Lynx X-trim (550F, 600SDI, 800PT; vm: 06,07,08)

Keskustelun 'Lynx' on aloittanut käyttäjä Kamppi, 13/1/06.

  1. m1kefin

    m1kefin Risu-ukko

    Vs: Lynx X-trim (550F, 600SDI, 800PT; vm: 06,07,08)

    elikkä -08 550 SC viirusilmän mittaristo alkoi oireileen, tyhjäkäynnillä heittelee viisareita ja vilkuttelee mittariston varoitus valoja miten sattuu.. samoin akun jännite alkaa laskemaan. kierroksilla pelaa kaikki ja lataa sen 14v
     
  2. riispa

    riispa 2022 850 KHAOS Slash 146"

    Vs: Lynx X-trim (550F, 600SDI, 800PT; vm: 06,07,08)

    Paljonko on rcg-2 etupukin iskarin pituus ? Näyttäis että tällä hetkellä itsellä saattaa olla entisen omistajan jäljiltä alustan iskarit väärinpäin kun etupukin iskari on 370mm ja takapukin 335mm.
     
  3. hyty

    hyty Lynx X-trim 600sdi, Lynx Adventure 600 sdi

    Vs: Lynx X-trim (550F, 600SDI, 800PT; vm: 06,07,08)

    Kyllä tuo on liian lyhyt eteenkin. Omassa on n.350-355 etuiskari (hieman haastava mitata irroittamatta) ja taka 370...
     
  4. hyty

    hyty Lynx X-trim 600sdi, Lynx Adventure 600 sdi

    Vs: Lynx X-trim (550F, 600SDI, 800PT; vm: 06,07,08)

    Dodi, viikonloppuna pukkas 600sdi x-trimmin mittariin pyöreät lukemat 10tkm... Koneelle ei käsittääkseni ole koskaan mitään tehty (ollut itsellä viimeiset n.5tkm). Kaipa tuohon olisi hyvä männät vaihtaa ja samalla stefat ja kesto vassut. Mitäs mäntiä raati suosittelis? Ko. kelkka ei juurikaan umpisen huuatusta näe eikä ole nähnyt, vaan enemminkin reittiajoa. Ja kannattaisko neulalaakeritkin vaihtaa? Kampuran laakereista meinasit, että vanhat saada kelvata (toki tarkistetaan purun yhteydessä), vai oletteko eri mieltä? Olikos näissä heittoa kampuroissa, eli kannattaneeko mittauttaa?

    Kone itsellään on hyvin toiminut ja lähinnä huolestuttaa nuo kestovassujen kunto/olemassa olo, joten mielen rauhoittamiseksi aattelin tuon räjäyttää :)
     
  5. TS82

    TS82 Hullulla hullun mieli..

    Vs: Lynx X-trim (550F, 600SDI, 800PT; vm: 06,07,08)

    Kannattaaha ne yläpään neulat vaihtaa samalla ku männätki vaihtaa. Ja aina se kampuran suoruus kannattaa tarkistaa ku käyttää auki. Ite suosittelen wössyköitä vaikka oliski liruutusta..
     
  6. hyty

    hyty Lynx X-trim 600sdi, Lynx Adventure 600 sdi

    Vs: Lynx X-trim (550F, 600SDI, 800PT; vm: 06,07,08)

    Jeps. Näin meinasinkin... Tarttee tota mäntä politiikkaa vielä tsuumailla ja muitakin osia kunhan saan koneen palasiks, löysi se jo tiensä pöydälle... Pikkusen oli enempi letkua ja liitintä kun "muumissa" joka oli edellinen remppakohde :)

    Mistäs muuten sitä "edukasta" kampuravassua kannattas kysellä/hommata?
     
  7. TS82

    TS82 Hullulla hullun mieli..

