Lynx enduro 583 G-type hajoittaa toisen tulpan

Keskustelun 'Korjaamo' on aloittanut käyttäjä eclipse2.0, 10/11/06.

  1. eclipse2.0

    eclipse2.0 Member

    Eli kelkka hajottaa toisen tulpan, mutta jos ennen ajoa pitää koneen käynnissä noin 10 min niin ei hajota. Mistä mahtaa johtua??Ja aina hajoaa saman pytyn tulppa.
     
  2. Jartsa

    Jartsa Lynx Enduro Sport -05

    Lämmitä kunnolla tai sitten on toinen pytty paskana.
     
  3. eclipse2.0

    eclipse2.0 Member

    eli pitää siis vaan antaa sen lämmetä sen 10 minuuttia.Eilen kävin ajamassa ja annoin sen lämmetä ensin niin ei ollut mitään ongelmia. Eli siis se on silloin ominaisuus eikä vika.
    Mutta voiko kuitenkin olla niin että jos saa liikaa bensaa niin hajoaa kun kone ei vielä ihan lämmin? Kone siis tupla kaasareilla. Yhdessä paikassa nimittäin sanottiin että myös liika bensa voi hajottaa tulpan.
     
  4. PYY

    PYY Well-Known Member

    Miten käynnistät kelkkas? meinaan jos esim pumppaat tuhottoman monta kertaa primerista niin 583 rotaxi voi hyvinkin saada niin paljo bensaa että tulppa hajoaa... jos pumppaat enemmän kuin kolme kertaa niin koitappa vähentää kerrat kolmeen niin voi helpottaa... ja ryyppy pois päältä heti kun 'jaksaa' käydä ilman...
     
  5. tommi

    tommi Lynx x-trim re 800 -17

    Lueppas alkuun vaikka tämä: http://kelkkalehti.com/keskustelu/index.php?topic=4153.0
    Asiasta kyllä löytyy lisää topiceja, jos käytät hakua esim "syö tulppia".
    Toki siellä voi kaasuttimen neulaventtiili vuotaa, ja valaa seisoessa bensaa kampikammion pohjalle-->bensa muodostaa pisaran tulpan kärkien väliin ja tulppa palaa. Neulaventtiili vikaisen kelkan ensiapu on jättää aina parkkiin keula hieman ylös päin...Kaasuttimien putsaus voi joskus auttaa, jos ei auta niin neulaventtiilit maksaakin sitten 45€ kpl
     
  6. Eloidi

    Eloidi Lynx XTrim E-Tec 600

    Sedän 583 kärrytti tulppia ensin väärällä bensalla ja sitten se temppuili muutenvain. Samalla lailla aina samasta pytystä, tekee vielä nykyäänkin sitä mutta ei lähellekään niin usein ku vuosi kaks sitten.
     
  7. eclipse2.0

    eclipse2.0 Member

    käynnistyksessä en pumppaa kuin 2-3 kertaa ja ryypyn otan heti pois päältä. Kaasuvivun väliin laitan pienen vaijerinpalan jotta kierrokset on noin 1500 heti kylmänäkin ja kun kone lämpenee kierrokset nousevat lopulta 3000 jonka jälkeen voi lähteä huoletta ajamaan eikä tulpat hajoa, tuolloin kun ottaa tuon palan pois kaasuvivun välistä tyjäkäynti on tuon 1500.
    Ja siis vaikka lähtisi heti kylmänä ajamaan se tulppa ei hajoa heti, hajoaa vasta 5 min ajon päästä
     
  8. LöPö

    LöPö Well-Known Member

    Jos vaikka tarkastas nämä jutut. ::)
    - kaasuttimien puhdistus
    - Ryyppyvaijerin toiminta. ettei vaan jumi päälle
    - Kaasuttimien synkronointi
    -Tuorevoitelupumpun ajoitus
    - Sylintereiden puristuspaineet
     
  9. Jakelfin

    Jakelfin Nytro MtxT & RTX 136 -RX1 4100 -Titan Adventure

    Joo tuli samat mieleen, eli katos onko kummassakin kaasarissa säätöruuvit saman verta auki ja onko kumikurkut ehjiä. Samoin tuo puristuspainemittaus, jos on reilua heittoa niin sitten on sisäistä vikaa tai tiiviste vuotaa. Sitten voit tehä tulppatestin että laita uuet tulpat ja käynnistä niinku oot tehnykki ettei mene se tulppa särki ja sitten annat sikaa sille kelkalle, etkä anna sitten käyä tyhjäkäyntiä. Sitten ko oot jonku aikaa ajellu, kato tulpat ja vertaa toisiinsa minkä väriset on, ne kertoo millaset seokset kelkassa on.
     
