Rave 600 sdi -08

Keskustelun 'Lynx' on aloittanut käyttäjä äsdeeii, 13/1/08.

  1. teikka

    teikka Takametsissä mennään

    Vs: Rave 600 sdi -08

    Muistaakseni koneeseen,jompaan kumpaan kampikammion kohdalla olevaan nippaan.
     
  2. willik

    willik Well-Known Member

    Vs: Rave 600 sdi -08

    Kyllä! Sieltä löytyi, siitoksia.
     
  3. willik

    willik Well-Known Member

    Vs: Rave 600 sdi -08

    Mites onko raatilaisilla arvauksia, kun tuntuu lynksi pätkivän? Osakaasulla pätkii välillä, kaasua lisätessä pätkäsee. Täyskaasulla laulaa ok. Mutta sitten kaasun nostaessa saattaa jäädä kierrokset korkealle ja kaasua näpäyttämällä laskee pariin tonniin rpm. Oireet viittais ilmavuotoon, kun kierrokset jää ylös mutta pätkimiset viittais aina kipinään tai polttoaineen saantiin.

    Iridiumitulpat vaihdoin ja tulpat oli kyllä hyvän väriset. Bling factoryn kurkut käytettävä irti vielä ja vaihdettava klemmarit niihin, kun mukana tulleet oli huonot. Onko muita paikkoja mitä kannattaa tsekata mitä tiedetään aiheuttavan pätkimistä?

    Kiitos.
     
  4. kiantti

    kiantti Lynx commander 600 e-tec

    Vs: Rave 600 sdi -08

    Bensan suodattimet vaihtoon.
     
  5. Jii.Pee

    Jii.Pee Kelkaton.

    Vs: Rave 600 sdi -08

    Eri kelkka mutta sama kone, pätkimiset hävisi kun vaihdoin väljät tulpanhatut ja putsasin ruiskut.
    Pari päivää sitten kun olin jo melko pitkään ajanut sellaista rauhallista ajoa ja lopussa jäällä ajoin sen mitä kulkee kun ihmettelin miksi ei kierroksia meinaa saada reiluun 8100 millään. Sitte pysähtyessä meinas kierrokset jäädä ylös jostain syystä. Ei ole ennen sellaista tehnyt. Seuraavana aamuna kun variaattori ja kone oli kylmä, kierrokset nousi helposti reiluun 8000 ja eikä kierrokset jääny korkealle. Eipä näistä oikein tiedä. Itse kyllä ajattelin imukurkut vaihtaa kun ovat jo hieman repeytyneet kiinnitysreikien yläpuolelta alumiinista, mutta ei kyllä ilmaa pitäis sieltä vedellä.
     
  6. willik

    willik Well-Known Member

    Vs: Rave 600 sdi -08

    Kiitoksia vastauksista!

    Osaisitteko vielä kertoa, että miten se bensaletkun liitin irtoaa mikä on bensakiskossa ja bensapumpun kannessa kiinni? Ei oikein uskallus riittäny runnoa niitä... Se bensapumppu taitaa olla ihan kiertämällä kiinni, jos oikein olen ymmärtänyt.
    Kiitos.
     
  7. Reverend_

    Reverend_ Nytro #PPS, X-Rs 850 137", Rene 900R

    Vs: Rave 600 sdi -08

    Omassa oli pitkään puutumista ja pätki ei antanut kierroksia tai tehoja kun painoi peukkua. Lopulta paheni ja tyhjäkäynti jäi ajosta aina kytkentäkierrosten yläpuolelle eli reiluun neljään tonniin. Paha sanoa miten ylös olisi kierrokset noussut jos ei olisi ollut hihnaa paikoillaan.. Huollossa käytin ei tullut kuntoon. Lopulta parani TPS:n vaihdolla.

    Pelasi aina ihan kylmänä moitteetta eli muutaman vedon verran.

    Niissä pitäisi olla pikaliittimet eli ihan sitä pantaa painamalla, työntämällä liitin pohjaan että lukitus on varmasti irti ja sitten vetämällä irti. Tyhjennä ekana järjestelmä paineista starttaamalla stop-nappi pohjassa.

    Ja suojalasit päähän!
     
  8. Nippondenso

    Nippondenso Lynx RC600sdi -07

    Vs: Rave 600 sdi -08

    Onkos näistä mahdollista itse lukee kotikonstein vikakoodeja, jos on niin miten?
     
