ProCross XF 2012 ---> (kaikki mallisarjat)

Keskustelun 'Arctic Cat' on aloittanut käyttäjä Jani Sipola, 13/11/11.

  1. ärär

    ärär Ärär

    Vs: ProCross XF 2012 ---> (kaikki mallisarjat)

    Rupesin nuita iskareitten paineita laittamaan ja kelkka kyljelleen ni sitten kun laitoin takas oikein päin kelkan, niin bensa Alko haista voimakkaasti. Variaattorin posken aukasin ja jarrun alla muovikatteella ihan reipas desi bensaa. Kattelin että puolesta välistä penkkiä ois jostain vuotanut! Kelkka oi kyllä toisella kyljellä, että onko tuo loogisesti edes mahdollista.
    Sitten ihmetyttänyt tuo kulutuspuolikin että esim. Eilen 115km ja 32,5 ltr kulutus. Reittiä ja hyvin vähän umpista.
    Eikai siellä bensa tankissa ole mitään ylivuotoletkuja?
     
  2. pezq^

    pezq^ Nykyää Lynxejä

    Vs: ProCross XF 2012 ---> (kaikki mallisarjat)

    On huohotukset, en muista mihin vakiona menee, lähtee tankin päältä se putki käynnistinkahvan kohdalta. Itellä menee oikeanpuolen jalkakoteloon se.
     
  3. perttuni

    perttuni Lynx Xtrim 900 ACE

    Vs: ProCross XF 2012 ---> (kaikki mallisarjat)

    Otetaanpa tähän puolitalveen tämmönen XF alustakertomus.

    Itsellä alla nyt seuraava setuppi.
    - Keulassa Floatit Blingfactoryn lisäsäiliöillä. Paineet noin 75 psi keula ylimmässä asennossa ja pelaa hyvin.
    - Etupukissa catin 190lbs jousi ( 34N/mm) ja iskarissa kohtuu jämy simmi. Tuntuisi pelaavan ihan kivasti ja ei melko kovassakaan vauhdissa tunnustanut pohjailevan. Esijännitystä 10-15mm jousessa. Pakko olla, jotta suksipaineet saa noilla C&A:n suksilla mieleiseksi.
    - Takapukissa Floatti, jossa pienehkö ilmapuolen lisäsäiliö. Vastaa aikalailla EVOL Floattia. Simmistä en ole ihan varma, että millainen se on suhteessa alkuperäiseen, mutta muutettu kuitenkin.

    Paketin ongelma tällä hetkellä se, että reitillä voi melko lujaa ajaa, mutta isoissa heitoissa takapukki meinaa pohjata kohtuu herkästi. Painetta perä ylös nostettuna noin 125-130psi:tä. No pohjailu toki loppuu jos painetta nostaa, mutta sitten tuo on jo nykypaineilla pikkupatissa epämukava ja sellaisessa sopivassa 20-30cm korkeassa 5 metrin välein toistuvassa patissa meinaa sopivalla vauhdilla lähteä laukalle eli alkaa mennä reittiä pomppien eikä ime patteja. Samassa yhteydessä tuntuu myös epämukavalta. Sitten toisaalta tuollaisessa loivassa pitkässä laineessa tuntuu välillä jopa liian pehmeältä.
    Aiemmin oli 225lbs jousi etupukisssa, jolloin takapukkia pystyi ajamaan pienemmillä paineilla, mutta toisaalta kelkka keikkui etupukin varassa ja etupukki oli jonkin verran liian jäykkä. Siinä mielessä tuo 190 tuntuu paremmalta jouselta, mutta se aiheutti nyt ongelmaa tuon takapukin kanssa. Lisäsäiliön lisäsin tuohon takapukkiin, koska ilman sitä joutuu ajamaan niin matalilla paineilla takafloatissa, että perusajoasento vajoaa perän osalta semmoiseksi lintaksi. Ilman lisäsäiliötä nakkeli myös takakorkeita terävissä heitoissa. Tuo lisäsäiliö + 125-130 psi painetta pitää perän hyvin ryhdissään.

