Levin ympäristö

Keskustelun 'Baana' on aloittanut käyttäjä MikkoY, 30/10/06.

  1. jagged

    jagged Well-Known Member

    Vs: Levin ympäristö

    En ole kovin viisas mutta tiän mie jotaki. Ja voin kertoa koska kannatan avoimuutta näissä asjoissa. Kyllä se tuotto mennee reittien talvikunnossapitoon, pl. euro tai kaks joka tullee myyjälle palkkioksi per tarra. Lanauksen hoitaa hissiyhtiö jossa kunta on suurin omistaja. Vuokraamot osallistuu kelkkamäärän mukaan kuluihin ja net tietenki tappelee että maksu on liian iso. 50-90000 jää vielä lanauksesta kustannuksia hissiyhtiölle (om kittilän kunta+joku vitun liitto). Tätä jäämää varten kaupataan tarroja että saatas jaettua kustannuksia ja piettyä reitit hyvinä tulevinaki vuosina.

    huh helevetti ko tuli jo lämmin hakiessa kirjaimia
     
  2. vaarikka

    vaarikka Well-Known Member

    Vs: Levin ympäristö

    Eipä tuo oo halpaa ku kaks issoo tampparii pyörii joka päivä koko talaven turramassa pomput tasaseeks nääs.
     
  3. pakpet-3

    pakpet-3 Member

    Vs: Levin ympäristö

    Kellään tietoa mistä kannattais kysyä kelkkakärrylle parkkia viikoille 11-12, ei viittis hinata Lapin ja Pohjanmaan väliä edestakaisin, koska olen 10 viikon ylläksellä ja sitten Leville 12 viikon puolessa välissä.
     
  4. gontso

    gontso Well-Known Member

    Vs: Levin ympäristö

    Samainen rinneyhtiö saa korvauksia myös välillisesti. Ainakin meidän perheeltä vähintään 4x5päivän liput. Jos reitit ei olisi vuodesta toiseen näin mahtavassa kunnossa voisi lomakohde olla jokin muukin (ehkäpä ei). Voisin kuvitella että jokainen reitinkäyttäjä jättää muutaman euron jotain kautta Levin palveluille. Miten tämän karttapalvelun eurot sitten jaetaan, ainakin se oli helppo hommata ja tietenkin toivon että jotain menisi reiteillekin.
     
  5. Lavikka

    Lavikka Well-Known Member

    Vs: Levin ympäristö

    Meiän seurue on perinteisesti viihtyny erinäisissä ravinteleissa sen verra hyvi että eiköhä sieltä jossai muodossa kunnallekki vähä reittimaksua siirry ;D
     
  6. IcaQ

    IcaQ Lynx RE 600

    Vs: Levin ympäristö

    Mihin suuntaan keskuksesta kannattaa suunnistaa ettei reitit ole lanattu ihan tasaiseksi?
     
  7. Jani Sipola

    Jani Sipola Presidentti Ylläpitäjä

    Vs: Levin ympäristö

    Vaiha pitäjää ;D
     
  8. vaarikka

    vaarikka Well-Known Member

    Vs: Levin ympäristö

    Nykko lähet pokkaan ni vois olla pattia tiiossa.
    Lana ajanut tännään puljun kautta pokhan ja aamulla luultavasti aijjaa takas jompaa kumpaa kautta.
    Kittilä ei oo näin hiihtolomakauella hyvä pattipaikka.
     
  9. ärär

    ärär Ärär

    Vs: Levin ympäristö

    Kokeilepa Muonioon. Saattaa olla hyvää kuplavolokkaria. Tai kunnon sikapattia.
     
  10. IcaQ

    IcaQ Lynx RE 600

    Vs: Levin ympäristö

    Ihan makia pätkä oli kun käytiin mutkin ajamassa
     
  11. Jani.pulkkinen

    Jani.pulkkinen New Member

    Vs: Levin ympäristö

    Leviltä kelkka seuraa oisin vailla ens viikolla (vk10). Maanantaina olis tarkotus lähtee ajamaan, sekä perjantaina. En oo täällä ennen liikkunu ni ois hyvä saada joku kaveri matkaan. :) jos kiinnostusta löytyy ni ota yhteyttä, 0407651789 jani. Ps. En ole kuitenkaa ns "ensikertalainen" kelkan kyydissä ettei joku saanut väärää käsitystä tästä....... :D
     
  12. xtrimmi

    xtrimmi xtrim 800 re

    Vs: Levin ympäristö

    Levi tourneen ajot takan ja hauskaa oli. Tonni jäi rikkomatta mutta menipä rahaa johonkin muuhunkin ko bensiiniin ;)
    Ihanaa umpista aijai ja reitit jopa liiankin hyvässä kunnossa. Valvontaa reilusti mut hyvä jos valvovat keskustan tuntumassa eivätkä kiusaa kairassa.
    Joillekkin vuokrakelkan ottaneille noviiseille toivoisi enemmän älyä siitä missä se oma "ajokaista" menee... No onneks ei sattunu mithän.
     
