Vesiskootterit

Keskustelun 'Kesälelut' on aloittanut käyttäjä Bearcat-97, 22/5/08.

  1. -jakke-

    -jakke- Well-Known Member

    Vs: Vesiskootterit

    Ostamallahan siitä kuumeesta pääsee, nimimerkillä kokemusta on! ;D Se unohtui vielä mainita, että Sparkkiin on saatavilla aika huokeeseen hintaan ohjelmapäivitys, jos sen haluaa. Tällöin 60 Hv Sparkistakin tulee 110 Hv. 60 Hv Spark + manuaalipakki + ohjelma, niin olisi aika kustannusedullinen kombinaatio. Toki jälleenmyyjän kanssa pitää olla hyvät välit takuuasioiden suhteen, kun ohjelmia päivitellään. :)
     
  2. Kukunor

    Kukunor Commander -17

    Vs: Vesiskootterit

    Pakko oli lähteä kylmäänkin säähän keikkumaan Puijon alloille, aplooteja tuli täysin epäonnistuneesta hypystä eli sukelsin sinne aaltoon, ei taas meinaa oppia tätäkään hommaa mut kyllä on kylmää. Mut heppetin hienoo.
     
  3. Glx5900

    Glx5900 TNT 2008

    Vs: Vesiskootterit

    No nyt on Yamahaa testailtu. Enpä tiiä, ei taida olla minun laji. Oli kylmä keli (+18c) ja tyyntä joten eipä tuo kummosia kiksejä antanu, mielummin ehkä kuitenkin ajelen veneellä ja talvella kelkalla... Jospa joskus lakkaa köyhtymästä niin sitten harkitaan uudestaan.
     
  4. greg

    greg RMK 600 144 -12

    Vs: Vesiskootterit

    Aika vähän löytyy yleensäkin juttua vesiskootereista suomeksi. Itse hankin keväällä SeaDoo 215 jetin, kesä oli lajille aika huono ilmojen suhteen. Ajotunnit on jääneet alle kahteenkymmeneen. Laitteeseen olen ollut hyvin tyytyväinen nopeus ja kiihtyvyys ainakin minulle riittää. Vielä parisen kuukautta on tarkoitus ajella ja sitten talviteloille. Mitenkä olette laitteita säilytelleet talven yli. Olisi lämmi talli mutta ei jaksaisi koko talvea siellä katella.
     
  5. mol

    mol Active Member

    Vs: Vesiskootterit

    Todella heikosti, johtuneeko sitten harrastajien vähyydestä tai mistä? Jetteile.com ja forum.sjsl.fi lienevät ainoat keskustelupalstat eikä noissakaan mitää kauhean aktiivista keskustelua ole.

    Itsellä ei vielä jettiä ole mutta jospa jo ensi kesänä olisi. Kas kun ainakaan täällä Pirkanmaan korkeudella lumen määrästä ei voi ollenkaan olla varma mutta joka kesä kuitenkin jäät sulavat...
     
  6. -jakke-

    -jakke- Well-Known Member

    Vs: Vesiskootterit

    Elokuussa vielä nautiskellaan kesäisistä keleistä. Sparkilla vähän hauskuuttelua :)

    [​IMG]

    [​IMG]
     
  7. käksä

    käksä arctic cat zr 8000 rr -14 lynx bd ds 3900 -18

    Vs: Vesiskootterit

    goatracing610 nimellä löytyy youtubesta koukuttavaa videoo pienestä jetti veneilystä uudessa seelannissa. vaikutaa koukuttavalta hommalta!! ;D ;D ;D
     
  8. Glx5900

    Glx5900 TNT 2008

    Vs: Vesiskootterit

    Mitä materiaalia sparkin runko on? Ihan lasikuituako vai jotain muuta??
     
  9. Bestservice

    Bestservice X-trim

    Vs: Vesiskootterit

    Lasikuituvahvisteista muovia samaa mistä on muoviämpäri tehty.
     
  10. greg

    greg RMK 600 144 -12

    Vs: Vesiskootterit

    Sparkin runko on kierrätysmuovia, kun kävin kattomassa kaupassa niin ei vakuuttanut. Uskoisin että käytössä menee nopeasti käytetyn näköiseksi. Vaikutelma on minusta hintaan verrattava eli halpa.
     
  11. Glx5900

    Glx5900 TNT 2008

    Vs: Vesiskootterit

    Ämpärit on ABS-muovia, ja terhit on tehty siitä. Ei pysty oikein korjaamaan, siitä huono materiaali. Mut olisko sparkin runkokin tehty siitä? ainakin kaverin jammu on ihan lasikuitua, siis polyesteri muovina ja lasikuitu vahvikkeena.
    Edit. Ja sieltähän tulikin vastaus ennen minua, eli jotain vanhaa corollan puskuria kierrätettynä... :p AVK:lla on sparkki myytävänä, ajettu kiville. Taitaa olla mahdoton korjata jos materiaali on mitä sattuu...
     
