Kajaanin reitit ja ympäristö

Keskustelun 'Baana' on aloittanut käyttäjä mopedi, 17/2/06.

  1. tuovja

    tuovja Well-Known Member

    Vs: Kajaanin reitit ja ympäristö

    Ei menny...en ainakaan ole huomannut. Aiemmin tässä vaihdettiin toisenpuolen tukivarret. Nyt suksien haritus muuttuu vähä kovemman patikon jälkeen niin liekkö jotain taipumista taas luvassa.

    Niistä kajaanin reiteistä: minä kait olisin pelkästään tyytyväinen jos täälä savonkin puolella olisi noin hyvät reitit...ja eikös hien saa pintaan tasaisemmillaki pätkillä, lähtee vaik pimeän aikaan ja pitää keskinopeuden sielä reilussa sadassa viidessäkymmenessä niin jo on kumma jos ei hiki tuu. 8) Ei vaan taida kakstahdeilla onnistua ;D :D
     
  2. Nipademu

    Nipademu Lynx RE-23, XTRIM STD 600ACE 2020

    Vs: Kajaanin reitit ja ympäristö

    Juurikin noiden lanattujen reittien perässä täältä Savosta ajetaan Kajaaniin lähes jokainen viikonloppu, varsinkin alkukauden pehmeiden reittien jälkeen.

    Alkukauden hikilenkit ajetaan paikallisilla, kun kunto ei muutenkaan kestä kun sen 20 km. Kokeilkaapa Kajaanilaiset samaa, kelkka kärryyn ja Iisalmen ABC:lle. Siitä Sonkajärveä kohti, niin takaan, että Patikkoa löytyy. Tätä patikkoa saa vielä lätkyttää ilmaiseksi, teidän ei tarvitse edes siitä huvista maksaa :) Ja jos kunto vielä riittää, niin Sonkajärveltä voi jatkaa vaikka Tahkolle ja sieltä Lapinlahden kautta takaisin. Välissä tosin yksi Y-Smoke:n pätkä, joka voi olla tasaisempaa. (Tältä toki kerhona toivomme uraluvan maksun.) Uskoisin kuitenkin, että kun tuon parinsadan kilometrin lenkin kiertää, samaa tahtia kuin Kajaanin reiteillä, niin ei tartte illalla enää emännän selkään hypätä.

    T. Juhani ja sunnuntaina Kajaanin suunnilla tavataan.
     
  3. vectoori

    vectoori Well-Known Member

    Vs: Kajaanin reitit ja ympäristö

    Eiköhän se "kultaisen keskitien" löytäminen olisi hyvä ratkaisu tai ainakin kompromissi tähän ongelmaan? Nyt tuo lanaaminen taitaa olla ennemminkin intohimo kuin tarpeen sanelema työmaa? Paikallisten kelkkailijoiden ja pääsääntöisten uraluvan lunastaneiden tarpeet tulisi ensisijaisesti tyydyttää edes joskus. Tuskin ulkopaikkakuntalaiset "tasaisen virheen tarkkailijat" mahdollistavat näin aktiivisen lanan liikehdinnän? Uskoisin kaikkien kestävän pattisempia reittejä jonkun viikon lanausten välissä? Tällöin pääsisi paikalliset patinhakkaajat ottamaan edes JOSKUS hikeä kotikulmille. Vaikka reitit on ollut tasaiset, niin tourinki-ja kakspäällä ajelijoita ei ole kovin montaa minun lisäksi näkynyt, eikä hotellit pursua kelkkaturisteista jotka hakevat elämyksiä tasaisista baanoista. Jo tälle kaudelle on muutama jamppa jättänyt uraluvan lunastamatta sen takia että reitit ei palvele IKINÄ heidän käyttötarpeitaan. Kuitenkin on ilo huomata että ilmeisen tunnollisesti uralupia maksetaan ( vaikka toisin annetaan ymmärtää) koska lana liikkuu miltei kokoajan jossakin? Uskoisin kimppakivan harrastamisen, vaikka se jäisikin kelkkailijoiden kuuntelemisen asteelle, tuovan joitain ratkaisuja asiaan.. Empähän tuota tiijä.. Nahkurin orsilla tavataan..
     
