YLLÄS

Keskustelun 'Baana' on aloittanut käyttäjä arisal, 1/1/12.

  1. jumo

    jumo Well-Known Member

    Vs: YLLÄS

    Ja ko jonku euron sijoittaa niin paikallisista kaupoista saapi sen kelkkareittikartan, niillä euroilla sitten koittavat pitää noita reittejä ajokuntoisena.
     
  2. Hurulau

    Hurulau Well-Known Member

    Vs: YLLÄS

    Vuosi tätä on taas ootettu ja täällä ollaan. Huomenna edessä kauden ekat ajot :p
     
  3. Arwid Käkivaara

    Arwid Käkivaara Well-Known Member

    Vs: YLLÄS

    Kunnossapito kyllä todella ahkeraa ylläs -Levi sektorilla, lyne miehellä tulee nyt kylmä nollakelissäkin. Enontekiöllä löyty normi nautittavaa reittiä, suuri yllätys oli Muonion lyne miehen makuun yli tasaset polut... alustan aiotut hienosäädöt jäi tekemättä mystisesti kadonneessa takuupatissa äkäslompolon -muonio ikiaikaisella luomureitillä...
     
  4. SKMXZ

    SKMXZ No sled now...

    Vs: YLLÄS

    Kaveri oli siellä viikko sitten ja joka päivä piti kärryllä siirtää kelkka 1km verran reitille. Viranomaiset kirjoittaa siellä kyllä sakon ku oli jostain asiaa kyselly. Ei sillä jarvellä saa kai ollenkaan ajella.
     
  5. Henkka74

    Henkka74 Member

    Vs: YLLÄS

    On sijoitettu se 10 euroa karttaan, se oli heti ensimmäinen toimenpide kun saavuttiin kylälle. Pitänee tutustua tänään päivännäöllä tarkemmin josko täältä Nililahdesta pääsisi vaikka tienreunoja myöten reitille. Kärrisulkeiset ei oikein ole hyvä vaihtoehto, kun kotipäällikkö ei rupea kärryn kanssa peruuttelemaan mökkialueella, ja 2/3 osaa lapsista haluaa lasketella kun 1/3 osa istuu kuin tatti kelkan kyydissä. :)
     
  6. pedro

    pedro POLARIS SB ASSAULT 600 -14, Lynx rave 550 -08

    Vs: YLLÄS

    Laillisesti et taida päästä niin omalla vastuulla ja kymmenen päivä sakkoa ko se oli vai miten se oli ;D

    Illalla tulin Röhkömukkaan asusteleen ja näin neljän kelkan ajelevan pitkin jalankulku väyliä joten eiköhän joku vastustaja ole ilmoitellut eteenpäin. saattaa joku ruveta sakotteleen jos resurssit antaa myöden...

    Jos joku vailla ajoseuraa niin voi ilmoitella. Vauhti ei mittään huimaa ku sissäänajovaihe menos ja aikasta vähä kuskillaki tälle talavee kertynyt.

    Jani
    0405151oo1
     
  7. Henkka74

    Henkka74 Member

    Vs: YLLÄS

    Äsken tein pienen pyrähdyksen Kuertunturilla. Ajelin varovaisesti tien laitaa myöten nililahdentietä ja sitten kevyenliikenteen väylän ja maantien välisellä penkalla lähelle Jounin kauppaa, ja siitä reitille. Ei luulisi kauheasti ihmisiä haittaavan, vaikka todellisuus onkin kyllä varmasti toinen eli jollain on mennyt aamumurot väärään kurkkuun. Pitää kokeilla jos nyt tämän viikon ajot saisi tuota kautta hoideltua, jos ei niin sitten täytynee keksiä joku vara suunnitelma. Ensi vaikutelma on, että Levillä tämä moottorisuksella liikkuminen on aika paljon helpompaa.
     
  8. Arwid Käkivaara

    Arwid Käkivaara Well-Known Member

    Vs: YLLÄS

    Tuon vuoksi lompolo minulla poikotissa, ku katkasivat reitit ja järvellä ajon kielsivät vielä.

    Ylläsjärvellä paljon helpompaa, jopa tankille ja syömään pääsee luvallisesti.

    On Se ihme, että raha ei kelpaa lompolon yrittäjille.
     
  9. Henkka74

    Henkka74 Member

    Vs: YLLÄS

    Tuntuu siltä että tämä lompolon alue on enempi hiihtäjille suunnattu paikka, mutta olisi aika mahtavaa jos suvaitsevuutta olisi kelkkailuunkin enempi. Näkyy tuossa järvellä ajelevan porukkaa kelkoilla ahkiot perässä ja ilman. Lieneekö sitten paikallisia??
     
  10. TripleMax

    TripleMax Yamaha V-Max 700

    Vs: YLLÄS

    Pitänee parin tunnin päästä lähteä testaileen reittejä. Taitaa olla paras roudata kelkka reitin alkuun niin ei tarvi sakkoja maksella, vaikka näkyyhän tuolla olevan kelkkamiehiä tienvarsilla ajellu.
     