  13. Yamahisti-Skidoisti

    Yamahisti-Skidoisti Well-Known Member

    Vs: Levin ympäristö

    Onko kellään kokemusta noista Tokka Safariksen touring-Polleista? Pariksi päiväksi pitäis kelekka vuokrata. Oli kohtuullinen hinta ja asiallisen oloinen kaveri, kun kävin jututtamassa.
     
  14. henri.alahuhta@netikka.fi

    [email protected] New Member

    Vs: Levin ympäristö

    Missäs levin lähettyvillä olis hyvät mestat vähän kokeilla umpisia ?
     
  15. Jani Sipola

    Jani Sipola Presidentti Ylläpitäjä

    Vs: Levin ympäristö

    Reittiä pitkin Kolariin ja rajasta ylitte. Pajalan ympäristössä on ihan hyviä LAILLISIA paikkoja eikä ole kaukana. Tai viepi autolla kelkat esimerkiksi Aarreavaaraan (tunti Leviltä) ja ajaa siitä lähtevää
    reittiä vaikkapa Lumivaaraan.
     
  16. o-p-k

    o-p-k 800 ID E-tec -15, 440x -06

    Vs: Levin ympäristö

    Mistä muuten perus reittieikka tietää missä on sallittua ajaa reitin ulkopuolella ja missä ei? Perussääntö tietysti että älä aja jos et tiedä, mutta onko jossain olemassa esim. karttaa mistä näkis missä se on sallittua?
     
  17. Jani Sipola

    Jani Sipola Presidentti Ylläpitäjä

    Vs: Levin ympäristö

    No Suomessa on kielletty ja Ruotsissa ei. Ruotsissa saa ajaa melkolailla kaikkialla, paitsi ei hakkuuaukeilla ja talousmetsissä, jossa puun korkeus on alle 4 metriä. Taimistoissa ajaminen on myös Ruotsissa aviorikokseen verrattava synti ja poliisiasia.

    http://skoterleder.org/#!map/8/67.7042/20.5994

    Tuossa kartassa punasella kieltoalueet. Lisäksi järjen käyttö on sallittua. Eli ei rossaamista talojen ja asutusten lähellä. Ei pelloilla ja teiden penkoissa.
     
  18. Mileleo

    Mileleo Lynx X-Trim 600 Etec 2013

    Vs: Levin ympäristö

    Osuu vähän aiheeseen. Ylläksellä, eli Kolarin kunnassa, on ollut yritystä saada metsähallitukselta irtoamaan vapaan kelkkailun aluetta. Homma tyssäsi ilmeisesti siihe, että metsähallitus pelkää, että näitä alueita pitäisi muuallekin saada. No olisihan se hyvä, että niitä olisi useampia ja ne hillitsis käsistä lähtenyttä kelkkailua. Ainakin Ylläksellä on tänä talvena ollut todella paljon hölmöilyä. Kansallispuistossa tuntureilla hölmöillään lähellä hiihtolatuja, Ylläksen maisematien ympäristö ihan ruvella ollut, jne..

    Kontrolloitu rikollisuus, vähentää muulla tapahtunutta rikollisuutta.
     
  19. ärär

    ärär Ärär

    Vs: Levin ympäristö

    Hauskaa sinänsä kun käypi Levillä mutkan ja porisee paikallisten jannujen kans,ni ovat aina ihmeissään kun kertoilee että käytiinpä tänään Hetassa tai kumputunturilla ja reittiä pitkin mentiin. Meinaavat aina että mitään reittejä kannata ku suoraan jänkiä pitkin. Saapi umpista tykittää menemän.
     
  20. -JPV-

    -JPV- Well-Known Member

    Vs: Levin ympäristö

    Paikallisilla poro jannuilla (kaikki ketkä ajaa karvalakki päässä peltorit korvilla) taitaa olla siihen lupa. Mut meillä etelän jannuilla on kielto reitin ulkopuolelle.
    Reitin ulkopuolella ajaminen ei ehkä ole niin suuri rike pohjoisessa kuin etelässä. Etelän jannuilla kun jää helposti se umpis leikki päälle ku kotiudutaan pohjoisesta.
    Etelässä maanomistajilla paukkaa nokkaherneen välittömästi sieraimeen kun näkee jäljet.
    Ja sitten me paikallisten seurojen juipit saadaan kuunnella ja selitellä ja anteeksipyydellä jne jne siinä toivossa että maiden halki menevä ura säilyisi.

    Mutta kannatan kyllä jos lappiin (miksipä ei etelämmäksi esim. Kainuuseen) saisi muutaman laillisen umpis ajelu mestan. Ehkä se hieman hillitsisi ns. villiä kelkkailua.
     

Suosittele tätä sivua