Aloittelija kysyy...

Keskustelun 'Korjaamo' on aloittanut käyttäjä sparkplug, 5/10/06.

  1. ProPolle

    ProPolle Polaris RMK 600 144" -13

    Vs: Aloittelija kysyy...

    Aiheuttaako liian rikas seos huonon tyhjäkäynnin, pari päivää ollu lämpöasteita. Pakkasella toimii hyvin.
     
  2. Vs: Aloittelija kysyy...

    Onko niitä 3 vierekkäin ja joihin tulee johot? ihan varmuuven vuoksi kysyn jotta en riko mitään turhan päiten :-\
     
  3. T-Cat

    T-Cat Well-Known Member

    Vs: Aloittelija kysyy...

    En tiedä montako polttimoa pollen mittarissa on mutta Hipon ohjeen mukaan eli lamppuihin tulee johdot ja kumituteilla ne on mittarissa kiinni, ei muuta kuin nyppäät vaan pois ja vaihdat polttimon. ;)
     
  4. villetapio

    villetapio New Member

    V-maxin moottorin irroitus

    Kävi tänään järjettömän hyvä tuuri: olin kotipihassa Yamaha V-max 500 (vm.98) kelkan selässä, kun ohjaustanko jäi käteen. Ohjausakselin hitsaus petti kiinnityslaipan tyvestä. Onhan se kiva, ettei kelkkaa tarvinnut kihnutella kotiin kymmenen kilometrin päästä metsästä, siitä puhumattakaan, että olisin itse kiedottuna männyn ympärille kaikki mahdolliset luut murskana. Hyvä tuurini jatkui korvaavan osan metsästyksessä, löysin nopeasti sopivan purkuosan ja sen pitäisi saapua minulle alkuviikosta.

    Nyt kun selvisin hengissä ja vahingoittumattomana, edessäni on seuraava ongelma: en ole koskaan purkanut ruohonleikkuria mutkikkaampaa konetta, ja nyt vaikuttaisi siltä, että joudun käyttämään moottorin irti päästäkseni vaihtamaan ohjausakselin. Löytyisikö täältä apuja? Onko kokemusta vastaavasta? Auttaisi kovasti jos joku osaisi kertoa työjärjestyksen ja vinkata sudenkuopat. Haulla en onnistunut löytämään apua.

    EDIT: typo
     
  5. miegare82

    miegare82 New Member

    Vs: Aloittelija kysyy...ski-doo formula 500 vm 97

    Voiko tuota Stefan kuntoo tarkastaa purkamatta mitään... Jostai luin et pilotilla... Kyseessä ski-doo Formula 500 vm 97 eka kerran teki et yhtäkkiä alkoi vähä booaaamaan mut kotipihaan pääsin... Putsasin sit kaasarit ku ajattelin et siellä roskaa/paskaa no sit lähin testaan n.150m ja taas boooaaamonen alko primerin avulla pihaan... Taas kaasarit irti putsaus vanhat bensat pois. Suodattimen tarkistus ok.. No taas testaamaan.. Tyhjäkäynnillä n.10 min kaikki kuulosti ok. Sit ajaan 300m meni hyvin kelkka lähti niinku 500 pitää mut si taas n.300m ja boooooo ja primerin avulla pihaan... Pumppu irti kalvot ehjät vähän oli töhnää päällykannen ja kalvon välissä ei omasta mielestä hälyttävästi... Tänään jos pumpun nakkaan paikolleen.. Ja kokeilen.. Lisäksi kampikammios bensaa se täytyy saada ensin viä tyhjäx... Mut jos ei rupee parantuun... Nii voiko se stefa olla??? Huom. Uudet tulpat siin on... Tai voiko olla sähköhäikkä ku lämpee ni joku siel lakkaa vähän ku toimimasta... Alkaa niin ottaan kupoliin tollaset. Viat et loppu tupakkilakkoki sen takia...
     
  6. paavojaelvis

    paavojaelvis Well-Known Member

    Vs: Aloittelija kysyy...ski-doo formula 500 vm 97

    Kun se kerran primerin kanssa ontuu takaisin pihaan, niin bensapulaahan siellä on. Jätä sähkölaitteet vielä rauhaan ja kaiva tankin sisältä imuletku näkyville, todennäköisesti se on riekaleina. Letkun päässä pitäis olla painolla varustettu sihti, sekin voi kieriä irrallaan tankin pohjalla ja letkun pää kelluu sit pinnalla eikä soppa kulje. Etene järjestyksessä tankilta moottoriin päin ja korjaa viat, mitä vastaan tulee. Tarkista myös tankin korvausilman saanti, letku voi olla lytyssä tai jäässä.
     
  7. MVa~1

    MVa~1 Well-Known Member

    Vs: Aloittelija kysyy...

    Saatoithan jo korjatakkin vian. Tulis äkkiö mieleen bensapumpun oikuttelu noista oireista. Oisko voinut jäätyä? Puritko samantien vai ehtikö kelkka lämmetä tallissa, niin ettei voi sanoa oliko jäätymisongelmaa..

    Vaihoitko suodattimen vaiko ihan vaan silmämääräisesti tarkistit? Uushan ei paljoa maksa.

    Pumpun tykytinletku kampikammiosta kannattaa kans tarkistaa, että on kunnossa, ei halkeamia, eikä ole väljä moottorin päästä eikä paumpun päästä.

    Kone käynnissä kun suihkutat pilottia stefalle, niin kierrostten pitäis nousta jos vuotaa, kun imee pilotin sieltä stefoilta koneeseen. Käynnistimen pän stefa onkin kinkkisempi ku se käynnistin on luonnollisesti siinä edessä + tietty magneetto ja staattori yms. eli sitä ei välttämättä voi testata.
     
