Lynx leipo hetkellisesti

Keskustelun 'Lynx' on aloittanut käyttäjä Cobramies, 16/1/16.

  1. Cobramies

    Cobramies Member

    Eli kävi nyt semmonen kämmi että,tuoreöljyvoitelu säiliö oli tyhjä, ja lähdin ajaa.. nii toinen pytty jämähti jumiin ja sammu.
    Laitoin öljyä säiliöön ja mäntien päälle nii lähti käynään niiku ei ois mitää käyny ja pelasi normaalisti 10km. ::) nii uskaltaisko tolla enää ajaa, ku tyhjäkäyniltä jämähti ja lähti pelaa ku öljyt laitto.. oiskoha kuin naarmulle sit menny pytty ja mäntä.. meneekö nuin pienestä käyttökelvottomaksi??? ..
     
  2. Nalle

    Nalle Commander 900, GLX5900, Cobra Racing 583RAVE

    Vs: Lynx leipo hetkellisesti

    Kyllä sille koneen vaurioitumiselle on vaara tarjolla.. Ja yleensä, kun kone menee syystä tai toisesta jumuriin niin lähes poikkeuksetta männänrengas ja sylinterinseinämä, sekä mäntä ottavat osumaa... Mikäli puristukset tuntuvat molemmissa pytyissä samalta, niin mikään ei toki estä kokeilemasta, kauanko mosa kestää.. Mutta kenties halvin ja ihan varmasti vaivattomin vaihtoehto on avata kone ja katsoa, mitä siellä mosassa tapahtui. Mikään ei nimittäin rassaa mieltä niin paljoa, kuin se, että se vika tulee ulos koneesta reissunpäällä tai ylipäänsä juuri silloin, kun sen EI tarvis.

    Mutta onhan toki olemassa häviävän pieni mahdollisuus, että tuosta kiinnileikkautumasta selvisit säikähdyksellä ja kone selvisi vaurioitta. Hyvin epätodennäköistä se kuitenkin on. Ja mikäli osumaa tuli, niin halvimmillaan voit selvitä leikanneen männän vaihdolla ja pytyn hapottamisella. Itse olen kerran aika pahastikin kiinnileikanneen koneen rempannut hapottamalla ja männänvaihdolla ja hyvin se on tuntunut toistaiseksi pelaavan.

    Se, että kone leipasi jumiin tyhjäkäynnillä, on hyvä uutinen.. Eli vauriot ovat todennäköisesti vähäiset. Ainakin varmuudella pienemmät, kuin jos kone olisi leiponut isoilla kierroksilla kiinni.
     
  3. Fred Scuttle

    Fred Scuttle Lynxejä ja Ski-Doo

    Vs: Lynx leipo hetkellisesti

    Monesti on Rotax 503 mennyt jumiin vauhdista, mutta vähän aikaa, kun on ihmetelly, niin kone käyntiin, ja menoks. Moni uusi 5900 teki tuon sisäänajossa,, vaikka täysin ohjeitten mukaan ajettiin,, järvellä pikkuisen aikaa kaasu pohjassa. Kerran oli kuusen oksa mennyt ilmanottoon melko uudessa kelkassa, ja 0-kelillä tietä pitkin täyttä laukkaa ajettuani alkoi kumin käry, kun tuulettimen hihna palasina, ja kone alkoi hirttämään. Hihnan laitettuani käytin kannet pois, ja kun kaikki näytti hyvältä, ja puristukset hyvät, niin taas mentiin, enkä sen jälkeen ole stressannut pienestä hirttämisestä.
     
  4. Mara

    Mara Rev life

    Vs: Lynx leipo hetkellisesti

    Ei ihan liity aiheeseen mutta kaverin zx koppanen fööni mxz ski doo jumi kiinni varmuudella ainaki 4-5 kertaa. Anto jäähtyä, veti käyntiin ja jatko matkaa. Pelas ihan normaalisti. Tuona aikana ajettiin varmaan reilu tuhannen kilsaa sillä kuiten. Ikinä ei aukastu mottia että miltä se näytti.
     
  5. jäppinen

    jäppinen Well-Known Member

    Offtopikkia,Poikosena tuli leivotettua sama 503 neljä kertaa kiinni, kirveellä kytkimeen takomalla pyörimään ja tyhjäkäynti joutu vähän isontamaan ettei isi hoksaa :-D lujia motteja kun piti sätkään tuli saaha niin reilummin ajo (kaasupohjassa) jonku aikaa niin pakosarjasta sai. Eli en pitäisi vakavana jos tyhjäkäynnillä on hitsaunu ja kohtuudella lähteny pyörimään
     
  6. Cobramies

    Cobramies Member

    Vs: Lynx leipo hetkellisesti

    Päivä tuli ajeltua tässä aika rasvasella bensalla nii tulpat se poltti,nii samapa tuo on nyt pytyt käyttää irti ku ei sentään kovin iso homma oo ;D
     
  7. Cobramies

    Cobramies Member

    Vs: Lynx leipo hetkellisesti

    Semmonen kysymys ois,että toinen mäntä on kulunu nii voiko sen toisen vaan vaihtaa? Jostain luin että kummatkin ois pakollinen vaihtaa samaan aikaan?
     
  8. Ouzei

    Ouzei Well-Known Member

    Vs: Lynx leipo hetkellisesti

    Voi vaihtaa, mutta mikäli sulla alkaa olemaan kilsoja sillä toisellakin niin sitten vaihtaisin molemmat.
     
  9. artolainen

    artolainen New Member

    Vs: Lynx leipo hetkellisesti

    Jos sylettää alkaa kerrasta purkamaan koko yläkertaa, voi vilkuilla imu/pakoaukosta miltä sisällä näyttää, jos on wanha paljon ajettu, eikä isompia näy, kestää varmaan ajella kauankin kun ei ota viimeisiä irti ja pitää huolen että saa kans öljyä, mielellään vähän sitä parasta parempaa.
     

Suosittele tätä sivua