Jos kone ei käynnisty niin...

Keskustelun 'Korjaamo' on aloittanut käyttäjä Jakelfin, 29/1/07.

  1. silakka

    silakka New Member

    Vs: Jos kone ei käynnisty niin...

    Joo kyllä ne molemmat pyörii saman verran.. Ja osaako joku sanoa mitä on pari letkua jotka menee oletettavasti kampikammiolle? Toinen on tulpattu, ja toinen auki, en tiedä onko siinäkin tulppa joskus ollu
     
  2. silakka

    silakka New Member

    Vs: Jos kone ei käynnisty niin...

    Ja ny iski silmään semmonen asia, kun otin kaasarit vielä irti ja katsoin sieltä sitten peilillä moottoriin.. Variaattorin puoleisesta näkyy vain kirkas 'läppä', ja toisesta näkyy kampiakseli?
     
  3. Suiza

    Suiza Well-Known Member

    Vs: Jos kone ei käynnisty niin...

    Nyt viisaat neuvot ois tarpeen.

    Ajelin päivällä Catin 600 CC kilpurilla 120km ja hienosti lauloi. Huoltamolle tankille, latasin bensaa tankin täyteen ja öljyn perään, nykäisin kelkan käyntiin ja siirsin parkkiin.

    Kahvit huoltamolla 20 min.

    Kelkka tulille normaalisti, ajoa noin 500m jonka jälkeen rupeaa booaamaan, käy tyhjäkäyntiä jos koskee kaasuun, sammuu. Lähtee käyntiin ryyppy päällä ja käy hetken, sammuu.
    Muutaman yrityksen jälkeen ei käynnisty ollenkaan.

    Tutkimaan tilanne:
    -Bensa ei liiku letkuissa=>pumppu auki joka täynnä 2-t öljyä=>jostain syystä ei sekoittunut bensaan vaikka hetkutin kelkkaa tankkauksen jälkeen.
    -pumpun puhdistus=>bensa liikkuu letkuissa=>bensa haisee, saa liikaa=>ei käynnisty
    -tulpat irti=>vaihto uusiin=>lyö kipinää=>ei silti yritäkkään lähteä=>bensa ei liiku letkuissa=>pumppu auk,i linjojen puhallus auki pumppu kiinni=>bensa liikkuu=>ei yritäkkään lähteä
    -tulpat irti jotka märät=>kuivaus =>ei yritäkkään!=>bensa ei taaskaan liiku letkuissa=>perkele riittää -18C pakkasessa pajotus

    Soitto emännälle=>tuo kärry=>romu kyytiin

    Mutta, missä on vika? Voiko pumppu hajota öljystä siten että kalvo on ehjä ja toimii aukaisun jälkeen hetken?
     
  4. Seiti

    Seiti AC ZR6000R SX -16 & SnoPro 440@700 146" -04

    Kuivasitko konetta missään välissä kunnolla, tulpat irti nykimillä? Ja kokeilitko, että pumpun alipaineletku on auki, ettei esim täynnä öljyä.
     
  5. Suiza

    Suiza Well-Known Member

    Vs: Jos kone ei käynnisty niin...

    Kyllä nyin joka kerran kun tulpat oli irti. Mutta tuo pulssiletkun tarkistus jäi kyllä tekemättä, oli sen verran hanka paikka ettei retkioloissa tullut irroitettua. Mutta katsoin kuitenkin ettei ollut rikki.
    Voiko sinne päästä pumpusta päin tavaraa jos kalvo on ehjä?
     
  6. Suiza

    Suiza Well-Known Member

    Vs: Jos kone ei käynnisty niin...

    Pumppu osiksi ja yöksi puhtaaseen bensaan osat likoamaan. Pumpun kuivaus+puhdistaminen+kasaus. Kaasareiden pohjaroput irti, paineilmaa menoletkun kautta, tulppien kuivaus.
    Ja taas Catti naukuu, ainakin toistaiseksi ;D
     
  7. JiiAa

    JiiAa Rush Pro-R 600 -12, Blizzard 9500 Plus -80

    Vs: Jos kone ei käynnisty niin...

