väärät iskarit endurossa?

Keskustelun 'Lynx' on aloittanut käyttäjä ppr, 25/1/06.

  1. ppr

    ppr enduro 500 sp '02

    Tuossa ennen joulua tuli hommattua tuommoinen '02 enduro 500 special. Nyt hieman enemmän sillä ajelleena tuli todettua että alusta on liian kova edellisen omistajan jäljiltä, joten päätin viedä iskarit simmitettäväksi. Siinä kun ne oli irti, tuli niitä tietenkin tutkailtua vähän tarkemmin ja tuli todettua että niissä oli osanumerot 23130 ja 23131. Tässä kun nyt muistin tuon BRP Parts Catalog:in, niin ajattelin että testataan ja katsotaan löytyykö iskarit luettelosta. Pienen selailun jälkeen tuli todettua että tuolla numerolla olevia iskareita ei löydy minkään enduron alustasta. Osanumerohaulla sen sijaan iskarit löytyivät '01 enduro 400F:n lisävaruste listasta ??? Puuttuuko tuolta sivulta tietoja, vai ovatko nuo väärät iskarit? Mitä teillä muilla 500sp omistajilla lukee iskareissa? Edellisen omistajan toimesta alustaan on ainakin vaihdettu etupukkiin jäykempi uudemman mallinen progressiivinen jousi, josta myyjä mainitsikin, mutta iskareista myyjä ei kyllä muistaakseni puhunut mitään. (Jousessa numerot 50-70-250 jotka ilmeisesti viittaa jäykkyyteen? Onko tuo paljonkin normaalia jäykempi?)

    Voi kyllä olla pieni mahdollisuus että muistan numerot väärin (ei pysty juuri nyt tarkistamaan, iskarit viety jo liikkeeseen), mutta ei ne kyllä 5:lla alkanut, eivätkä olleet noin pitkiä mitä ne tuon luettelon mukaan pitäisi olla.
     
  2. Toivanen.J

    Toivanen.J Active Member

    mulla lukee -02 racingin etupukin iskarissa 23153 ja ala silmukkaan on stanssattu 1 7D. Jousessa on tuo sama numero sarja
     
  3. tek

    tek Lynx RE E-Tec -15



    Syssyllä huollatin -01 enduron iskarit ja muistaakseni ne oli  just nuo numerot. Ja mulla samaa hommaa että tuntuu pintakovalta. Täytyy vaan ajaa vähä lujempaa että toimii. Itte mietin kans tuota prog. jousta etupukkiin mutta jos ei se silläkään pehmene...
     
  4. ppr

    ppr enduro 500 sp '02

    Noniin tuli iskarit takaisin huollosta, ja numerot todellakin ovat 23130 ja 23131 ja ne ovat vissiin ihan oikeat tuohon kelkkaan, mutta mutta....
    Onkohan nuo nyt ihan oikeinpäin? Ainakin numeroiden perusteella 23130 pitäisi olla etuiskari ja 23131 pitäisi olla takaiskari, mutta edessä tuo 23131 oli kun se pois otin ja etupukin progressiivinen jousi siinä on nytkin, eli ei ainakaan huoltomies huomannut mitään. Se on myös pitempi kuin tuo toinen, ja eikös pitempi kuulu taakse koska siellä tapahtuu enemmän joustoa kuin edessä? Taino se varmaan riippuu ihan alustan rakenteesta? Mutta telasto kyllä oli jännityksessä kun otin takapukin ensimmäisenä pois, se läsähti vielä alaspäin etupukin voimasta. Kuuluisiko sen olla jännityksessä, vai pitäisikö telaston olla kokonaan(tai ainakin melkein) vapaa jännityksestä kun tela on ilmassa?

    Ja vielä semmoinen juttu että jos nuo nyt ovat väärinpäin, niin kuinka perseelleen nuo simmitykset nyt meni jos ne on simmitetty etuiskari takaiskarina ja päinvastoin? Eli siis kun helppohan nuo jouset on vaihtaa oikeisiin iskareihin ja sitten oikeille paikoille, mutta ei taida sitten simmitykset enää toimia jos ne on simmitetty "väärinpäin"? Tai voisiko olla että simmittäjä olisi simmittänyt iskarit ihan oikein, mutta kuitenki laittanut jouset takaisin väärin. Pystyykö iskareita edes simmittämään noin "väärinpäin"?

    Olen kyllä ihan hukassa. Kaikki apu tervetulletta.
     
  5. ppr

    ppr enduro 500 sp '02

    Noniin, asia selvisi. Soittelin tuossa huoltomiehelle ja selvisi että iskarit todellakin ovat olleet väärinpäin alustassa, ja että niitä ei ole simmitetty "väärinpäin" eli voin vain vaihtaa jouset oikeisiin iskereihin ja laittaa sitten oikeille paikoille.
     

Suosittele tätä sivua