  4. Hemikoo

    Hemikoo Sidewinder xtx se 137", SXR 700

    Vs: Kajaanin reitit ja ympäristö

    Tosihan se on että Kajaanin reitit on aina vauhdikkaita olipa sitten pattia tai ei koska semmoista puukierto möykytystä täällä ei ole juuri yhtään.
    Tuo välilanaus oli vissiin se tarpeeton lanaus jos oikein ymmärsin muutamaa tuttua ja taitaa olla tällä hetkellä tuo työn tuntihinta sen verran alhainen ainakin pelkkien perushuoltojen ja polttoaineiden taksojen mukaan että sen takia voi lanailla vähän pienemmälläkin maksajamäärällä??
    Onko tähän tiheään väliin sitten syy siinä että ensimmäinen lanaus viivästyi jopa viikkoja konerikkojen takia, kausi kuitenkin on lyhyt.
    Tiedänpä minäkin muutamia jotka on jättänyt protestiksi maksamatta uraluvan etteivät voisi lanata "liikaa" ovat kyllä kertoneet että alkutalvesta oli mahtavaa luonnonpahkaa eteläpuolen urilla (parhaimmat oli ajaneet 2tkm patikkoreittejä) joten ovat jättäneet sanomatta tuon mitä vectoori korosti IKINÄ.
    Valitsinpa minäkin munkittelupaikaksi Paltamon Nesteen Kivesvaaran kautta morjestaen tänään, reitti oli kyllä hieman enemmän ajettavempi ja osittain jopa vaarallinen verrattaen Kajaaniin johtuen märällä lumella lanaamisesta? Eli voitte kyllä unohtaa hikipatikon ajamisen kivesvaaran suuntaan... Palatessa oli parempi ajella kun lana jättämiä pommeja ei ollut vastakarvaan ajaessa.
    Minnekkäs sitä huomenna... ;D
     
  5. Vanahanaama

    Vanahanaama 04Evo600&Lynx rave 150&Evinrude

    Vs: Kajaanin reitit ja ympäristö

    Tässäpä onkin taikasana HALLITUS. Harvapa meistä tarran omistajista tietää milloin yhdistyksen johon kuulumme hallitus kokoontuu, ei toki tieto meitä lämmitäkkään mutta tästä pääsemme(taas) siihen asiaan että yhdistyksen hallitus nuijii kaikki päätökset läpi täysin hallituksen näkökulmasta. Äänestyksiä järjestellään ja täällä julkaistaan tulokset tyyliin kaksi vastaan mainua, ei jeesus ;D Montako niitä mainualaisia sitten oli? Yksi mutta oikea mielipide voitti silti? :D Jo tälläinen takinkääntely on omiaan etäännyttämään jäsenet yhdistyksen norsunluutornista, sitten ihmetellään kun ketään ei kiinnosta.

    Tämä äänestys kyllä jaksaa huvittaa minua. Entäpä jos vihreät hoksaa ensi puoluekokouksessaan että kylläpä tästä meidän Toivolan Janista tulisi hyvä presidentti, no äkkiä äänestys käyntiin oman porukan kesken. No kyllähän se tulos on toivotunlainen järjestäjille kun äänestäjät on valittu tarkoin ettei vain pääse väärä tulos yllättämään ;D

    Oho, taidat olla kovakin vetomies (ainakin omasta ja äitisi mielestä). Ei voi kun ihailla ::) Tuolla kuitenkin ajelee kaiken tasoista kuskia ja ihmisiä lastensa kanssa, ainakin itse ajattelin säilyä hengissä ja toivon samaa myös muille... Jätkä tulee tänne lässyttämään että ajaa 160kmh lähellä kaupunkia ja ei pysy kakstahdilla perässä ;D Ei riitä että on ääliö vaan pitää vielä kertoa siitä julkisesti täällä, toivon että se sinun jamahan rutkusi katkeaa seuraavassa veto-ojassa ja saat loppukauden niittailla sitä kasaan ja miettiä että miten meni. Eipä nuo nopeudet itselläkään pysy siinä sallitussa mutta joku järki pitää olla!! Ja vielä vetomiehelle voin kertoa että ajotaitoja ei ratkaista työntämällä 160kmh lentokenttää, maksa vaikka moottorikerhon jäsenyys maksu niin käydään ihan porukalla tuolla radalla kivimäessä ajamassa. Eipä tuo ajo itselläkään kovin tähtiluokkaa ole mutta olisi kerrankin sulle ja yamahallesi haastetta kun joku edes YRITTÄISI pysyä perässä.

