Kajaanin reitit ja ympäristö

Keskustelun 'Baana' on aloittanut käyttäjä mopedi, 17/2/06.

  1. koivuj

    koivuj Woima se on mikä jyllää.

    Vs: Kajaanin reitit ja ympäristö

    Sama vika la vuokattiin .Onkos kellään hyviä ideoita reitti suunnista siis mihin kannattaa lähtee. ;D ;D ;D ;D ;D
     
  2. kj kelkkailija

    kj kelkkailija Arctic Cat 2018 XF 8000 137" Cross Country LDS ES

    Vs: Kajaanin reitit ja ympäristö

    Kyllä vuokatti kajaani kuhmossa päsiäsenä lunta on, kelkat mukaan vaan
     
  3. Vanahanaama

    Vanahanaama 04Evo600&Lynx rave 150&Evinrude

    Vs: Kajaanin reitit ja ympäristö

    Jos vuokatista ajelee paltamoon jäitä pitkin niin siitä mahtavia baanoja yläkainuussa, tänään möykytettiin 270km ja siellä on ihan täys talvi :-* Ja tieten ristijärven kautta pääsee myös.
     
  4. Pitkäpätkä

    Pitkäpätkä Polaris

    Vs: Kajaanin reitit ja ympäristö

    Paljakkaan tullut tänään jo noin 10 uutta lunta ja lanatut reitit jotta sinne vaan ajeleen kun sateet loppuu ...mahti kelit ja lunta on vielä se 60-90 cm....
     
  5. matti.v

    matti.v Well-Known Member

    Vs: Kajaanin reitit ja ympäristö

    onko tuo otanmäestä ryynäsjärven tienoilta kytökosken suuntaan (vuolijoelle?) menevä reitti enää laillinen/luvallinen ajella ???
    ajettiin se kytökoskelta otanmäkeen sunnuntaina ja ainakin merkit siellä on mutta muuten näytti hoitamattomalta,todellista luomua. kavereiden entiset urat siellä vaan oli näkyvissä.

    tuokin kokopätkä on muinoin käyty läpi ja tasoiteltu kaivinkoneella ja se näkyy mun mielestä kartassa reittinä edelleen. ::)
     
  6. Vanahanaama

    Vanahanaama 04Evo600&Lynx rave 150&Evinrude

    Vs: Kajaanin reitit ja ympäristö

    Ootteko ajellu? onnistuuko tankin väleillä jos max 150km/tankki? Siitä vissiin joku 550km vois tulla niin ois aikas makia kauden loppuun...?
     
  7. jopsuk

    jopsuk 800 SB Assault -11

    Vs: Kajaanin reitit ja ympäristö

    Lunta tupruttaa lisää kokoajan ja reitit oli eilen jo mainiossa kunnossa, ei kait tässä auta kuin ajelemaan 8)
     
  8. matti

    matti XRS 600 -07

    Vs: Kajaanin reitit ja ympäristö

    Oikein hyvä on ajaa, eikä tule kylmä! Pehmoinen reitti ja patikkoa todella vähän. Ei lumenpuutetta vielä oikeastaan missään.

    Linjalta:

    [​IMG]
     
  9. mizeb

    mizeb New Member

    [​IMG] mahtavat kelit ja yks kelkka vaan tullu vastaan!


    Sent from my iPhone using Tapatalk
     
  10. Jote

    Jote Well-Known Member

    Vs: Kajaanin reitit ja ympäristö

    Mustan majalta n. kilometri pohjoiseen on oja auki. Kapea ja kehnohkosti näkyvä. Nopealla vauhdilla lentäen yli ja hitaalla mahdollisuus kokeilla lentoa sarvien yli.

    On aivan tajuttoman nätti keli ja 150km reissulla vastaan tuli vain pari kelkkaa. Hävetkää!
     
  11. calister

    calister Well-Known Member

    Vs: Kajaanin reitit ja ympäristö

    Mikä lie sukeva-otanmäki välin kunto? Lähinnä se jään ylitys sukevan päässä?
     
  12. Hemikoo

    Hemikoo Sidewinder xtx se 137", SXR 700

    Vs: Kajaanin reitit ja ympäristö

    Missä ajajat? Reitit hienossa kunnossa, kun malttaa hypyissä etelän suuntaan mennessä (muutamat kivet näköisellä) ja muutaman kerran jarruttelee hieman sulempien kohtien kohdalla niin eipä kyllä reitti voi parantua!
    Kainuun Portilta käsin kävin Vuottolahdessa kääntymässä ja kivimäen reitin tukki intin Masi, samoin kävi noin kilsan verran eteenpäin mustan suuntaan siinä tien varressa oli lumityöt tehty ja Hiluxi naamioituna keskelle reittiä, oisivat voineet ottaa 4m linjausta eriin kohtaan että ois kausi paremmin jatkunut meikäläisillä. Missään ei ollut varoituksia ja meinasi pankku tulla vähän yllättäen puskasta eteen...
     
  13. Fanatic

    Fanatic Well-Known Member

    Vs: Kajaanin reitit ja ympäristö

    Vielä sunnuntaina väli oli mielestäni huippukunnossa. Sukevan päässä järveltä linjalle patilla, mutta sehän on niin lyhyt pätkä ettei haittaa. Lähempänä Otanmäkeä ihan pienellä patilla. Sukevan järvellä ei mitään ongelmaa, ei vettä jäällä. Pinnassa pari senttiä lunta/sohjoa, eli sopivasti voitelua ja jäähdytystä.
     
