Kajaanin reitit ja ympäristö

Keskustelun 'Baana' on aloittanut käyttäjä mopedi, 17/2/06.

  1. Beagle

    Beagle Lynx Adventure 600sdi -07

    Vs: Kajaanin reitit ja ympäristö

    Kiitos kajaanin alueen reittien kunnossapitäjille, oli mahtavaa käydä taas kunnon reittejä pörryyttelemässä! Mukava että edes jossakin pidetään reitit hyvässä kunnossa. Jatkakaa samaan malliin!

    Ps. Jos pattia kaipaatte, tervetuloa Iisalmeen, meillä ei reittejä hoideta.
     
  2. rs

    rs Lynssi

    Vs: Kajaanin reitit ja ympäristö

    Voi jeesus mitä itkemistä täällä on, saapi kyllä viikon naurut kun käypi lukemassa jutut läpi ;D
    Luulis löytyvän 100 kilometrin säteellä Kajaanista mihin suuntaan tahansa jokaiselle mieluisaa lentokenttää ja pattia ::)
     
  3. wasted years sleds.

    wasted years sleds. Well-Known Member

    Vs: Kajaanin reitit ja ympäristö


    Samaa mieltä Jykän kanssa.

    Kiitokset yhdistykselle hyvistä reiteistä. Tänäkin talvena on ollut reitit vaihtelevassa kunnossa, nyt sitten kun on 2kertaa lanattu pääreitit ja yhdesti latukone/lanalla siirtorata ja nakertajan puoli niin reitit ovat hyvät.

    Ihan normimäärä mitä ne yleensä lanaa ja tänä talvena keli olosuhteet olleet paskat ja erilaiset kaikinpuolin.Koko tammikuu oli sitä jääpattia pääosin kaikki reitit ja nakertaja/ matinmäkin oli sitä jääpattia melkein tähän päivään saakka.

    Joten kaikille on tänäkin "lyhyenä" talvena ollut sitä erilaista reitinpintaa mitä ajaa. Itse en niska ja selkävammaisena halunnut alkutalvesta ajaa ollenkaan ja olin ajamatta ja tein muuta. Nyt reitit hyvät.

    Nopea tempoisesta hikilenkkeily patikko/kuntoilukelkkailusta pitäville varmasti löytynyt myös tänä talvena sellaistakin jälkeä ja tulee ennen kesää kyllä löytymään. Paltamo/paljakka väli on juurikin aina sellainen johtuen paljosta kelkkailijoiden määrästä. Santamäessä voi käydä sprinttirataa ajaa kun maksaa moottorikerhon vuosimaksun niin TURVALLISESTI voi ajaa luomupattia ja treenata kuntoa ja ajosilmää.

    Nasella on ollut koko talven crossirata tuhkakylällä ja ompa sielläkin ollut kajaanista ajamassa porukkaa ja ei ole maksanut mitään, sitten kun se rata on ollut liian helppo niin on voinut mennä rommakkoon ajamaan pientä maksua vastaan.

    Toki se kylkiäisen pätkä ois voinut olla sitä luomupattia, mutta sekin on yleinen moottorikelkkaura niin siellä pitää muistaa niin kuin Jykäkin tossa kirjoitti, että siellä voi tulla joku mutkassa vastaan niin varovaisuutta ja malttia siihenkin hommaan. Niillä lanatuillakin reiteillä ei ole tarkoitus ajaa niin lujaa kun ne kelkat kulkee ja muista kelkkailijoista välittämättä ajaa kuin joku idiootti.

    Muistampa noin vajaa kymmenkuntavuotta sitten kun Kajaanissa oli paljon luomureittien ja urien ajajia ja patikosta pitäviä jotka halusi treenata kuntoa ja saada hikilenkkiä kelkoilla, niin ne lähti pöllin hallilta useana viikonloppuna juurikin tuonne Otanmäen kautta sukevalle ja rautavaaralle päin ajamaan niitä luomupätkiä. Toki en sano ettei siellä tarte varoa vastaan tulevia ja muita vaan tarkoitan että heillä on enempi sellaiseen patikkokelkkailuun ja haastavammat reitit. Nuistakin kelkkailijoista USEAMPIKIN taisi tuoda enskakisoista aina pokaaleja, eikä ne nurisseet ja itkeneet keskustelupalstoilla,suomi24 silla eikä kuuloluureissa kelkkareittien tasaisuuksista ja silloinkin oli kajaanin reitit keväisin ihan yhtä tasaiset kuin nytkin ja alkutalvesta samanlailla patikkoiset.

