Lynx Cobra

Keskustelun 'Lynx' on aloittanut käyttäjä mörökölli, 17/12/05.

  1. muumi prox

    muumi prox 600 rs

    Vs: Lynx Cobra

    Taitaa olla vielä tuo erilainen ketjukoppa mitä tuossa omassa on. Mutta onneks saatin levy paikoilleen pienten patenttien kera ;D
     
  2. Eagle1987

    Eagle1987 Member

    Vs: Lynx Cobra

    Kertokaapas joku viisaampi, että mikä mahtaa olla Lynx Cobra touring vm94 hihnan oikea pituus? Kahta tietoa tullut 35x1118mm vai 35x1121mm vai joku muu? Ja en pysty mittaamaan hihnaa, ku se on pienissä paloissa, ja varahihnaa ei ole. :-\
     
  3. Jannne

    Jannne Rust - eze vintage sled #winterrules #summersucks

    Vs: Lynx Cobra

    Tuolta löytyy yks mitta http://www.huoltomyynti.com/lynx1994.htm
     
  4. AutoGona

    AutoGona Well-Known Member

    Vs: Lynx Cobra

    Mitä kannattaisi tarkastaa tahi tehdä kun olen ajellut tuollaisella vaihdokki koopra racingilla nyt ehkä sen tankillisen ja lähdin sillä eilen pihasta 2km lenkille....kone sitten yllättävästi keitti matkalla... :-[ Ilmeisesti voi vika olla monessakin paikassa niin parempi kysyä täältä ennen kuin rupeaa enempiä huolestumaan.

    Muutama kysymys:
    1.Onko tässä jossain tai missä termostaatti?

    2.Miten Lynx Cobra Racing Rotax 467 nestejäähdytys ilmataan? Penkin takana kotelossa ainakin kulokee letku ja siinä vai ilmaus ruuvi?
    Missä paisunta säiliö?
     
  5. -Veerti

    -Veerti -Arctic-Cat zr 600 efi

    Vs: Lynx Cobra

    Minullakin on lynx cobra racing ja tässä ei tosissaan ole paisuntasäiliötä? Onkohan tää joku edellisen omistajan räpellys vai eikö tässä tosissaan ole alkuperäisenäkään? Ja onko tähän olemassa semmoista "selkeää" sähkökaaviota millä sais nuo lämpömittarit ja kierroslukumittarin toimimaan?

    -Veerti
     
  6. Hemmo

    Hemmo Paluu Tulevaisuuteen -

    Mistä ketju cobraan? Ja onko joku asentanu lameliketjuja+rattaita tämmöseen rullaketjumalliin?
     
  7. Jani Sipola

    Jani Sipola Presidentti Ylläpitäjä

    Eikös noissa ollu sellanen vanhanliiton Triplexi-ketju? Eikös noita ole käytetty vähä vaikka missä? Eli pystyis jostaki muusta kamppeesta ettiin ketjun ja lyhentään sen vaan sopivaksi?
     
  8. Jani Sipola

    Jani Sipola Presidentti Ylläpitäjä

  9. Hemmo

    Hemmo Paluu Tulevaisuuteen -

    joo nimenomaan kiinnostelis tuo ketjutyyppi mutta myös kiinnostelee se onko jollaki kokemusta lameliketjun monteeraamisesta tällaiseen. No pitää mittoa tovi ja tutkailla.
     
  10. mh82_

    mh82_ Member

    Miltä tämä kelkka vaikuttaisi? Onko jonkun foorumilaisen vanha peli? Kelkan myynti-ilmoitus: http://www.nettimoto.com/lynx/cobra/2080526

    Onko 454 Cobra vai G-Type 494 parempi? Molempia näyttäisi saavan noin tuhannen euron hintaluokassa...
     
  11. Petr

    Petr Rene BCX 600

    Cobra kantsii olla Öhlinsseillä ja ehottomasti nestejarrulla eli 96 (tai sitten 95 Giant-malli).