    Vectoori kirjoittaa täyttä asiaa jälleen kerran! Ei tässä nyt kuuta taivaalta olla pyytämässä, eikä tämä ole kahden eikä viiden yhdistyksen jäsenen näkökanta. Ja tuo mitä vectoori kirjoitti tuosta lupa hommasta on ihan totta, kyllä porukka ajaa jo nyt ilman lupaa juuri siitä syystä että yhdistys palvelee ainoastaan tasaisen baanan ystävien tarpeita.

    Asia vielä tiivistettynä: Kohta yksi: Jotain järkeä lanaamiseen, ei sitä tarvi viikon välein hieroa ihan sen takia kun se lana nyt on saatu. Lanaaminen on hyvä homma silloin kun se tapahtuu tarpeesta ja alkukaudesta saadaan nuo vino-ojat sun muut pois lanalla. Kohta kaksi: Kaikille jotain, olisi voinut jättää lanaamatta sen kivimäen pätkän kun sitä useat kymmenet luvan haltiat toivoi.

    Edit: korjattu kirotusvireitä
     
  6. Jote

    Jote Well-Known Member

    Vs: Kajaanin reitit ja ympäristö

    Samalla kun pelotellaan ja rummutetaan, että uralupia jää maksamatta liian hyvin ylläpidetyillä urilla, niin moniko on tuolla ajelemassa, koska reitit ovat hyväkuntoiset?

    Käsittääkseni "vanhan" Kajaanin reiteistä suurinta osaa ei kuitenkaan ole tänätalvena ajettu kuin kahteen kertaan. Alussa oli konemurheita ja nyt kaksi kertaa muutaman viikon väleillä. Maanantaina ennen kuin lana oli käynyt, niin kyllä sieltä jotain pahkuraa löytyi. Sama oli pari viikkoa alkukaudesta. Kyllä se lanailu kohta loppuu näiden kelin vallitessa.
    Ihan mielenkiinnosta, että missä ja miten nämä kymmenet luvan haltijat tätä toivoivat? Hiljaa oman päänsä sisällä vai asian julkisesti esiin tuoden?


    Whatsappryhmässä eräs oli löytänyt matinmäestä reitiltä ison montun, jonka avustuksella oli käynyt pyöräyttelmässä kelkkaa ympäri. Silmät auki ja vauhti kurissa kun ohi ajelee.
     
  7. Vanahanaama

    Vanahanaama 04Evo600&Lynx rave 150&Evinrude

    Vs: Kajaanin reitit ja ympäristö

    Totta sekin että kyllä se tasainen baana tuo niitä maksajia myös lisää, itseni närästää lähinnä nyt tuo kylkiäisen homma.

    Ihan omaa tuttavapiiriäni jututtamalla kyllä saan se parikymmentä hikikelkkailun ystävää kasaan, ja en todellakaan tunne kaikkia joten olen varma että kyllä niitä löytyy se tuplamäärä ainakin. Ei kaikilla ole aikaa/mielenkiintoa inttää täällä mutta kyllä sitä nurinaa lentokentistä vaan kuulee paljon. En minäkään tunne henk.koht kun pari hassua lentokenttäbaanan ystävää, riippuu paljon piireistä millaista kelkkailua harrastaa! Urheilukelkkailijoilla ja tourinki ukoilla on pientä eroa helmi baanan näkemyksessä...
     
