Yamaha viking vaihteisto

Keskustelun 'Yamaha' on aloittanut käyttäjä tomppa4020, 18/2/16.

  1. tomppa4020

    tomppa4020 New Member

    Tuli isältä ostettua tuommoinen alkupään viking, eli vuosmallia -89. Kelkalla ajettu vain 3500km joten seissyt melkein koko elämänsä tallissa. Nyt ihmetyttää, kun vaihteita ei saa vaihdettua muutenkuin, että sammuttaa kelkan ensin. Olen joskus vuosia sitten kelkalla ajellut, ja sillon vaihteet kyllä sai vaihdettua niinkuin kuuluukin. Minulle nämä kelkat sen verta mystisiä, että tulin täältä kyselemään, että missähän vika? Eihän tuosta vaihteenvalitsijasta lähde kun tuo yksi tanko lootalle ja jos siinä olisi jotain mystisen paljon pielessä, niin tuskin menisi pykälät nätisti sisään kelkan ollessa sammuksissa. Noilla kilometreillä ei luulisi mitään ihmeempää olevan muutenkaan kulunut / hajonnut. Heitelkääs arvauksia, tai mielellään tietoa, että missä vika ;)
     
  2. tuma

    tuma Active Member

    Vs: Yamaha viking vaihteisto

    miten tyhjäkäynti? jos liian isolla niin vaihtaminen hankaloittuu
     
  3. tomppa4020

    tomppa4020 New Member

    Vs: Yamaha viking vaihteisto

    Tyhjäkäyntiä olen jo säädelly ja nyt niin pienellä, ku sen vaan voi laittaa ja ei mitään vaikutusta asiaan :'(
     
  4. hanski-58

    hanski-58 Well-Known Member

    Vs: Yamaha viking vaihteisto

    Muistatko painaa jarrua ja lukitusvipua siellä kahvan alla?
     
  5. tomppa4020

    tomppa4020 New Member

    Vs: Yamaha viking vaihteisto

    Kyllä muista kumpaakin painaa... ps. se lukitusvipu ilmeisesti vain nimensä mukaisesti lukitsee?? se jotenkin tunnottoman tuntunen. Tosiaan kun tyhjäkäynti niin pienel, et kelkka just just pysyy käynnis saa pykälän jotenkin silmään, mut tästä seurauksena vain se, että kone sammuu samantien. Tuli vaan mieleen, että 20v nuorempi pikkuvelipuoleni tuolla kanssa jokusen kerran ajanut, ni oisko voinu hajottaa jotakin? silläkun ei kestä mikään :) Kyllä tuossa jokainen vaihde kuitenkin toimii, mutta se kytkeytyminen nyt se ongelma.
     
  6. JEP

    JEP RE -14, XCF, Viking II, Lynx 3500, XCSP 500

    Vs: Yamaha viking vaihteisto

    Oisko esim. kytkimen jousi poikki ja pyrkii pitämään vetoa päällä.
     
  7. tomppa4020

    tomppa4020 New Member

    Vs: Yamaha viking vaihteisto

    Mistähän pääsen asian tarkistamaan ja onko millanen vaihtaa? Missä siis koko kytkin sijaitsee ;D Näist ei tosiaan mitään parempaa tietoa ole. Autoja kyl tullu rassattua ja vaiheltu jakohihnoja ja kytkimiä yms. Joten työkalut kyllä kadessä pysyy, mut näihin kelkkoihin en ole koskaan koskenu ja näiden sielunelämäst en mitään viel ymmärrä. Löytyskös tälle kyseiselle vehkeelle mistään vaikka räjäytyskuvia, tai ees jotain kuvia, et pääsis hiukan aiheeseen kiinni. Rehellisest sanottuna en tuos kopan alta äkkiseltää löydä, ku tuon vaihteiston, kaasarin, variaattorin ja jokusii muita juttuja, mut missä siel kytkin on ???
     
  8. Härde

    Härde Well-Known Member

    Vs: Yamaha viking vaihteisto

    Kytkin on se moottorin päässä oleva variaattori.

    Kuvia vaikka täältä: http://www.yamahapartshouse.com/oemparts/c/yamaha_snowmobile/parts
     

Suosittele tätä sivua