    Kovasti olen googlettanut mutta apua juuri vastaavaan ongelmaan ei oikein löydy, kun yleensä ongelmat on lämpimällä koneella eikä kylmällä...

    Kyseessä 377 Rotax vm.2001 400F Enduro. Kylmänä ei lähde ikinä kohtuudella käyntiin, primeriä pari kertaa, ei heti hörähdä, välillä hörähtää välillä ei. Kun alkaa olla noin yhdeksäs veto narusta niin sen verran pidempään hörähtää että äkkiä kun nappaa primeriä ja/tai kaasua niin starttaa käymään asti. Hetken kakistelee, varovasti primeriä ja kaasua niin sitten alkaa käymään nätisti ja kelkka toimii kuin junan vessa, lämpimänä lähtee heti käyntiin ja toimii ongelmitta. Aina silloin kun kelkka toimii niin vetoja löytyy eikä bensan saannissa ole ongelmaa.

    Vaihdoin tulpat ja luulin että sillä korjaantuisi mutta ei. Sähköjä käynyt läpi ja kaikki vaikuttaa olevan ok, ainakaan mitään paikkaa "räpläämällä" kylmänä käynnistyvyys ei parane. Johdot ja liittimet putsattu, ehjää päällisin puolin jne.

    CDI boksissa kyljessä "2010" eli sekin joskus vaihdettu, bensaletkut näyttää kaikki hyviltä eikä vuotoja ole. Kaasareihin edellinen omistaja vaihtanut neulat? yms. hilua useammalla kymmenellä eurolla. Ostin kelkan viallisena, samat oireet jatkuneet myyjälläkin pitkään mutta vika ei ole ratkennut, toisaalta ei ole ajoa haitannut kun on "opetellut" tuon käynnistyksen vaatiman jumpan.

    Voiko bensapumpun kalvo oireilla noin, että kuin tarpeeksi nykii kylmänä niin paine alkaa riittää, ja sitten kun saa lopulta kunnolla käyntiin niin painetta riittää vaikka koko päiväksi? En ole bensapumpun toiminnan asiantuntija eli pelkkä amatöörin arvaus... Kyllähän tuon kanssa nytkin pärjää, mutta pelottaa että jos pumpussa oikeasti vika niin se hyytyy lopullisesti jossain selkosessa keskellä ei mitään...

    Kokemuksia tai arvauksia otetaan vastaan... Bensapumpun kalvon vaihto ei kummoinen juttu olisi, mutta näyttää olevan tuo kone pahasti tiellä eli pitäisi vähintäänkin konetta siirtää edestä että pumppuun pääsee käsiksi?

    Tulpan hatut on hieman elämää nähneen näköiset, mutta ei kai se kumi tai eristeet itsekseen korjaannu kymmenellä nykäisyllä? Läpi ei näytä/tunnu lyövän kuitenkaan.
     
  8. Deippa

    Deippa Yamaha Phazer FX -07

    Vs: Jos kone ei käynnisty niin...

    Ookko kokeillu antaa sitä primeri useemmin? Vai kasteleeko muka tulpat? Kyllä kait sitä on neljä-viis kertaa saanu ainakin tommoseen 583:seen antaa, kovalla pakkasella jopa pari ylimäärästäkin. Ja sitten ku käy niin tarpeen mukaan pumpataan primerilla että pysyy kaasulla käynnissä.
     
  9. Jakelfin

    Jakelfin Nytro MtxT & RTX 136 -RX1 4100 -Titan Adventure

    Vs: Jos kone ei käynnisty niin...

    Jos siinä primeri toimii niin sen saa käymään vaikka ilman bensapumppua. 3-4 kertaa vaati 440f primeriä aina, mitä kylmempää niin sitä enemmän. Kuiva tai viallinen primeri ei anna bensaa välttämättä heti, voi joutua lypsämään kymmeniä kertoja ennenku alkaa siirtämään ainetta.
     
  10. JiiAa

    JiiAa Rush Pro-R 600 -12, Blizzard 9500 Plus -80

    Vs: Jos kone ei käynnisty niin...

