Ukkohalla-Paljakka

Keskustelun 'Baana' on aloittanut käyttäjä santtu, 24/10/11.

  1. -P-

    -P- Nytro XTX TTX

    Vs: Ukkohalla-Paljakka

    Nähtävästi saanut kuntaan myytyä idean, että Ukkohallan ympärystä on vaan tarpeellinen lanata maksullisella koneella ja osaavalla kuskilla. Muut saakin sitten olla "tehdään jos aikaa jää" prioriteetilla kunnan latukoneella.

    Tää on näitä...

    -P-
     
  2. Hemikoo

    Hemikoo Sidewinder xtx se 137", SXR 700

    Vs: Ukkohalla-Paljakka

    No ottaisivat sitten Höylärin lanaamaan sinne niin on enemmän järkeä sillä lanaamisella, ei sillä etteikö nykyisillä tampparikuskeilla olisi ammattitaitoa, niillä ei ole oikeita välineitä jonka takia tulee lanattua useampia kertoja mitä lanan kanssa olisi tarvetta.
    Nykyisellään tuo Paljakasta-Hyryn rajalle on kyllä Amerikkaa ihan vaan senkin takia että parhaillaan lanattua leveyttä on 5-6m.
     
  3. Höyläri

    Höyläri Well-Known Member

    Vs: Ukkohalla-Paljakka

    No siinähän pitää ruveta jonkun herättelemään keskustelua liittymistä jompaan kumpaan kelkkapooliin,Suomussalmi tai puolanka-paltamo. Mutta taitaa tää jermu sotkea senkin kuvion.
     
  4. -P-

    -P- Nytro XTX TTX

    Vs: Ukkohalla-Paljakka

    Suomussalmen pooli ois looginen ratkaisu. Jos sieltä päin tulee kone, niin ei tule päällekkäisyyksiä, eikä tarvii siirrellä välttämättä. Liekkö se autolla siirtely sitten miten monimutkaista...

    -P-
     
  5. Höyläri

    Höyläri Well-Known Member

    Vs: Ukkohalla-Paljakka

    Eihän se ongelma ole,lisä kulu vain, Että ei muuta kuin tulevaksi talveksi budjetin suunnittelu ja keskustelu ämmäläisten kanssa pystyyn.Siitä se lähtee. Jos tosiaan tuo ukkohallan ympärys on rauhotettu jo toisille niin eipä siinä ole paljoa vaihtoehtoja.
     
  6. -P-

    -P- Nytro XTX TTX

    Vs: Ukkohalla-Paljakka

    Kunhan nyt pääsisi edes keskusteluyhteyteen kunnan päättävien elimien kanssa, mutta kun ei...
    Tietty vois yrittää jonottaa oven takana niin kauan, että pääsisi juttusille, mutta hölmöltä ajanhukalta sekin tuntuu.

    Miten on Ristisuon risteyksestä etelään menevä reitti, milloin on ajettu koneella. Vois huomenna kiskaista kärryllä kelkan Paljakkaan ja siitä käydä mökillä mutkin...

    -P-
     
  7. kianta1

    kianta1 800 Rex2

    Vs: Ukkohalla-Paljakka

    Sama murhe joka puolella lanauksen suhteen. Kiitos lanamiehelle tasoituksesta, hieman reitti kiharoitui kun menin sinusta ohi. Ukkohalla- paljakka-puolanka-Ukkohalla oli teemana.
     
  8. Vs: Ukkohalla-Paljakka

    Tunnen tapauksen Kimmo Kyhälä varmaakin se haluaa saa kelkkalanauksesta ja hiihtolatujen lanauksesta provikat.Puolangan puolella kelkkalanaukset ja hiihtolatu lanaukset hoitaa Matkailuyhdistys Puolanka-Paljakka r.y ja molempien poolien rahat menevät urakoitsijoille,sen mukaan mitä ne on lananneet kelkkareittiä ja hiihtolatuja.Itse hoidan budjetti seurannan ja sen mukaan anna lanausmääräykset.Tämän lisäksi neuvottelen kuntien (Puolanka,Paltamo ja Ristijärvi),minkä summan edestä lanataan kuntien alueella ja hommaan sponsoreita.Tämän työn teen täysin talkoilla.
     
  9. Höyläri

    Höyläri Well-Known Member

    Vs: Ukkohalla-Paljakka

    Joo,eilen oli sellainen teräsjää keli siihen kongasmäen risteykseen asti. Silloin kun lanattiin oli nuoskan puolella lumi. Mutta muuten omasta mielestä pitäs olla ihan nykykelkalle vauhdikasta ajettavaa.
     
  10. Höyläri

    Höyläri Well-Known Member

    Vs: Ukkohalla-Paljakka

    Oliko nyt 9 viikko kun sain lanattua kivesvaaran ringin ,että liukasta varmaan on siitä suolta etelään päin.
     
  11. Mikaitos

    Mikaitos Active Member

    Vs: Ukkohalla-Paljakka

    11-12.3 elikkäs viikon 10 perjantai ja lauantai. Uusi ennätys!
     