    Millä tavalla takapukin floatin vaimennuksia pitää siis nyt muuttaa, jotta saan siitä loivissa heitoissa hieman kantavamman ( puristusvaimennusta lisää ? ), mutta hitaassa vauhdissa ja noissa tiheästi tulevissa pateissa mukavamman ? Itsellä ei nyt ole oikein varmuutta, että onko tuossa liikaa vai liian vähän paluuvaimennusta vai mistä ongelma oikeastaan johtuu.

    Ei tästä varmaan optimia joka olosuhteeseen saa, mutta oletan saavani tästä kuitenkin paremman mitä se on tällä hetkellä. En kuitenkaan aja mitenkään rajusti vaan aika kohtuullista vauhtia pidän reitilläkin ja hidastelen vastaojissa yms. pahoissa paikoissa.
     
  4. Hemikoo

    Hemikoo Sidewinder xtx se 137", SXR 700

    Vs: ProCross XF 2012 ---> (kaikki mallisarjat)

    Kovin on samat ongelmat mitkä itse kohtasin tuon alustan kanssa, osta Gontsolta Totaltekki jos sillä vielä on se ;D.
    Itsellä suurin ongelma oli että alustasta tuli kova pikkupatissa 60-110 vauhdeissa tuolla Floatilla ja sitä kyllä simmailtiin ja testasin toistakin kehuttua simmiä (kepakkoa) ihan sama homma, jakamista ei mulla esiintynyt ja niissäkin jos ajoi siten ettei ajatellut yhtään miten jarrutteli. Lopussaan mulla oli semmoinen simmi että sinällään ei ollut kauheasti vaikutusta paineilla kantavuuden suhteen, normaalit paineet huiteli 115-125 jos vaan oikein muistan, kuitenkin vaimennuskyky parani viimeisellä simmillä sitä vähäistä herkkyyttä hävittämättä isot laineet ei tosin ollut tuon alustan ja silloisen keulan parasta osa-aluetta.
    Jos sulla on simmit tiedossa (ilmeisesti on) niin laitappa jollekin osaavalle kaverille tuon kertomuksen kanssa menemään ja kysy onko varmasti parantavaa rohtoa kuitenkin aika tyhjentävästi kerrottu
    Toki tuo kova esari tuon jousen kanssa vaikuttanee myös paljon, toki sulla tais olla enemmän painoa mitä mulla (83kg) JA YHTÄÄN UNOHTAMATTA keulan toimintaa joka tuntuu kovasti sekoittavan/muuttavan tuon sekä myös 137" alustan toiminnan, kokeile siinäkin ääripäitä.

    Jostain mulle jäänyt päähän että katissa oli käytetty eri sisuskaluja vaimentimessa kuin vipereissä joku alansa osaava voi tämän oikaista ??? Kovin jäi vaan yksi kertomus yöllisistä töistä mieleen ;D
     
  5. perttuni

    perttuni Lynx Xtrim 900 ACE

    Vs: ProCross XF 2012 ---> (kaikki mallisarjat)

    Keulan muutokset vaikuttaa siten, että jos painetta laskee niin joustoliike kasvaa selvästi. Ei välttämättä pohjaile, mutta keulasta tulee turhan elävä pystysuunnassa. Paineen nosto tuosta 75psi tasosta taas tekee keulasta omaan makuun turhan jämäkän ja osittain pintakovankin.

    Hemikoon teksteistä muistelen, että sinulla oli viime talvena etupukissa öhlinssi ja jousena tuollainen 34N/mm jousi nolla esijännityksellä. Sinulla taisi kuitenkin olla etupukin liikematkakin sen 10mm pidempi, eli käytännössä minulla tuo 10mm esijännitys vastannee suunnilleen samaa jousivoimaa. Ei tuokaan Pollen 225lbs jousi ( 40N/mm) mikään huono ollut oman painon alla. Lähinnä testimielessä tämän 190lbs laitoin paikalleen.
     
  6. Hemikoo

    Hemikoo Sidewinder xtx se 137", SXR 700

    Vs: ProCross XF 2012 ---> (kaikki mallisarjat)

    Niin se oli 310 tai 315 pitkä tikku mulla ja huomaa kuinka painon nousu keulalla vaikuttaa kovuuden tunteeseen kun muistaakseni 85psi tuntui pahalta itsellä, ei sulla kuitenkaan tee alustasta/kelkasta rautakankimaista jos menee liian kovaksi keulalta?
     