  10. eclipse2.0

    eclipse2.0 Member

    kuulostaa siltä että paljon helpompi kun antaa sen vään lämemtä sen 10 min.
     
  11. Jakelfin

    Jakelfin Nytro MtxT & RTX 136 -RX1 4100 -Titan Adventure

    Niin jos se tosiaan vain on ominaisuus(mitä en usko), toki siellä voi olla vuotoa tms ja sitten vaurio voi olla pian tosiasia... :-\
     
  12. eclipse2.0

    eclipse2.0 Member

    tuo sama asia on ollut jo edellisellä omistajalla ja oli jo silloin kun hän sen osti jolla ajoi noin 3000km eli ei nyt ainakaan mitään hirveen vakavaa voi olla. Ja itse sylinterissä ja männässä tuskin vikaa löytyy, kyllä sen jo sitten huomais tehoissa ja käynnissä.
     
  13. Jakelfin

    Jakelfin Nytro MtxT & RTX 136 -RX1 4100 -Titan Adventure

    Ranttuhan se on tulpistaan ollu tuo 583, mutta ei se huvikseen niitä polta. Se voi olla vaikka toisen kaasarin säädössä joku pielessä ja tekee sen vain kylmänä kun on herkkä napsiin tulppia muutenki.
     
  14. LöPö

    LöPö Well-Known Member

    Tuo kaasareiden puhdistus ja säätö voi kuulostaa vaikealta mutta ei kyllä pitäis olla sitä ::)
     
  15. Jakelfin

    Jakelfin Nytro MtxT & RTX 136 -RX1 4100 -Titan Adventure

    Olihan tuossa kerran nähty eripari kaasaritki... Kyllä se toinen sen toisen käynnin tasottaa, kakspyttysissä on se hyvä puoli! Siis eräs "asentaja" kerran mulle tuumasi ko ihmettelin sen tekelettä! ;D Yhessä kamppeessa oli eripariset neulat, yhteen vehkeeseen oli liikkeessä korjattu kone ja jo kohta meni uuelleen kone ja tällä kertaa liike säästi ja poras toisen pytyn ja uus mäntä ja hetki ja veti muutamat tulpat se motti kunnes oireili jatkuvasti tämä isommaksi porattu, jumi jatkuvasti kiini. Siinä ehkä muutama juttu mitä ehkä VOIS olla "vialla", toivottavasti se ei ole mitään mutta on monta syytä miksi toinen pytty vois pimentää tulppia.
     
  16. eclipse2.0

    eclipse2.0 Member

    yx asentaja kehotti vaihtaa tulpan hatut.Jos toisessa on liian suuri vastus tai vastaavaa.Kyllä tuo kaasareiden putsaus varmasti onnistuu, on niitä tullu putsailtua mutta se vaan ettei vahingossa mikään säätö muutu. Voi olla että putsaankin kun nyt vielä näyttää siltä että lumet lähtee loppuviikolla.
     
  17. poroookkeli

    poroookkeli Member

    :mad: mulla -95 583 ravessa ex-omistaja laittanut NGK BR9ES tulpat....... se poltti toista tulppaa vähän väliä   :'( ajattelin siinä että paskan ostin.
    mutta kun vaihdoin tavalliset B9ES tulpat, niin se tauti loppui siihen..... että semmoista meillä  :p
     
  18. viperi

    viperi 2 x AC SnoPro 600 2013

    eli häiriönpoisto tulpissa aiheutti ton .. eipä oo tullu mulle viel tommosta tilannetta vastaan
     
  19. AlEkS1

    AlEkS1 Summit x 165"

    Kumman puolen tulppa? mulla meni aina toiselta puolelta. Vika löyty sitten tulpan johosta joka ei ollu kunnolla kiinni hatussa eikä jaksanu lyyä kunnon kipinää.
     
  20. poroookkeli

    poroookkeli Member

    ??? mulla muistaakseni molemmilta puolelta.......  :eek:
    mutta nyt on tän talven pelannut, joten ajellaan ilman häiriönpoistoa ;)
     

Suosittele tätä sivua