    Kävin testaamassa, pari kertaa primeriä ja pari nykäisyä ei tapahdu yhtään mitään käynnistymisen suhteen ja tulpat aika lailla kuivan oloiset. Sitten tälläsin 4x primeriä, lähti kolmanella nykäsyllä käyntiin, hieman röpötteli mutta primeriä muutaman kerran ja kaasua niin alko käymään normaalisti.

    Primerissä tuntuu ihan normaali "vastus" kuten muissakin kelkoissa, oisko siinä silti joku hämminki... Bensaa liikkuu letkuissa koko ajan kun pumppaa.

    Huonoiten starttaava rotaxi tämä on mitä olen koskaan omistanut. ::) Jospa vika on vaan primerissä, eli bensapumppu on oikeasti kunnossa. 5800km ajettu niin ei kai se vielä vaihtokunnossa voi olla.

    EDITTIÄ.

    Starttiongelman aiheutti viallinen cdi-boksi, vian etsintää hankaloitti se että välillä antoi hyvän kipinän, välillä huonon ja välillä ei ollenkaan... Ja se että yleensä sähkölaitteet reistaa lämpimänä niin en heti uskonut että tuossa se vika on. Sehän oli loppujen lopuksi helppo todeta , naputteli hieman lootan kylkeen niin starttauksen yrittämisen laatu vaihteli reilusti.
     
  11. Jakelfin

    Jakelfin Nytro MtxT & RTX 136 -RX1 4100 -Titan Adventure

    Vs: Jos kone ei käynnisty niin...

    Ainahan nuo on vähän yksilöitä käynnistää. Naapurin 440f oli lämpimänä kranttu lähteen, pitkälle toistakymmentä tuhatta ajettuna heitin että männänvaihtoon ku aikanaan oli meilläki samanmoinen kampe ja samat oireet ku väljässä koneessa. No sitten tuo naapuri vaihto cdi boksin ja homma alkoki yhtäkkiä pelaamaan. Lämpimänä laakin peli mutta kylmänä edelleen tarkka tuosta primeristä. 3-4 kertaa ku anto niin se lähti mutta heti piti olla lisää pumppaamassa että pysy käynnissä ja pikkusen kaasutella samalla. Yksi paikka mikä kannattaa puhistaa on tyhjäkäyntisuuttimet, ihan jollain johdolla tms rassata suuttimesta reiät läpi, voi parantua huomattavasti.
     
  12. Patrik

    Patrik xc500sp & lynx 3900 gl finlandia purettuna

    Vs: Jos kone ei käynnisty niin...

    Kakspuokki käynnistyy ja käy hyvin, mut lämpimänä ei lähe käyntiin ja sammuu jos ajaessa löysää kaasun. Ideoita?
    Kylmänä käyntiin yleensä ekalla tai toisella nykäsyllä.

    Bensapumpun tiiviste vaihettu, imukaula vaihettu, tulpat, kone käyny korjaamolla ja kovasti epäilen et kattoko edes ::), letkut muuta en nyt muista ko kuitenki yli vuosi ko viimeksi laitettiin sitä.
     
  13. Yamacatti

    Yamacatti Well-Known Member

    Vs: Jos kone ei käynnisty niin...

    Kaasarin putsaus voisi auttaa. Tyhjäkäyntipiirissä saattaa olla roska tai muuta ylimääräistä. Paineilmalla kaikki reiät auki.
     
  14. Miketius

    Miketius Arctic Cat F6 Sno Pro -08

    Vs: Jos kone ei käynnisty niin...

    Mikähän lie F6 sno pro catissa (08) kun ajosta lopetin ja parin päivän päästä olin lähdössä uudestaan ajamaan niin ei luvannutkaan. Tulpat vaihdoin heti ja ei vaikutusta, paukauttelee vaan putkessa.. Nyt vaihdoin virtalukon kun oli epäilys siinä, ja lähti heti pyörimään mutta pyörii huonolla tyhjäkäynnillä 800-1400rpm, kaasua kun antaa niin kierrokset nousee vaivoin ja tukehtuu. Ideoita otetaan vastaan mistä kannattaisi lähteä tutkimaan, puolan pistän seuraavaksi tilaukseen. ???
     
