Punaposki pollesta kaislikkokiituri ---> Indy-13 600r openmod waterx

Keskustelun 'Projektit' on aloittanut käyttäjä miikkeli, 28/1/15.

  1. miikkeli

    miikkeli Well-Known Member

    Vs: Punaposki pollesta kaislikkokiituri

    Ihan uuet alkuperäset männät. Mutta hihna on ultimax pro tai joku vastaava. Uusi seki, mutta meinasin seuraavalla kerralla ainaki testata, että mitä sanois alkuperäsellä hihnalla. Uutta ei ole, mutta on tuossa pari kohtuu kuntosta.

    Ja sitte suunnittelin vähän lisäilman vaihtoa tuonne kuomun alle, mutta pittää vissiin homata vähän pienempi flekti, ko tuo oli pienin mikä sattu olemaan :)

    [​IMG]
    [​IMG]

    Ja siitä vielä yks yleiskuva. Sivukuomujen kumi härpättimien tilalle pitäis vielä keksiä joku järkevämpi tapa. Tarvi ko pikkusen hipasun veteen niin kumit lepattaa missä sattuu ja enemmänki ohjaa veen sisään ko pitäis sen ulkona. Ja takasyylärin flektillekki pitäis asentaa jonkinäkönen lämpökytkin että antais konneen lämmetä edes vähän enemmän.

    Ja vieläki puuttuu vauhtia aika rajusti. kulki 85kmh jollekki 150m+ matkalle. Toisen vedon nopeus ei tullu talteen, ko kävin vähän pidemmällä, mutta jonnekki se veto vain jää välille vaikka testasin vähän löysemmällä varin jousellaki.

    [​IMG]
     
  2. Akem

    Akem Arctic-cat M8000 LTD -16

    Vs: Punaposki pollesta kaislikkokiituri

    Ekana tulis mieleen tuo hihna että kun lämpeää niin menee niin pehmeäksi ja alkaa tarttuun lautasiin kiinni ja syö kierroksia.
     
  3. miikkeli

    miikkeli Well-Known Member

    Vs: Punaposki pollesta kaislikkokiituri

    Joka päivä pakkaa aina tulemaan jotaki vastusta näitten vehkeitten kanssa. Tännään halkesi pakoputki kesken ajelun ja ko rantaan pääsin niin muovit oli jo niin sulana että putken puolen poskessa on sitte käen mentävä reikä.

    Mistä tuommonenki sitte voipii johtua, paha sanoa. Kelkka ei ole ainakaan uponnu kuukauteen. Ja näyttää niinkö olis räjähtäny koko putki.
    Kuvassa putki on toki jo parsittu kassaan.

    [​IMG]

    [​IMG]

    Siinä on kypäräkamera videota pellon toisesta aika-ajosta. Ensimmäisessä tuli pari sekunttia parempi aika 37,69 mutta se nyt ei sattunu videolle, eikä sekkään nyt ihan putkeen menny. Tuossaki lähössä otti hihna jostaki kumman syystä vähän vettä ja meinas ensimmäiset kurvit lähteä vähän pitkiksi :)

    EDIT: toimiva video


    [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=8ynefrx4BWs[/youtube]
     
  4. Zunnit

    Zunnit Tuntra

    Vs: Punaposki pollesta kaislikkokiituri

    Mukava että näistä vesimalleistaki joku tekee raportteja :)
     
  5. miikkeli

    miikkeli Well-Known Member

    Vs: Punaposki pollesta kaislikkokiituri

    Tännäänkään ei katkenu ko yks tulpan kärki (taitaa vaihtua takasin ngk:n tulpiin) vaikka vaihettu aina tulpat ko uponnu. aikasemminki itellä lähteny kärkiä irti nuista championin tulpista, ko kääntää tulpan ylös alasin niin kärki mennee piiloon sinne posliinin sisälle. Tai sitte katkenu koko kärki.

    Seuraavalla lenkillä meni sitte puola. Onneksi se nyt tuli vielä rantaan yhellä pytyllä, vaikka meinasin jo luovuttaa samalla ko yritin potkia jalalla veestä vauhtia, että menis vähän lujempaa :)

    Sitte vielä illalla alko tulemaan niin mystillisiä kierrosten katoamisia uuen puolan kans, että oli parasta heittää jo tältä päivältä poies. Saatto heittää välillä täyskaasulla kierrokset sieltä 8300:sta 7600:aan ja taas alko kipuammaan ylös. Ja samalla voimalinjalla toimi kuitenki vielä aamulla.

    Voi sitä päivää ko ei tarvis ees kuomuja avata päivän aikana tuosta kelkasta, mutta sitä nyt ei ihan heti ole tieten tulossa. Ko pittää sukat märkänä sääskien syöttinä rassata kelkkaa rannalla :)

    Mutta menipähän ainaki 100kmh rikki (100,1kmh), seki kyllä 300m matkalle.
     