    Arvostan myös sellaistakin urheilullista kelkkailua ja patikon paukuttajia.
     
  4. matti

    matti XRS 600 -07

    Vs: Kajaanin reitit ja ympäristö

    Se oli tänään virkavaltakin aktiivisena Kajaanin seudulla. Vähän jo meinasi säikäyttää kun jäi paperit autoon ja vielä poikakin oli kyydissä...

    Ainakin Revin omistajille tiedoksi, että jos ajaa kaks päällä, niin kannattaisi olla paikallaan se 'lisäpenkki' härveli. Mutta periaatteessa nuo mallit on sen otteen lisämaininnan perusteella kahdelle tarkoitettu. Mutta taas toisaalta kiinnittämätön lisävaruste on sakon paikka sekin. Tällä kertaa kuitenkin jatkettiin ajoa ilman sen kummempia.
     
  5. Temmu

    Temmu Yamaha Rx-1 GT -07

    Vs: Kajaanin reitit ja ympäristö

    Joo, oli virkavalta tosiaan reitillä. Taisin just tulla "samaan" ratsiaan Matin kanssa?

    Reitit hyvässä kunnossa ja kun täällä kannanottoja kaivataan reittien kunnosta, Hemikoon kanssa olen samoilla linjoilla.

    Sen kylkiäisen pätkän olis kyllä voinut jättää luomuksi, niin halukkaat olis siellä saanu käydä hikeä pintaan vetämässä - niinkuin alkukauden gallupissakin "sovittiin".

    Kaikesta huolimatta, kiitokset kerhon aktiiveille.
     
  6. vectoori

    vectoori Well-Known Member

    Vs: Kajaanin reitit ja ympäristö

    Ei kait tänne ole ollut tarkoitus kenelläkään tehdä näin radikaalia vastakkainasettelua patin ja tasaisen välille? Kaikille lienee selvää että molemmista tykkääviä löytyy alueelta. Eikö kuitenkin olisi järkevää edes yrittää etsiä suurinta osaa miellyttävä kompromissi!? Pattimiehet oli tyytyväisiä ratkaisuun missä Kylkiäisen pätkä olisi ollut se lanaamaton pätkä. Se kuitenkin heiltä vietiin lupauksista huolimatta. Eikä se pisto lanaamatonta "iskarintestaus" pätkää olisi ollut yhtään turvattomampaa reittiä muille kuin mitä reitit yleensä ovat. Ei sinne olisi mennyt ajamaan yhtään sen asennevammaisempaa kuskia kuin mitä muuallakin reiteillä tapaa.. Siellä olisi tapahtunut ihan normaalia reittikelkkailua, ei kisatyylistä "yksisuuntaisen" pommitusta. Kuten eilen yhdistyksen presidentille sanoin niin aika ison porukan tiedän olevan "pahalla päällä" Kajaanilaisen reittikelkkailun suhteen. Kuitenkin lääke vaivaan on kaikkien tiedossa ja helppo toteuttaa kun jokainen "viilaa" hieman omia näkemyksiään ja sallii toisten harrastajien tarpeet ja näkökulmat, vaikkakaan ne ei olisi ihan yksi yhteen omien näkemysten kanssa. Näin saataisiin yhteneväisempi harrastajaporukka mikä ruokkisi varmasti intoa myös talkoohenkeen ja nykyistä suuremman "päättävän elimen" syntymiseen. Minun mielestä nyt aletaan olla eripuraisuudessa siinä pisteessä että tämä tekee hallaa tämän alueen harrastamiselle ja kuilu kelkkailijoiden välissä jatkaa vain syvenemistään entisestään.. Ei hyvä!
     
  7. Jote

    Jote Well-Known Member

    Vs: Kajaanin reitit ja ympäristö

    Poliisisetää ei oikein kiinnostanut ajokortti, rekisteriote eikä uralupa vaikka niitä tuli esiin revittyä. Pillimehua kuitenkin sai.
     