  9. willik

    willik Well-Known Member

    Vs: Rave 600 sdi -08

    Kyllä loppui pätkiminen ja korkea tyhjäkäynti TPS-anturin vaihdolla. Kiitos vinkistä!

    Tuossa kun ei löytynyt paikallisista liikkeistä totaltekin sprinttejä niin jouduin ostamaan sitten racing:t. Onko teillä antaa jotain vippas konstia, että saisi tuota kelkan ohjausta nyt rauhoittumaan vähän, kun jarruttaessa tuppaa hakemaan ohjaus aikalailla. Aiemminkin teki sitä mutta nyt ottavammalla raudalla vähän reippaammin tekee sitä. Suksinahan on vakiot ctrl...

    Sitten toinen juttu, että tuossa luin jostain, että tuon variaattorinsuojan (osanumero 16-17) voisi ottaa irti ja se parantaisi näin hihnan kestävyyttä (ei noita kyllä ole mennyt mutta jos se paremmin kestäisi)
    [​IMG]
     
  10. AKK

    AKK Ski-Doo MXZ Comp.

    Vs: Rave 600 sdi -08

    Mulla oli edellinen kelkka juuri tälläinen -08 SDi ja kyllä se oli vakiosuksilla aika onneton kääntymään ja lisäksi tuota hakemista ilmeni kovalla reitillä. Paras päivitys ohjaukseen on SLT-sukset, tai jos vielä ottavampaa haluaa, niin Powder Pro tai Blade.

    Ohjauksen hakemista jarruttaessa voi varmasti vähentää, etuiskareiden, jousien ja harituksen säädöillä. Haritusta 5-10mm, muut ajotyylin ja kuskin painon mukaan. Voihan niitä racing-rautojen kovapaloja myös lyhentää sprint-rautojen mittaan.

    Varin suojamuovi (remmin sulatusmuovi) joutaa hiiteen.
     
  11. willik

    willik Well-Known Member

    Vs: Rave 600 sdi -08

    Täytyy alkaa etsimään noita suksia, on se vähän vikuroiva ajella. Jarrutuksissa ohjauksen haku vähän huononi, kun esijännitystä lisäsin kallistelun vähentämiseksi. Täytyy nyt kokeilla eri säätöjä, kun pääsee enemmän ajamaan.

    Täytyy ottaa se muovi poes häirihtemästä. Kiitoksia vinkeistä!
     
  12. AKK

    AKK Ski-Doo MXZ Comp.

    Vs: Rave 600 sdi -08

    Kannattaa varmaan myös lisätä hidasta puristusvaimennusta (se talttapäämeisselillä säädettävä) pari naksua kerrallaan ja välissä testiä, miten muuttuu.
     
  13. Matze

    Matze Ockelbo 440R-77

    Vs: Rave 600 sdi -08

    Kannattaa kattoa myös että alatukivarret tai pikemminki niiden rungon puolen kiinnikkeet ei oo vääntyneet (sukset samalla kohdalla) itellä oli toinen puoli pikkusen taempana ko toinen niin puikkelehtii kovalla ihan kiitettävästi. Ei ollu törmätty mihinkään..

    Toinen juttu oli olkatappien puslat ja siitä läpi menevä akseli joka on alumiiniä joka kuluu hetkessä kun puslat pettää. Nosta suksi ilmaan ja nitkuttele eteen ja taakse niin huomaat jos on väljät.

    Pollen gripperit toimii suksina myös todistetusti hyvin tässä kamppeessa, ainaki omasta mielestä, mutta nehän on makuasioita..
     
  14. Reverend_

    Reverend_ Nytro #PPS, X-Rs 850 137", Rene 900R

    Vs: Rave 600 sdi -08

    Omat kokemukset ctrl suksesta on rauhalliseen reitti- tai matka-ajoon positiiviset.. Kovin ottava se ei ole mikä tekee siitä rauhallisen. Tuollaista hakemista en muista huomanneeni. Toki SLT on varmasti vakaampi mutta samalla ohjaus alkaa myös vaatia enemmän voimaa. Jos ajelet rauhallisesti ja reittejä, pysyisin ctrl:ssä vähän jämäkämmillä ohjareilla. SLT:tä on saatavilla edukkaasti mutta jos tuolle tielle lähdet vaihtaisin suoraan bladeen. On vielä vähän vakaampi reitillä (myös raskaampi) mutta ei ehkä niin raskas kuin pp. Kantaa myös leveytensä ansiosta hyvin reitin sivussakin.

