Levin ympäristö

Keskustelun 'Baana' on aloittanut käyttäjä MikkoY, 30/10/06.

  1. Pee_Pee

    Pee_Pee Well-Known Member

    Vs: Levin ympäristö

    Missäpäin nämä kolat on liikkunu? Tuo turistipatti täryyttää sielun irti ihmisestä..
     
  2. xtrimmi

    xtrimmi xtrim 800 re

    Vs: Levin ympäristö

    Ounasjoen/muiden ylitykset vielä onnistuu?
     
  3. LeviSLED

    LeviSLED koitetaampa uudemman kerran

    Vs: Levin ympäristö

    Siellähän ne liikkuu missä sitä turistipattia on. Ei nuo Levin lähistön reitit paljoa lanan jäljiltä parane. Samaa sohjosurffausta ja poukkoilua tuo nyt on ku ei tuo sohjo lanan jäljiltä kovetu yhtään.

    Parasta mennä semmoseen suuntaan missä ei väkeä juuri liiku. Esim. Muonion suunnan reitti on melkein priimakunnossa ku ei siellä näköjään juuri kukaan enää liiku. Tänään oli yks ainoa vastaantulija Muonion suunnilla vaikka reitti oli melkein ku pöytää muutaman sentin tuoreenlumen kuorrutuksella, näköjään sitä kaikki tykkää möyrytä tuota Levi-Ylläs välin sohjopatikkoa.

    Samaten Kittilän ja Kolarin kuntien eteläpään reitit on mainiossa kunnossa, sielläkään kukaan liiku.

    Vähän pehmeäähän tuolla kyllä on joka paikassa ku pakkasia ole ollu koko viikolla. Vesistöillä on kyllä vettä jo aika paljon mutta kyllä siinä jäätä vielä on alla.
     
  4. Oudie38

    Oudie38 Member

    Vs: Levin ympäristö

    Pääseekös tuolta Köngäksestä Rautusjärvelle ja sinne päin. Kartan mukaan reitti katkeaa...
     
  5. LeviSLED

    LeviSLED koitetaampa uudemman kerran

    Vs: Levin ympäristö

    Könkään reitit on pääsyreittejä idästä ja lännestä ja niiden välillä ei ole virallista yhteyttä. Paikalliset ei sinne läpimenoliikennettä halua joten sitähän ois hyvä kunniottaa.
     
  6. Oudie38

    Oudie38 Member

    Vs: Levin ympäristö

    Asia selvä, sitten kierrellään muualta
     
  7. bavo

    bavo Sidewinder 137" -18

    Vs: Levin ympäristö

    Kyllä nykyään pääsee. Tonttulan ohi Ounasjoelle ja siitä n.200m pohjoseen, lähtee uus reitti kohti Rautusjärveä.
     
  8. LeviSLED

    LeviSLED koitetaampa uudemman kerran

    Vs: Levin ympäristö

    Taidampa siteerata itseäni tässä vaiheessa.
    Kyllähän sinne hyvinki helpolla reitin sais jos se haluttaisiin tehdä.
     
  9. veltsu73

    veltsu73 650 matryx 137 2021

    Vs: Levin ympäristö

    Onko herroilla tietoa levi-sondankylä välin kunnosta?
     
  10. bavo

    bavo Sidewinder 137" -18

    Vs: Levin ympäristö

    Maanantaina tultiin Sodikselta Leville niin oli hiljattain lanattu Sodikselta Kittilän rajalle, siitä Kumputunturille aika patikkoista mutta ajettavaa. Kumputunturilla oli lana käyny Leviltä mut oli jokunen kelkkakin ajanu ;D
     
  11. veltsu73

    veltsu73 650 matryx 137 2021

    Vs: Levin ympäristö

    Jahas..no kyllä sinne sitte tohtii lähtee pyörähtämään..
    Ja lupailihan tuo huomiseksi jopa kuivempaa keliä.. :D
    Aika uitettu olo ku ajettiin muoniossa mutka tänään.
    Sohjoa ja pattia riitti sillä suunnalla..
    Päästiin tosin korkkaamaan lanan jälkeäki muutamia kilsoja muonion puolella :p
     
