LED-valot keulaan

Keskustelun 'Korjaamo' on aloittanut käyttäjä Kukunor, 1/10/13.

  1. Täällä taas...

    Täällä taas... kelkaton, eikä tuu enään.

    Vs: LED-valot keulaan

    Marmorin tiskiltä, eli valtuutetulta lynxin myyjältä.
     
  2. Nenone

    Nenone BC X-RS 146"

    Vs: LED-valot keulaan

    Tilasin piruuttani tommoset kokeeks Freeriden nokalle! Saas nähdä kuin humppaa. Onko kellään kokemuksia?
    http://www.valostore.fi/tuote/led_ajovalo_purelux_proserie_smart_led/
     
  3. Broadspeed

    Broadspeed +10 kelekkiä

    Vs: LED-valot keulaan

    Itteekin kiinnostais. Ei kelkkaan, vaan traktoriin. Kellään vaan ei tunnu olevan kokemuksia tai ehdotuksia sellaisesta led H4:sta, jolla oikeesti tekis jotain :-\
     
  4. Nenone

    Nenone BC X-RS 146"

    Vs: LED-valot keulaan

    Tuo ainakin vaikuttaa näin ennakkotiedoltaan järkevältä. Nuo valostoren kamppeet on yleensä olleet laatukamaa. Jostain olin lukevinani, että H4 halogenin lumenet on jotain 1000 paikkeilla, joten pitäisi nuo olla kirkkaammat + paremman väriset kuin orkkikset. Kestävyys tietty täys arvoitus, mutta 24kk takuun lupaavat! Hintaa tietty jonkun verran, mutta aina kelkkaan oon orkkisvalojen tilalle laittanu jotkut Philipsin +100% polttimot niin kyllähä neki jo muutaman kympin maksaa.

    Miks ihmeessä traktoriin tommosia? Eikö siihe voi suoraan laittaa iha ledi työvaloja hytin kulmat täytee? ...vai häiritteekö keltaset ajovalot ledityövalojen rinnalla?
     
  5. Lavikka

    Lavikka Well-Known Member

    Vs: LED-valot keulaan

    http://www.erikoistekniikka.fi/tuote/led-ajovalo-lyhyt-pitk%C3%A4-45w-luminalights-luminalights/2020130012/ ei oo kokemusta mut numerot ainaki näyttäs iha kelvollisilta jos tuommone pinta-asennus versio kiinnostaa
     
  6. Broadspeed

    Broadspeed +10 kelekkiä

    Vs: LED-valot keulaan

    No pienempi virrankulutus ja parempi valoteho lähinnä kiinnostaa. Ja tosiaan työvalot lediä, niin ei oikeen ajovalot sovi ;D Ajoa ei juuri tiellä ole, niin ei häikäisystäkään ongelmaa. Jos nuo H4 ledit nyt sitten normiumpiossa häikii? Ei varmaan niin pahat ku xenonit?


    Tuossa kun katoin tuota valostoren linkkiä, niin käyttöjännite 9-32V, eli toimiskos jopa välkkymättä akuttomassa kelkassa?
     
  7. Mikkoyli

    Mikkoyli Well-Known Member

  8. Antero8

    Antero8 Member

    Vs: LED-valot keulaan

    Mulla on ledit akullisessa mxz 06:ssa hyvät on valot, mutta pitkät on kokoajan päällä. Katkaisijaa näpyttelee niin ei vaihdu lyhyet päälle. Mikähän siinä on kyseessä? Mitä vaatisi tehdä? Samannäköiset kun mikkoyn h4 linkissä
     
  9. Vs: LED-valot keulaan

    Kaveri tilaili kanssa sdi lynxiin ledit viime talvena ja sama ongelma.. Tämän ikaluokan rotax kamppeissa ilmeisesti maadoitus tms toteutettu erilailla kuin esim autoissa ja siitä johtuen on aina ns täysvirta päällä ::)

    -CW-
     
  10. Mikkoyli

    Mikkoyli Well-Known Member

    Vs: LED-valot keulaan

    Dootalkissa oli, että tarvii käsittääkseni vastuksen rinnan kytkettynä pitkien ja lyhyiden väliin:

    Install a set of 8 ohm 50watt load resitors in parallel with the the high beam and low beam circuts. That will fix you lads up. The computer needs a load/ resistive path to switch from high to low beam. I had the same issue with my set of led lights. As soon as I installed a set of load resitors they worked.
     
