M8000 sukset.!!????

Keskustelun 'Arctic Cat' on aloittanut käyttäjä HerraO, 24/10/14.

  1. PoederJunkie

    PoederJunkie Well-Known Member

    Vs: M8000 sukset.!!????

    Pitää ottaa toki huomioon, että Rexi- koppanen oli pätkä. Nyt kuitenkin on telaa pitkästi perässä vakauttamassa menoa. Ainakin 3700 BD:n alla nuo PP:t oli erittäinkin mukavat ajaa ja viiä kelillä ko kelillä, ilman höyläilyjä. Toki varmasti makuasia tuo suksen rauhallisuus ja ohjaavuus.

    Itelle tulee ainakin m8000:n alle PP:t kyselemättä :-*
     
  2. Zunnit

    Zunnit Tuntra

    Vs: M8000 sukset.!!????

    Ite kyllä tykkäsin kovasti vakio järvisistä -12 m8:ssa. Siis nimenomaan umpisessa, leikkaa läpi kivasti, kanttailut, ääliöt, viistot. Toki, ei se kyllä sitte oikeen kääntynykkään kovalla, mutta minne tuo M-sarja on tehty ::)
     
  3. Driver

    Driver Freeride 146" Turbo

    Vs: M8000 sukset.!!????

    Kyllä ne umpisella toimii, mutta kovalla tosi rasittavat ajaa kun keula tuikkii minne sattuu ja vetelee muitten urista. Ja minun mielestä ongelma oli sekä pitkällä että pätkämallin Rexillä... Aivan kuten oli jo Revillä aikanaan. Tieten pehmeä jousitus antaa tässäkin tapauksessa paljon anteeksi. Verrokkina gripperit on taas minun makuun ihan liian puskevat sukset. Blade on kyllä tasaisen vahvasti PP:n ja Gripperin välissä ominaisuuksiltaan.

    Noh loppujen lopuksi jokainen hommaa ne sukset käyttötarkoituksensa mukaan. C&A on olleet omassa monikäytössä tähän menessä ehdottomasti parhaat. Ehkä C&A:n pidempi profiili tekee siitä vakaamman. Kuiteskin meillä olosuhteet heittelee laidasta laitaan niin kyllä suksien pitää toimia joka paikassa :) noista BX:stä ei ole vielä kokemuksia kuin paperilla ja kuulopuheissa, mutta nytpä sekin talvella selviää. Monelle tuo malli tosin lienee liian agressiivinen aivan kuten PP:kin. Ja niitä Mohawkeja olisi kanssa mielenkiintoinen testata.
     
  4. Jäpälä

    Jäpälä Well-Known Member

    Vs: M8000 sukset.!!????

    Moni pilaa tuon pp:n liian rajulla raudalla.
     
  5. Bearcat-97

    Bearcat-97 Well-Known Member

    Vs: M8000 sukset.!!????

    Joo ja PP paranee muutenki kun se kuluu. Jos ne myis käytettyjä PP:tä nii ois suksi melko kohillaan ;D En oo ite Bladea testannu, mutta se on kuulopuheiden mukaan erittäin pätevä PP:n korvaaja. Ei oo ihan niin raju.

    Itellä oli aikonaan Crossfiressä vakiot kapeat Catin sukset joissa oli kapea suksimuovi päällä. Lisäsin vain köliä niihin ja niillä oli kyllä erittäin hyvä vetää meneen juuri sen takia että suksi sukeltaa hankeen ja täten kelkka taittuu sidehilliin ja alamäestä takas ylös helposti. Ymmärrän täysin sen ruottalaisen mieltymyksen vakioihin. Laitoin omaani aikonaan PP:t keväällä alle eka kerran ja meinasin polttaa ne roviolla eka reissun jälkeen ja tuomita kaikki niitä ylistävät epäsikiöiksi ;D Noh, seuraavan talven puuterit sai kuitenki ajatuksen muuttumaan. Mutten siltikään tykänny siitä liiasta kantavuudesta joten rälläköin ulkoreunasta puolet veks - sen jälkeen ne oli mun makuun enkä parempia ole vielä kokenu. Rautana mulla oli joku mikä lie soiro joka oli vain just sen lyhimmän pulttivälin mittanen.
     
  6. stm

    stm Well-Known Member

    Vs: M8000 sukset.!!????

    No mutta hei, mitenköhän SLT pelais sitten? Olis kaposampi malli.
     
  7. HerraO

    HerraO Polaris axys Pro Rmk 163" Turbo

    Vs: M8000 sukset.!!????

    Paljon tuntuu olevan mielipiteitä, hyvä niin. Tosiaan posti toi eilen mukanaan noi c&a pron BX sivakat. Saa nyt sitten nähdä menikö rahat moppen anukseen vai onko kelpo tavaraa..:D Jos noi ei miellytä nii saa vakio sivakat kelvata sitten..
     
  8. Hovelinksi

    Hovelinksi Lynx Re

    Vs: M8000 sukset.!!????

    Ite oon ajanu 8000:lla ca xtx,gripperi,vakio ja slydogeilla....slydogin puuterihurtat jäi paikolleen....
     
  9. Driver

    Driver Freeride 146" Turbo

    Vs: M8000 sukset.!!????

    samaa kategoriaa gripperin kans minun mielestä... ehkä hiukan ottavammat.

    Noista catin vakiosuksista, ei ne tosiaan huonot ole siihen tarkoitukseen miten ne on ajateltu toimivan. Mutta ei ne yleissuksena toimi meillä, pl. jos kelkka tulee vain laajoihin puuterikanttailuihin.
     
  10. Maunusjokke

    Maunusjokke Lynksi

    Vs: M8000 sukset.!!????

