Viking 540 variaattori nykii

Keskustelun 'Korjaamo' on aloittanut käyttäjä motksl, 7/3/15.

  1. motksl

    motksl Member

    Talvi kohta ohi, enkä saa viking 540 -90 variaattoria toimiin tasaisesti. Levyjen puoliväliin tekee mustaa raitaa ja nykii varsinkin keskikaasulla. Ihan hiljasessa tai kovassa vauhdissa ei tuota nykimistä tunne. Kytkimeen laitoin uuden akselin puslan, liut ja rikkoutuneen painon rullan vaihdoin. Uudesta hihnasta ei ollu apua. Kakkosvarissa on ihan pientä sivuttaisheilumaan, mutta ei kait tuommosta kovaa kykimistä tee. Ongelma ilmesty aikalailla yhtäkkiä. Ongelma viittaa kuoppaseen hihnaan, mutta uudella on siis kokeiltu myös.

    Ei kait kytkimen akseli ole kieroon päässyt? Tai ei kait lautaset voi kuumetessaan vääntyillä? Yleensä kaikki epäbalanssiongelmat/moottorin kumi/laakeriongelmat aiheuttaa tärinöitä, mutta ei tuommosta nykimistä.

    Ja kakkosvarista muuten oli yksi liukunasta (yksi kolmesta) puonnu pois sillon ennenkun tämä nykiminen alko. Nyt siis nuo nastatkin on uusittu. Olisko tuo kahdella nastalla ajaminen rikkonu jotain.

    Auttakee, ei viittis koko kytkintä summassa vaihtaa.
     
  2. motksl

    motksl Member

    Vs: Viking 540 variaattori nykii

    Tais löytyä ongelmaehdokkaitakin. Eli se perinteinen moottorin A-tukikumi on löysällä. Kai se kone vääntää kieroon itseensä sitten. Ja lisäksi kytkimen ja kakkosvarin sivuttaisero pitäs olla kait vähintään 15mm ja mulla se on about 12mm. Toivotaan että näillä ratkee.
     
  3. motksl

    motksl Member

    Vs: Viking 540 variaattori nykii

    No nykii se edelleen. Kaikki mahdollinen huollettu ykkösvarista ja kakkonenki osittain. Tuo kakkoslautanen on ilmeisesti peltiä joten olisko päässy kieroon?

    Voiko hihna olla niin huomaamatta montulla ettei sitä rakotulkin kans läpi käydessä huomaa? Ei viittis huvikseen kolmatta hihnaa ny ostaa.

    Ei vetarin kulunu laakerikaan kyllä nykimistä tee,vaan pakko liittyä jotenkin variin?
     
  4. arskaw

    arskaw Well-Known Member

    Vs: Viking 540 variaattori nykii

    Ei ainakaan silmällä näe aina, en tiedä rakotulkista, en koskaan ole kokeillu, mites rakotulkilla tarkastelet hihnaa?Saatko joltain lainattua toimivan hihnan ja sillä kokeilet, voihan tietty lautasetkin olla kierot, se taas pitäisi näkyä jos jollekkin suoralle tasolle saat laitettua.
     
  5. motksl

    motksl Member

    Vs: Viking 540 variaattori nykii

    Niin juu,mauser-mittaa tarkoitin. Sen läpi ku hihnaa vetelee ni pitäs kyllä isommat kolot huomata.

    Samaisella mitalla katoi nuo peltiset kakkosvarin lautaset nyt läpi,kun ei hyvää lasipintaa löytyny vielä. Äkkiseltään löysin parin millin heittoa lautasten etäisyydestä kun kävin ne ulkokehältä läpi. Vois olla että tuommonen tekee jo nykimistä tietyillä kierroksilla?

    Vissiin tarvii kelkan hinta taas tuplata ja hommata jostain lautaset...
     
  6. motksl

    motksl Member

    Vs: Viking 540 variaattori nykii

    No ei ollu variaattorikaan, kun toisesta kelkasta kokeilin. Olisko tela, kun seitsemästä peräkkäisestä soljesta puuttuu se sivulla oleva ohjurirauta. Ja pari solkea puuttuu kokonaan. Tarvii solkia ny tilata sitten.
     
  7. Yamacatti

    Yamacatti Well-Known Member

    Vs: Viking 540 variaattori nykii

    Nosta pukilla perä irti maasta ja pyöritä ilmassa niin eiköhän tuo selviä mikä siellä kolisee.
     
  8. motksl

    motksl Member

    Vs: Viking 540 variaattori nykii

    Perä ilmassa ei huomaa mitään nykimistä, mutta ajaessa onkin melkonen. Mutta käsin pyöritellessä huomasin että matto on mielestäni venähtänyt jostakin kohtaa oudosti. Pyöritellessä maton välys alhaalla liukukiskoon nähden vaihtelee. Tarvii ottaa varakelkasta uudempi matto ja kokeilla mitä tuumaa siitä. Sitten ens syksynä...
     

Suosittele tätä sivua