  12. Jani Sipola

    Jani Sipola Presidentti Ylläpitäjä

    Vs: Levin ympäristö

    Jaa-a,

    Onkoha ollu tietoinen päätös, että tuo Sodankylän kunnanraja-kumputunturi väli jätetään pois lanauksen piiristä. Patista päätellen sielä on käyny kerran tamppari koko talvena. Olisha se ihan kiva jos näillä kuntia yhdistävillä reiteillä olis edes lähes yhteneväinen hoito-ohjelma. Sodankylän puoli oli kerranki kunnossa, niin Kittilän puolella oli metristä pattia. Kumputunturista eteenpäin oli ihan horroria, mutta sen ymmärtää kun näkyy olevan sitä liikennettä melko reippaasti. Mutta Kumputunturi-Kunnanraja on aika normaali käyttömäärä ja silti metristä pattia.
     
  13. bavo

    bavo Sidewinder 137" -18

    Vs: Levin ympäristö

    Sitä sammaa ihmettelin. Kumputunturissa käy lana lana harvase päivä ja siitä Sod. kunnanrajalle tosiaan käyny kerran tälle talvea.
     
  14. Jani Sipola

    Jani Sipola Presidentti Ylläpitäjä

    Vs: Levin ympäristö

    No, saa sillä karsittua ainaki täältäpäin tulevien himot ajaa Leville tahi Kittilään tankille ja syömään. Ennemmin ajaa Rovaniemelle ku tuon patikkomeren. Hyi hitto, kyllä mie pattiaki tykkään ajaa, mutta jos 250 km reissusta on 100 km gianttipattia niin vitsi menee äkkiä vanhaksi.
     
  15. M.E.A

    M.E.A Lynx

    Vs: Levin ympäristö

    Saa sillä karsittua ne pyssykyläänkin tulijat. Pakottaa takaisin tankille keskustaan tai tunturiin. Mutta on tosiaan erikoista toimintaa.
     
  16. LeviSLED

    LeviSLED koitetaampa uudemman kerran

    Vs: Levin ympäristö

    Alkutalvesta Levillä väiteltiin kovastikki noitten lanausmaksujen jakamisesta, ja käsittääkseni safarifirmat ja muut osalliset ei päässy aluksi senkään vertaa sopuun että lanaus alotettiin myöhemmin ku aiempina talvina.

    Tämä talvi on nyt selkeästi lanattu täysin safarifirmojen ehdoilla, ja noitten kaukasempien reittien lanaus on jääny todella vähäselle. Käytännössä on lanattu vain niitä baanoja missä safarifirmat on reissuja tehny. Sama ongelma ku Sodankylän suunnalla on ollu Muonion suunnassa, kun lana käänty useimmiten takasin Aakenusjärven kohdalla, jonne pari safarifirmaa ajaa.

    Tänä talvena nuo reitit joita safarit ei käytä (Kumputunturi-Sod. raja, Tepsa-Särestö-Kaukonen, Pokka-Pulju-Tepasto ja Aakenusjärvi- Muonion raja. Lanattiin vain kerran tai kaks koko talvena. Selkeästi vähemmän kuin aiemmin, ja esim. Kaukonen-Lainio reittiä ei enää edes lanattu kertaakaan.

    Muillakin reiteillä lanat liikku harvemmin ku aikasempina talvina, esim. Kumputunturin suunnalla on ennen käyty sesonkina pari kertaa viikossa, tänä talvena lanausten väli venähti jo keskimääräsesti yli viikkoon, välillä tahtina oli kerta pariin viikkoon.

    Sitten tuota patikkoa nyt lisää kyllä sekin mitä täälläki pari viikkoa takaperin puheltiin, eli lanamiesten työnjälki on ollu välillä aivan luokatonta, ja nimenomasesti tämän talven viimisin käynti Sodankylän rajalla oli niistä yks tämän talven huonoimmista suorituksista.