  8. Hemikoo

    Hemikoo Sidewinder xtx se 137", SXR 700

    Vs: Kajaanin reitit ja ympäristö

    Se reikä on siellä tiellä mäen päällä ei reitillä, mönkijällä tehty
     
  9. Antsake

    Antsake Lynx 600R

    Vs: Kajaanin reitit ja ympäristö

    Kerronpa "hiljaisten kelkkailijoiden" puolesta, joita "jostain" systä tapaan paljon... Ei tästä kajaanista mitään kelkkailun matkailukohdetta tule kuppasella n. 110km reittiverkostolla, se joka kelkalla matkailee ajaa kahtapuolen ohi kajaanin, kuhmon ja vaalan kautta. Lanaamisen hienoutta hehkutaa täällä samat kirjoittelijat, ne jotka ei ylistä ei aja netillä vaan kelkalla. Meistä hiljaisista kelkkailijoista 9/10 on samaa mieltä lanauksesta, sen paljoudella pilataan meidän urheilukelkkailu mahdollisuudet, kelkkailu ei enään tunnu miltään muulta kuin tylsältä, täällä on vesistöjen ylityksiäkin tarpeeksi tylsyyttä lisäämään.

    Ei olisi ollut paljoa vaadittu jättää se kylkiäisen reitti jossa itsekkin pitkästä aikaan luvan maksaneena kulkenut ajamassa, suurimmaksi osaksi kärryllä sinne vieden. Yhdistyksen toimintahan on aina ollut sitä että tehdään niinkuin sen "teräväpää" on halunnut, eiköhän sen suurin tehtävä olisi palvella paikallisia kelkkailijoita, kun kajaani ei ole se kelkkamatkailun mekka.

    Jos rahaa on niin kannattaako niitä liikaa kuluttaa siihen et on kiva ajaa latukoneella, jonka aina on halunnut. Maksaa vaikka jonku suunittelemaan reittejä, jolla ohjattaisiin niitä kelkkamatkailijoita ajamaan kajaanin läpi, esim savo-kajaani. Ei oikein enää tee mieli kannatusmielessäkään ostaa "itku"-tarraa.
     
  10. Vanahanaama

    Vanahanaama 04Evo600&Lynx rave 150&Evinrude

    Vs: Kajaanin reitit ja ympäristö

    NYT on asiaa, ei mitään lisättävää eikä mitään pois otettavaa. Ja kirjoittajalla on varmasti otantaa miten paljon kuulee nurinaa/kehuja!

    Yksi näkökulma lisää: Mielestäni kilpailu on moottoriurheilun muodoista jaloin, nyt kisoihin valmistautuminen on paikallisille tehty tahallaan hankalaksi kun vietiin viimeinenkin iskarien säätöpaikka. Kisamiehet häviää, mainuan mielikuvitus äänestäjät saa nyt posottaa latikeulalla kylän pintaan mahat pinkeenä ;D Onneksi ajokuntoa voi treenata moottorikerhon radalla, kohta joku sanoo että säätäköön siellä iskarinsakin...Kuitenkin taitaa enskamiehillä olla vaikeampaa siellä k.o säätöä hioa.
     
  11. Hemikoo

    Hemikoo Sidewinder xtx se 137", SXR 700

    Vs: Kajaanin reitit ja ympäristö

    Tässä noita pattisen reitin puolesta puhujia, itse olen molempien puolesta paitsi sikapatikon ;D kuunnellessa niin tuli mieleen että kun tuo työntekijä on palkattu niin ei muuta kun jemmassa olevia lanausrahoja siltoihin urakalla.
    Ymmärrän kyllä täysin kavereita jotka on ostaneet urheilukelkan kuntoillakseen kuten itsekin aikoinaan tein ja kierrin sarvivaarna ympyrää niin että hiki lensi ja talveen 8kg lähti painoa.
    Kannattaisi kaikkien palstaa lukevien (tälläkin hetkellä 7vierasta lukee aluetta ja neljä muuta jotka on kirjautunut ja ei ole kertonut kantaansa) kirjautua ihan vain tämän asian puolesta/vastaan ja tuoda äänensä kuuluviin ihan vaan oman kelkkailutulevaisuuden takia.
    Itse kannatan lanauksia siten että alkutalvesta pohjat+ojat täyteen ja ei pyritäkään täydellisyyteen, antaa patikon kasvaa ja kevään nautinto keleille pöytälautaa urakalla ja vähintään se yksi pätkä lanaamatta, tuo vuoreslahti ei näemmä aja asiaa kun on ns. liian nopea tai sitten liian vähän ajettu??
     
