Hallitusohjelmassa esitetään kelkkoja verolle

Keskustelun 'Jutustelua' on aloittanut käyttäjä SkidooMXZ, 27/5/15.

  1. JRT

    JRT Well-Known Member

    Rajallisesti taloustieteestä ymmärrän, mutta se on selvä että lähes jokainen veroeuro joka kerätään on sitten pois jostain muusta kulutuksesta. Jos kelkkailija maksaa kelkkailustaan enemmän veroa, on hänellä vähemmän rahaa käytössään vaikkapa prismassa käyntiin tai varusteiden ostoon. Kun 500 000 ihmistä maksaa 50e enemmän veroja, on se 25 miljoonaa kulutuksesta pois, mistä taas seuraa 500 työtöntä lisää --> vähemmän tuloveroja, enemmän sosiaali- ja terveyskustannuksia. Yhtälö ei siis ole simppeli ja verotusta kiristettäessä myös julkisen sektorin menot tuppaavat kasvamaan. Onneksi ei tarvi olla valtiovarainministeri...
     
  2. Hemmo

    Hemmo Paluu Tulevaisuuteen -

    Vs: Hallitusohjelmassa esitetään kelkkoja verolle

    sepä se, tämä on niinku hölmöläisen talous. Siirretään rahaa taskusta toiseen. Ainoa tapa saada LISÄÄ rahaa maahan on saada ulkokauppa pelaamaan ja ulkolaiset kuluttamaan suomessa..

    Mutta onneksi voi viedä kilvet konttorille, samallahan siinä säästää useammasta vakuutuksesta alv:t että voi maksella toisista romuista käyttömaksuja.
     
  3. -TK-

    -TK- Well-Known Member

    Vs: Hallitusohjelmassa esitetään kelkkoja verolle

    Tätäpä sitä on itsekki ihmetelly jo kauan, kyllä se pohja tulee joskus vastaan kun tarpeeksi läikkyy yli.. ::)
     
  4. pokkeri

    pokkeri Well-Known Member

    Vs: Hallitusohjelmassa esitetään kelkkoja verolle

    Tuosta 500000 ihmisestä aika monela on se ylimääränen 50 euroa tililä säästössä jpka katoaa vain tililtä valtion kirstuun ja käypi niilä lopuilla euroila silti prismassa
     
  5. Leader Dog

    Leader Dog ROTAX 440x-06 +R8 -63+R8 -64+912-ULS

    Vs: Hallitusohjelmassa esitetään kelkkoja verolle

    Trafilla on kohta hommaa :eek:;
    http://www.lvm.fi/tiedote/4419759/vastuu-ajoneuvojen-teknisista-maarayksista-trafille
     
  6. Broadspeed

    Broadspeed +10 kelekkiä

    Vs: Hallitusohjelmassa esitetään kelkkoja verolle

    Ittelle ei tuo vero varmaan paljon hetkauta, kun ajokausi on noilla historiavehkeillä muutenkin äärimmäisen lyhyt. Eniten korpeaa että korjataan noiden puupäiden päätöksiä aina vaan ja uudestaan käymällä kansalaisten lompakoilla, tyylillä millä hyvänsä. En ymmärrä miten makarooneja nuo päättäjät voi olla, ettei saada mitään järkevää/kotimaan työtä/vientiä edistävää aikaiseksi. Sitten ihmetellään kun virmat muuttaa ulkomaille ja vero- ym. rahat valuu sitämyötä pois.

    Suomessa eläminen ja jo työssäkäyminen on sen verron kallista jo, että tähän menoon tulisi saada stoppi. Normaali työssäkäyvällä ei ole kohta varaa käydä siellä töissä.

    Eipä siinä, jos on päättäjät saamattomia, niin on kansalaisetkin lampaita kun kerta toisensa jälkeen nielee uudet verot ym.

    Ugh.
     
  7. M.E.A

    M.E.A Lynx

    Vs: Hallitusohjelmassa esitetään kelkkoja verolle

    Tuo vero olis ihan tervetullut asia jos rahat jollain tapaa kelkkailun hyväksi käytettäis. Taitavat rahat vaan mennä ihan muihin tarkotuksiin..
     
  8. Kamppi

    Kamppi Well-Known Member

    Näytti olevan maakuntalehdessä maininta jotta vero tulisi vuonna 2018 kelkoille. Eivät saa kaikkia rekistereitä niin äkkiä kuntoon.. Se on varmaa ettei centtiäkään palaudu. Eivät ole sellaista luvanneetkaan. Tämä on pelkästään omistusvero. Muutenkin maksamme käytössä polttoaineveroa. Miksei mopoautoja, mopoja sekä traktoreita sitten veroteta. Nekin kuuluisivat yhtälailla veron piiriin.

    Sent from my GT-I9070 using Tapatalk 2
     
  9. Reverend_

    Reverend_ Nytro #PPS, X-Rs 850 137", Rene 900R

    Vs: Hallitusohjelmassa esitetään kelkkoja verolle

    Miten lie onko Ruotsissa tällainen vero?
     