    Sanotaanko että ei ehkä aivan se kehityssuunta mitä tässä toivois.
    Ehotampa sitä että jos viittit ja kykenet niin voisit sieki laittaa viestiä Kittilän kunnan suuntaan tästä aiheesta. Mie vahvasti epäilen että jos kelkkakansan mielipiteisiin isosti vaikuttavan lehden sisältöön kohtuu reilusti vaikuttava mies asiasta puhuis, saattais sillä olla enemmän vaikutusta ku tämmösten tavallisten pulliaisten nooteilla. Viimeksi ku tässä yritin ottaa kontaktia kunnan vastaavaa niin viien puhelun ja sähköpostin jälkeen en tainnu saaha ees kontaktia aikaseksi.
    :-\
     
  17. JiiPee73

    JiiPee73 Lynx Rave RE 600 e-tec -15

    Vs: Levin ympäristö

    Missä päin olisi ajettavassa kunnossa olevaa baanaa? Pokka Pulju missä kunnossa??
     
  18. LeviSLED

    LeviSLED koitetaampa uudemman kerran

    Vs: Levin ympäristö

    Viikonloppuna kyllä oli pääosin nopeassa kunnossa, mutta sohjoa oli vähäsen. Tuskimpa se tässä välissä olis huonoksi menny, parantunu ennemminki. Parissa kohtaa Pokasta vähän Puljun suuntaan oli kyllä taas pari suonsilmää auennu montuksi keskelle reittiä, siellä kannattaa olla hereillä.

    Nyt varsinki tilanne on se että mitä kauemmas kairaan painuu, sitä paremmassa kunnossa reitit on. Muonion ja Raattaman suunnat kans kannattaa käyä ajelemassa.
     
  19. Jani Sipola

    Jani Sipola Presidentti Ylläpitäjä

    Vs: Levin ympäristö

    Niin,

    Tässä hommassa on melko paljon ollu muuttujia tänä talvena. Kun homma on ilmisesti menny niin, että alkukaudesta tamppareita ei saatu liikkeelle, johtuen maksuongelmista ja myös osittain johtuen heikoista jäistä. ( jäät ei ole kyllä tainnu aiempina vuosina vaikuttaa, sillä on sielä kannastakin missä ajaa). Mutta kuitenkin, olipa syy mikä hyvänsä, pääsi nuo reittien pohjat ihan ruokottomaan kuntoon ennen ensimäistä lanausta. Tämä on myrkkyä reiteille. Etenkin kun alkukauden kelit vaihteli vesisateesta pakkasiin.Tässä on sellanen pyhä kolminaisuus, että jos sillä keinoin ei saada reittejä patille niin ei sitte millään. Eli pohjien tekemisen laiminlyönti, kova liikenne ja haastavat kelit. Tämä vuosi on ollu missä tahansa melko vaikia reittien hoitajille, johtuen säiden muutoksista. Itekki tämän tiiän kun, hyvin pienessä mittakaavassa hoitelen vapaa-ajalla näitä kylän ympäristön reittejä Sodankylässä.
    Listasin tuohon pyhään kolminaisuuteen tuon kovan liikenteen. Minusta on aivan järjenköyhää hommaa näyttää puhelimen apissa, että missä lanat on menny. Ei vähäistäkään järkeä. No miksi ei? Miepä kerron. Olin talvella kuvaushommissa Levillä ja reittiä ajeltiin ristiin rastiin. Hommaa tehtiin keskellä päivää ja samaan aikaan liikkeellä oli tamppari. Tampparin perässä ajo melko iso porukka sporttikelkkoja. Nämä jantteri pysähtyivät aina ajoittain, päästivät tampparin menee muutamien kilometrien päähän, jotta pääsivat lasettaan vasta tampattua uraa. Ja kun kelkkoja oli arviolta 5-10 niin reitti oli sen näköinen, kuin sitä ei olisi ikinä lanattu. Olen 100% varma, että hoitokoneen kuljettaja toivoi, että hänellä olisi ollu haulikko mukana, jolla olisi voinut päästä päiviltä pari noista kaivattajista. Ikään kuin varoittavana esimerkkinä.
    Jos minulta kysyttäisiin, niin lanatut reitit olisivat ajokiellossa vuorokauden. Mutta ei tämäkään välttämättä auta. Tässä on muutamassa vastauksessa mainittu sitä lumen siirtelyä pattien väliin. Mie en helpolla ala toisten työtä kritisoimaan ku en ite pystyis tod. näk. parempaan, mutta tätä oli kyllä nähtävissä. Kun se turistiletkojen jäljiltä syntyny kiharapatti on päässy jäätymään, niin siihen ei auta se, että pintaa jyrsitään vähä etulevyllä ja lumi pukataan niiden pattien väliin. Sehän pysyy siinä kahdestatoista puoleenpäivään.