  8. bavo

    bavo Sidewinder 137" -18

    Vs: Kajaanin reitit ja ympäristö

    Mukava kevennys tähän topikkiin. Ei ole oikein uskaltanut etes kommentoida, mutta Vectoori puhuu viisaita :)
     
  9. Vanahanaama

    Vanahanaama 04Evo600&Lynx rave 150&Evinrude

    Vs: Kajaanin reitit ja ympäristö

    TAAS keskustelu menee siihen suuntaan että täällä itketään joutavia, löytyyhän sitä pattia sadan kilometrin päästä. Kyllä se tiedetään kertomattakin, jopa moni urheilukelkkailija on joskus käynyt kajaanin reittiverkoston ulkopuolella... Jos luettaisiin huolella niin selviäisi että moni haluaa käydä ottamassa hiet kelkalla silloinkin kun ei ole aikaa ajaa koko päivää etsimään pattia. Itseäni ei nyt tässä NIIN paljon närästä tuo jatkuva lanalla hieronta vaan se että pattihakkureilta vietiin se todella vähäinenkin ilo kajaanin reiteiltä... Kyllä tässä oikeesti on monella urheilukelkkailijalla uraluvat katkolla, sen verran röyhkeää hommaa alkaa olla...
    Kyllä mie jotenkin luulen että siellä yhdistyksen herra ylipäälliköilläkin on tullut havaintoa ja kuulunut juoruja että taisi niitä patikon ajajia olla sittenkin enemmän kun ne kaksi? Jos haluaisi vähän kasvojaan pesaista niin kannattais varmaan hieman avata että mikä homma tämä oli, muutenkin kun että on äänestettu kaksi vastaan mainua ::) ::)

    Mukavia kelkka kelejä kaikille, oli pattia tai ei :)

    Ja vielä edit: Väittäisin että tuo moottoritie on turvattomampaa kun sellainen lyhyt pattipätkä, nopeudet nousee todella koviksi...Jos rysähtää niin rysähtää kunnolla.
     
  10. matti

    matti XRS 600 -07

    Vs: Kajaanin reitit ja ympäristö

    Selkee kehittelyn paikka lanauskalustoon, kuskin kopista ruuvattava neliasentoinen nuppi:

    1. tasanen
    2. lainepattia
    3. turistipattia
    4. sikapattia

    ja ei muutako pätkä kerrallaan vededään oikealla asetuksella ;)

    Faktahan on niin, että reitit on huippukunnossa. Tasaisesti rajoituksen mukaan 60kmh niin ehtii nopeasti kyllä huonommillekin pätkille? Ja toisaalta nythän on parhaat hellasäröä vähentävät 'emännänkyytityskelit'?
     
  11. vectoori

    vectoori Well-Known Member

    Vs: Kajaanin reitit ja ympäristö

    Haluan selventää että Wastedin mainostama Nasen rata ei ole ulkopuolisille avoin rata. Se on heidän omille pelloille tehty "rata", minne tuskin kukaan lähikaveripiiriin kuulumaton pääsee ajamaan. Matilla on hieno idea lanan suhteen :). Ei tarvitse mennä noin teknisiin ratkaisuihin, helpompikin ratkaisu löytyy ja sellainen olikin jo. Kylkiäisen pisto kun oli luomua, narinoita ei ollut, vain pientä suhinaa "pinnan alla". Se otettiin minunkin mielestä törkeästi pois. Kun kerran yhdistyksen edustajat eivät vaivaudu pyynnöstä huolimatta kertomaan syytä siihen miksi näin kävi niin minäpä kerron: Reittiä käyttää kaksi sponssituen maksavaa yrittäjää ja heidän maansiirtokoneita on ollut aktiivisesti myös reitinpohjia kunnostamassa. Mielestäni ihan painava ja hyväksyttävä syy reitin lanaamiseen ja takinkääntöön, jos sitä voi karrikoidusti niin kutsua. Ihmettelen tyyliä kuinka asia yhdistyksen toimesta kuitenkin kuulutettiin ja muka äänestettiin?? Olisihan tuon voinut ihan asiallisestikin ilmoittaa ja etsiä sitten yksissätuumin korvaavaa lanavapaata pätkää tilalle? Uskoisin että tämä "nihkee" meininki muuttuu taas mukavemmaksi kun saadaan uusi lanaamaton pätkä jonnekin( älkääkä julputtako mistään radoista) tai/ja lanausta jätetään hieman vähemmälle, kuten Hemppakoo ja Vanahaama onkin ehdottanut aiemmissa viesteissä. Lanaus voisi "viivästyä" viikolla/kahdella jolloin kerkiäisi patinpommittajat ajamaan lanauskertojen välissä? Tämä järjestely ei vie elämyksiä tasaisesta tykkääviltä ja myös hikimiehet saisi tarpeitaan tyydytettyä. Tasapuolista ja varmasti isomman porukan mieleen kuin nykysysteemi? Ja varmasti maine hyvistä reiteistä pysyy edelleenkin sillä tasolla kuin sen on kelkkailussa tarpeen olla!?
     