  11. matti

    matti XRS 600 -07

    Vs: LED-valot keulaan

    Tässäpä vähän omaa virittelyä akuttoman ja vaihtosähköisen Jagin kanssa. Videosta tuskin saa mitään selvää, mutta siinä on ensimmäinen testi, miten tasasuuntaajapalikka toimii tuon polttimon kanssa ;)

    https://www.youtube.com/watch?v=fl4lr_NSxNE

    Ei tunnu olevan ongelmaa, vaikka käytin vain puoliaaltotasasuuntaajaa. Jännitettä tulee vähintäänkin tarpeeksi tyhjäkäynnilläkin.

    Polttimona on tämä, minusta kaiken fiksuin design tällä hetkellä:

    http://www.ebay.com/itm/351421829337
     
  12. Reverend_

    Reverend_ Nytro #PPS, X-Rs 850 137", Rene 900R

    Vs: LED-valot keulaan

    Ihan fiksulta vaikuttaa... valotehoa about sama kuin 35W xenoneissa? Ilman että tarviaa niin montaa purkkia viritellä johonkin talteen. Miten lie valokuvion laita, näkeekö pitkilläkin?

    Toinen juttu tuo värilämpötila. Jostain luin joskus että 3500-4000K olisi paras silmälle pimeällä ajoa ajatellen. Joku juttu värimaailman vääristymisestä korkeammilla värilämpötiloilla...?
     
  13. matti

    matti XRS 600 -07

    Vs: LED-valot keulaan

    Valotehosta on paha vielä sanoa, en saanut tuota umpioon asti vielä asennettua. Ebayn myynti-ilmo on harhaanjohtava, siinä on laskettu kahden polttimon kaikkien ledien teho yhteen!

    Yksi ledi on 10W ja H4 polttimossa hi ja lo beamissa palaa vain yksi ledi kerrallaan. Mittasin tuota yleismittarin ja akun kanssa ja tehonkulutus oli hieman yli 10W, muunninmötikässä varmaan häviää watti ... pari.

    Staattorin kuorma pienenee merkittävästi verrattuna tavalliseen H4 halogeeniin.

    Värilämpötila vaikutti aika 'valkoiselta', näkee sitten umpioon asennettuna paremmin, mikä se lopulta on.

    Tässäpä lopullinen tasasuuntainmötikkä eristysnauhalla paketoituna. Laitoin lopulta kaksi konkkaa sarjaan per beam, kun jännite nousi yli 20V lukemiin. Eli molemmille beameille kaksi 16V 10000uf konkkaa sarjassa, kapasitanssi puolittuu, mutta tuskin haittaa...

    http://kelkkalehti.com/keskustelu/profile_pictures/3832_1449772015.jpg
     
  14. Mr. El Maco

    Mr. El Maco Yamaha SW440

    Vs: LED-valot keulaan

    Vaikuttaako tuo staattorin kuormaan, oon ollu siinä uskossa, että se puskee virtaa sen minkä pystyy joka tapauksessa. Akuttomassa jännitteensäädin hukkaa ylimääräisen ja akullisessa sama, mutta akku tasaa vaihteluita. Staattorin meno kevenee jos se on aiemmin ollut aivan rajoilla. Joskaan, en ole sähkömies.

    nih..
     
  15. Viper MCX

    Viper MCX SR Viper L-TX MCX. Warrior GT MCX. KG700.

    Vs: LED-valot keulaan

    Viperin nenälle kuvan kynttilät. Pitkät ja pätkät löytyy.
    Pirun kirkkaat ovat, mutta valokuviosta ja kantamasta ei mitään tietoa.
    H4 ihan verokina !
    [​IMG]
     
  16. matti

    matti XRS 600 -07

    Vs: LED-valot keulaan

    Sähköoppia sen verran, että virtaa ei voi 'puskea' yhtään minnekkään, jos siellä ei ole kuormaa, joka ottaisi sitä virtaan. Jos kuorma pienenee, niin virtaa menee vähemmän, olettaen että jännite pysyy samana.

