Kelkkakärry ??

Keskustelun 'Varusteet' on aloittanut käyttäjä TOMBOLA, 28/2/08.

  1. vetkulilm

    vetkulilm -23 Freeride, -19 Iron dog 600R

    Vs: Kelkkakärry ??

    Tuota oon kans miettiny ku a4 Audin rekkarissa lukee että maksimi jarrullinen peräkärrin kokonaismassa on 1800kg. Tarkoittaako se nyt että ei saa perään laittaa tyhjänäkään esim. 2600kg kokonaismassaltaan olevaa kärriä? Vai miten noi sakkokuviot mennee?? ???
     
  2. TeHo

    TeHo #13 2015 ZR 6000 R

    Vs: Kelkkakärry ??

    Ei.

    Ajokorttivaatimus katotaan kokonaismassojen mukaan. Loput sit todellisuuden mukaan.
     
  3. Viggen

    Viggen Well-Known Member

    Vs: Kelkkakärry ??

    Omalla nelikolla saa vetää 750kg jarrutonta ja 2800kg jarrullista,ajokortti ABECEDE ei tarvii aina arpoa :eek:
     
  4. T-Cat

    T-Cat Well-Known Member

    Vs: Kelkkakärry ??

    Sama täällä massojen suhteen. 3 vetosella 750/2800 kg, ABEC. Vähemmän kirjaimia ja ehkä yksi pyörä vähemmän vetäviä. ::)
     
  5. Tippe

    Tippe Well-Known Member

    Vs: Kelkkakärry ??

    En ole sata varma kuinka tuo tänä päivänä menee, mutta ennen sai tyhjää kärryä vetää kyllä, jos ajokortissa vara piisasi. Mutta jos oli tulitikkuaski kärryssä kyydissä, niin sitten mentiin mitattujen/painoarvoon mukaan (esim. Hevoskuljetuksissa poliisit laskevat XXX kg hevosen painoksi) painojen mukaan. Toki jos tiukalle haluaa poliisit laittaa, niin sitten on punnitsemalla todettava paino.

    Esim. Oman autoni kokonaismassa on 2020 kg ja vetomassa jarruttomana 500 kg ja jarrulisena 1600 kg. Jos vedän jarrulista kärryä, jonka omapaino on 650 kg ja kokonaispaino 2700 kg, niin tyhjänä veto ok. Kuormattuna esim kaksi kelkkaa n. 600 kg olisi ok, mutta esim. 1700 kg auto ei. Ja autoni rekisteriotteessa lukee "yhdistelmän suurin sallittu kokonaismassa tieliikenteessä" 3620 kg. Sitä ei saa ylittää.

    Ajokortin riittävyyteen lasketaan AINA rekiteriotteista kokonaispainojen mukaan (2020+2700=4720 kg) jolloin vaaditaan vähintään pikku E.

    Itsekkin näitä miettinyt, kun pitäisi 2 kelkan kärry hommata. N. 1200-1700 kg kokonaispainoltaan jarrulinen malli, kun ei näillä nyky kinnereillä saa vetää kuin tuo 500 kg tässä minunkin autolla. Ja onhan se turvallisempi talvella, kun kärrykin hillitsee jarruin. Kortti riittää, vaikka ottais 60 tonnisen (vai mikä se monsteri kokoluokan rekka nykyään on) kelkkojen kuljetukseen, sitä ei minun tarvitse miettiä.
     
  6. Tippe

    Tippe Well-Known Member

    Vs: Kelkkakärry ??

    Tuohon kärryn hankkimiseen liittyen, olen ajatellut jarrullista lavettimallia, jossa saa kaikki laidat auki ja siinä mietityttää pari asiaa. Onko kokemusta tai edes näkemystä seuraavista asioista. Linkin mukaista kärryä olen ajatellut. Onko siitä kokemuksia ?

    www.rkktrailer.fi/tuote/rkk-trailer-r4000-1-1-akselinen/ tai vastaava lavakooltaan 434X195. (Jaxalin 125 korkeat kuomut ovat nuo kaksi suurinta). Kuormankantavuutta ei tarvii olla niin paljoa, mutta tilaa tavaroille (2 kelkkaa, mönkijä ja sen metsäkärry yms.)

    -Miten lastauskorkeus,kun kipattuna ajetaan kelkat (2) kyytiin ? Onko liian jyrkkä lavan kulma ? Toki lavan pituus loiventua kulmaa.

    -Pitänee olla kippiruuvi tai hydraulikippi, tai muuten saada lava pysymään kippiasenossa kun eka kelkka ajettu lavan etureunaan. Vinssin kanssa onnistuu myös lavan pitäminen kipattuna, kaasujousien kanssa ei.

    -Miten toimii 195/50R13C rengas talvella lumessa/sohjossa ? Tämä rengas tullee melko väkisten 1 akselisen kanssa tuolla kokonaispainolla. 185R14C rengas riittää kanssa, mutta lastauskorkeus/kokonaiskorkeus nousee kohtuu paljon.