  11. PteQ

    PteQ Äksy polle

    Vs: YLLÄS

    Kyllä taas kelkkailijoiden maine kasvaa, kun täällä ylläksellä ajellaan pitkin kevyenliikenteen väyliä ja ihan tavallisia teitäkin pitkin mieletöntä vauhtia jalankulkijoista ym. välittämättä. Onko niin vaikeaa tehdä siirtyminen rauhallisesti ja mahdollisimman laillisesti? Pitäkää sinkki kireenä sitten tuolla tunturissa/avoimilla reiteillä.
     
  12. jii72

    jii72 Member

    Vs: YLLÄS

    No levillä eilen illalla joku mökäpönttö kelkkailija kahteen eri kertaan seitsemän ja kymmenen aikaan illalla huuatti keskustassa ees taas... kyllä se siitä maine paranee ;D
     
  13. Hurulau

    Hurulau Well-Known Member

    Vs: YLLÄS

    Ekat 60km ajettu.. pieniä tekniikkamurheita piteli ja hääty reitinvarressa kuomuja levitellä, josta päästäänkin asiaan miksi ensinnäkään nyt tänne kirjotan.. Oltiin aurinkotuvan lähellä loivassa mutkassa ulkokaarteessa että ohimenevät varmasti huomaa ajoissa hiljentää (kelkka kuoli siihen paikkaan).. noh.. sinä 3700 boondokkerilla ajanut, jos luet tämän niin koitahan nyt vittu saaha jotaki liikettä sinne tyhjän päähästi! Kiitos jääkamista joka lensi silmäkulmaan, vähän sivuun ja ois voinu sanoa hyvästit silmäle. Ei tulis itellä ihan heti mieleen lyä läppää tankoa vasten jos on ihmisiä reitin ulkokaarteessa vailla suojaa tai muutenkaan ja heittää kuution verran rojua niskaan.. vittu jos kiinni oisin saanu niin selkärangan oisin perseen kautta kiskonu ulos.. kiitos nam..
     
  14. Henkka74

    Henkka74 Member

    Vs: YLLÄS

    Teitä taisi olla muutama kelkallinen siinä parkissa, suhattiin siitä pojan kanssa old school pollella kohti ylläsjärveä. Tänään näkyi poliisitkin ajelevan lompolossa, eikä nuo kauhean kiinnostuneita ollut vaikka ajeltiin tien ja jalkakäytävän välisellä alueella.
     
  15. Hurulau

    Hurulau Well-Known Member

    Vs: YLLÄS

    Joo 2 nytroa ja 1 phazer. Aika paljon oli muuten junnujen ajeluttajia liikkeellä :) Eipä ne poliisit taia hirveästi välittää jos menee reitiltä tankkaamaan jounin kaupale, kun muutakaan vaihtoehtoa ei yksinkertasesti ole, kunhan se järki pysyy päässä ja osaa ihmisiksi liikkua.
     
  16. tuzeez

    tuzeez Well-Known Member

    Käväsin vissy kaupoilla Eelin kaupassa tänään ja törmäsin näihin kahteen hurjapäähän jotka vetelivät donitseja ja muuta sick oossom- manöveerejä parkkipaikalla. Kattelin siitä sivusta kunnes alkoi kivet ropista oman auton kylkeen niin vähän onnittelemassa kavereita hienoista donitseista. Kyllä oli hienot liikkeet teillä pojilla! Kaks vanhaa paskaa kelkkaa, polaris ja arctic catin joku kaks huonetta ja keittiö-mallin sohva. Tämä arctic catin kaveri oli niin taitava että nyt puuttuu maalikohtia auton vasemmasta sivusta. Ja oli tietenkin YITn työtakki päällä!

    Osasin vähän tätä hommaa odottaakin näiltä kahdelta siksi onneksi oli kamerani valmiina.


    http://youtu.be/6Ew9lh-rOdg
     
  17. 3xj

    3xj Well-Known Member

    Vs: YLLÄS

    Solekko antaa sölkhään ko kiini saapi.
     
  18. tuzeez

    tuzeez Well-Known Member

    No en ehtiny autosta nousta nii karkuun lähtivät.
     
  19. p.i.t

    p.i.t Kiilakotelo 08

    Vs: YLLÄS

    joo niin se on vain jännä että tuolla tunturisa kaupan pihala ne kovimmat kelkkamiehet ajelee...

    ot: tänään kävin ajeleen kolarin eteläpuolenreittejä noin 150 km.(kolari-sieppijärvi-vaattojärvi jatakasin) ei yhtään kelkkaa vastaan tullu. reitit huippukunnossa. ei kannata tulla.pysykää kaupan pihoilla. :)
     
  20. Pulkkakuski

    Pulkkakuski Well-Known Member

    Vs: YLLÄS

    Tiistai aamusta tarkoitus lähteä ajelemaan Ylläsjärven puolelta jonkinlainen lenkki.
    Olisko mukaan lähtiöitä? YV:llä tavoittaa
    Missäs niitä karttoja oli myynnissä tälle alueelle?
     

Suosittele tätä sivua