  12. -P-

    -P- Nytro XTX TTX

    Vs: Ukkohalla-Paljakka

    Kelin mukaanhan sitä on ajettava muutenkin, mutta lähinnä se, että liukumuovit sulaa alle jäisellä kelillä.
    Saattaapi siirtyä huomiseksi suunniteltu ajo...

    -P-
     
  13. Hemikoo

    Hemikoo Sidewinder xtx se 137", SXR 700

    Vs: Ukkohalla-Paljakka

    Ajelin tänään Leppikoski-kivesvaara-Leppikoski-Ristijärvi-Paljakka-Leppikoski reitit aivan priimaa mitä nyt Leppikoski-Paljakankierroksen risteys meinaa olla turistipahkalla ja Ristijärven piston kunto niin hyvä kuin se yhdellä lanauksella voi olla pohjat huomioon ottaen.
     
  14. -P-

    -P- Nytro XTX TTX

    Vs: Ukkohalla-Paljakka

    Kävin Kongasmäessä mökillä mutkin ja hyvähän siellä oli ajaa. Sukset pitivät sen verran, että välillä meinas olla Ristisuon ja Kongaksen välisellä pätkällä ihan kääntäminen, kun urissa kulki.

    Paljakka-Puolanka reitti lähes unelmaa ajaa pääosin.

    -P-
     
  15. sdi-600

    sdi-600 Well-Known Member

    Vs: Ukkohalla-Paljakka

    Hienoa baanaa kun tuli uutta lunta päälle.Tänään Paljakka Paltamo Kivesvaara Puolanka Paljakka
     
  16. -P-

    -P- Nytro XTX TTX

    Vs: Ukkohalla-Paljakka

    Nyt olikin sit aika täristävää maastoa Hyrynsalmen puolella, eikä oikein missään päässyt kunnolla hyppyyttämään. Sen verran oli kuitenkin patintynkää jossain, että sai takapukin jo toimimaan taas...
    Lanata pitäisi jo nämä Hyrskän kylän puolen reitit, mutta eipä näytä olevan kunnassa kiinnostusta.
     
  17. Reissumies

    Reissumies Well-Known Member

    Vs: Ukkohalla-Paljakka

    Kyllä on Ukkohallan "hiihtokeskuksen" reittilinjaus ja hoito poskellaan. On mennyt todella huonoksi. Hiihtoladut ja kelkkaurat pitkiä matkoja yhdessä. Kylän kierto menee aurausvallia pitkin. Kelkkailijat kannattaa kiertää koko paikkaa kaukaa...
     
  18. buffi_

    buffi_ -21 summit expert

    Vs: Ukkohalla-Paljakka

    Nyt oli kyllä baanat kunnossa.
    Lauantaina kävästiin Paljakka-syöte-paljakka. Kelle lie kuuluu tuo syöte-askanmäki pätkän hoito.. Ei oo se reitti lanaa nähänykkää tälle talavia. Kelkan mentävää sikapatikko ränniä koko 75km ookastopille asti. Sille vois kyllä tehä jotakin nii ei tuo matka tuntus noin pitkältä. Huomaa kyllä missä vaihtuu urakoitsija, höylärille peukku täältä.
     
  19. -P-

    -P- Nytro XTX TTX

    Vs: Ukkohalla-Paljakka

    Jees, taisi se olla meikäläisen osalta kausi tässä. Ei pätkääkään kiinnosta ainakaan kotoa lähteä ajamaan tuonkuntoisille reiteille.
    Jos nyt satunnainen kärrillä johonkin suuntaan lähtö on, mutta muuten taitaa olla siinä.

    2800km mittariin tuli, eli reilusti tonni vähemmän, kuin viime kaudella. Kertoo paljon reittien huollosta tälle kaudelle, kun viime talvi meni vanhalla Cattilalla. Tälle talvea tullut vielä radallakin ajettua reilusti enemmän. Joka muuten ajettavammassa kunnossa, kuin nämä lähireitit.
    Paljakan puolella hoito ollut hyvää, mutta tämä Hyrskän puoli ihan /c:stä erään henkilön "ohjeiden" johdosta. Tavoitteena selvästi vain edestakainen liikenne Paljakan ja Ukkohallan välillä ja muilla ei väliä.

    En voi enää yhtään hyvällä omatunnolla suositella pysähtymään tähän kelkkailemaan, vaan jatkakaa ystävät kalliit vaikka pohjoiseen päin seuraavaan pitäjään. Vaikka Paljakassa hyvin on hoidettukin annetuissa puitteissa, niin sama henkilö sielläkin hyötyy kelkkailijoista, siksi ei tee mieli suositella sitäkään paikkaa.

    Päätän täältä tähän, kelkka laitettu myyntiin kukkaro itkien. Menen juomaan takaterassille kaljan.

    -P-
     
  20. jäppinen

    jäppinen Well-Known Member

    Vs: Ukkohalla-Paljakka

    On siinä kahden talven patit :-D ei sitä lanata säästösyistä nykyään vaikka loistava pätkä muuten olisikin. Saa siinä ainakin hien pintaan. Syöteympyrää keskittyvät kiertämään kalustolla, tuolla välillä tulee suurinosa omista kilometreistä niin ei tule valiteltua reittien kunnosta muualla ;D
     

Suosittele tätä sivua