Ilmalämpöpumppu

Keskustelun 'Vähemmän kelkkailuun liittyvä jutustelua' on aloittanut käyttäjä osku1, 6/6/09.

  1. osku1

    osku1 Well-Known Member

    Tuollanen laitos suunnitelmissa laittaa tämän kesän aikana mutta noita merkkejä ja niiden malleja näyttää olevan moneen lähtöön.
    Minkälaisia laitteita löytyy foorumin väeltä ja miten on toimineet?
     
  2. ixs

    ixs Skidoo Renegade Backcountry -13

    Vs: Ilmalämpöpumppu

    Meillä joku euromarketin(Joku halppiskai?).
    Pitää aika kovaa ääntä.
     
  3. tupla-x

    tupla-x Well-Known Member

    Vs: Ilmalämpöpumppu

    Viime vuonna tuli laitettua Panasonicin pumppu (mallia en muista, on kuitenkin inverter), säästöstä ei osaa vielä sanoa paljonko sitten vuositasolla haukkuu hintaansa. Kesä helteillä jos viilentää kovin railakkaasti niin siihen ne "säästöt" hupenee jos siltä kantilta asiaa ajattelee. Hiljainen ääneltään, sen kun hissukseen puhaltaa, sisäyksikkö eteisen käytävällä makkarin läheisyydessä niin ei kyllä ole äänestä ollut häiriötä. Tyytyväinen olen ollut, toivottavasti ei tule häikkää olemaan tulevaisuudessakaan.
     
  4. Leader Dog

    Leader Dog ROTAX 440x-06 +R8 -63+R8 -64+912-ULS

    Vs: Ilmalämpöpumppu

    Meillä pyörii kolmea erimerkkistä :

    Daikin 2005: ei vikoja , pelaa hienosti n.-20c
    Panasonic 2007:ei vikoja , hengästyy n.-12c
    Toshiba 2007: sisäyksikön laakeri kertaalleen vaihdettu , hengästyy n.-15c.
     
  5. Grazy

    Grazy Guest

    Vs: Ilmalämpöpumppu

    Panasonicin E12 ollu kämpässä jo parisen vuotta, keväällä vaihdettiin puhallinmoottorin laakeri takuuseen (muovinen) tilalle tuli keraaminen laakeri.
    On kait tuo jo hintansa haukkunu takas, hankala sanoa tarkempaa summaa mitä on tuottanu säästöä, kun sähkön hinta on noussu jatkuvasti.

    -Hiljainen
    -Pelaa hyvin -17C
    -Takuu pelaa parhaiten kun soittaa suoraan maahantuojalle.

    Tämän hetken "ykkönen" on Mitsubishi, COP:iin ei vaikuta tuijotella, valmistajahan lupaa vaikka kuun taivaalta, katsokaa mikä siinä on hyötysuhde lämmityksessä ja valitkaa sen mukaan sopiva pumppu.
    Ottakaa mieluummin pikkusen isompi pumppu kuin just sopiva, esim. Jos asunto on 100 neliöinen ja pumppu on mitoitettu toimimaan parhaiten 100-115 neliölle, niin valitkaa siitä vielä isompi malli.
     
  6. jpt10

    jpt10 ac crossfire 6

    Vs: Ilmalämpöpumppu

    mitsubitsi hyvä ? itellä ivt maalämpöpumppu
     
  7. PKE

    PKE Well-Known Member

    Vs: Ilmalämpöpumppu

    Monet sanovat, että Mitsubishi olis jopa paras tai ainakin siinä tuntumassa. Ja on hiljainen.
    Mulla on yksi "mikä lie kinuski" 12 invertteri ollut 5v. ja hienosti on pelannut. Ollut tosin pääsääntöisesti jäähdytyskäytössä. Yli 10 asteen pakkasella en ole edes meinannut sillä lämmittää. Pelletillä lämpiää halvemmalla.
    Mutta kun talo on 3 kerroksinen, niin eihän tuo yksi kone koko taloon riitä. Nyt harkinnassa hommata toinen, ja melkoisella varmuudella se olisi Mitsun 25.
     
  8. Grazy

    Grazy Guest

    Vs: Ilmalämpöpumppu

    Maalämpöpumput on sitten asia erikseen, ei sekoiteta niitä tähän ;)
     
  9. osku1

    osku1 Well-Known Member

    Vs: Ilmalämpöpumppu

    Mitsuun itekkin kallistumassa, lehdessä oli mainos tuosta fd25 mallista avaimet käteen-asennus ja 3 vuoden täystakuu 1700€.
     
  10. Solaris

    Solaris Well-Known Member

    Vs: Ilmalämpöpumppu

    siinäpä ne säästöt menee jos liian ison pumpun ottaa, näin ainakin kaveri tuumasi joka pitäs olla expertti allalla.
    sanyo pumppu pyörinyt 3,5v ja nyt 120 neliön talon lämmitys 4 hengen perheellä ja käyttösähkö maksaa vuodessa 1029 ekee (~86e/kk) , tuli aika paljon palautusta kun pumppu laitettiin joten tosi hyvä on.

    sanyo ei uusinta mallia mutta voittanut pohjoisen testejä ja pelaa vielä -24 ja jos pitempäänkin.
     
  11. moukka

    moukka Kelkaton on munaton..