    Vs: Lynx X-trim (550F, 600SDI, 800PT; vm: 06,07,08)

    Jomatig taisin viimeksi ottaa kokonaisen 400g tuupin. Uus pitäs kohta tilata ku entinen tais jo imasta ilimat.. ;D
     
  8. hyty

    hyty Lynx X-trim 600sdi, Lynx Adventure 600 sdi

    Vs: Lynx X-trim (550F, 600SDI, 800PT; vm: 06,07,08)

    Dodi. Nyt on kone ollut levällään paripäivää ja osia pyöriny pesurissa. Täytyy kyllä todeta, että on tuo ihme kone... kuinka hyvin se toimikaan suhteessa sen paskaisuuteen... läppärungoissa ja läpissä 1-2mm paskaa... lähinnä kaiketi hihnapölyä vuosien saatosta. Koskaan tuo motti ei ollut auki ollut. Öljyn määrä koneessa kyllä ihmetytti. Sitä 2T ölppää oli joka paikassa reippaasti! Lohkonpohjallakin oikeen lammikot... Mielestäni tuo ei normaalia enempää kuluttanut ja ihan suoraan ajosta sen purin. Tyhjääkin se kävi ihan ryhdikkäästi n.1600-1700rpm.

    Kytkimen puolelta puuttui kestovassut kokonaan... Olivat vaihtuneet 2T ölppään. Stefat oli täysin kuivat. Laakeritkin vaikuttaa hyviltä, mutta minkäslainen tiiviste siinä sisemmässä runkolaakerissa on, siis erottamassa kestovassua ja kampikammiota? Kuuluisiko noihin välillä lisätä sitä vassua? Näköjään nippa kytkimenpuolelle ja magneetonpuolelle sais yhden virtapään ruuvin irrottamalla. Magneetonpuolella oli rasvat, mutta kyllä nekin oli muuttunut pääosin mustiksi...
     
  9. TS82

    TS82 Hullulla hullun mieli..

    Vs: Lynx X-trim (550F, 600SDI, 800PT; vm: 06,07,08)

    Niissä limpun puoleisissa laakereissa on stefat sisässä. Niistä se hintaki niille tulee ;D
     
  10. hyty

    hyty Lynx X-trim 600sdi, Lynx Adventure 600 sdi

    Vs: Lynx X-trim (550F, 600SDI, 800PT; vm: 06,07,08)

    Näin olin katselevinani, mutta huonosti niihin näkee... hintoja en ole edes tohtinut kysellä ;D
     
  11. Vs: Lynx X-trim (550F, 600SDI, 800PT; vm: 06,07,08)

    Olikohan 40g yhen koneen tarve sitä vassua. Kytkimen puolen laakerien väli täyteen ja loput magneeton puolelle sillai että tursautat joka kuulan välin täyteen ja lopuksi sormella vain tasaseksi massaksi laakerille.

    Muutaman talven välein purkanu Stefan kytkimen takaa ja putsannu vanhaa rasvaa vähemmäksi ja lisänny sen nipan kautta uutta ja pyörittäny samalla pikkuhiljaa konetta.. Sitte ku alkaa näkymään uutta vaseliinia laakerikuulien välistä nii sormella pyöräyttäny tasaseksi. Stefan syvennys myös täyteen ja romut paikalleen.. Siihen nipan suojaan kannattaa tehä pikkureikä ettei kerää painetta sinne stefoille. Aika mukavasti mulla ainaki oli tursunnu sinne öljypumpun alueelle muutaman tuhannen jälkeen ku rempan tein. Sen jälkeen ei ole tullu moneen talveen yhtään. Olisko ollu liikaa sitte siinä laakereitten välissä kasausvaiheessa.

    Tiiä häntä voiko sitä kovin paljoa liikaa laittaakkaan ku maalaisjärkeä vähänkään käyttää. Magneeton puolen jälkirasvaus on tosiaan sen verta haasteellinen juttu kone paikallaan että en ole siihen perehtynyt muuta kuin sen verran että onnistuis tosiaan sen yhen pultin takaa mutta ongelma onki se että milloin tiiät että sitä on siellä tarpeeksi kun et vanhoja pois saa etkä oikein näekkään sinne.

    Aika monta konetta on ollu joko liian vähällä tai paljolla rasvalla eikä ne siitä pahemmin hätkähdä jos sitä vähänkään siellä on. Kiitos muovikehikoiden laakerissa. En muista oliko mulla alkuperäisissä niitä muoveja mutta uudet tuli niillä päivitetyillä kehillä.. Kytkimen päähän molemmat ja magneeton puolelle myös uusi päätylaakeri. Kytkimen päässä ne lujimmalla on jos haluat vaihtaa mielenrauhan takia mutta perus nyrkkisääntö näissä uudemmissa rotaxeissa on että alakerta kestää kahdet männät ja monesti ei löydy vielä vikaa senkään jälkeen kun alakerta on pyöriny jo 25tkm niinku kaverilla ;D