  10. perttuni

    perttuni Lynx Xtrim 900 ACE

    Vs: Hallitusohjelmassa esitetään kelkkoja verolle

    Jos tämä vero pelastaa Suomen niin ok, maksan sen mielelläni. Epäilen kuitenkin, että tilanne ei Suomessa paljoa nykysysteemillä parane.
    Suomen systeemissä on mielestäni kaksi perustavaa laatua olevaa vikaa tällä hetkellä. Ensimmäinen on valtionlaitosten järjetön byrokratia. Olen tätä asiaa töiden puolesta seurannut ja sitä ei voi olla vuosienkaan jälkeen ihmettelemättä. Mitä yksinkertaisimmankin asian hoitaminen kestää vähintään kaksi viikkoa, kun sitä jotain paperilappua pitää käyttää vähintään viiden ihmisen pöydällä. Esimerkkinä yhden työsopimuksen aikaansaamiseen minun piti käydä keskustelemassa kahdeksan eri ihmisen kanssa ( monen luona 2-3 kertaa) samassa organisaatiossa, jotta saatiin lupa palkata kaveri töihin. Aikaa meni 2-3 viikkoa, kun järkevästi hoidettuna tuohon olisi mennyt kaksi päivää. Valtionhallinnon kaikki laitokset ovat oman kokemukseni mukaan samanlaisia, joten ei tarvitse ihmetellä miksi menee huonosti ja valtiolla on isot menot. Toivottavasti Sipilä saa tähän touhuun jotain järkeä.

    Toinen asia mille pitäisi tehdä jotain on osakeyhtiöiden ahneus. Suomi on niin pieni maa, että kilpailu ei rajoita hintoja, kuten isoissa maissa. Siksi varsinkin isot osakeyhtiöt pelaa "likaista" peliä ja kaikki on kiinni osakekurssista. Jos kurssi laskee niin YT:t alkaa heti. Jokainen täysjärkinen ymmärtää, että kasvu ei voi olla ikuista ja siksi vaikeassa tilanteessa myös näillä firmoilla tulii olla yhteiskuntavastuuta. Mielestäni riittää jos tekee tässä tilanteessa kohtuullista tulosta ei sitä tuloksen määrää voi jokavuosi kasvattaa.
     
  11. Mr. El Maco

    Mr. El Maco Yamaha SW440

    Vs: Hallitusohjelmassa esitetään kelkkoja verolle

    Itsekin joskus julkisella puolella puuhastelleena, toivon todella, että touhuun tulisi järkeä.

    Mutta osakeyhtiöiden ahneus. En paljoa noista ymmärrä, mutta käsittääkseni yhtiö on sen verta pahassa välikädessä, ettei ole muita mahdollisuuksia kuin pyrkiä kaikin keinoin parhaaseen tulokseen. Markkinatalouden ongelma. Jos ei pyri, sijoittajat ottaa rahat pois ja vaihtaa sellaiseen joka pyrkii. Ja jossain kohden yrityksen johto saa kenkää, kun ei tehnyt työtään kunnolla. Järjetöntähän tuo on, kun joka välissä pistetään porukka pihalle ja aina pitäisi kasvaa, mutta vaikea tuohon on ratkaisuakaan löytää. Kommunistit luuli sen löytäneensä, muttei sekään oikeen toimivaksi osoittautunut. Ja lopulta molemmissa ongelman taustalla on yksilön ahneus. Joku haluaa aina enemmän kuin muut.
     
  12. JRT

    JRT Well-Known Member

    Osakeyhtiön tehtävä ei ole työllistää vaan tehdä omistajilleen voittoa.
     
  13. Madd

    Madd Well-Known Member

    Vs: Hallitusohjelmassa esitetään kelkkoja verolle


    Ministereillä on niin kehnot palkat :eek: niitte pittää saaha lisää :eek:
     
  14. JRT

    JRT Well-Known Member

    Mun puolesta ministerien palkat vois ainaki tuplata, sais vähän fiksumpaa sakkia siihen hommaan.
     
  15. Pooka

    Pooka Well-Known Member

    Joo vois hakea muitakin sinne hommii ku entisiä missejä ja iskelmätähtiä.. Harva kykenevä tuonne haluaa huonommalla palkalla kuin mitä pörssiyhtiöistä saa ja siihen vielä vittuilut päälle.


    Sent from my iPhone using Tapatalk
     
  16. jaskap

    jaskap AC m800,RX1, Venture700, Exciter2 ja Esla

    Vs: Hallitusohjelmassa esitetään kelkkoja verolle

    Kannattaa siis alkaa harrastamaan laitteita, jotka eivät ole missään rekistereissä. Ja rahat voi yhtä hyvin kantaa ulkomaille.
     

Suosittele tätä sivua