    Jos H4 halogeeni on 60W ja ledi on 10W, niin kuudesosaan putoaa polttimolle kulkeva virta.

    Eli muistetaan se PUIMURI sääntö ;)
     
  17. Mr. El Maco

    Mr. El Maco Yamaha SW440

    Vs: LED-valot keulaan

    Mutta tuossapa se mun mielestä on, eli jännite ei pysyisi samana, ellei säädin hukkaisi ylimääräistä virtaa lämmöksi. Jos säädin on mitoitettu niin, että sietää ajaa vaikka valot pois päältä, niin ongelmaahan ei ole.

    Autojen (ja joidenkin kelkkojen) laturi ja lataussäädin toimii eri tavalla ja ohjaa laturin tuottamaa virtaa, pyrkien pitämään jännitteen oikeana. Magneettovirveleissä taas magneetto antaa sen minkä tehoa piisaa ja jännitteensäädin hukkaa ylimääräiset pois, pyrkien pitämään jännitteen oikealla tasolla. Sehän pyrkii nousemaan kierroksilla ilman kuormaa melko koviin lukemiin.

    Mutta, kun en sähköistä kovin paljoa tiedä, lopetan osaltani tähän.
     
  18. matti

    matti XRS 600 -07

    Vs: LED-valot keulaan

    Kyllä se tavallaan on noinkin, kun magneettovehkeissä indusoituva jännite riippuu kierrosluvusta. Mutta ihan määrättömästi se ei voi nousta, vaikka jännitteensäädintä ei olisi olemassakaan. Periaatteessa staattori / magneetto on mitoitettu siten, että ulos tulee 12VAC jännite. Jos jännitteensäädin kärvähtää, niin polttimothan saattaa kestää pitemmänkin aikaa kärähtämättä.

    Todennäköisesti systeemin jännite nousee jonkin verran, jos vaikka nykäisee polttimosta johdon irti. Ja silloin jännitteensäädin joutuu leikkaamaan siitä osan pois ja ylijäämä muuttuu lämmöksi. Sama tilanne tässä LED polttimon kanssa, systeemin jännite nousee varmaan vähän?
     
  19. matti

    matti XRS 600 -07

    Vs: LED-valot keulaan

    'Lopullinen' asennus tehty ja pääsin kokeilemaan polttimoa umpiossa. Muuten tuo sopi hyvin, mutta viimeiseksi tarkoitettu isohko kumitutti ei tuohon sovi mitenkään, joten se oli jätettävä pois. Umpio on nyt vähän herkempi kosteudelle.

    Sellainen ominaisuus on tämän kytkennän kanssa, että kun vaihtaa pitkiltä lyhyille, niin valo ei vaihdu heti. Kondensaattoripaketissa on sen verran varausta, että tuo valomötikkä luulee, että pitkät on edelleen päällä. Sitten kun konkka purkautuu, niin vaihtuu lyhyt ledi päälle. Tuskin haittaa meikäläisen käytössä. Ongelmaa voisi poistaa vähentämällä kapasitanssia, mutta toimisiko sitten enää kunnolla muuten?


    Käyntiin nykiessä valot välkkyy, toivottavasti kestää tuota käyttöä.

    Valo on kyllä todella nätin näköinen ja aika hyvin tuntui valotehoakin riittävän! Sepä selviää kunnolla kun pääsee ajelemaan pimeässä.

    [​IMG]

    Kuvassa vakiosähköihin ei ole kajottu mitenkään. Normaali liittimeltä kytketään diodi/konkka tasasuuntaajalle ja siitä on kytketty LED valon 'mötikälle'. Itse polttimo näkyy taustalla jäähdytys 'sukkien' kera.
     
  20. kloppi

    kloppi 3900syncro/zr500apv/550rmk

Suosittele tätä sivua