  12. Iletsu78

    Iletsu78 *kelkaton*

    Vs: Kajaanin reitit ja ympäristö

    Morjesta!

    On tämä vain käsittämätöntä tämä valittamisen määrä ??? Ihan varmasti parhaansa tekee yhdistys reittien suhteen, mutta aina löytyy narinaa. Itse asun kajaanissa ja tykkään ajella urheilullisesti. Eihän se ole kun nakata kelkka kärryyn ja suunnistaa periaatteessa mihin suuntaan vain ja löytyy reittiä joka makuun. Turhaan sitä täällä huutaa että reitit on liian tasaiset tai liian patilla.

    - Ile -
     
  13. ÄksÄrÄs

    ÄksÄrÄs ac rr -13

    Vs: Kajaanin reitit ja ympäristö

    Kyllä alakaa olla toellaan kahtia jakaantunutta porukkaa pattien suhteen ja muutenkin.. melko vaikea asiaan mielipidettään ilmaista suututtamatta ketään.. toiselle kumartaa niin toiselle pyllistää :( :( "iskari testi" pätkää kyllä pitäisi jonnekkin vähän jättää.. mutta radallahan nekin saa säätöihinsä? ja paltamossa ja kuulemma savon puolella?! Sikapattia ei enää jaksa itekkään paukuttaa!! Pikkupatikko vielä ok!! Varmaan kuitenkin enemmistö on tasaisemman kannalla?! Pitäisikö yhdistyksen pitää asian suhteen kesällä julkinen kokous, tuumaus iltama yms. asian suhteen jossa voisi miettiä tätäkin asiaa seuraavia talvia silmällä pitäen, jotta saataisiin sopuun tämänkin seudun hiki-pilkki-kuntoilu-pattihakkurit ja muutkin kelkkailijat!? Kyllä omastakin mielestä yhdistys tehnyt hyvää työtä reittien ylläpidon suhteen. Kyllähän se kelkka siirtyy tosiaan kärryllä semmosille seuduille mistä kukanenkin tykkää?! EI itketä lauantaina ;D ;D ;D
     
  14. Tebu

    Tebu Rave 3500 850e-tec

    Vs: Kajaanin reitit ja ympäristö

    Eikai se perk.. ole kiinni siitä että jossain on kiva ajaa vaan siitä että ei joka päivä/viikko aikaa sitä kärryä vedellä vaan esim illasta hakee pikku hiet. Ja tuo viimeisin viikon välinen lanaus syö turhaan meidän lupienlunastajien rahoja koska on turhaa.!!!!! Tiiä siitten luuleko joku olevansa hibbert ku saa lana pätkää ajaa miljoonaa.!!??? Ti iltana lähin itse hikiä hakemaan mustan suunnasta mutta kokeilin molemmat pistot ja totesin että sama mennä kotia juomaan kaljaa ja syömään makkaraa.!!
     
  15. veltsu73

    veltsu73 650 matryx 137 2021

    Vs: Kajaanin reitit ja ympäristö

    Ei taida auttaa ku rakentaa barrikaadia pätkälle minne ei lanaa halutas. :
    No oli vaan kommentti .va ihmetellä täytyy tätä touhua..kai aikuiset ukot jonku sovun aikaan saavat
    Mitä pätkää lanataan mitä ei ;D
     
  16. perttuni

    perttuni Lynx Xtrim 900 ACE

    Vs: Kajaanin reitit ja ympäristö

    Näin ulkopuolisena huutelen täältä Sotkamon puolelta, mutta minusta homma toimii Sotkamossa hyvin silleen, että lanakaveri ajaa harvakseltaan silloin kun alkaa möykkyä olla reitillä vasta kohtuu paljon. Ihan turhaa niitä pätkiä on joka viikko lanata mahdollisimman sileiksi.
    Toki ymmärrän, että perhekelkkailijat ym. pitävät sileästä baanasta, mutta heillä vauhditkin luultavasti pysyy kurissa. Ne jotka vetää siellä sileällä baanalla sen mitä kelkka kulkee niin se ei oo kun yks virhe tai vastaatulija sopivassa kohdassa niin huonolla tuurilla käy pahasti. Mielestäni kaikki kelkkailijat ei tiedosta noita riskejä mitä kovavauhtiseen ajoon liittyy. Meillä on maantietkin tehty asfaltista, on tasaisia jne, mutta silti siellä nopeusrajoitus.
    Osittain tuon vuoksi on mielestäni parempi että reitillä on sopivaa lainetta. En tarkoita sikapatikkoa, jota harva viitsii usein ajaa, mutta reitillä tulee soppelia möykkyä kun pitää lanausvälinä muutamaa viikkoa. Toki riippuu paljolti ajajien määrästä. Sitten kun lanataan niin kannattaa toki lanata mahdollisimman tasaiseksi, jotta ei heti seuraavana päivänä ole ne patit tulleet sinne reitille uudestaan.
     