  7. perttuni

    perttuni Lynx Xtrim 900 ACE

    Vs: ProCross XF 2012 ---> (kaikki mallisarjat)

    En ole tässä mallissa edes ns. kovia paineita keulassa kokeillut, koska itsellä oli jo floatit crossfiren keulassa. Siinä jos laittoi liikaa painetta niin keulasta tuli ihan pomppupallo ja kelkasta tosiaan semmonen kuin ois yrittänyt yhtenäisellä koivuhalolla ajaa reittiä. Todennäköisesti samanlailla kävis tässäkin eli siis kyllä se saa kelkan tuntumaan jäykemmältä ajossa.
     
  8. Dreamer

    Dreamer A 51

    Vs: ProCross XF 2012 ---> (kaikki mallisarjat)

    Näissäkin edellämainituissa ongelmissa kääntyisin ammattilaisen puoleen esim. Itselle todella toimivan alustan räätälöinyt Ravitec!
    Ei ne paineet ratkaise mitään jos ongelmia esiintyy... Säätö kannattaa muuttaa ajotyyliä vastaavaksi. Eli mäntä / shimmaus muutokset... ;)
     
  9. Hemikoo

    Hemikoo Sidewinder xtx se 137", SXR 700

    Vs: ProCross XF 2012 ---> (kaikki mallisarjat)

    Niin ja joku pitää pehmeänä ja jouhevana toista alustaa ja toinen toista...
     
  10. kuusto

    kuusto Well-Known Member

    Vs: ProCross XF 2012 ---> (kaikki mallisarjat)

    Netistä löytyvien speksien mukaan 141" ja 137" on kokonaispituudelta yhtä pitkiä.
    http://www.arcticcat.com/snow/sleds/model/2014-en-xf-8000-high-country-limited/
    http://www.arcticcat.com/snow/sleds/model/2014-en-xf-8000-sno-pro/

    MUTTA! Olisi tarkotus lähteä katsomaan tuota 141" HC LTD:tä. Mitkä on ne heikot paikat mitä kannattaa tarkkailla ja käydä läpi vähän tarkemmin? Onko eturungossa paikkoja mitkä vääntyy, kun tukivarret saa osumaa vai toimiiko näissä tukivarret sulakkeina, toisin kuin doossa? Muuta mitä hyvä tietää cattia ostaessa?
     
  11. perttuni

    perttuni Lynx Xtrim 900 ACE

    Vs: ProCross XF 2012 ---> (kaikki mallisarjat)

    14 mallisissa on vielä "heikko" versio 2.varin akselista. Se saattaa katketa tai todennäköisesti katkeaakin jollain kilometreillä. 15 mallisiin tuo on päivitetty ja parilla sadalla sen saa päivitettyä noihinkin vanhempiin jos itse tekee.

    Normaaliajossa tuon 14 mallisen pitäisi olla aika luja rungon osalta jne. Toki kannattaa katsoa, että esim. ohjauksessa ei ole isoja välyksiä. Osasta on kovassa ajossa revennyt ohjausakselin alapään kiinnikealumiini. 12 mallisissa taas irtosi alakiinnityspultti tehtaan jäljiltä. Alustaan kannattaa mielestäni näissä 141" pitkissä asentaa heti Blingfactoryn kokopitkät liukurungon vahvikkeet, koska vakiot liukurungot on aika keveästi tehty. Niitä on menny monella mutkille. Katso siis että ovat muodossaan. 137" pitkä soveltuu paremmin reittiajoon, mutta kyllä tuosta 141" pitkästäkin näyttää alustaa simmittämällä ja etupukin jousta vaihtamalla jne. saavan ihan kohtuullisen reitille.
    Ketjukotelossahan näissä on automaattikiristin, jolla osa porukasta on ajanut tyytyväisenä auringonlaskuun ja osalla se on pettänyt. Ainakin itse vaihdoin sen manuualikiristimeen, kun mielestäni tuo automaatti on melko rihvelin näköinen systeemi.
     