  6. Jäpälä

    Jäpälä Well-Known Member

    Vs: Punaposki pollesta kaislikkokiituri

    Onko tuossa lohkojen tyhjennys systeemissä mitään suuntaisventtiiliä tai hanaa kampikammioiden välillä? Jos ei niin eikös se kasvata kampikammion tilavuutta kun paineet pääsee sytkyttämään kampikammiosta toiseen? Siten sylinteriden täyttö huononee ja tehoa puuttuu?
     
  7. miikkeli

    miikkeli Well-Known Member

    Vs: Punaposki pollesta kaislikkokiituri

    Ei olekko pelkät letkut vain ja yks hana, en ole kyllä tullu ajatelleeksi koko asiaa. Varmaan tehä kahella letkulla ja hanalla ko kone on seuraavan kerran irti, niin tyhjeniski nopeampaa. Muutenki nyt ko olen laittanu vakio pöntön paikalle niin hanan aukasu niin ahtaassa paikassa.

    Viikonloppuna käytiin sodankylässä rossailemassa.
    Aikaajoissa 6. sija. Sieltä 4. karsinnasta voitto ja semifinaaliin. Siitä vielä B-finaalin kautta A-finaalin ja siitä ajeltiin vielä ensimäinen sija.
    Tuossa on kypärästä kuvattu filmin pätkä A-finaalista.

    Mukavahan se oli päivä, vaikka ilma olis voinu kyllä suosia vähän paremmin. Mutta muuten meni kyllä hyvin ja ei ollu sen kummempia tekniikka murheita.

    [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=uBh3TqLIPkg[/youtube]

    [​IMG]
     
  8. Kapa

    Kapa cf8

    Vs: Punaposki pollesta kaislikkokiituri

    Mitenkä kaasareita tulis säätää jos meinaa rr:llä vesille lähteä? Pitääkö vaihtaa paljo pienempää suutinta yms?
     
  9. miikkeli

    miikkeli Well-Known Member

    Vs: Punaposki pollesta kaislikkokiituri

    En välttämättä lähtis säätämmään, ennen ko eka testaisin. Saattaa kyllä olla, että käy aika paksulla ainaki tämmösellä kelillä. Niin varmaan joutuu laittaa pari kymppiä pienemmät pääsuuttimet ja neuloja laskemmaan yhellä kololla. tyhjäreitä olen ainaki ite joutunu laittammaan hitusen rikkaammalle jos ei vastaa kunnolla kaasuun täyskaasulla lähtiessä.
     
  10. miikkeli

    miikkeli Well-Known Member

    Vs: Punaposki pollesta kaislikkokiituri

    [​IMG]

    Tuommonen heräteostos tuli tehtyä, niin pittää alkaa jossaki välissä päivittelemään ärrää, vähän uuelle vuosikymmenelle.
    Aina haluttanu tehä tuohon runkoon vesipeli ja nyt sattu löytymmään sitte sopiva luovuttaja.

    Koneesta en vielä tiä että kumman sitä laittais 600r:n vai 600cfi2:sen. Ruisku konekki houkuttelis, mutta toisaalta taas tuo ärrän kone saattaa lopulta löytää ittensä tuolta kuomun alta. Tai sitte joku 600r/cfi käväsi kans mielessä. Jää nähtäväksi.

    Ja indystähän on ylimääräset osat tieten myynnissä, jos jollaki tarvetta :)
     
  11. Derpidy

    Derpidy Well-Known Member

    Vs: Punaposki pollesta kaislikkokiituri

    Jos ÄRRÄ koneen nakkaat keulile, nii minkälaisen putken meinasit laittaa?
     
  12. miikkeli

    miikkeli Well-Known Member

    Vs: Punaposki pollesta kaislikkokiituri

    Joko tuplat tai ärrän oman vakion muokata sopivaksi, eipä tuo nyt mahottomuus voi olla.
     
  13. miikkeli

    miikkeli Well-Known Member

    Vs: Punaposki pollesta kaislikkokiituri

    [​IMG]
    Tuli purettua indy atomeiksi ja vähän soviteltua alustaa. Sama 5mm alumiinilevy tuli kaivettua esille ko tehin ärrään nuita korvakoita. Nyt tuli vain laitettua vähän etupukillekki vahviketta ko tuntunu olevan aika kovilla nuissa aikasemmissa vehkeissä, sen verran jäykkä vaimennus kuitenki.