  12. matti

    matti XRS 600 -07

    Vs: Kajaanin reitit ja ympäristö

    Mulla on 'urheilukelkka' ja tykkään ajaa myös tasaista reittiä ;) Jääpätkät on pahimpia, niistä en pidä lainkaan.

    Jos patikkoa ajaa, niin patikon 'laatu' on erittäin tärkeä. Harvoin on sellaista aivan unelma keliä reitillä, että olisi sopiva patikko ja siinä 5cm puuteria päällä...

    Tuosa yks viikonloppu käytiin ajamassa Kivimäen sprinttirataa kisojen jälkeen, sehän se parasta hommaa on, jos treenaisi johonkin kilpahommiin.

    Jos pitää valita, niin kyllä jonnin verran olen pro-lanaus puolella... Mutta olen myös tarkan talouden pidon puolella, että jos jotain ylimääräistä näissä hommissa näillä luvan ostajien määrällä jää, niin jotain kannattaisi säästää pahan päivän varalle.
     
  13. -P-

    -P- Nytro XTX TTX

    Vs: Kajaanin reitit ja ympäristö

    Minä oon ehdottomasti turistipatikkoa ja sikapatikkoa vastaan, kun ei polvet kestä. Kaikkein parasta on ajaa sellaista maastoa, missä on pitkiä laineita, että joutuu koko ajan tekemään pikkusen töitä, mutta kropan ei tarvii ottaa hirveetä rankasua.

    Noita pitkiä laineinta on kiva hyppyyttää menemään välillä seisoen vauhdikkaamin ja sitten istultaan rauhallisemmin.

    -P-
     
  14. Vanahanaama

    Vanahanaama 04Evo600&Lynx rave 150&Evinrude

    Vs: Kajaanin reitit ja ympäristö

    Ehkä on paras jättää kertomatta nuo kuvailut siitä millanen on oma lempireittisi, ei niitä toiveita voi kukaan toteuttaa. Olisi viisaampaa ottaa kantaa siihen että onko viikon parin välein lanaamisessa järkeä ja onko mielestänne todellista tarvetta luomupätkällä. Minun vastaukseni on ei ole ja kyllä on ;D
     
  15. -P-

    -P- Nytro XTX TTX

    Vs: Kajaanin reitit ja ympäristö

    Minun mielestä kaikkien toiveita pitäisi toteuttaa, mutta onko se mahdollista. Niin kauan, kuin reitit on rajallisia, ei tuota pysty. Oishan se optimi, että kahden pisteen välillä olisi reitti kunnon patikolla ja pöytäreitti, mutta entäs ne, jotka haluaa siltä väliltä...

    Kyllä se oikea tapa on varmaankin kompromissi, että ajaa usein, mutta tarviiko niistä tehä ihan tasaisia. Voisko ne jättää laineille?
    Ei tähän oikeaa ratkaisua ole, minä oon sen ajamisen kannalla. En tänäänäkään viittinyt ajaa Paljakkaan asti, kun oli jo turistilla reitti. Ajelin mieluummin lainepätkää Ukkohallan ympäristössä. 100km sain mittariin silleenkin ja hyvän hien päälle.

    -P-
     
  16. Tebu

    Tebu Rave 3500 850e-tec

    Vs: Kajaanin reitit ja ympäristö

    Itsehhän kanssa harrastan urheilu kelkkailua ja ajan kuntoillaksenikin. Ymmärrän kyllä että reitti välillä oikaistaan ja varsinkin alkutalvesta pohjataan ja täytetään. Viikon välein lanausta en ymmärrä.!! En myöskään ymmärrä että kaksi miestä päättää kaikesta lanauksesta ynms. Jos joku yhdistyksessä eri mieltä ni veikkaisin verkkareita että varma savustus ulos porukasta.. :eek:
     
  17. Kontulainen

    Kontulainen Member

    Vs: Kajaanin reitit ja ympäristö

    Ensimmäisen kerran maksoin tänä vuonna uraluvan kun näytti reitit niin tasaisilta. Voi ottaa muksun tai vaimonki joskus mukaan. Tietysti joku pätkä pitäs olla niille pattihakkureille. Ite en enää niin välitä siitä röykytyksestä. Hikilenkit otan sitten ummella omilla mailla tai suksilla :)..
    Eli osa reiteistä moottoritietä ja joku pätkä luomua...
     
