Phazer lataus

Keskustelun 'Yamaha' on aloittanut käyttäjä Ole, 26/9/14.

  1. Ole

    Ole Well-Known Member

    Talvi alkaa lähestyä piukkuhiljaa ja pitäs kelkka saada iskuun :p
    Eli kevään viimesellä reissulla hävisi lataus. Magneetto ei anna voltteja. Missä mahtaa olla vika? Voiko olla jossakin jännitteen säätäjässä vai onko magneetto mennyt mykäksi? Kelkkahan on -07 ja ajettu rapia kymppi...
     
  2. Jack796

    Jack796 Kelkaton

  3. Ole

    Ole Well-Known Member

    Vs: Phazer lataus

    Kiitos!

    Pitää rueta mittailemaan staattori. Paikallisessa jammu liikkeessä väittivät että ei yhdestäkää paaserista ole staattoria mennyt mitä heidän kohilleen on sattunut ::)
     
  4. miikkeli

    miikkeli Well-Known Member

    Vs: Phazer lataus

    jos ei sieltä jännitettä tullu niin eiköhän se ole menny. mittasithan vaihtovirta puoli päällä. pitäs tulla joku 20v tyhjäkäynnillä ja 200v luokkaa ko antaa kierroksia. toinen on jännitteensäädin tai johot.
     
  5. Ole

    Ole Well-Known Member

    Vs: Phazer lataus

    Mittasin harmaasta kolminapaisesta liittimestä jännitteen vaihtovirtapuoli päällä. Sain 18-24v. Kierrokset ei vaikuttaneet juuri mitään. Jännitteen säätimestä sain tasavirralla vaan 2,8v. Eli onko staattori pilalla vai jännitteensäädin? Tosiaan tuo vaihtovirta jännite ei juuri muuttunut vaikka kierroksia lisäsi koneeseen ::)
     
  6. Rispa

    Rispa Well-Known Member

    Vs: Phazer lataus

    Löytyikö tähän latausongelmaan syytä?
     
  7. Ole

    Ole Well-Known Member

    Vs: Phazer lataus

    Remontti on vielä vaiheessa mutta vaikuttais vika olevan staattorissa. Ohmit pitäs olla välillä 0.22-0.26 ja sain mittaus tulokseksi 0.60
     
  8. fastmxz

    fastmxz Polaris

    Vs: Phazer lataus

    Jos et oo jo kokeillu, niin mittaappa paljonko vastusta pelkissä yleismittarin johdoissa. Itse sain nytrosta saman luokan tuloksen mutta pelkissä halbamallin yleismittarin johdoissa oli vastusta ~0,4ohm joten loistavalla matemaattisella päättelykyvyllä pystyi toteamaan staattorin ehjäksi.
     
  9. totu

    totu Tundra

    Vs: Phazer lataus

    Jos sattuu olemaan staattori rikki niin minulla pitäisi olla yksi ylimääräinen :)
     
  10. Ole

    Ole Well-Known Member

    Vs: Phazer lataus

    Omalla halppis mittarilla en saanut minkään moisia arvoja, mutta otin lainaksi laadukkaamman mittarin niin se kyllä johdot yhdessä nollaa näytti. Tuo paaserin staattorin liitin on kolminapainen niin keskelta ja kummaltakin laidalta mitattuna pitäs olla se 0.22-0.26 ohm. Toisesta laidasta tuli 0.6-0.7 ja toiselta laidalta 0.3 ohm. Kai se on mittariin uskottava ja ruettava purkamaan :eek:
     
  11. Rispa

    Rispa Well-Known Member

    Vs: Phazer lataus

    Nämä kuulemma sippaa jos jättää tyhjäkäynnille ryskyttämään pitkäksi aikaa.
    Tiedä siitä sitte..

    siis staattorit
     

Suosittele tätä sivua