    G-Type taas mieluiten väh. 98 tai uudempi, kun 97:ssa oli etujousituksen geometria (?) hakusessaan.
    Ja 98+ kunnon huollettavilla WP-iskareilla.
    (G-Typeissä oli markkinoilla myös harmaita halpismalleja kertakäyttöiskareilla).
     
  12. mh82_

    mh82_ Member

    Tuli hommattua Cobra Racing -96, nestejarrulla ja Öhlinseilla. Paljonkohan Cobrassa on paukkua oikeasti? Rekisteriotteessa lukee 57kw (noin 75 heppaa), mutta kait tuossa enempi oikeasti on? Kun skidooissa on käsittääkseni samalla koneella päälle 90hp?

    Tuntuu äkkiseltään edelliseen 503 föönikoneeseen verrattuna paljon ärhäkämmältä.

    EDIT: tietäisiköhän joku kelkassani olevan moottorin valmistusvuotta? Kelkkaani on kuulemma vaihdettu uusi moottori jossain vaiheessa. Moottorin sarjanumero alkaa 4400... Ebaysta löysin -96 kelkasta puretun moottorin, jonka sarjanumero alkaa 3342...: http://www.ebay.de/itm/95-96-97-Ski...448596?hash=item2a6e420bd4:g:zsIAAOSw9NdXq25D

    Olisi kiva tietää uuden moottorin valmistusvuosi, jos siihen nyt ylipäänsä on vaihdettu koko moottoria. Sarjanumeron perusteella voisi päätellä, että moottori on paljon uudempi, kuin kelkkani, joka on -96 mallia.
     
    Viimeksi muokattu: 1/12/16
  13. mh82_

    mh82_ Member

    Kuinkahan korkealla harjalla oleva matto -96 Cobrassa mahtuisi pyörimään? Minulla on 22mm harjalla oleva matto ja toinen vastaava varalla. Maton koko on 38x320 ja jako 2.52. Kelkka kärsii hieman pidon puutteesta noin matalalla harjalla olevalla matolla...

    Olisiko jollain edullista sopivaa mattoa tarjota?
     
  14. jarkki86

    jarkki86 Well-Known Member

    Olen kuullut että 32 millinen pitäisi suht helposti mennä, tälle en anna varmuutta. ongelmia kaiketi tulee etujäähyn kanssa. omaan -93 racingiin on laitettu alle 38 harjalla oleva matto eikä se ainakaan raavi mihinkään kiinni, telaston takapäätä on ainakin laskettu. täytyy tutkailla hieman tarkemmin. pitoja on mukavasti ja yllättävän mukava kikkailla ummessakin kun on kevyt ja kun muistaa huudattaa niin ei kovin herkästä uppoakkaan. tuota alkuperäispituista mattoa on hankala löytää mutta 307 maton saa helposti kun avaa ne niitit liukurunkojen päistä ja lyhentää liukurunkoja 4cm?(saattoi olla myös 6cm) ja pulttaa ne kääntöpyörän raudat takaisin. viimetalvena tehtiin tuo muutos yhteen ultraan.
     
  15. Nalle

    Nalle Commander 900, GLX5900, Cobra Racing 583RAVE

    Onko kukaan laittanut näiden uudempien PPS3300sten mattoja noihin vanhuksiin? Ei kai sen luulis vaativan muuta kuin vetopyörien vaihdon ja paikalleen laiton?

    Meinaan, leveydessä nyt hieman tulee takkiin, jos vertaa noihin 40cm leveisiin mattoihin, mutta kai se pituus passaa aika mukavastikin. Ja voi menohalutkin hieman lisääntyä, kun taitavat nämä nykymatot olla hieman paremmin rullaavia, kuin ne vanhat Nokiat/Skegat. Ainoa vaan, että katsoo harjakorkeudeltaan sen parhaimmin sopivan maton, ettei asennusvaiheessa tarvi uutta mattoa alkaa leikkelemään.
     