  18. dinlimies

    dinlimies BAHABOIKA fourstroke

    Vs: Kajaanin reitit ja ympäristö

    Luomumiehille hikilenkkiä tarjolla!

    Otanmäestä ryynäselle, siittä vieremää kohti ja sitte käännös oikealle kohti kytökoski-honkamäki-vuolijoki ;D

    Siellä pittää olla matkassa kirves, lapio, strapulli, juomaa... :D
     
  19. Maude

    Maude Lynx Rave Enduro 600R

    Vs: Kajaanin reitit ja ympäristö

    Onhan se kyllä hyvä homma että reittien kunnosta pidetään huolta mutta, kylläpäs on menny reittien lanaus viimesen neljän vuoden aikana reilusti huonompaan suuntaan !!!
    Ei noita moottoriteitä kehtaa ajaa kun on liika tasaista baanaa, ja järkevää "hikilenkki" mahdollisuutta ei juurikaan löydy!!!
    Reittien lanaus homman takia jo parina vuotena unohtanut kelkkailun Kajaanissa !!!
    Eihän kukaan kehtaa kustantaa toisten" latukone ajelu" harrastusta!! :mad: :mad: :( :mad: :-\
     
  20. Jyrki

    Jyrki GTrage 2007

    Vs: Kajaanin reitit ja ympäristö

    Morjens kelkkailun ystävät.

    Mielipiteeni aiheeseen. 24 talvee näitä reittejä kiertäneenä, 90-luvulta tähänpäivään on tapahtunut paljon parannusta. Silloin Kivesvaaran kiihytyskisoissa vain haaveiltiin lanatuista reiteistä tai edes reittienmerkkauksesta. Melkolailla pitempi matka oli Paljakkaanki.

    Kannatan!! Ne jotka haluavat pahkaa niin heille oma pistonsa, Kylkiäisten pätkä vois hyvinki olla tälläinen. Pitäs vaan muistaa, että sielläkin on mahdollinen vastaan tulija. Mielestäni yleinen reitti jota kaikki käyttää ei ole sovelias iskareiden testipätkäksi.
    (poikkeus, jos "vetomiehet" osaavat sulkea reitin tai varottaa satunnaista kulkijaa).

    Liiallinen silottelu ei ole myöskään hyväksi "viikon välein", häviää lumet puskulevyn mukana reunapenkoiksi. Ei olla kuitenkaan Rukalla tai Levillä missä reitistön käyttö on vilkkaampaa, kelkkailusta häviää lajiinkuuluva fiilis heilahteluineen ja pikku hyppyineen. Ajaminen muuttuu ratamaiseksi. Nopeudet nousevat vaarallisiksi. Pystyiskö lanauksissa säätilojen muutokset ottaa huomioon ja jos kalusto on epäkunnossa tai kykenemätön nousemaan rinnettä ylös niin pitäs soittaa reilusti kaveri apuun, kun reitti todella tarvii tasotusta.

    Antsake on siinä oikeessa ettei Kajaanista tule kelkkamatkailun mekkaa. Hiihtolomaturistit eivät kertakaikkiaan viiti ajaa 30km jäättaivalta Sotkamosta Kajaaniin ja takasin. Monesti oon miettinyt, olisiko mitenkään mahollista saada reitti menemään Naapurivaara-Pohjavaara-Kuluntalahti. Tai Vuokatti- Mustolanmutka-Korholanmäki-Kontinjoki.

    Itse en enää kehtaa ns "saunalenkkejä" ajella. Aamulla hämärissä lähen ja iltahämärissä tuun takas, on sitte kilsoja 100 tai 300 niin päivä menee muulta pahanteosta poessa.

    Kaikesta huolimatta. Otan kypärän päästä ja kumarran kiitokseksi Kajaanin/Kainuun kelkka reiteistä huolta pitäville, teette hienoa työtä jotta perheilläkin olisi 2päällä + reki mahdollisuus siirtyä Oulujärven puolelta Nuaselle ja takaisin.
     

Suosittele tätä sivua