    Eihän tässä ole kyllä luntakkaan vielä kunnolla maassa, mutta eipä ole oikein muitakkaan projekteja tällä hetkellä. Eipähän tarvi alkukesästä kiireellä heitellä mitä sattuu osia kiinni että pääsee ajamaan :)


    [​IMG]

    [​IMG]


    Ja tuli purettua konneestaki yläkerta pois, ei se ainakkaan laihalla ennään ollu käyny, ihmettelin vain että mikä ne imupuolen naarmut tekkee nuihin mäntiin aina näissä kesävehkeissä. Ko ei sinne vettäkkään ainakkaan ajossa pitäis mennä ja niin hyvin olen kyllä valuttanu konneen tyhjäksi upotuksien jälkeenki. Kuvvaa vain ei niistä tullu nyt otettua.
     
  14. miikkeli

    miikkeli Well-Known Member

    Vs: Punaposki pollesta kaislikkokiituri ---> Indy-13 600r 144" waterx

    [​IMG]
    [​IMG]

    Oliskaan hullua laittaa tuo floatti vain nuin jyrkkään kulmaan että alkais olla sitä vastusta siitäki. Joustovarraa jää kyllä aika vähän, mutta haitanneeko tuo. Eipä tuo varmaan pohjaamaankaan pääse ko tuo on pirun progressiivinen iskari. (musta tussin jälki näyttää joustovaran)

    Enhän mie muuten mutta, ko houkuttelis tuo paino ero verrattuna tuohon xrs:n lisäsäiliöllisseen iskarriin tuolla 600lbs jousella. Paino eroa on melkein 4 kiloa :)


    [​IMG]


    Kääntöpyörien paikkaa korotin parilla sentillä,että sain käytettyä nuita 200mm kiinalaisia pyöriä poies. Onhan nuo tieten fiksumman kokosekki. Nuoki on yllätävän lujat, ko vain heittää ne laakerit vain suosiolla poies. Ne ei kelpaa kyllä mihinkään, tuskin ees metalliromuksi :)


    [​IMG]

    [​IMG]


    Tunnelin jatkoki tuli näppäiltyä, vaikka aika pirullinen oli kyllä ko syylärit tuli niin lähelle perrää, ko olis haluttanu saaha ne enempi päällekkäin.


    [​IMG]
    [​IMG]


    Tukivarretki tuli jo kohtuu pitkälle mallailtua ja laitettua heftiin. Ei vain valmiiksi saanu, ko ei vielä tiä mitkä iskarit tuohon tullee.


    [​IMG]


    Olkatapeiksi tuli kuitenki tuommoset puolet jammua ja toinen puoli safari lynxistä. Ihan vain sen takia ko ei ollu lynxsiin sopivia suksen kumeja ja saipa samalla vähän lyhennettyä :)


    [​IMG]


    Yllätävän äkkiä se kulluu tuo launtaipäiväki ko käväsi "vähän" aikaa talissa touhuamassa.
     
  15. miikkeli

    miikkeli Well-Known Member

    Vs: Punaposki pollesta kaislikkokiituri ---> Indy-13 600r 144" waterx

    Putketki tuli hommattua. Tuossa kuvassa ne nyt on miten sattuu, mutta huomaa kuinka paljon jää tillaa keulaan, ko putket taittuu n.20cm aikasemmin ko pro rungon putket. Ja käyvät paljon korkeammalla.

    [​IMG]

    Tällä hetkellä tuo ei tunnu olevan edes pahin ongelma. Eniten mietyttää, että miten laitan tuon konneen vähän taaksepäin ja 9asetetta etukennoon. että mahtuu kaasarit paikalle. Ja pyssyy kytkinten väli kohallaan. Ja vielä siististi.

    [​IMG]

    Keulasta tehty tuommonen prototyyppi, iskarin kiinnikkeet on vain testiä varten tekastu ja heftillä kiinni. Sai testata onko nuista vasta hankituista kiinalaisista ilmaiskareista mihinkään tuossa keulilla. Kyllä ne tuntu ihan tarpeeksi jäykältä ja painetta oli vasta 80psi. Toki ko kone ei ole paikalla, eikä ole painoa niin vaikea sanoa.

    [​IMG]

    [​IMG]

    Ja ompa kätevä tämä uusi kuvanlissäys ohjelma tuossa kirjotuskentässä. Tätähän saattaa alkaa päivittelemään useamminki.
     
  16. miikkeli

    miikkeli Well-Known Member

    Vs: Punaposki pollesta kaislikkokiituri ---> Indy-13 600r 144" waterx

    Kone nousi suoraan ylöspäin joku 5cm ja samalla meni vähän kauemmas, että sai linjauksen kohalleen rmk:n hihnalle.
    Putket hitsailin paikalleen ja pitkittäisen pyramidin tekasin uuen rauasta. Ohjausakseliin piti tehä pieni mutka, ko toisen putken lähtö oli keskellä akselia.