    Vois siis karkeasti sanoa että lujia ovat nämä 6 satkut ainaki 8)

    Uudet männät mielellään alkuperäiset kun eivät wössyköitä enempää maksa. Uudet tapit sokkineen ja laakereineen, tiivisteet ja rasvat. Näillä mennään jo mutkasta reittiä vaikka mihin asti. Älä unoha täyttää keskitilaa ja vaiha myös vesipumpun stefatiivistehässäkkä jota ei ehjänä irti edes kuulemma saa mutta mutta ;D

    Mulla teki remppa noin 650€ kaikki alkuperäistä sisälsi laakerityön paikallisella brp verstaalla missä on oikeat pelit ja vehkeet. Kampura kannattaa toki kellottaa ja jos jää alle 3 satkun nii ei muuta ku kovaa ajua!!

    -CW-
     
  12. hyty

    hyty Lynx X-trim 600sdi, Lynx Adventure 600 sdi

    Vs: Lynx X-trim (550F, 600SDI, 800PT; vm: 06,07,08)

    Jeps, ja tänks :) Tänään kellottelin ja oli 2 satkun sisällä, eli eikun kovaa ajoa :) Osat rupeaakin oleen puhtaita (ultraääni pesuri jauhanu pari päivää) ja vaihdettavat pitäs huomenna laittaa tilaukseen. Laakereina saapi vanhat kelvata. Eiköhän tuo ennen viikko 15 saada kasaan, kun ei täälä etelässä luntakaan ole ja tuolloin pääsee Levin ympäristöä pörräämään seuraavan kerran...

    Onkohan noita vetoakselin laakereita näistä kuinka menny? Olis vaan niin höpötillään nyt kun kone on pois, mutta turhaa niitä viittis vaihtaa. Näppituntumalla kyllä vaikuttas hyviltä.
     
  13. Vs: Lynx X-trim (550F, 600SDI, 800PT; vm: 06,07,08)

    No sullapa oli harvinaisen suora akseli ;D Eipä niitä huvikseen tarvi vaihtaa eikä se ole sen isompi homma jälkeenkäänpäin. Ei siitä tarvi purkaa konehuoneesta mitään muuta kuin 2 vari irti ja ketjukotelo levälleen nii saa vedettyä akselin pois. Eiku pitihän siitä ilmanputsari käyttää pois että saa tilaa väännellä ne laakerilaipan pultit irti.

    Samahan ne toki on vaihella jos aikaa on nii eipä ole eessä kohta ku ei hinnankiroissakaan ole nii tilaa samaan syssyyn ainaki se varinpään laakeri. Se ketjupuolen laakerin löytääki sitte vaikka mistä rautakaupasta. Tais olla jotain 40 luokkaa se varinpään laakeri ja tulee nykyään irtokoolilla ku vanha on semmosella leveällä sisäkoolilla. Helpoin ottaa vanha sitte akselilta rälläkällä irti ni ei tarvi turhaa tölskätä ja hakata sitä. Uus laakeri lämpimäksi vaikka kotiuunissa ja akseli pakkaseen hetkeksi nii menee melkein tiputtamalla osat akselille. Kasausvaiheessa kannattaa vetää ensin ketjupää kiinni ja sitte vasta varinpää.

    Tahtoo jäähä muuten vähän kanitukseen se akseli ku on pyöreäselkäsellä laakerilla siinä kiinnityslaipassaan.. Ei turhaan rasita sitä laakeria ku pyörii vähän väkisin.. Jos uuden vaihat nii käytä suoja pois siitä ja laita vaikka sitä yyberkallista kampura rasvaa sinne lisäksi ku ei niissä taho olla nimeksikään ja senpä takia niitten elinikä onki aika lyhyt.

