Autojen lisävaloista

Keskustelun 'Vähemmän kelkkailuun liittyvä jutustelua' on aloittanut käyttäjä Puppe, 27/10/07.

  1. J.T.M

    J.T.M Well-Known Member

    Vs: Autojen lisävaloista

    Kannattaskohan tuo laittaa nuitten cobran 55w ballastien kans vaikkapa tuommoset cnlightin 35w polttimot? Syttysköhän nopeammin, kun nykysellään ovat aika hitaat 55w polttimoitten kanssa. Mitenhän lie kestää jos laittaa 35w polttimot? Vaikka tuommoset: http://www.ebay.com/itm/cnlight-Xenon-HID-bulb-H1-H3-H7-H9-H11-9005-9006-4300k-5000K-6000K-8000K-/300832240573
     
  2. miqwe

    miqwe Xtrim ´14 pro-ACE

    Vs: Autojen lisävaloista

    Voi syttyä, ellei ballasti oo luonnostaan vähän/varovaisesti virtaa antava sekä vievä sytyttäessä. Värilämpötila voi mennä sitten hiukan lämpimämpää kohen, mitä esim 45w polttimolla. Luonnollista, kun pienikammioista poltinta ajaa isompitehosella ballastilla. Cnlight on hyvä valinta polttimoksi. :)
     
  3. Kaimann

    Kaimann Akuutti kelekkakuume ja krooninen rahapula

    Vs: Autojen lisävaloista

    _Noissa nbb alphoissa jotka tilasin on 55w polttimot ja 70w ballastit, myyjä mainosti että syttyy reilusti paremmin ku 55w ballastilla.
     
  4. J.T.M

    J.T.M Well-Known Member

    Vs: Autojen lisävaloista

    Ballastit on tämmöset: http://www.google.fi/imgres?sa=X&biw=1280&bih=684&tbm=isch&tbnid=4NiA_5EHGzrrGM:&imgrefurl=http://matako.fi/catalog/index.php%3FcPath%3D65_83&docid=IVpuRKXOMdfaBM&imgurl=http://matako.fi/catalog/images/s1608-8307.jpg&w=400&h=300&ei=Kg3HUr-mEobYygPd-oDgBw&zoom=1&v Värilämpötilaksi joku 4300-5000k
     
  5. Hemikoo

    Hemikoo Sidewinder xtx se 137", SXR 700

    Vs: Autojen lisävaloista

    Nyt kuukauden emännän autossa 15v vanhat Bosch touringit: http://lisavalot.valmiskauppa.fi/bosch-kaukovalo-touring-190-1224v-p-1342.html
    Joita ei voi hinnalla haukkua kyseessä pitäisi olla 2kpl hinta, noihin 100w hehkut sisään ja juuri sopimoilleen valoa joista suurin osa mukavasti penkoilla kuitenkin sen 300m näkee kivuttomasti kuitenkin ihmeen pitkään voi ajella vastaantulevia vastaan. Kaveri meinasi ostaa tuollaiset mutta päätyi muihin halppisvaloihin koska ulkonäkö on vanhahtava näin toki on mutta on sirot eikä mitkään 15cm syvät ämpärit, kaveri pettyi pahasti valoihin ja tilasi tänään touringit ;D
    Itse tiedän nyt ja tulevaisuudessa mitkä lisävalot valitsen!
     
  6. J.T.M

    J.T.M Well-Known Member

    Vs: Autojen lisävaloista

    Onkohan volvo 850 laillista asentaa lisävalot, kun siinä palaa pitkien kanssa samalla lyhyet valot, elikkä 4 kpl. Jossakin taisi olla puhetta ettei saisi olla 6kpl valoja päällä yhtäaikaa? ??? Ei ole minun autoon tulossa niin pitää vähän kysellä.
     
  7. Tikkersson

    Tikkersson Ei kelkkaa - harrastus ohi toistaiseksi...

    Vs: Autojen lisävaloista

    Jos valot on samassa umpiossa yhtenäisen lasin alla, ne lasketaan yhdeksi valoksi per puoli.
     
  8. J.T.M

    J.T.M Well-Known Member

    Vs: Autojen lisävaloista

    Vaikka siellä on 2kpl polttimoa per puoli? Tai ne on niinku erillisissä umpioissa siellä lampun sisässä. Vissii h1 polttimoita.
     
  9. Tikkersson

    Tikkersson Ei kelkkaa - harrastus ohi toistaiseksi...

    Vs: Autojen lisävaloista

    Kyllä, kyllä. Kaukovaloja voi olla jopa 6kpl yhtäaikaa päällä jos ne kaksi on sen yhtenäisen lasin alla.
     
  10. Täällä taas...

    Täällä taas... kelkaton, eikä tuu enään.

    Vs: Autojen lisävaloista

    Lähivaloja ei lasketa kaukovalojen ref. lukuun mukaan. Eli yhtä aikaa palavia lamppuja on 4kpl ku on lisävalot keulalla. Laskennassa ainoastaan kaukovalot.
     