    Itelä oli pollesa BX:t ja olihan ne meleko ankiat, puotin jopa etupukkia ja jatkoin mänttiremmiä ja oli ne silti ainaki RMK:n nokala nii toivottoman perseestä että vaihtu PP:t alle kesyimmällä Studboy-raudalla ja pelaa kyllä omiin ajoihin ku makiainen.

    Ninku Jäpälähannu sano ni PP:n saa pilattua liian rajulla rauvalla.

    Taas Bladeen ruuvasin Totaltekin rajumpaa rautaa että reitillä käänty, mutta kelkkanaki oli linksi.
     
  11. Hovelinksi

    Hovelinksi Lynx Re

    Vs: M8000 sukset.!!????

    En kyllä 14/15 cattiin suosittelis mitään järkyttävän ottavaa suksea...rupiaa haukkomaan ja alamäkeen katkiaa ohjaustanko enneku kääntyy sukset. jotain viitettä antaa se että ite ajanu aikasemmilla tötteröillä PP sivakoilla ja tähän cattiin oli gripperiki liian ottava omaan makuun+reitillä ihan arvaamaton. Tuo slydog on karvan aliohjaava mutta menee helposti läpi hangesta ja ennekaikkea kevyt ajaa...ei lopu läskillä kunto eka törmään
     
  12. Åkerman

    Åkerman Sledless

    Vs: M8000 sukset.!!????

    Onneksi ei käsitä näiden päälle niin oli ilo painaa PP:llä menemään :)
    Vakio suksi oli muuten mieleinen, mutta alamäki käännöksissä sukelsi keula turhan usein maapallo vasten.
     
  13. V1lle

    V1lle M800 153"

    Vs: M8000 sukset.!!????

    Kumpia Puuterihurttia täällä ollaan käytetty, 7" vai 8"?
     
  14. Fudge

    Fudge Lynx GL 360 Syncro

    Vs: M8000 sukset.!!????

    Kyllä itte voin sanoa että C&A pro MTX on oikia suksi m8000! loppu niiailu ja ulkokurviin kellistely umpisella!
    Suosittelen vahvasti. 8" leviät.. Huomenna pitempi umpis testi niin tietää varmemmin mutta nyt voin jo sanoa että vakio puikulat on vain reitti käyttön only. Not for SnowHighway use ;D Only closed track training 8)
     
  15. HerraO

    HerraO Polaris axys Pro Rmk 163" Turbo

    Vs: M8000 sukset.!!????

    Tuo bx toimii myös aivan loistavasti. Ei moitteen sijaa löydy kun sai alustan säädöt kohilleen..
     
  16. Driver

    Driver Freeride 146" Turbo

    Vs: M8000 sukset.!!????

    BX:llä ajellut alkutalven ja olen tyytyväinen :) Suksen nokat käänsin pystyyn laittamalla kärkilenkin kiinnityksen takimmaiseen reikään. Ohjainraudan lyhensin sen etummaisen lyhyen pultinvälin pois ja toiseksi takimmaisen pultin taakse jätin noin 5cm rautaa, keveni ohjaus paljon. Omaan makuun sopivan ohjaava mutta ei silti raskas suksi, rauta vaan saa olla miedoin mitä löytyy esim. Totaltekin touring/sport rauta. Ei myöskään kanna liikaa, saa upotettua tarvittaessa.
     
  17. 101mm

    101mm XM

    Vs: M8000 sukset.!!????

    Yhden talven ajanu vakioilla, ei kanna alamäessä yhtään.
    Toinen talvi C&A MTX, todella hyvät jos ei täydelliset paitsi sivurinteessä jos vähänkään on kovaa suksi kantaa liikaa ja on pirun raskas kääntää ja ei kallistu helposti (40" keula). Jos pitäis ajaa Siperian halki suoraan mettää pitkin niin MTX.
    Ja viimeiset paritalvea menny PP alla ja toiminu hyvin, varsinkin kun ymmärsi modata ohjauksen nopeammaksi.

    Sitten sellainen pikku yksityiskohta, joka ei varsinaisesti liity ajo-ominaisuuksiin. PP suksilla varustetut kelkat menee 2-kelkan kuomukärryyn heittämällä vs vakio ja MTX. Suksen profiilin alle menee telan reuna ja PP on MTX lyhyempi/taaempana.
     
  18. Fudge

    Fudge Lynx GL 360 Syncro

    Vs: M8000 sukset.!!????

    No ainaski täälä pohojoosen mettisä ei omasta mielestä kanna suksi liikaa koska lumi on melkein aina höttyä ja ryyniä.. Makia oli tänään surffailla puuterissa menemään eikä tuota hirviästi tarvi riuhtoa vaikka olenki tämmönen hankisääski(70 000g) ;D ja mtx on makia reitillä ko son niin tarkka. Menee just sinne minne ampuu. Eikä ole liian raskas ohjata vaikka en ole muuttanu köliä. Miun mielestä ;D
    Eessä foxin paineen muistaakseni 85psi . Takapukki 110psi. Etupukin jousta sentin kirin vakiosta eli löysällä mennään..
     
  19. jaxi

    jaxi Member

    Vs: M8000 sukset.!!????

    Ajatus oli laittaa BX:t keulalle. Vakioilla mentiin viime kausi, ei toiminut omassa käytössä.
    Kantavampi sivakka haussa ja ei haittais vaikka sais kovallakin käännettyä.

    Muutama kommentti tuossa oli tammikuulta, mutta oliko keväältä uusia kokemuksia?
     
  20. M.E.A

    M.E.A Lynx

    Vs: M8000 sukset.!!????

    Mitenhän lie -16 ämmän sukset? on ainaki leveyttä tullu lisää, kertokaahan ajatuksia kunhan lumia tulee.
     

Suosittele tätä sivua