  16. mh82_

    mh82_ Member

    Yllätyin hieman Cobra Racingin kulutuksesta, eihän tuo vie juuri mitään! Olen nyt viikon sisään ajellut noin 60km kelkallani ja äsken tankkasin täyteen, 10l riitti täyttämään tankin jälleen täyteen... Eli äkkiä laskettuna pääsisi j alle 20l/100km kulutuksella...

    Bensaa ostin optimistisesti 14l kanistereihin ja ajattelin, että ne olisivat kaikki menneet tankkiin :p
     
  17. Broadspeed

    Broadspeed +10 kelekkiä

    Oiskos kellään missään perhealapumissa hyviä kuvia tuommoisesta ensimmäisen vuosimallin Cobra Racingista? Eli vm. -92. Tais tarttua sellainen haaviin. Suurin vika on uudemmasta oleva kuomu, eli saa tarjota sinistä täysin ehjää vanhemman Cobran sinistä kuomua.

    [​IMG]
     
  18. moilaneripe

    moilaneripe Well-Known Member

    minkä kokosilla suuttimilla ootte päästelly 494 rotaksilla liikkuvilla cobrilla? itellä tuo palapeli 97 cobra grand touring ei oikeen örnäse niinku pitäs. alottanu elämänsä 670cc, mutta se oli entisellä omistajalla kokenu täystuhon ja se tuli sitte semmosena haalittua talliin.
    nyt on laiteltu yläkertarempattu 494 pellin alle ja sen kaasarit (38mm?? kuulemma ultraäänipesty justiin),
    pakosarja ja viissatkucobran putki, joka jonkuverran kyllä vielä vuotaa pillistä ennen änkkäriä.
    suuttimista ei oo kyllä varmaa tietoa vielä että mitkä siellä on, mutta kaasarien päällä luki että 330 (pto puolella) ja 310.(mag). neulat on keskiasennossa speisereitten kans. nyt pellaa hyvin 6000-7000rpm asti mutta sitte alakaa röpeltämmään ja tippuu toinen pytty pois. käypi heti kahella ku löysää kaasun. liekkö sähköhommia vai suutinjumppaa?
     
  19. moilaneripe

    moilaneripe Well-Known Member

    nyt on kaasarit käytetty auki. tosiaan 330 ja 310 on suuttimet ja kaikki oli kyllä niinku pittää ja luistit synkattu kohalleen, bensapinta silleen että läppä kohokammion reunan kans tasallaan nii mennee venttiili kiinni, ilmaruuvit 1.5 auki, primerin letkut tukittu, imuvaijerit löysätty löysimmilleen, neulaa puotettu toiseksi alimmilleen ja ei pellaa vieläkää yli 6000rpm. 5000 vettää hyvin ja sitte alakaa yskimään ja heittää yhelle. minkähän tälle tekis? voiskohan olla että 670 ja 494 joku sähkömööpeli ei pellaa ristiin? staattori on 494 ja kaikki siitä etteenpäin 670 peruja. ihme vehje :D
     
  20. Nalle

    Nalle Commander 900, GLX5900, Cobra Racing 583RAVE

    No mulla on tuommoinen 92 Cobra Racing.. Se tosin on vielä odottamassa täyskunnostusta ja loppujen osien hankintaa, mutta pitääpä jossain vaiheessa napsia parit kuvat aiheesta.
    Mullakin on kuomu vaihtunut vuotta tuoreempaan, mutta onneksi nurkista löytyy 92sen Cobra Touringin kuomu, niin siitä on helppo kehitellä se just oikea.

    Ja tuossa aikaisemmin ihmeteltiin jäähdytysjärjestelmän paisuntasäiliön puuttumista, niin totta.. Ainakaan tuossa mun Racingissa ei semmoista ole vissiin koskaan ollutkaan. Telaston etukenno siinä sensijaan on, vaikka semmoinenkin monesta kuulemma puuttuu.. Tosin, olisko niin, että nimenomaan tuohon 92 Racingiin se etukenno kuuluu, muttei enää vuotta nuorempiin Enduroon tai Racingiin.
     

Suosittele tätä sivua