    Tosiaan esijännityksen lisäys lisää painetta suksilla eli otetta latuun.. voi tulla rauhaton. Säädä esijännityksellä suksipainetta mieleiseksi. Kallistuksen vähentämiseen parempi tie on tuo edellä mainittu.

    Noissa ei itse asiassa nuo muovipuslat edes kulu vaan se on se alumiiniakseli joka kuluu nm. yhdet puslat turhaan hankkineena. Akselien kuluma oli luokkaa 10-kertainen..
     
  15. Matze

    Matze Ockelbo 440R-77

    Vs: Rave 600 sdi -08

    Itellä ei ollu toisela puolen ko varjot jäljelä nuista muovipuslista ja toiselta puolen etummainen poikki, makso muutaman euron kappale ja korjaantu keula niitten vaiholla, kaverilla täysin sama kelkka hieman vähemmän ajettuna akseli soikeana eikä puslien vaiholla huomattavaa vaikutusta..
     
  16. Reverend_

    Reverend_ Nytro #PPS, X-Rs 850 137", Rene 900R

    Vs: Rave 600 sdi -08

    Taitaa olla osissa hajontaa :)
     
  17. Jonski

    Jonski Lynx RE 600r -19

    Vs: Rave 600 sdi -08

    Onko tuosta alustan koiranluun sivuttais liikkumisesta mitä haittaa. Toisella puolen ei heilu kyllä yhtään
     
  18. willik

    willik Well-Known Member

    Vs: Rave 600 sdi -08

    Mitä on arvon raatilaiset mieltä parista jutusta: lyhensin välitystä parilla hampaalla ylärattaasta. Kannattaako varautua kytkimen rampin säätöön, että alkaako moottori kiertämään liikaa tämän vuoksi? Oletettavasti kohti ykköstä säädetään. Toinen juttu, että ketju menee mutkalle mutta onko tämä nyt niin vaarallista että ajamisen estäisi?[​IMG]
     
  19. Vs: Rave 600 sdi -08

    Kokeilemalla selviää miten kiertää. Joutuu varmasti yhen pykälän puottamaan ramppeja.. Tuo ketjumutka on vähän siinä ja siinä että onko jo liian mutkalla. Nyrkkisääntönä voi pitää sitä että kun ketjut kulkee ns samaan suuntaan molemminpuolin kiekkoa niin vielä menee mutta sepä onki taas toinen juttu kun 74 lenkkinen ketju on vähän pitkä ja 72 lenkkinen taas lyhyt tuolle 22 kiekolle. 72 ketjulla menee just ja just pakettina paikalleen 20 yläkiekon kans (oletan että pätkässäkin 43 alakiekko) eli 21kin on vielä liian iso. 23 on vielä ihan sopiva tuo kiristimen mutka ja kyllä se yksiki piikki vaikuttaa. Tuo 22 on semmonen viheliäinen väliinputoaja ;D

    Kokeile miten tuo kiristin kestää.. Eipä sitä oikein muuten tiedä mutta älä nyt ainakaan tiukalle sitä jätä. Pyörittäisin sormitiukkuuteen ja pyöräyttäsin pari kierrosta takasin ku normistihan takasinpäin pyöräytetään vaan sen verran että sokka menee paikalleen.

    Mullaki jäi tuo 22 kiekko hyllyyn just tuon takia ku ehin sen 72 lenkkisen ketjun hukata ku joku kaipaili. En uskaltanu riskeerata pitkällä kevätjotoksella lähtiessä että kiristin pettää. Eikä xtrimmissä ainakaan valtavaa eroa ollut enää ku ekaksi oli 20 yläkiekko ja sitte nostin sen 23 nii aika samallai kiekuu. Umpiskikkailussa jakso kyllä eri malliin pyörittää 44 mattoa tuo 20 kiekko mutta eipä ollu sen vertaa umpishommia.. Tärkiämpää oli että kulkee ku pitkiä matkoja ajellaan..

    -CW-
     
  20. AKK

    AKK Ski-Doo MXZ Comp.

    Vs: Rave 600 sdi -08

    Reilu 13tkm oli omalla ex lynellä ajettu kun sen vaihdoin pois. Koko ajan oli mulla 22/43 välitys ja 74 ketju. Ekan ketjun vaihdoin 6tkm uuteen, toinen katkes jossain about 12tkm. Tosta vois päätellä, että hyvin on arvioitu tehtaan 6tkm vaihtoväli ketjulle.
     

Suosittele tätä sivua