Oulun reitit

Keskustelun 'Baana' on aloittanut käyttäjä ezco, 16/12/05.

  1. Waari

    Waari Lynx Ranger V-800

    Vs: Oulun reitit

    Ei sarvia eikä hampaita, tuohan on vaan tarina vailla mitään todenperäisyytta ja jossa on sisällytettynä reitin kunto. Perjantain ratoksi kirjoitettu reitiltä palatessa ;)
     
  2. p.i.t

    p.i.t Kiilakotelo 08

    Vs: Oulun reitit

    Nyt kyllä oli waarilta hyvä tiedote! kiitos siitä,mutta asiaan eli kelkkailuun. Tuuttasin tänään kiekonmaja-juustola välin(ja takasi tietenkin). Todella lennokkaassa kunnossa reitit ja liikennettä jokseenkin vähän.

    HUOMIOITAVAA!Muutama kilsa kalimenlammelta yk:hon päin oli todellaki se sula oja(ja asiaan kuuluvasti merkattukkin huomio merkein). Ja niinhän siellä oli miehet käjet ristissä vastassa. saatiin naarattua kelkka takas reitille varsin nopeasti ku oli nostoporukkaa.
     
  3. ripe24

    ripe24 Well-Known Member

    Vs: Oulun reitit

    Tännää ajeltii tyrnävä-ot-yk-utis-rokua-vaala-rokua-ty. 270km. Reitit todella hyvässä kunnossa. Paitsi rokua-vaala vähä reilumpaa pattia osaksi. Ihmee vähän oli kulkijaa liikkeellä, ajokoiran ja krossin lisäksi muutamia kelkkoja liikkeellä...
     
  4. Könyäjä

    Könyäjä Well-Known Member

    Vs: Oulun reitit

    Misä kohin oli ajokoira reitillä?

    Meijän Mököhän(Suomenajokoira) se perskeles ketun perässä sinne reitille pölähti ainakin tuossa Muhos/Tyrnävä alueella. ;D Ja tietenkin kelkkareitillä tuli hukka koiralla ja joutu ees taas sahaan ennen ku löysi jälen uuvelleen. Oli yks passimies koko ajan suksien kanssa perässä vaan ei sitä vaan aina kerkiä.

    Itekkin jouvuin mereltä lähtee pilkkihommista kesken kaiken, ku koira jäi sinne sahaan pahimmoilleen ja lopuksi sain koiran Muhoksen kylmälänkyläntien puolelta kiinni. Gepsillä seurailin tilannetta. On ollu tapana, että jos reitin välittömässä läheisyydessä ollaan ajatettu niin aina yks ukko reitillä valmiina ottamassa koiran kiinni ja jos näyttää, että lähtee ajo reittiä kohin niin yks sinne suoraan nappaan koira kiinni.
     
  5. ripe24

    ripe24 Well-Known Member

    Vs: Oulun reitit

    Tuolla yk puolelella se oli harmina aamupäivästä... ;D
     
  6. -TK-

    -TK- Well-Known Member

    Vs: Oulun reitit

    Ei ollu muhos-yk välillä ruuhkaa vaikka keli ja baana amerikkaa.. 8)
     
  7. saippuakauppias

    saippuakauppias Well-Known Member

    Vs: Oulun reitit

    TK oli pistäyny kallioselässäki,me käytii kahesti ja sit turrattii ympäri syvänmaita kattelemassa vieläkö autiotuvat on pystyssä.reittimaistiainen otettiin sanginjoki-matkajärven laavu ja siinä makkarat lämmäytettiin.sopivaa pikkupattia reitillä,mukava oli työnnellä.
     
  8. -TK-

    -TK- Well-Known Member

    Vs: Oulun reitit

    Oli vain makiainen hankikanto 8) Harmi ku ei satuttu yhtäaikaa ku yksisteen olin loikottelemassa.
     
  9. - MK -

    - MK - Vanha lintta

    Vs: Oulun reitit

    Itseä kiinnostaa myös tuo ylikiiminki - pudis väli. Missä kunnossa on. Ei tarvi olla lanattu. Mutta ajokuntoinen.
    Tarkoitus ensiviikonloppuna ajella tyrnävältä taivalkoskelle.
    Tänään tuli käytyä tyrnävä-muhos-ylikiiminki-ouluntulli-tyrnävä. Oli viimesenpäälle mukava keli. Ja vaihtelevaa pattia.
    Jäätikköä tietysti välillä.
     
  10. Japsteri

    Japsteri Active Member

    Vs: Oulun reitit

    Oliko se valkonen "kiilakotelo" sun? Just olitte saanu sen hinattua takas "tielle" ku ajettiin siittä ohi, pollella ja jammulla. Kuskille ei kuitenkaan käyny mitään?
     
  11. Japsteri

    Japsteri Active Member

    Vs: Oulun reitit

    Lauantaina oli tosiaan hyvä keli päästellä, ajettiin kaverin kans ot-yk-ot n.120km ja hauskaa oli :) Reitit ihan briimaa!!!
     