  17. vectoori

    vectoori Well-Known Member

    Vs: Kajaanin reitit ja ympäristö

    Kukaan ei ole viemässä kunniaa ja arvostusta yhdistysaktiiveja kohtaan. Kaikilla on tiedossa heidän aikaansaannokset Kajaanin reittien suhteen. Ei heidän työtään väitetä väärintehdyksi! Mutta ne paikallisten tarpeet on nyt kaksijakoiset ja siihen on joidenkin mielestä kitisemällä koitettu löytää ratkaisua. Eikö tuo sovun löytyminen olisi kaikkien etu? Ei varmaan yhtään uraluvan maksajaa kannata tiputtaa pelistä sen takia että ei edes yritetä löytää sopua! Ja nyt kun niitä "uhkailijoita" jotka on meinannut jättää enstalven uraluvan lunastamatta on jo useampi kymmen niin puhutaan jo tuhansista euroista rahaa! Se on iso summa rahaa ja suurin kärsijä niukemmasta budjetista siinä tilanteessa on se porukka joka tykkää siitä tasaisesta. Viimeisen kerran: Kompromissi ja sovinto vai kahtiajakautunut porukka, missä pattiäijien rahat suuntautuu muualle..
     
  18. wasted years sleds.

    wasted years sleds. Well-Known Member

    Vs: Kajaanin reitit ja ympäristö

    Niin kuin jo kirjoitinkin,että koko ALKUTALVEN on ne reitit olleet just sitä patikkokelkkailijoille sopivaa pattia. Nyt kun on 2 kertaa lanattu tasaiseksi niin alkaa tuo itku!!!. Nasen rata on toki niille jotka tuntee nasen sehän nyt on ihan selväjuttu. Ottakaa ne enskapyörät nyt sieltä tallista ja menkää ajamaan sitä spooria nyt lopputalvi niin ei tarvii itkeä tänne koko aikaa niin tulee hiki ja kunto nousee. Kelkkaurat on tehty myös kaikkien harrastelijoiden käyttöön ei vain teidän jotka haluatte ajaa siellä koko ajan 140km/H muista ihmisistä välittämättä. Teillä kyllä löytyy niitä koukullisia autoja useampiakin niin menkää vaan nyt sinne missä pattia löytyy ennen kuin sitä lunta sataa ja tulee sitä uutta pattia. Tai tehkää kotipihaan talon ympärille crossirata ja ajakaa sitä 24/7 niin kauan että pahin into laskee. Jättäkää ne iltalenkit nyt ajamatta!!! niin minäkin tein kun oli reitit kuoppaiset hyvin yksin kertaista.Nakertaja_matinmäki reitti oli "viivästynyt parilla viikolla" lanausten välissä,samoin siirtorata,se on yhdesti lanattu isolla koneella koko talvena siellä ois voinut kuurnankin miehet käydä ajaa sitä hikilenkkiä.

    ps. edelleen olen sitä mieltä,että kylkiäisen pätkä ois voinut olla luomua ja arvostan myös patikkokelkkailijoita.
     
  19. Jote

    Jote Well-Known Member

    Vs: Kajaanin reitit ja ympäristö

    Minä en tiedä, mistä hitosta tämä "joka viikko lanataan" -hokema on peräisin. Kovin tuntuu olevan suosiossa. Totuus tuntuu kuitenkin unohtuvan.

    Minun laskujen mukaan osa reiteistä on ajettu kahteen kertaan ja osa kerralleen. Kahteen kertaan ajettujen välissä oli 3-4vk. Kukaan ei ole vaivautunut korjaamaan mikäli olen ollut väärässä.
     
  20. wasted years sleds.

    wasted years sleds. Well-Known Member

    Vs: Kajaanin reitit ja ympäristö

    Juurikin näin Jote on aivan oikeassa!!
     

Suosittele tätä sivua