Rotax 583 rave käy liian kylmänä

Keskustelun 'Korjaamo' on aloittanut käyttäjä piippu 1st., 11/2/09.

  1. piippu 1st.

    piippu 1st. Well-Known Member

    No mikäs se nyt tällainen vika on, että ajossa lämmöt ei nouse millään yli 30°C ja termarikin vaihdettu "uuteen" ...eli toimivaan käytettyyn (uusia ei saa) ja paikallaan piiitkään käytellessä saa nousemaan sinne 80°C nurkille, mutta laskee HETI liikkeelle lähdettyä sinne 30°C nurkille ja kone käy ihan korvakuulollakin liian kylmänä.....

    Tuo teki saman joskus vuosia takaperin, mutta vain kerran, kesken ajon laski lämpö ja nesteet tarkastettua (oli, riiittävästi) palasi normaaliksi....kunnes taas......
     
  2. Kiertokanki

    Kiertokanki Evo 500

    Lämpiääkö syylärit?
     
  3. piippu 1st.

    piippu 1st. Well-Known Member

    :eek: Yllättävä avaus....eipä tullut edes mieleen koko syylärit-> Kokeilemaan, kun en todellakaan tiedä, mutta kelkka on pikkuveljellä "leasingis" niin menee kotvanen ennenkuin asia on tarkistettu (ainakin sieltä nousi semmonen normaali höyry kun paikallaan käytteli)

    Senverran pitää urkkia jo etukäteen, että mitä meinasit viaksi jos lämpee...tai sitten ei lämpee ???
     
  4. kölökki

    kölökki Well-Known Member

    Voisko olla järjestelmässä ilmaa, se antaa silloin väärä tieto anturille.
     
  5. Kiertokanki

    Kiertokanki Evo 500

    Termarivika jos lämpiää, ja voi olla lämpömittarivikaki.
     
  6. piippu 1st.

    piippu 1st. Well-Known Member

    No pitää ottaa vielä se "uusikin" termari irti ja kokeilla keitellä missä asteessa aukee. Mittarivikaa en meinaa ihan tältä istumalta sulattaa, kun sen saa paikallaan tosiaan nousemaan sinne 70-80°C nurkille, jolloin käyntiäänikin alkaa kuulostamaan siltä mitä tuo 583rave pitääkin. Ajossa, ja paikallaan siinä 30°C kuulostaa ihan siltä, mitä kylmä kone kuulostaakin.

    Tuota ilmanlukkoakin pitää tutkia uudelleen, mutta en uskoisi tuohonkaan, kun pikkuveli ajoi tuolla noin 300km ennenkuin muisti asiasta minulle mainita :mad: Ja mielestäni tuossa matkassa olis jo tullut "vika ulos" jos ilmalukko olisi kyseessä...
     
  7. Kiertokanki

    Kiertokanki Evo 500

    Joo ei se mittarin anturi voi ilmassa olla ellei neste ole tosi vähissä, ilma tulee koneesta aina paisuntasäiliöön kunhan nestettä on riittävästi.
     
  8. skspolaris

    skspolaris Well-Known Member

    eihän sitä paljon muita vaihtoehtoja ole kun tuo termostaatti tai mittari vika
     
  9. piippu 1st.

    piippu 1st. Well-Known Member

    No joo, juippi soitti syylärituloksen ja kuulemma heti ajosta kokeiltuna vain haalea, mutta kuumenee nopeasti paikallaan käydessä....minusta ihan ok!?


    Mites se kierto tuossa menikään, kun koneellehan menee kolme letkua ja termari on kannessa alemmassa putkessa....voiko se kiertää väärin jostainsyystä ::) Tai sitten se minun "uusi" termarikin päästää läpi (ei asetu tiiviisti koloonsa tjsp. koska en ole sitä itse päässyt vaihtamaan)
     
  10. skspolaris

    skspolaris Well-Known Member

    tuskin se yhtä äkkiä alkaa väärin päin nesteet kiertään eiköhän se pumppu yhteen suuntaan vain pumppaa itsellä oli tuollainen 583 rotax ja jäi vähän ilmaa niin lämpeni saman tien liikaa että tuskin ilmaakaan..voi olla mittari vikakakin ainakin autoissa ollut mittareissa vikaa kun näyttää liian vähän ajossa
     
  11. T-Cat

    T-Cat Well-Known Member

    Tuskin se "käsimittari" paljoa valehtelee, kokeilee sillä letkuja sekä syyläreitä, ennen ja jälkeen ajojen. Tuntee ainakin eron ja voi päätellä jotain.
     
