia telastonirrotusvideoita mutta uudemmissa kelkoissa moisia "häiriötekijöitä" ei näyttäisi olevan. Miten nuo jouset löysätään/kiristetään kun jos nuo rungon kiinnityspultit tuosta avaa telastoa pois ottaessa niin jousethan siitä paukkaa hallitsemattomasti mihin sattuu.
     
  2. matti

    matti XRS 600 -07

    Vs: AC Jag 3000 long telasto ja mattovaihtoehdot

    Onko tuo vakiomatto sillä kapeammalla liukurunkovälillä? Siihen se isoin modaustouhu liittyy, koska kaikki 'vakiomatot' on leveämmällä liukurunkovälillä. Teoriassa holkitat kaikki pukit leveämmiksi alhaalta, niin alkaa vaikomatot käymään sen puolesta. Vetoakselin rattaat pitää myös siirtää uusille kohdille ja muistaakseni 'keskiratas' jää tarpeettomaksi.

    Maton pituuden kanssa on paljon helpompaa modailla. Ja pieni kavennuskaan ei ole onkelma.
     
  3. mbk

    mbk AC jag 3000 f/c Lång

  4. matti

    matti XRS 600 -07

    Vs: AC Jag 3000 long telasto ja mattovaihtoehdot

    Kannattaa voorumiltakin katella jos olis käytettyä mattoa tarjolla. Kyllä se muistaakseni kattilan jako on normaali 2.52" mutta tosiaan kato se telasto, onko se kelkassasi kapeaa mallia. Kyllä siinä puuhaa on jos sen alkaa leventämään ;)

    Tuo 396 on kyllä jonkin verran pitempi kuin vakio... Jos jotenkin pystyisi etukäteen tarkistamaan riittääkö kirivara, vai pitäisikö telastoa siirtää muutama sentti tai jotenkin hitusen jatkaa perästä.

    Eikös 384 ole vakiomitta ja just oikea?
     
  5. mbk

    mbk AC jag 3000 f/c Lång

    Vs: AC Jag 3000 long telasto ja mattovaihtoehdot

    Juu 384 on vakiomitta ja näytti silläkin mitalla sopivia löytyvän.

    Jos tuota alkuperäistä telastoa voi käyttää niin kannattaahan tuohon sitten nuo liukumuovit vaihtaa.
     
  6. mbk

    mbk AC jag 3000 f/c Lång

    Vs: AC Jag 3000 long telasto ja mattovaihtoehdot

    [​IMG]

    Tossa noita telaston mittoja eli rullien ulkoreunasta ulkoreunaan 310mm ja rulla n. 10-12mm paksu. Nämä nykyiset matot taitavat olla kaikki samalla rullaleveydellä? Kuinkahan paljon se tuosta poikkeaa?
     
  7. julli

    julli rmk

    Vs: AC Jag 3000 long telasto ja mattovaihtoehdot

    mittaa liukujen väli, se on ratkaiseva. mattoja löytyy ainaki 35cm leveistä ylöspäin mutta kaikissa sama liukujen väli eli MUISTAAKSENI 225mm
     
  8. Härde

    Härde Well-Known Member

    Vs: AC Jag 3000 long telasto ja mattovaihtoehdot

    Kuvasta laskemalla sain liukurunkojen väliksi sen 190mm, eli vanhan kapeamman erikoisuuden. Vanha telakin lienee sen 40cm ja rapiat leveä, vai onko saanut 38 leveänä? (sattuu löytymään tuommoinen 40 leveä varastosta ja olen olettanut että kaikki vanhat jagit olisi sellaisella olleet)
    Uusi tela menee kun levittää tuon välin siihen 225mm, kuten jo aiemmin mainittu.
    Nähtävästi se vanha tela on kolmirivisellä nappula vedolla, jolloin niitä vetopyöriä joutuu ainakin siirtämään akselilla ja ehkä viisasta lisätä sellaiset toisella kyljellä vetävät. Lisäksi varmaan taka-akselia joutuu muokkaamaan kääntörullien paikkojen suhteen.
     
  9. mbk

    mbk AC jag 3000 f/c Lång

    Vs: AC Jag 3000 long telasto ja mattovaihtoehdot

    Juu tosta kuvasta puuttuu liukumuovit eli väli niiden kanssa 164mm. Vanha matto on 38cm leveä ja 384cm pitkä ja on vielä siinä kunnossa että tämä talvi ajellaan sen kanssa (jos sitä lunta tai ees pakkasta ny ensin tulee tännekin päin suomea... ). Aikalaillahan tolle tarttee sähköliimaa tarjoilla jos ensin rataa levittää ja sitten pyöriä kaventaa että uudemman malliset matot tohon istuu.

    Edit:
    Toista se on tuolla ameriikoissa...
    http://www.gearhead.com/arctic-cat-0602-252.html#/s/ARC//0602-252/1

    $572.64
    Retail Price: $594.95 You Save: $22.31 or 4%
    Ships in 3-6 Business Days

    ;D ;D
     
  10. RSErkki

    RSErkki Well-Known Member

    Vs: AC Jag 3000 long telasto ja mattovaihtoehdot

    Koitin tuolta vuosi sitten kyseistä mattoa tilata, mutta useista yrityksistä huolimatta en sieltä koskaan mitään vastausta saanut? ???
     

Suosittele tätä sivua