    Kertokaa kokemuksia, näkemyksiä tai tuntemuksia em asioihin/kärryyn liittyen. Kun sais kerralla kunnollisen, ei tarvis heti vaihdella toiseen, kun huomaa jotain puutteita/muutostarpeita.
     
  7. AMasa

    AMasa Well-Known Member

    Vs: Kelkkakärry ??

    Ainaki tuo 195/50R13C ei oo ihan helpoimpia löytää, jos menee esimerkiksi reissussa ratas. 185R14C nyt löytynee joka kioskista.
    http://www.nettikone.com/omavalmiste/kkp-tuotanto/1470882 Siitä kärri nii ei tarvi miettiä mahtuuko vai ei
     
  8. Harri94

    Harri94 New Member

    Vs: Kelkkakärry ??

    Itellä täysalumiininen kopalla varustettu autotraileri tulossa kelkan kuskaushommiin. Mahtaakohan ohjainraudat tykätä kovin huonoa jos surutta laskettelee alumiinipohjaa pitkin ajellen sisälle? Pohjassa siis sellaista turkki/kyynel kuvioitua alumiiniä. Vai pitäisikö hommata ohut vaneeri siihen päälle taikka joku muovilevy?
     
  9. stm

    stm Well-Known Member

    Vs: Kelkkakärry ??

    Hikistä hommaa voi olla, pian puree aikalailla siihen turkkipeltiin. Laita joku vaneri tms ainakin suksien kohdalle.
     
  10. veeqs

    veeqs Well-Known Member

    Vs: Kelkkakärry ??

    Ei ohjainraudat kärsi, ennemmin kuskin mielenterveys. Se ohjainrauta tarttuu tosi lujasti kiinni alumiiniin. Ja tottakai sukset on kärryssä ja tela koskee takapäästä maapalloon. Ei mihinkään vaikka kuinka repis ;D
    Oma kelkkakärry on autonkuljetustraileri alumiinisilla reunoilla ja keskellä vaneri. suksien kohdalle vaneria/muovia. Itse ajattelin ostaa Superclamp:ien kaveriksi saman firman Super Glide 2 Pro kumimatto systeemin.
     
  11. kmk

    kmk Rush 800 Pro-R LE

    Vs: Kelkkakärry ??

    Mistäs noita saa ?
     
  12. Sape

    Sape Polaris indy 400, Axys RMK & Winha

    Vs: Kelkkakärry ??

    ruottissa näyttäs olevan myynti
     
  13. Catiska

    Catiska Well-Known Member

    Tuossa olisi edullisesti jarrullinen umpikärry http://www.nettikone.com/muu-merkki/jullikka-umpitraileri/1443506
     
  14. veeqs

    veeqs Well-Known Member

    Vs: Kelkkakärry ??

    Ruåttin lisäksi paikallinen BRP tai Catti-kauppias voi auttaa. BRP numero 860201216 ja Catti 6639-927

    edit: myös Clamp sydeemejä saa samoista paikoista
     
  15. ärär

    ärär Ärär

    Vs: Kelkkakärry ??

    Prkl, lähti kärryn plugista johot irti ja nyt netin avustuksella laitellu takas, kärrissä palaa kaikki valot,polttaa vain autosta takavaloja nyt!
    Ei liene iso vika, oisko joku maadotusjuttu. Vaa nyt jo poltti toisen valon ni joutas joku ammattilainen vilasta.

    Onko oulussa joku ammattimies joka laittaa nuita sähköjä kärryihin?
     
  16. Härde

    Härde Well-Known Member

    Vs: Kelkkakärry ??

    Menikö varmasti kaikki johdot oikein JA kaikki karvat liittimien sisälle? Pyörähtää helposti väärin jos ei katso värejä ja numeroita tarkasti kohdilleen.

    Tuossa aika selkeä ohje, jos 7-napaiset liirttimet, siis värit ja numerot kohdilleen: http://koti.mbnet.fi/matjarv/elektron/wlaturi/pvkytk.htm
    Tietysti olettaen että valon puoleiset päät oikein kytketty.
     
  17. ärär

    ärär Ärär

    Vs: Kelkkakärry ??

    Monta kertaa kävin läpi ja kaikki johdot on niinkuin ylläolevassa ohjeessa on. Pikkasen ne liittimet on löysällä ja yks yrittää karkuun. Puristelin pikkusilla kärkipihteillä että pysys kiinni. En tiiä...kontaktispräytäkin laittelin.
     
  18. Bestservice

    Bestservice X-trim

    Vs: Kelkkakärry ??

    Ei oo kärryssä vika jos auton lamput kärähtää.
    Luulen että oot ostanu kiinalaisia paskalaatupolttimoita.
     
  19. Broadspeed

    Broadspeed +10 kelekkiä

    Vs: Kelkkakärry ??

    Kyllä multa poltti portterista valojen sulakkeita ja takavalojen polttimot kun lainatrailerin sähköt oli päin v****a kytketty..
     
  20. ärär

    ärär Ärär

    Vs: Kelkkakärry ??

    Philipsiä laitettu.
     

Suosittele tätä sivua