  12. piippu 1st.

    piippu 1st. Well-Known Member

    Jep, vihelletään peli poikki toistaiseksi ja koitan jollain oikealla mittalaitteistolla hahmotella noita lämpöjä.....


    To be continued........
     
  13. ITP

    ITP Well-Known Member

    Poraappas pieni (n,4mm) reikä siihen termarin reunaan. Kiertää ainaki nesteet sen jälkeen.
     
  14. I_me

    I_me Paljon osia, mut ei enään yhtään kelkkaa...

    Kiertävät vain hieman väärin. 583 termari kun pelaa siten että se vaihtaa nestevirran joko syyläreille tai paisuntasäiliölle, ei missään tilanteessa katkaise sitä.

    494 ja 670 koneessa ainakin on samanlainen termari, oiskohan myös läppä rotaxeissa? nestekierto on ainakin toteutettu samanlailla.
     
  15. piippu 1st.

    piippu 1st. Well-Known Member


    Ahaa! Siis tuo todellakin kiertää noin tuo neste...elikkä olisiko tuo nyt sitten niin, että neste kiertää jostainsyystä kokoajan tuolla syylärillä ja siitäsyystä ei lämpeä kuin paikallaan. Koska tuo mittarivika (joo, en oo saanut vieläkään kelkkaa talliini, että voisi perehtyä aiheeseen) tuntuu hieman oudolta, koska tosiaan paikallaan saa lämmöt nousemaan sinne 70-80 asteeseen...ja jos mittari takkuaa, tarkoittaisi se ajossa oleva 30astetta-> 80astetta todellista, ja taas paikallaan käyttäen 80astetta olisi sitten sen 130astetta :-X

    Mutta tapaus tutkitaan, vaikka siihen menisi vuosi, tai pari ja kokeilen kysäistä noita uudempien termareita (en kehtais tuosta 670:stä alata irti repimään :'( )
     
  16. vaneju2

    vaneju2 Member

    Vs: Rotax 583 rave käy liian kylmänä

    Nyt on menny se vuosi tai pari, ja kun on just samanlainen vika nii nostetaanpa vanha aihe....

    Eli tosiaan vaikka varttitunninki ihan normaalisti ajelee, niin kone on vielä nii kylymä, että kestää käsi lyä konneen kylkeen. Luultavasti tästä johtuu se että syö tulppaa. Onko totta, että termostaatti aukeaa jo 42 asteessa, kun siinä termostaatin kyljessä on merkintä.

    Oisko ideoita mistä sais termostaatin (tai oisko kellään ylimääräsenä) ko niitä ei vissiin uutena saanu?

    Edit: Ja onko kukaan laittanu peltiläpyskää sen termostaatin tilalle, ja jos on nii minkäkokonen reikä ois hjuva? :)
     
  17. Tepa73

    Tepa73 Yamaha RX1-06 PPS

    Vs: Rotax 583 rave käy liian kylmänä

    Väittäisin että siinä on 42 asteinen termari.Kakstahtinen käy yleensä viileämpänä kun nelari eli sulla on kyllä kaikki ookoo...
     
  18. vaneju2

    vaneju2 Member

    Vs: Rotax 583 rave käy liian kylmänä

    Kaverilla samalla konneella oleva vehe, nii lämmöt huitelee kymmenen minuutin ajon jälkeen siellä 60-70. Pitänee tehä sinne se peltiläpyskä ja hakuammunnalla sopivan kokonen reikä siihen, että alkais lämpeneen.
     
  19. spiidi11

    spiidi11 Active Member

    Vs: Rotax 583 rave käy liian kylmänä

    mulla on normissa 40-50 astetta kun ummella ajelee mutta jos hitaasti törrää mettä pätkiä niin nousee 70asteeseen ja tuntuu että alkaa keittämään ku ainaki sen verran hohkaa lämpöä.. minusta aivan oikein on lämmöt?
     
  20. vesahalttu

    vesahalttu Well-Known Member

    Vs: Rotax 583 rave käy liian kylmänä

    katalooki näyttää että termari olis 42 asteinen.
    vois olettaa että termarin välissä olis jotakin kakkaa, kun painettakaan tuskin voi kovasti olla kun kiertää paisariin, ellei se ole tukossa jostain.
     

Suosittele tätä sivua