  8. Jumitzu

    Jumitzu Well-Known Member

    Vs: Aloittelija kysyy...

    Kestääkö 05 pätkän sc-4 liukurungot laittaa etummaisten telapyörien eteen toiset pyörät jos vaikka vähä hillitsis liukumuovien kulumista..?
     
  9. Kojontti

    Kojontti 600R RE, x-rs pessimisti-evo

    Vs: Aloittelija kysyy...

    Siinä pitäisi olla sisäpuolella etummaiset. Sopiiko niiden etupuolelle vielä jotain? Kun ainakin kuvien mukaan loppuu se liukurungon yläharja melko pian siitä eteen mennessä.
     
  10. Jumitzu

    Jumitzu Well-Known Member

    Vs: Aloittelija kysyy...

    Juuri mahtuu siihen eteen niin et on sitä yläreunaa kuten pitääki.. Alkaakohan sit syömään pyörien välistä liukuja..
     
  11. Kelkkailija123

    Kelkkailija123 Active Member

    Vs: Aloittelija kysyy...

    Osaisko kukaan sanua että minkä kokonen lappu mahtuu Lynx Enduro 500 -01:ssä pyörimään? Varmaan 38 menee heittämällä? :D
     
  12. Kojontti

    Kojontti 600R RE, x-rs pessimisti-evo

    Vs: Aloittelija kysyy...

    Ei se ainakaan pahene se liukujen kuluminen.
     
  13. Jumitzu

    Jumitzu Well-Known Member

    Vs: Aloittelija kysyy...

    Muute hyvä mut eipä onnistu ku iskarin lisäsäiliö vastaa pateissa lisäpyöriin.. Onnistuis jos säiliö ois mallia kiinteä..
     
  14. Kojontti

    Kojontti 600R RE, x-rs pessimisti-evo

    Vs: Aloittelija kysyy...

    Ei siihen ulkopuolelle sitten sopisi? Sillähän ei ole käytännössä väliä kummalla puolen liukua se ekstrapyörä on.
     
  15. Jumitzu

    Jumitzu Well-Known Member

    Vs: Aloittelija kysyy...

    liukurungon ulkopuolelle koitinki niitä lisärullia..
     
  16. Janne Korkka

    Janne Korkka Well-Known Member

    Vs: Aloittelija kysyy...

    pikku ongelma latauksessa.. ??? elikkä säätimen takaa tulee 11,5v säädin on uusi.
    ja 793 rotaxi kyseessä. mistä alkais vikaa ettiin?
    piuhat liittimet käyty läpi ja konekki oli kesällä auki ja staattori näytti ainakin ehyeltä..

    J
     
  17. Tom1

    Tom1 Member

    Vs: Aloittelija kysyy...

    Laitetaanpa tänne alottelioiden osiioon tämä kysymys :) Tänään ajoreissulla alkoi yhdessä vaiheessa kuulumaan kauhea räpätys ja syyksi paljastu lopulta variaattorin remmi mistä oli 10cm matkalta kaikki hammastus lähteny pois ja menny melkein poikki. Jäi vaan vaivaamaan että mikä tämmösen tekee oikeen? Remmi oli bombardierin ja melko uuski vielä. Kelkkana tuommonen mxz 600 -01
     
  18. Wiltunik

    Wiltunik Well-Known Member

    Vs: Aloittelija kysyy...

    Minkälaisilla kytkimen säädöillä olette ajanut arctic cat f7 -04?

    Tällä hetkellä kelkasta löytyy pipemod, 2.5 asteen sytkäkiila, ketkukopasta lyhennetty välityksiä ja mattona on 155" 6.1 harjalla.
    kytkimessä on oranssivalkoinen jousi ja variaattorissa keltainen ja heliksi 58-48
    Tasaisella ja kovalla kulkee rivakasti, mutta kun umpeen menee niin tuntuu että ei kierrä kokonaan? Mistä johtuu?
    hihnojakin meni tämän päivän aikana 2, ensimmäinen laukesi jäällä ja toisesta lähtenyt pitkä rivi hampaita mutta pääsi kotiin :)
     
  19. Seiti

    Seiti AC ZR6000R SX -16 & SnoPro 440@700 146" -04

    Vs: Aloittelija kysyy...

    Minkä verran niitä välityksiä on lyhennetty ? Vakio kokoset vetopyörät ?

    Vakio 70grammaset painot ? Mitä kiertelee ?

    Lonkalta heittäsin, et vähintään jäykempää jousta kakkoseen (vihreä, joka tossa pitäs olla alkujaankin?), todennäkösesti loivempaa heliksiäkin, ainakin alkupäästä...
     
  20. Wiltunik

    Wiltunik Well-Known Member

    Vs: Aloittelija kysyy...

    Bikemanin kytkinkitti säätöpainoilla löytyy, painoista ei tietoa kun en ole avannut vielä tuota, pitää käyttää ketjukoppa auki ja kattoo ne välitykset. Vetopyöriäkään en ole kerennyt laskea, pitää huomenna katella.

    Ja jostain luin että tuo 2vari on kelluva? Ja pitäisi jotain muutoksia tehdä että liikkuisi paremmin kun ei tuo nuitten o-renkaiden välissä pääse oikeen liikkumaan, niin voisiko tästä johtua että hihnat maistuu?

    Kovalla kiertää n.8000 ehkä vähän alle
     

Suosittele tätä sivua