    Mie taisin yhtenä talvena rasvata eka vanhan akseli paikallaan ku käytin suojan irti ja seuraavana talvena oliki sitte jo niin mustat rasvat että totesin sen kuluneen vaihtokuntoon kun noin paljon irtoaa jo metallia.. Periaatteessa kaikki suojatut laakerit kannattaa rasvata ennen asennusta nii huomaat itekki että kestää ihan erilailla. Esim alustassa kestää noin tuplasti ajoa kun laittaa laakerirasvaa lisäksi kohtuudella. Niissä laakerissa ongelma on vesi joka kerääntyy sinne mutta kun siellä on tarpeeksi rasvaa niin eipä ole vedelle sijaa ja laakeri ei ihan vähällä pyörimisellä loppuun kulu jos jotain liukastetta on kitkapinnalla ;)
    Vertaahan vaikka henkilöauton pyörän laakeria kuinka paljon se pyörii ja joissaki ei lopu ikinä. Tokihan kelkassa laakerit ei ihan helpoimmalla pääse ku röykytetään mutta kyllä niidenki kestoikään pystyy vähän vaikuttamaan vaikka monet muuta väittää eikä niitä kovin mukava ole jatkuvasti olla hakkaamassa johonki pyörään. Taisin joskus jopa kokeilla että vaihoin kääntöpyörän laakerit uusiin ja jätin sen yhen kolmesta rasvaamatta nii kuulostipa aika rahikaiselta jo seuraavana syksynä vaikka oli keskimmäinen joka ehkä vähiten rasitukselle joutuu.. Muut kaks on vieläki paikallaan 4tkm ajettuna ja vielä mennään ainaki tämä talvi jos ei nyt pidemmälle jotokselle Tule/pääse lähtemään missä ajetaan se tonni pari viikossa..


    -CW-
     
  14. Reverend_

    Reverend_ Nytro #PPS, X-Rs 850 137", Rene 900R

    Vs: Lynx X-trim (550F, 600SDI, 800PT; vm: 06,07,08)

    Laakerit saa kaikki laakeriliikkeestä ja variaattoriakselin stefan kanssa. Vetoakselilla on vähän erikoisempi stefa mikä pitää hakea marmorilta ja jos oikein tekee vaihtaa myös variaattoriakselin holkin o-renkaan (kuumankestävä, marmorilta/alan liikkeestä). Speksit taisi olla tässäkin ketjussa jossain välissä.. Laakerit ja stefa laatuosina 90e, stefa ja o-rengas marmorilta 40e.

    Paras tapaa asentaa laakereita on prässi ;)
     
  15. jyrmy

    jyrmy Lynx X-trim 600 und 5900 glx Kittycat

    Vs: Lynx X-trim (550F, 600SDI, 800PT; vm: 06,07,08)

    Hihna poikki kovassa vauhdissa. Nyt ei näytä enää nopeutta. Muuten mittarit toimii niinkuin pitääkin. Mikä hajos, vikaa ei päälisinpuolin näy missään? kiitos vinkeistä.
     
  16. jarkki86

    jarkki86 Well-Known Member

    Vs: Lynx X-trim (550F, 600SDI, 800PT; vm: 06,07,08)

    Nopeusanturin johdot poikki tai murtuneet siitä kakkosvarin alapuolella olevasta vetarin päätykupista.
     
  17. jyrmy

    jyrmy Lynx X-trim 600 und 5900 glx Kittycat

    Vs: Lynx X-trim (550F, 600SDI, 800PT; vm: 06,07,08)

    Saako anturin erikseen vai pitääkö laittaa koko päätykuppi? Kiitoksia
     
  18. jarkki86

    jarkki86 Well-Known Member

    Vs: Lynx X-trim (550F, 600SDI, 800PT; vm: 06,07,08)

    Luultavasti hihnan kappaleet repineet sitä johtoa, tarkista ne piuhat ensiksi. Tuskin on päässyt rikkomaan koko anturia.
     
  19. Seahorse

    Seahorse Member

    Vs: Lynx X-trim (550F, 600SDI, 800PT; vm: 06,07,08)

    Paljon maksaa suunnalleen palikat 600 sdi koneeseen jos innostuu kesällä ruuvailleen. Alkaa 10k olla mittarissa ja melkein rajoitinta vasten naukuu koko ajan. Tarkootus olisi käyttää koko kone levillään niin samalla vaihtas laakerit yms sälät eli männät, laakerit tiivisteet yms muuta pientä. Kyseessä -08 Xtrimmi niin vähän mietityttää että kannattaako....
     
  20. Vs: Lynx X-trim (550F, 600SDI, 800PT; vm: 06,07,08)

    Touhutonnilla pärjää mainiosti ;D
     

Suosittele tätä sivua