    Jos tuo [member=25195]LeviSLED[/member] kirjoittama on faktaa, eli näiden runkoreittien hoitoa on laiminlyöty sen vuoksi, että ns maksajaosapuoli niin vaatii, niin voi herran iesus. Kyseessä on pahimmanlaatuista oman pierun haistelua mitä olen koskaan saanu todistaa. On aivan täyttä idiotismia romuttaa hyvä systeemi, joka on ollu käytössä vuosien ajan. Järjetöntä että yksi alue voi omine nokkineen oman edun tavoittelussa särkeä jopa Pohjoismaiden tasolla ajatellen uniikin systeemin. Eli Rovaniemen, Kemijärven, Sodankylän ja Kittilän sekä Kolarin muodostama kokonaisuus on vertaansa vailla. Näillä alueilla on REITTIEN ei urien verkosto, jossa voit ajaa satoja ja taas satoja kilometrejä hyvin hoidettua baanaa yhtä jaksoisesti. Tämmöisiä ei ole kuin Pohjois-Amerikassa. Mutta nyt tämä kokonaisuus hajoaa, jos Kittilässä ja Levillä päätetään että paskaako met noita muiden kuntien yhdysreittejä hoidellaan. Rahasta se ei ole kiinni, sillä noille vähemmän ajetuille reiteille riittäisi että ne käydään pohjaamassa oikeaan aikaan ja sitten hoitoa kerta-kaks kuukauteen. Hoito pitää tosin ajoittaa oikein.

    Tästä päässäänkin toiseen asiaan, tai kolmanteen. Tuo hoidon ajoittaminen. Kun nuo hoitoa tekevät tahot aina vetoavat rahaan. Niin se on esim Sodankylässäkin. Mutta sillä samalla rahalla voitaisiin saada enemmän näkyvää aikaan, kun työtä tehtäisiin hieman enemmän ajatuksella. Tokihan minulla ei ole kokemusta tampparin ajamisesta tai reittien hoidosta isossa skaalassa, mutta pistämpä ihan mutuna pienen listan.
    - Reittien pohjien tekeminen riittävän ajoissa.
    - Pohjien tekemisen ajoittaminen pakkaskeliin
    - Vuorokauden ajokielto reiteille joita lanataan ensimmäistä kahta kertaa. Sulkunauhat päihin ja siihe hienoon äppiin reitti punaseksi.
    - Lanaaa on turha laittaa reitille nollakelissä jos samaa on luvassa viikon. Ei se ura pysy hyvänä kuin tunnin. -> rahat kuin hohtimet kaivoon
    - Yhdysreiteillä kuntien rajoilla pohjat hyvään kuntoon. Myös sielä oikea ajoitus on tärkeää.
     
  20. JiiPee73

    JiiPee73 Lynx Rave RE 600 e-tec -15

    Vs: Levin ympäristö

    Reitti poikki Kittilä Kaukonen välillä.. Puro sulana!!
    [​IMG]
     

Suosittele tätä sivua