rave 600 -09 Sähkövika?

Keskustelun 'Korjaamo' on aloittanut käyttäjä XC-, 27/3/14.

  1. XC-

    XC- Rave 600

    Olisi lynessä semmonen ongelma, että käynnissä ollessa, kun laittaa kahvalämppärit päälle, niin mittaristo sekoaa totaalisesti. Piippailee ja kaikki merkkivalot myös syttyy.. Eli ns. "tilttaa" ja ajovalot himmenee olemattomiin.. Sitten kun otat lämmittimet pois niin ihan normaalisti toimii.. Mittasin ajovalon johdon kannasta jännitettä ja ilman kahvanlämmpäreitä oli n.13v ja lämppärit päällä n 7-8volttia.. Oli yksi johto kuoriutunu moottoritilasta ja ottanu runkoon, korjasin sen mutta ei ongelma hävinny.. Onko mahdollisesti jännitteensäädin hajalla vai mistä rupeaisi vikaa etsimään ???
     
  2. XC-

    XC- Rave 600

    Vs: rave 600 -09 Sähkövika?

    Jännittensäädin vaihdettu uuteen.. Kylmänä toimi vähän aikaa, mutta lämpimänä taas samat ongelmat jatkuu.. 8)
     
  3. MVa~1

    MVa~1 Well-Known Member

    Vs: rave 600 -09 Sähkövika?

    Oisko kahvanlämmittimistä toinen oikosulussa ja haukkaa virtaa enemmän kuin magneetto tuottaa. Siittä sis valojen himmeneminen ja mittariston sekoaminen.

    Kuumeneeko kahvat mistään kohtaa erityisen kuumaksi? Luulis tuommosen virtamäärän tuntuvan jo lämpönä jossain.. Vai ootko uskaltanu antaa olla kovin kauaa lämppäreitten päällä?

    Ei muuta kuin vuorotellen käytät vasenta ja oikeaa lämmittimen johtoa irti ja katot, että kumpi on rikki ja sitten se puoli vaihtoon.. Jossei vika häviä lämppäreitten johdot irroittamalla, niin sitten vika mahtaa olla katkaisijassa tai johtosarjassa katkaisijan ja lämmittimien välissä.
     
  4. XC-

    XC- Rave 600

    Vs: rave 600 -09 Sähkövika?

    Pitää vielä tarkentaa tuota vikaa, kun tänään sitä lisää tutkin.. Elikkä Tyhjäkäynnillä jännitettä tulee n.10v ajovalon johdosta mitattuna.. Kahvanlämppärit päällä ja jännite laskee hieman, (valot himmenee) mutta nousee taas kun kaasuttelee.. Sitten kun laitat siihen vielä pitkät valot päälle, niin jännite tippuu 5-6v.. ja mittaristo sekoaa.. Kokeilin tänään myös uutta valorelettä, mutta ei vaikuttanut asiaan.. Elikkä tavallaan jännite laskee ja laskee, kun kuormitus lisääntyy.. Tutkin nuita lämmittimen johtoja enkä ainakaan niistä löytänyt mitään vikaa ja toimivatkin mielestäni ihan niin kuin pitääkin..
     
  5. MVa~1

    MVa~1 Well-Known Member

    Vs: rave 600 -09 Sähkövika?

    Sitten sulla ei vain riitä latausteho.. Mutta on ko vika magneetossa, huonoissa johdoissa/liitoksissa vaiko kenties rikkinäisessä jännitteen säätimessä?

    Mulla oli tuohon omaan Cattiin kötöstelty valot vähän erikoisela tavalla likkeessä, kun oli johdot poikki katkaisijalta, eivätkä löytäneet koko katkaisijaa. (Tässä siis pitkät/lyhyet katkaisija jarrukahvassa). Valot lähti päälle kun käänsi avaimesta virrat päälle ja konsolissa oli sitten katkaisija hi/lo. Joku johtoliitäntä joka oli tehty rosvoliittimellä, aiheutti sitten sen, että pikkuhiljaa purki akkua ja mutamien tuntien ajon jälkeen ei enää jaksanut startata ja valot oli himmeät. Otin toisen hehkun pois ja lämppärit nollille, niin sen jälkeen virta riitt jopa akun lataamiseen. Kun korjasin valot toimimaan oikein, alkoi myös latausteho riittämään vaikka on lämmittimet päällä ja hehkut paikoillaan..

    Myös törmännyt yhteen SkiDoon, jossa jännitteensäädin purki akkua jos jätti avaimesta virrat päälle, eli säädinkin voi hajota niin, että alkaa kuluttamaan sähköä, mutta voiko se mennä siihen kuntoon, että syö sähköä tuommoisia määriä, ettei enää riitä normi sähkölaittelle, sitä en tiedä..
     
  6. XC-

    XC- Rave 600

    Vs: rave 600 -09 Sähkövika?

    Ongelma ratkaistu! Tai ainakin paikannettu ja väliaikaisesti korjattu.. ;D Elikkä jännitteensäätimelle tulevan johtosarjan liittin oli huonolla kosketuksella.. Otin muoviliittimen pois ja vedin väliaikaisesti suorat johdot säätimelle.
     

Suosittele tätä sivua