  14. timbe4x4

    timbe4x4 New Member

    Vs: Kajaanin reitit ja ympäristö

    Viikonloppuna on tulossa 7kpl kelkkoja testaamaan Kajaaninin ja Vuokatin ympäristön reittejä...Mitäs lupia tänne pitäis maksella ollaan lähdössä Vuokatista liikkeelle?
    Mitkä olis hyviä lenkkejä käydä ajamassa vinkkejä voi kirjotella tänne.
     
  15. mcnobody

    mcnobody AC 4-Stroke Touring -02

    Vs: Kajaanin reitit ja ympäristö

    http://www.vuokatti.fi/fi/Tekemiset/Talvella/Moottorikelkkailu Vuokatissa luvan saa ostaa ainakin Vuokatti Safaris Oy:n vuokraamolta K-kauppaa vastapäätä. Vuokatissa on kunnan ja yrittäjien pooli, jolle rahat menee.

    tai

    http://www.kajaaninmoottorikelkkayhdistys.net/?page_id=14 Kajaanissa on kelkkailijoiden oma yhdistys, jolle rahat menee.

    Luvat käyvät ristiin, joten jos Kajaanissa ja Sotkamossa ajaa niin toinen lupa riittää.
     
  16. perttuni

    perttuni Lynx Xtrim 900 ACE

    Vs: Kajaanin reitit ja ympäristö

    Jos Vuokatissa majailee niin siitä on hyvä käydä Kuhmossa päin. Hiidentorppa auki jos sinne soittaa etukäteen ja ainakin Jauhovaaraan asti reittikin lienee ihan ok. Kuhmon pääty oli jo monta viikkoa sitten semmonen sikapatti että hirvitti kelkalla ajaa. Toki se varmaan nyt on pehmennyt. Kuhmossa tankille pääsy on kuulema hieman huonon lumen takana, mutta muuten urat lienee vielä ok.
    Rautavaaraan suuntaan Sotkamosta on myös sikapattia Maanselästä eteenpäin ja siellä on myös yks oja joka tulvii aika pahasti, joten se pitäis melkein kiertää tietä pitkin. Rautavaaran puoli ok.
    Kajaanin suuntaan Nuasjärvikin lienee jäiden puolesta vielä ok. Siellä ei ole viittoja, joten kelkkakartoilla oleva navi mukaan, jotta ei lipsahda virtakohtiin. Kajaanin reitit lienee vielä hyvät, joten eiköhän tuo tuleva viikonloppu ole vielä kelkkailun kannalta ihan hyvä. Päivien lämpö alkaa hiljalleen syödä lumet vähiin, mutta yöpakkasia lupaa vielä seuraavalle viikolle, joten viikko kaksi mennään vielä etelä-Kainuussa
     
  17. kärcherking

    kärcherking Well-Known Member

    Vs: Kajaanin reitit ja ympäristö

    Kuhmoon suuntaan menemistä en menisi suosittelemaan :). Sunnuntaina kiersin lenkin Sotkamosta koskenmäen kautta kuhmoon ja eteläpuolta takaisin sotkamoon niin 30 km kuhmosta sotkamoon päin on reitti niin järkyttävässä kunnossa kuin olla ja voi ja tankille Kuhmossa on huono päästä. Sotkamosta kannattaa suunta ottaa pohjoista kohti, koskenmäen suunta oli melko lailla mahtavaa ajettavaa.
     
  18. miikap

    miikap Active Member

    Vs: Kajaanin reitit ja ympäristö

    Viittiskö joku nähdä sen verran vaivaa jotta linkittäisi vaikka kelkkareitit.fi tai vastaavan sivun tänne jossa olisi tällä hetkellä suositeltavin reitti merkattuna vuokatista lähteä tulevana la päivänä ajamaan? Suunnalla ei ole väliä mihin lähtee, mutta sikapattia ei etsitä ja jos välimatkat pitkiä niin tankkauspaikkoja saisi välille osua. Ja makkaranpaistopaikka kanssa hakusessa jostain väliltä. Mikä sielläpäin muuten jäätilanne tällä hetkellä?
     
  19. Hemikoo

    Hemikoo Sidewinder xtx se 137", SXR 700

    Vs: Kajaanin reitit ja ympäristö

    Kävin Otanmäessä altaalla mutkan ja pirun hyvässä kunnossa reitti, pari muutaman metrin mittaista sulaa ja linjalla kiviä/kallioita vähän varoa mutta muuten kyllä vuoden parasta pätkää ;D viikonlopun jälkeen mahtaa olla jo toinen asia, vuottolahden ylityskin tosi hyvässä kunnossa.
    Vielä jos kertaalleen kotiuralle eksyisi niin sittenpä nuo Kajjaanin ajot saapi olla.
     
  20. heimohuima

    heimohuima Boondocker

    Vs: Kajaanin reitit ja ympäristö

    Tervehdys.

    Nyt olisi ajettu Vuokatti-paltamo-Paljakka-Ristijärvi ja puoleenväliin sotkamoon päin.

    Yks kelkka koko päivänä vastaan ja reitit hyvät! Ristijärvi-Sotkamoon päin kerhon reittiin asti, niin onko käytössä oleva reitti? hiukka aiheutti hämmennystä :D
    Tampparikin on liikkunut viikonlopun aikana Paljakan alueella.

    Katinkullasta aika huono lähteä liikkeelle kun vettä paljon ympärillä..
    Mihin kannattais kärryn kans mennä seuraavaksi josta lähtis ajamaan?
     

Suosittele tätä sivua