    Konneen noston mukana vain tuli kaiken näköstä muutaki vastaan. Ohjaukseliki osuu vessiin ja ei saa tehtyä mutkaa sille kohtaa, ko ei riittäis kääntymävara. Niin varmaan ohitan vessit kokonaan, jos en keksi sitte jotaki muuta.

    [​IMG]
    [​IMG]

    Tukivarret on valmiina.
    [​IMG]

    Alustaki on pari pikku säätöä vaille valmis, tällä hetkellä meinaa tela vähän löystyä tuossa perusasennossa. Säädetty niin että sormi mennee välliin ajoasennosa. Pittää testata laittaa takakulmaa vähän jyrkemmäksi, isommilla pyörillä ja pukin siirrolla. Tai sitte vain suosiolla toinen akseli ja 85mm pyörät sinne ja nuo nykyset hiiteen.

    [​IMG]

    Kiinanpojilta tuli tilattu tuommonen 300kg digitaali vaakaki, ko vanha viisarimalli antautu.
    123kg, tuolla ylimmäisten kuvien kokkoonpanolla. Kone on sitte tyhjä (kampura ja männät puuttuu)

    [​IMG]
     
  17. Jani Sipola

    Jani Sipola Presidentti Ylläpitäjä

    Vs: Punaposki pollesta kaislikkokiituri ---> Indy-13 600r 144" waterx

    Toimiiko tuo keula? Näyttää tuo iskari olevan niin loivassa kulmassa!
     
  18. miikkeli

    miikkeli Well-Known Member

    Vs: Punaposki pollesta kaislikkokiituri ---> Indy-13 600r 144" waterx

    Tuntuu vain olevan liian jäykät iskarit vieläki. Vai johtuuko se tuosta kulmasta. Painetta ei tarvi laittaa ko parikymmentä psi:tä.
    Ja vaikka painetta ei olis yhtään, niin ite simmityski tuntuu niin jäykältä.
     
  19. KJK

    KJK Well-Known Member

    Vs: Punaposki pollesta kaislikkokiituri ---> Indy-13 600r 144" waterx

    Ite kans katoin että pystystynpänä iskari pelais varmaan paremmin, tuohan saattaa mennä ylikin.Istuuko kuomut?
     
  20. miikkeli

    miikkeli Well-Known Member

    Vs: Punaposki pollesta kaislikkokiituri ---> Indy-13 600r 144" waterx

    Ei se mene lähellekkään suoraksi tuo iskari siis vaaka tasoon, näin ei pääse kääntymmään akselinsa yli. Iskarissa ei ole joustoa ko 36mm.
    Siellä vain tuntuu olevan niin kovat simmit sisällä, että ei nytkähäkkään koko iskari. Jos laittaa pystyyn ,vaikka ei olis ilmaakaan sisällä ollenkaan.
    Pittää kattoa paremmin ko saa tuon motin kassaan ja vähän painoa muovien välliin, että miten se alkaa joustammaan. Ja jos kerkiäis lumille vielä testaamaanki.

    Muovit istuu nätisti. Putkien päälle tullee vielä flameproofin "keraaminen" maali ja nauhat ainaki paisareihin, ettei muovit retkaha.

    Änkiksi tullee ainaki testille tuommoset pyörän vaimentimet, jos nuilla vähän hiljenis nuo tuplat.
    [​IMG]
    [​IMG]

    Pari iltaa on tullu käytyä tallilla, mutta lähinnä vain opettelemassa tuon kampuran suoristuksen jaloa taitoa. Ei se nyt toisessa kampurassa menny eilen ko joku 3 tuntia hakkoa se nollaan. Kello ja jalka oli kiinalaiset ja ite tehty teline. Lyijylekalla,kiilalla ja ruuvipenkillä pärjäsi aika pitkälle. Viimeset kaks satkua vei eniten aikaa, siihen asti ei ollu pahakkaan päässä.
    [​IMG]

    Tännään kasasin jo konetta minkä pysty ja vessit päätin ohittaa kokonaan ja tehin tuommoset versiot vanhoista rungoista. Jousi vetää luistia ylöspäin ja on lähinnä sen takia että mutteri pyssyy paikalla ja näin tuntu fiksummalta.

    Eipä nuo vessit nyt ole alhaalla muutenkaan ko lähössä sen 0,3 sekuntia jos sitäkään. Jää nähtäväksi onko pysyvä ratkaisu vai täys fiasko.
    [​IMG]

    Mutta nyt pittää alkaa pakkaamaan ja lähteä kattommaan riksulle viikonlopuksi maisemia ja unohtaa tuo siks aikaa.

    Ja jos jollaki on ylimääränenä tuohon moddiin ohjelmoitu ecu, niin olisin kiinnostunu ostammaan poies. Muuten alkaa olla kaikki osat hommattu. Kansiki on ylittämässä rapakkoa tällä hetkellä.
     

Suosittele tätä sivua