  12. kmuju

    kmuju New Member

    Vs: Oulun reitit

    pudis-juustola oli ainaki eilen lanattu ja olihan nuo lanan jälet ykhonki päin
     
  13. - MK -

    - MK - Vanha lintta

    Vs: Oulun reitit

    Hyvä juttu. Ei muutaku tapiskaa kohti.
     
  14. MakeT

    MakeT Lynx Boondocker 600 -13

    Vs: Oulun reitit

    Jos oli seluskanjärven pohjospuolella niin tais olla mun koira jäneksen perässä siellä. Ite olin kyllä muualla kun oli lainassa kaverilla. Pyydämme yleensä aina niillämain ja joskus se tulee sinne reitille asti ja silleppä ei voi mitään. Muhoksen tie toisella suunnalla vastassa. Kohteliaasti pyydän, että jos jänes tai passimies tai koira sattuu näkösälle että jos hillittee sillon vähäsen. Tahalleen ei sinne tulla mutta jänes ku mielellään juoksee nuita tampattuja uria pitkin.
     
  15. tunppi

    tunppi Polaris 700 Pro X -03 - Polaris XCR 600 -95

    Vs: Oulun reitit

    Vähän ohi aiheen menee mutta mitenkä jos vahinko sattuu ja ajokoira jää kelkan alle reitillä, kuka korvaa koiran ja kuka korvaa kelkan ja mahdollisesti kuskin vahingon? Kun molemmillahan siellä on lupa olla, kelkalla ajaa kelkkareittiä ja koiralla juosta irti metsässä kun on pyyntikausi menossa. Tässä muutama vuosi sittenhän oli Kuusamontiellä semmonen tapaus että ajava koira jäi auton alle, ja siitä taidettiin aika pitkään vääntää että kenen korvattavia ne vahingot on.
     
  16. MakeT

    MakeT Lynx Boondocker 600 -13

    Vs: Oulun reitit

    niin, nopeushan pitäis olla semmonen että pystyy pysäyttämään jne... :) tuollakin suoralla tahtoo nopeudet monasti vaan olla muuta kun 60 kun oulustapäin tullaan suota pitkin. Saattaahan sieltä hirvikin tulla eteen. Niitäkin tuossa kun on ja saattavat siirtyä jahdin tieltä. Vahingoillehhan ei voi mitään jos nopeus ollut asiallinen mutta toivotaan että kaikki sais pitää harrastuksensa ja koiransa. Liikennevakuutushan korvaa jo pitkälle ja (osa)kasko loput. On tuolla ajurillakin joitakin vakuutuksia. Eiköhän tuonne kaikki mahdu ja loppupeleissä harvon siinä kelkkojen kanssa yhtäaikaa ollaan. Se on tämä parikuukautta vuojen alussa, ja nytkin tänä vuonna ekoja kertoja kun hanki rupes kantamaan koiraa, aiemmin ollut menemätön paikka koiralle tuo lumimäärä.
     
  17. ympyrä

    ympyrä Well-Known Member

    Vs: Oulun reitit

    Lana näytti kulkeneen ylikiimingistä pudikselle päin. Kaikki patit ja ojat eivät olleet tasoittuneet, mutta reitti oli ihan OK.
    Ajoin vain noin 5 kilsaa YK:sta pudikselle päin, kun alkoi tulla pimeä ja piti palata takaisin Ouluun
     
  18. Waari

    Waari Lynx Ranger V-800

    Vs: Oulun reitit

    Muistetaan että kelkkareitti on tie jolla liikkuu muitakin käyttäjiä, esim. hiihtäjiä, kävelijöitä koirineen tai ilman ja myös maastopolkupyöräilijöitä ja kaikilla on sama oikeus liikkua reiteillä. Kelkkareiteillä pätee samat säännöt kuin teillä yleensäkin. Ajoneuvon kuljettaja on aina vastuussa aiheuttamistaan vahingoista ja myös laillisen koiran irtioloajan puitteissa koiran yliajossa kuljettaja/ajoneuvonvakuutus on korvausvelvollinen.
    Tapauskohtaisesti korvaus voidaan myös hoitaa koiran omistajan laajasta kotivakuutuksesta, mutta silloin koiran irtioloon ei ole ollut laillista perustetta.
    Uskon että kaikki tuonne luontoon mahdutaan kulkemaan toisia häiritsemättä ja tässäkin pätee se vanha sanonta että sopu sijaa antaa.
    Nyt liikenne noilla reiteillä vilkastuu kun suven jälkeen ne kantavat kulkijoita paremmin, kelitkin kannustaa ulkoilemaan joten oikea asenne ja oikeat tilannenopeudet, suupielet korviin jo lähtiessä ja menoksi.
    Tuumii Waari
     
  19. tunppi

    tunppi Polaris 700 Pro X -03 - Polaris XCR 600 -95

    Vs: Oulun reitit

    Siinäpä se oli vastaus. Ja siis harrastan itsekin sekä metsästystä että kelkkailua, tämä ei ollu mikään provoaminen suuntaan eikä toiseen vaan mietin että miten se lain edessä menee :)
     
  20. Arsi

    Arsi Well-Known Member

    Vs: Oulun reitit

    Jäistä ränniä OT:sta Muhokselle. Laavu oli tyhjä puista.
     

Suosittele tätä sivua