  12. Bestservice

    Bestservice X-trim

    Vs: Vesiskootterit

    The hull and deck are made from a material called Polytec, which is a low-density (lightweight) and high-impact composite material that is also 100% recyclable. They chose this because it was lighter than the typical fiberglass that is used in pretty much every other PWC on the market. It also has the added benefit of a matte finish that is often seen in the automotive space. In real life though, it just looks like plastic.

    The structure of the Spark is created by the Exoskel, an all-new aluminum skeleton that keeps the essential parts in the front of the watercraft while maintaining a strong but lightweight frame.

    Hauska ja hyvä vehe on ei kaduta hankkiminen pätkääkään. ;D ;D
    Uus on aina uus vaikkakin käytetyn hinnalla.
     
  13. -jakke-

    -jakke- Well-Known Member

    Vs: Vesiskootterit

    Mitä katsoin huvikseen Sparkin rungon varaosia Ronnie's mail orderin hinnoilla, niin eipähän nuo muoviosat paljoa maksa, jos joutuu sellaista joskus laittamaan varaosana. Hauska peli on ollut ajella ja nyt mittarissa itsellä 43h.

    Jälkiä minulla on tullut keulan pieneen palaan yhden pienen naarmun verran rantautuessa kivestä. Ei juuri näy yhtään naarmu, kun koko pala on samaa muovia pinnasta syvemmälle. Kuiturunkosessa näkyisi vähän eri tavalla tuo naarmu ja korjaustoimenpiteet olisivat välttämättömät.

    Noita kivilleajoja vartenhan löytyy myös kaskot turvaksi, jos se pelottaa. Ei ollut sekään pahan hintainen Sparkkiin täydestä arvosta vakuutettuna.

    Hauskuudesta; viime vkl ajoin jonkin aikaan n. 160 hp Yamahan jetin kanssa. Spark lähti kuin hauki rannasta verrattuna Yamahaan (teho/paino-suhteen edut). Samaten Yamahan kuski sanoi, että kyllä pyörii ketterästi Spark ja lähtöjäkin tuntuu olevan. Ainoa, niin kiihdytyksen jälkeen vähän ajan päästä Yamaha veti pidemmän korren loppunopeudessa ja meni vaivihkaa Sparkin ohi. Kulkee kuulemma n. 90-95 km/h. Sparkilla minulla ennätykset 82 km/h. Oli meininki pidempäänkin ajella samaa matkaa, mutta sitten Yamaha hyytyi. Meni jetti ihan mykäksi ja kiekkamittari jumittui 6000 rpm. Startin ääni vähän enteili, että kone oli jumissa. Tässä vaiheessa itsellä kävi mielessä, että onneksi on takuu ja uusi peli alla. Tuo tilanne ei nimittäin olisi ollut hauska yksinään kenelläkään järven selällä. Yamahan hinaus meni kanssa Sparkin voimavaroilla, mutta ei voi enää sanoa, että oli hauskaa ajella ;D
     
  14. Glx5900

    Glx5900 TNT 2008

    Vs: Vesiskootterit

    Varmasti hyvä peli, en epäile yhtään. Mutta rungosta tulee kaatopaikkakamaa jos siihen tulee reikä, lasikuiturungon pystyy korjaamaan. Mikä jammu oli kyseessä? Ainoa oma jettikokemus on Yamahan Gp1300R:stä, siinä 170hv ruiskukone, ottaa huippuja jonkin matkaa yli 100km/h (en ala kehumaan enempää kun en muista tarkkaan). No ei ne huiput ole tärkeintä, ei täysillä jaksaa ajaa kuitenkaan pitkään.
     
  15. -jakke-

    -jakke- Well-Known Member

    Vs: Vesiskootterit

    Jos en ihan väärin katsonut ja muistanut, niin kyseessä oli sellainen Yamaha FXHO160 Cruiser. Sanotaanko tuon jetin hyväksi puoleksi, että kun on iso ja vakaa, niin voi huoletta toisella astimella seisoa ja penkkiä irrotella ja tutkia konehuonetta. On sen verran kokoa verrattuna Sparkkiin.
     
  16. k-kettu

    k-kettu Xrs egotykki

    Vs: Vesiskootterit

    Sparkki kiinnostas kyllä ihteäkin, mutta voi olla että käytän veneeseen ne rahat.
    Koeajolle olisi mukaa päästä sparkilla, Onko kellään kuopion seutuvilla?
     
  17. Bestservice

    Bestservice X-trim

    Vs: Vesiskootterit

    eikös se ollu jokiin kone ja tarvike leppänen siellä joka ei sitten kuitenkaan minulle halunnu myydä kahta sparkkia kerralla mutta onneks toistpuol jokkee löyty kauppias jolle vähävajaa 20tonnia merkkas jottain.
     
  18. janiok

    janiok Well-Known Member

    Vs: Vesiskootterit

    Menitkö solmuun ;)
     
  19. Bestservice

    Bestservice X-trim

    Vs: Vesiskootterit

    No melkeen ;D ;D
     
  20. -jakke-

    -jakke- Well-Known Member

    Vs: Vesiskootterit

    Pientä videoo sparkista: http://youtu.be/eK-Y_3Fmd9k
     

Suosittele tätä sivua