    Vs: Ilmalämpöpumppu

    Itte laittasin ton Mitsun härvelin eri testien perusteella, ja laitankin mökille kunhan valmistuu.. COP arvona 5,4 on aikaas kova sana ja oli testissä ainoo joka ei jäätyny. Kovalla kesäviilennyksellä hyötyssuhde toki tippuu, mutta parantaa mukavuutta ja sisäilman laatua oleellisesti, jotta mitä väliä..Noi peruslämpötoiminnot ei oikeen kellään pelitä ,ku tahtovat jäätyä, siksi Mitsu ei ole edes lähtenyt moiseen leikkiin(alin 15,5 astetta). Varmaan muutki merkit ihan kelpoja, mutta noihin outoihin halpisversioihin en sortuis, meillä yx halpis herättelee öisin räminällään ja lentää ihan kohta atmosfääriin...
     
  12. Rave 600cc

    Rave 600cc Arctic Cat ZR 600 efi

    Vs: Ilmalämpöpumppu

    Täältä löytyy Mitsubishin pumppu. Hyvin toimii ja on lähes äänetön.
     
  13. korhja02

    korhja02 Kelkaton!

    Vs: Ilmalämpöpumppu

    Meillä ysi-sarjan panasonic kolmatta vuotta ja hyvin jauhaa kesä-talvet. Kipakampaa pakkasta(n15c) ja yli niin alkaa tosiaan jäätää mutta lämpöä tekee!
    Parin viikon välein vaan pölyt sisäyksikön suodattimista pesemällä pois, juuri muuta ei vaadi!
    Mulle asennuksen teki valtuudet omaava kaveri 200€ hintaan,eli kannattaa omat kaverit laittaa hommiin ja säästää jopa 300 kelkkaosiin!!!!

    Tuolta lisätietoa http://www.lampopumput.info/foorumi/ kun kaikelle on nykyään omat pikku foorumit!!! ::) ::)
     
  14. mikada

    mikada Yamaha Sidewinder 2017

    Vs: Ilmalämpöpumppu

    No omassa autotallissa/varastossa on Ultimaten pro basic 8 pumppu ja kyllä kai tuo asiansa ajaa. Tuli laitettua, kun niin halvalla sai (438€ sisältäen kotiinkuljetuksen) ja kun sen pumpun pystyi itse asentamaankin, kun kylmäaineet ovat sisällä. Yhden merkkipumpun hinnalla saa 3-4 tuommosta, kun merkkipumppuja ei pysty itse asentamaan. Merkkipumpuissa kun ei ole kylmäaineita sisällä. Tuo pumpun asennus on kyllä niin helppo homma, että asennus hinnoissa on kyllä ilmaa aika reilusti. Tämmösellä ens kertaa asentajalla meni hommassa 4 tuntia ja kun noita on muutaman asentanu, niin simahtaa kyllä 2 tunnissa, joten 500€ on törky hinta moisesta hommasta. Hinnassa on puolet liikaa, mutta luulenpa, että asennushinta vielä tippuu kunhan tämä kuumin buumi rauhoittuu.
     
  15. Grazy

    Grazy Guest

    Vs: Ilmalämpöpumppu


    Jaa että jäätää :eek: ei mulla ole jäätäny 20 asteen pakkasella ja lämpöähän se kyllä pukkaa, menee kyllä nuilla asteilla jo 1:1
     
  16. korhja02

    korhja02 Kelkaton!

    Vs: Ilmalämpöpumppu

    Tarkoitin jäätämisellä että sulattelee meleko taajaan, mut tosiaan toimii ja lämmittää. Ei siis kenno minkään jääkimpaleen ympäröimänä.
     
  17. viperi

    viperi 2 x AC SnoPro 600 2013

    Vs: Ilmalämpöpumppu

    Jaahas tuli sit hommattua itellekkii mokoma ihme eli IVT Nordic Inverter 12 FR-N .. asennus ois 16 päivä kuluvaa kuuta kun oli kuulemas kiirus.Ittellä tulee suurimmas osas jäähdytys käyttöön mut toki talvella jos pitkiäkin reissuja kelkkaillaan niin sit peruslämmön pitoon.
     
  18. skidoo500mxz

    skidoo500mxz "-10 Puhku Rave"

    Vs: Ilmalämpöpumppu

    Vanha aihe mut se ois itellä tarkotus pumppu laittaa..Toshiban Arctic malli mahollisesti tulee.Onko muilla foorumilaisilla kyseistä pumppua?

    Ilmalämpöpumput.info/foorumi:a luettu kovasti..
     
  19. Leader Dog

    Leader Dog ROTAX 440x-06 +R8 -63+R8 -64+912-ULS

    Vs: Ilmalämpöpumppu

    Meillä löytyy Toshibaa, Daikinii ja Panasonicii. Näitä kolmesta merkistä on Panasonic se jota ei ole tarvinut erikseen huollattaa. Toshibassa on mennyt sisäyksikön laakerit pariin kertaan ja ns. kolmitieventtiili vaatii välillä jäähdytys asennon käyttöä, keskellä talvea!, että taas notkistumaan ja rupeaa lämmittämään, muuten vilkkuu punainen merkkivalo tiheästi sisäyksikössä ja pääkone vaan hyrrää tyhjää.

    Tässä lisää mietittävää.
     
  20. Alijohtaja

    Alijohtaja ELANI

    Vs: Ilmalämpöpumppu

    Toshiba.
     

Suosittele tätä sivua