  12. Hovelinksi

    Hovelinksi Lynx Re

    Vs: ProCross XF 2012 ---> (kaikki mallisarjat)

    Kyllä kait se 14 malleissa jo päivitetty akseli on paikallaan. Takapukin takapuolelta vääntyy runko jos oikein antaa loimea. Käy koeajolla ja jos se vehe kiertää kokoajan yli 8000rpm eikä ole sen näkönen niinku ois pyöräkuormaajalla ajettu yli niin nakkaa kärrylle ja aja hymyssäsuin kotioo. Tukivarret toimii sulakkeena ja ylätukivarsien kiinnikkeet...jos oikein sopivasti tulee olkatappiin tai etupuskuriin isku niin voi ne eturungot sivupellit vääntyä mutta aika harvinaista.
     
  13. ärär

    ärär Ärär

    Vs: ProCross XF 2012 ---> (kaikki mallisarjat)

    Itekki olen ollut siinä uskossa että 14-malleissa on vielä vanha akseli!??? alkutalvesta tein kauppaa nimenomaan 14 mallin xf:stä ja myyjä meinas että ei ole päivitettyä akselia!
     
  14. pezq^

    pezq^ Nykyää Lynxejä

    Vs: ProCross XF 2012 ---> (kaikki mallisarjat)

    Nii, minun käsityksen mukaan 12ja13 mallin akselisa on joku ura tms joka 14 modelista jätetty pois, ja 15 on sitte kestävä akseli, eri laakerit ym.
     
  15. PeeKoo

    PeeKoo Well-Known Member

    Vs: ProCross XF 2012 ---> (kaikki mallisarjat)

    Vasta 15 mallissa on semmonen akseli ku kelkassa pitääkin olla...14 akseli oli "päivitetty" sitä kriittistä kohtaa pyöristelty,mutta ihan samalla lailliaa menee poikki ku vanhemmatkin..
    15 akseli ihan erilainen ja paksumpi,ketjun pään laakerikin eri,sisäreikä tietysti isompi..
     
  16. arska-

    arska- Member

    Vs: ProCross XF 2012 ---> (kaikki mallisarjat)

    Jännempi homma, ite en oo vaihtanu ko 12 ja 13 akseleita, en yhteenkään 14seen.. ;)
     
  17. perttuni

    perttuni Lynx Xtrim 900 ACE

    Vs: ProCross XF 2012 ---> (kaikki mallisarjat)

    On se 14 mallinen parempi kuin se alkuperäinen 12/13 malli. Joskus näin koneensuunnittelun oppien mukaan laskeskelin, että sen pitäisi olla siitä "heikosta" kohdasta kuitenkin noin 20% kestävämpi. Itselläkin on sellainen versio tällä hetkellä paikoillaan, tosin sillä on vasta 500km ajettu.
     
  18. JiiPee87

    JiiPee87 -14 XF 8000 HC

    Vs: ProCross XF 2012 ---> (kaikki mallisarjat)

    Mitkä painot tuola -14 xf 141 hc kytkimessä on vakiona. Jousi vissiin on 124-285? Onko muut näistä muokannut voimansiirtoa, mulla tuntuu kiertävän reilusti yli,8400 ja vähän päälle välillä.
     
  19. perttuni

    perttuni Lynx Xtrim 900 ACE

    Vs: ProCross XF 2012 ---> (kaikki mallisarjat)

    Vakiona pitäs olla 75g painot.
    Itsellä normi XF ( pitemmät välitykset ja eri tela) nyt noilla 75g painoilla ja 114-267 jousella kiertää 8100. Normaali malleissa vakiopainot on 73,5 grammaiset.
    Mutta jos sulla kiertää se liikaa niin painoa vain lisää kytkimeen. Osa on käyttäny catin 77g painoja, mutta ehkä paremman saa säätöpainoilla.
    Jousi sinällään vakionakin on ihan ok. Voi siinä tietysti tuota 114-267 juosta kokeilla ilman painojen vaihtoa, mutta en tiedä paljonko se suoraan vaikuttaa. Kytkentää se ainakin laskee muutaman sata kierrosta.
     
  20. JiiPee87

    JiiPee87 -14 XF 8000 HC

    Vs: ProCross XF 2012 ---> (kaikki mallisarjat)

    Kokeilin 240 loppusta jousta,ei ollu hyvä 8060 max kierrokset,eikä jaksanu kelata matolle vauhtia samallalailla ummella pahemmissa paikoissa. Vaihdoin muuten 38" tukivarret, ja renen 44cm pitkät kybit keulaan tuohon haikkauntriin,huomenna testaamaan :)
     

Suosittele tätä sivua