  15. Miketius

    Miketius Arctic Cat F6 Sno Pro -08

    Vs: Jos kone ei käynnisty niin...

    Niin ja molemmat tulpat läpimärät! ???
     
  16. kurbizza

    kurbizza New Member

    Vs: Jos kone ei käynnisty niin...

    Tapaus Ski-Doo Grand Touring 380 F -02

    Potilas sammui pellolle herättyään talviunilta Tammikuussa 2015. Asianomainen sai potilaan virkoamaan tankkaamalla, jonka jälkeen potilas omin avuin pääsi talliin.

    Hapristuneet ja vuotavat bensiiniletkut vaihdettiin, kuin myös kuristamattomat kaasuttimen kurkut sekä asiaan kuuluvat pääsuuttimet. Elintoimintoja testatessa huomattiin käynnistyksen epäonnistuvan kerta toisensa jälkeen. Muutaman kerran jonkinlaista starttimoottorin avusteista savua ja meteliä saatiin aikaan. Ei kipinää.

    Uudet sytytystulpat, johdot ja hatut - ei kipinää. Tuloksetonta liitinjumppaa ja sähkökaavion (varaosakuvaston) pläräämistä.


    Löytyyköhän joltain edes suuntaa-antavia arvoja eri sähkökomponenteille? Tai valistunutta arvausta vian aiheuttajasta?
    Kuvassa kaappaus varaosakatalogista: https://www.dropbox.com/s/m2bxvxjsmjl6oxz/convert.png?dl=0


    E: Vika löyty. CDI-boksi-hirvitys uuniin tunniksi 110C ja iloista kipinää riittää taas joksiki aikaa. Ainut vaan että tuli pientä halkeamaa, mutta tiivisteliimallahan tuo korjaantu.
    Tuossa muuten oikia tehtaan korjausopas: http://customers.hbci.com/~jbeebe/2002%20MXZ%20Manual/Skidoo_a/2002/mmr%20vol%203/
     
  17. artolainen

    artolainen New Member

    Vs: Jos kone ei käynnisty niin...

    Älkää nyt hirnuko tai antaa mennä vaan :p
    Kun nyt 1 pyttyisestä meni puola ja ostin ns vastaavan tilalle törmäsin pieneen pakkoon paljastaa tietämättömyyteni kasvava määrä. Vanhassa puolassa on johto, joka menee maihin, liitäntä kärjille ja se tulpanjohdon paikka. Uudessa on 2 avointa liitäntää ja tulpanjohdon paikka, Liitännöissä ei ole merkintöjä ja ovat symmetriset.
    Kysymys: Kumpi liitäntä on kärjille?? vai onko mitään merkitystä kumminpäin kytkee??
     
  18. Kojontti

    Kojontti 600R RE, x-rs pessimisti-evo

    Vs: Jos kone ei käynnisty niin...

    Se on vaan tyhmä muuntaja se puola kärkikoneessa, ihan sama pitäisi olla kummin johdot laitat.
     
  19. Ronny00

    Ronny00 Active Member

    Vs: Jos kone ei käynnisty niin...

    Nytton kyllä ihime homma ku yamaha ei käynnisty ja ku kahtoo nykimisen jäläkeen tulppia ni ne on märät. Kipinä tulee kumpaankin tulppaan. Mutta jos laittaa tulpanreijästä pensaa ni heti pikkunykäsyllä käynnistyy mutta ei pysy käynnissä. Ossaako kukkaan sanua että mikä mättää? Ees ideoita. Saako aivan liikaa pensaa vaikka sillon ei pitäs kyllä hörähtää ku lissää tulpanreijästä pensaa.
     
  20. T-Cat

    T-Cat Well-Known Member

    Vs: Jos kone ei käynnisty niin...

    Ei saa bensaa tarpeeksi. Laita useamman kerran "syöttö" bensaa tulpan rei'istä kunnes alkaa käymään (syöttämään bensaa) kunnolla.
     

Suosittele tätä sivua