Liukukiskojen vaihto Lynx 3900

Keskustelun 'Korjaamo' on aloittanut käyttäjä jmaamaki, 17/3/15.

  1. jmaamaki

    jmaamaki Member

    Terve !
    Miten vaihdetaan kotipihalla kotityökaluilla, onnistuuko, liukukiskot Lynx 3900 GL LTS vuosimalliin 1992?
    Kiitos jo etukäteen avusta !
     
  2. jmaamaki

    jmaamaki Member

    Vs: Liukukiskojen vaihto Lynx 3900

    Tutkailin itse, että liukukisko, ei vanha eikä uusi mahdu uuden maton soljen reiästä tulemaan pois eikä uutta saa laitettua sitä kautta. Saako mattoa löysättyä niin, että sen pystyisi vääntämään rullilta pois sivuun, vai pitääkö matto irroittaa ja miten se tapahtuu?
     
  3. Jani Sipola

    Jani Sipola Presidentti Ylläpitäjä

    Vs: Liukukiskojen vaihto Lynx 3900

    Jos et halua alustaa ottaa irti niin koverra puukolla paria reikää sen verran isoiksi että tulee ulos. Vaan eipä tuo alustan irrotuskaan ole homma eikä mikään.
     
  4. jmaamaki

    jmaamaki Member

    Vs: Liukukiskojen vaihto Lynx 3900

    Nyt kun on uusi mattokin, ajettu vasta alle sata kilometriä, niin tuntuisi pahalta ruveta puukolla kovertamaan uutta mattoa. Heikkeneekö sen maton kestävyys koverruksista?

    Maton myötä vaihtoivat liikkeessä kiskotkin (tarvitsi hitsata myös jatkopalat jatkotelaan), mutta toinen kisko kului kaksi viikkoa sitten tuolla Perämeren kovalla lumella auringon porottaessa siihen. Miten sen maton saa pois, jotta voisi vaihtaa sen toisen kiskon. Mitä kaikkia muttereita / pultteja pitää avata ja saako sen näppärästi kasaan. Hakasjouset olen vaihtanut viitisen kertaa ja aina menee kasaaminen muisteluksi, kun se telaston mutka kääntyy siihen väärään asentoon.
     
  5. MVa~1

    MVa~1 Well-Known Member

    Vs: Liukukiskojen vaihto Lynx 3900

    Alustasta telan kiristyspultit löysälle ja taittopyörien pultti kans löysälle, että pääsee pyörät huilaamaan eteenpäin ja löysäämään telaa. Itse alusta 4 pultilla kiinni telatunnelin kyljessä. Jos kaataa kelkan kyljelleen niin on miltei helpointa taistella alustaa pois paikoiltaan ja takaisin paikoilleen, yksin varsinkin. Sun pitää siis käyttää alusta irti, ei telaa.

    Onkohan tuommoisessa lynxissä ne alustan pukit kiinni läpipulteilla vai onko siellä ne putkien läpi menevät alumiiniakselit, jotka sitten voi aiheuttaa pieniä kommervenkkejä irroittaessa? Osaisko joku sanoa?
     
  6. skspolaris

    skspolaris Well-Known Member

    Vs: Liukukiskojen vaihto Lynx 3900

    Ei mattoa tartte ottaa pois. Alusta vain se hässäkkä telan sisällä ;D
     
  7. mikidor

    mikidor Member

    Vs: Liukukiskojen vaihto Lynx 3900

    Puukon kanssa kannattaa olla varovainen ettei tee liian suurta reikää tai jätä semmosia "repeämien alkuja" mattoon. Reikä voi olla millin pari liukumuovia kapeampi ja se silti tulee ulos, tosin ulosotossa pitää käyttää vähän voimaa. Mutta heti kun saat lukkopihdeillä liukumuovin päästä kiinni niin loppu on helppoa.

    Reijän levennys voisi olla parempi tehdä polttamalla eli joku ohut rautatanko/-puikko helvetin kuumaksi ja sillä sörkkii maton reijän reunoja. Ei siis suoraa lämpöä matolle. Silloin ei jää rosoisia kohtia tai repeämien alkuja.

    Lisäksi yksi vaihtoehto voisi olla ottaa alumiininen liukukisko kerrallaan irti alustasta. Tosin se on melkein yhtä työläs homma kuin ottaa koko alusta irti ja vaihtaa sitten vasta muovit. Tein näin kerran omaan Ventureen kun piti lähettää kiskot hitsattavaksi.
     
  8. santis

    santis Well-Known Member

    Vs: Liukukiskojen vaihto Lynx 3900

    Mulla roikkuu autokatoksen katto-orresta nostoliina ja siinä pikku talja. Helpottaa hommaa. Ensin kelkan perä kevyesti
    taljan kannatukseen vetokoukusta ja taittopyöristä telan kiristys löysälle. Telaston pultit auki rungosta, talja estää runkoa
    lysähtämästä telaston päälle. Sitten perää ylös muutama kymmenen senttiä ja telasto pois maton välistä.
    Liukujen vaihdon jälkeen sama toisin päin.
     
  9. jmaamaki

    jmaamaki Member

    Vs: Liukukiskojen vaihto Lynx 3900

    Kiitoksia ohjeista, pitääpä yrittää tehdä niiden mukaan. Itselläni on sellainen puupukki, jonka päälle perän nostan kesän ajaksi ja 'etupuskurin' alle puuklapit, ettei kelkan paino tule kokonaan suksien iskunvaimentimille, ja kelkan mattoa pystyy pyöräyttämään ajamalla ilmassa hetken muutaman kerran kesässä.
     

Suosittele tätä sivua