  11. Ismo

    Ismo M1100T Summit800

    Vs: Autojen lisävaloista

    Bi-xenoneista vielä, että tuntuu olevan melkosia laatueroja. Asensin hiaceen eilen uuden sarjan, kun vanhasta kärähti ohjainrele. Uudella sarjalla ei sitte tehny yhtään mitään, vanhoilla säädöillä näytti kymmenen metrin päähän ja hajavaloa niin pahasti, ettei ylemmäksi voinut säätää, eikä varmaan olisi riittäny säätövarakaan. Laitoin sitte vanhasta sarjasta hehkut takaisin, nyt taas näkee hyvin.
     
  12. marde

    marde Well-Known Member

    Vs: Autojen lisävaloista

    Täällä on kans tuommonen samanlainen setti ja vaikka kyllä tuolla 70w ballastillakin jonku aikaa menee että syttyy täyteen tehoon, niin siltikin ero syttymisessä on melko merkittävä.
     
  13. Ismo

    Ismo M1100T Summit800

    Vs: Autojen lisävaloista

    Nyt on valo katola. Tai on se jo maanantaina sinne hypäny.
    Enemmän odotin, mutta ei tuokaan huono ole. Kantamaa ei ole yhtä paljon, kuin verrokkilampuilla(3kpl bosch rallye225 55w xenon), mutta leveämpi ja erittäin tasainen valokeila. Ei minkäänlaista selkeästi kirkkaampaa pistettä, kuten normi valoissa, minkä vuoksi helppo säätää.
    Eilen oli sellainen keli, että mikä tahansa valo jäätyi. Xenonit saa sulaksi, kun laittaa parkissa valot päälle, mutta ledi ei sulanu ko tallissa. Laitoin silikonisprayta, jos se vähentäis lumen tarttumista.
    Tällä hetkellä minulla on vielä boschilaisetkin keulassa, kytkimestä voin valita kummat valot palaa. Jos jäätymisestä ei tule ongelmaa, niin varmaan otan boschit pois ja jätän ledin katolle. Kokonaisuudessaan se kuitenkin valaisee ojan pohjat yms. niin paljon paremmin, ja kun kyse on hiacesta niin ei sillä rallia ajeta. Nyt se on kattotelineessä kiinni, mutta tarkoitus olisi laittaa vain magneeteilla paikalleen.
    Vaikka moitinkin valon kantavuutta, niin kyllä sillä silti kauemmas näkee kuin yhdelläkään halogeenilla, mitä olen käyttänyt.

    Ps. Joku hintaa kysyi, niin vähän alle 210 euroa, ei jääny tullin haaviin. Jostain syystä kiinasta tulevat paketit ei ole vielä kertaakaan jääny tulliin, rapakon takaa taas melkein joka kerta.
     
  14. jekkuK

    jekkuK Näin tänään ja huomenna toisin

    Vs: Autojen lisävaloista

    http://www.lazerlamps.com
    Jos jollakin auton keulassa tuolaset ledi-pitkät niin kertokaapa mielipide.
    Ei ainakaan tarvi tapella ref.kanssa ja syttyy jouten
     
  15. TA

    TA Well-Known Member

    Vs: Autojen lisävaloista

    Mihin perustuu tuo ettei tarvitsisi tapella ref:ien kanssa?
     
  16. jekkuK

    jekkuK Näin tänään ja huomenna toisin

    Vs: Autojen lisävaloista

    7,5 ja 12.5ref. Riippuen mallista jotka tie liikenteeseen hyväksytty.
     
  17. karppinen

    karppinen Expedition 600 sdi

    Vs: Autojen lisävaloista


    Onko kantavuutta kuitenkin joitaikin satoja metrejä? Sanoisiko sitä nyt lyhyeksi vai pitkäksi valoksi?
    Kuva olisi hyvä...

    Kiinnostaa juurikin tuo lamppu tyyppi kun pitäisi museoautoon saada paremmat valot. Magneetti kiinnityksellä ajattelin...
     
  18. Ismo

    Ismo M1100T Summit800

    Vs: Autojen lisävaloista

    Kuvia
    [​IMG]
    [​IMG]
    Ylemmässä led, alemmassa 3 xenonia ja molemmissa vielä bi-xenonit. Eli tuo on ehdottomasti pitkä valo ja näyttää yhtä kauas ko parhaatki halogeenit, mutta ei kuitenkaan pärjää kantavuudessa xenoneille.
    Paras ratkaisu olisi varmaan ledeissä 10 ja 20 asteen yhdistelmävalo tai sitten tuon lisäksi vielä pistevalo, mutta niissä oli hintaa tuplasti.
     
  19. Leader Dog

    Leader Dog ROTAX 440x-06 +R8 -63+R8 -64+912-ULS

    Vs: Autojen lisävaloista

    Motonetistä löytyy apupitkien johtosettiä CAN-BUS järjestelmällisiin saksalaisiin kosliin, hintaan n.95€ ja samaa Sebab settiä on jossain toisaalla myynnissä n.230€....valinta kysymys, nääs.
     
  20. V1ll3

    V1ll3 RMK 800 -14

    Vs: Autojen lisävaloista

    Syksyn pimeisiin iltoihin valoa. Auton omat valot bi-xenon philips d2s xtreme vision ja lisäpitkät hella comet ff200, 45w 5000k polttimoilla ja 110w ballastimeilla. Molemmissa kuvissa sama valotusaika.
    http://aijaa.com/73GEWb
    http://aijaa.com/DpUFpi
     

Suosittele tätä sivua