Rotax 503 mäntäongelma

Keskustelun 'Korjaamo' on aloittanut käyttäjä Vili Ponteva, 17/4/16.

  1. Vili Ponteva

    Vili Ponteva Member

    Talven tuhojen tarkastelussa löytyi osittain sulanut tai hipsun syömä männänlaki. Kone toimi liki moitteittomasti siihen saakka kunnes kipinät loppui eli tämä mäntävika ei keskeyttäny ajoa. Koneesta kuului vain lievän terävä käyntiääni ei muuta, kävi tyhjää ok ja veti ku vanha vihtahousu. Männän renkaiden välistä on lohjennyt aika iso pala samasta kohtaa kun laki on syöpyny ja se sattuu olemaan renkaan lukkotapin kohdalla eli ei keskellä kanavaa ja imupuolella. Irronnut palanen on pyöristynyt reunoista senverran että se on ollu jo jonkin aikaa omissa oloissa. Renkaat oli ehjät. Pytyssä ei ole muuta ku hoonausjäljet eli se on kunnossa vaikka mäntä on ruvella. Oisko kellään ideaa mikä tämmösen voi aiheuttaa? Kone on se viimesin 503 eli tässä on kanavia avarrettu jonkinverran ja tehoja otettu enempi ku vanhassa 503:ssa. Ja onko suositella minkä merkkisiä mäntiä kannataa tunkea koneeseen? Vakio? vai joku tarvike? Kelkka on lynx enduro 500f rc vm 2002 ja kelkalla on ajettu vain 4400km.
    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]
     
  2. veeqs

    veeqs Well-Known Member

    Vs: Rotax 503 mäntäongelma


    Ai niinku näin?

    [​IMG]

    Kampiakselin tiivisteet oli kosteat ja tuon sylinterin kaasari luisti ei auennut niin ylös kuin toinen.
    Porsinut mäntä oli joku tarvike .25 ylikoossa ja toinen STD Elko :eek: Noin 12 000 mittarissa tuolloin

    Tilalle tuli .50 ylikoon männät ProX:nä.

    Ajettu melkein tuhat huoletonta kilometriä :) Pitänee kuitenkin kesällä aukoa minkä näköisiksi ovat menneet.

    Ja mottihan on 503 vuosimallia - 02 skidoo
     
  3. Lavikka

    Lavikka Well-Known Member

    Vs: Rotax 503 mäntäongelma

    Veikkaisin että on käyny laihalla ja siksi ottanut lämpöä ja nakuttanut. Ei muutaku tutkimaan imuvuotoja ja kaasareita putsailemaan.

    Vähän kyllä epäilen ettei enää tuolla männällä ole ihan täysiä vetoja ollut...
     
  4. Kojontti

    Kojontti 600R RE, x-rs pessimisti-evo

    Vs: Rotax 503 mäntäongelma

    Nakutus tuon tekee, mutta syy voi olla vaikka mikä. Kovin pahasti laihalla ei ole ollut kun ei ole pahempaa sulamisjälkeä, voipahan tuo olla vaikka väärän tulpankin syytä. Kohta johtuu siitä että kuuma kaasuvirtaus kulkee siitä helpoiten männänrenkaan ohi.
     
  5. rotax377

    rotax377 OldSchool Dokkeri 144" RS treeride ja muut lynxit

    Vs: Rotax 503 mäntäongelma

    Mäntäkaupasta ehdottomasti alkuperäiset elkot koneeseen, kestää kaikkein parhaiten myös vaativissa olosuhteissa (esim lämpimät kevätkelit). Ainakin kiinalaiset tekeleet jätän ite suosiolla kaupan hyllylle näissä puhkuissa, ei viiti hyvää moottoria pilata sekundaosilla jos meinaa ite ajellakkin. Jossakin matalaviritteisessä nestekoneessa kiinanmännät voi olla ihan ok budjettiratkaisu, kun siinnä ei ole niin kovassa rääkissä kokoajan ne männät.
     
  6. Lavikka

    Lavikka Well-Known Member

    Vs: Rotax 503 mäntäongelma

    Prox vois olla iha hyvä vaihtoehto tarvikkeista. Ainaki kuramopoihi tuntus tekevä kunnollisia osia. Wisecot oon parii nestekoneellisee kelkkaa laittanu eikä oo ongelmia ollu, en tiijä sitte mite puhkussa pelittää mut luulis niihi oleva mietitty välykset ja muut kohillee.
     
  7. veeqs

    veeqs Well-Known Member

    Vs: Rotax 503 mäntäongelma

    Sen verta jäi vaivaamaan tuo oman koneen mäntämerkki ja sehän on SnoX.
    Elkoon verrattuna SnoX:ät oli huomattavasti kevyemmät. Ja kaikkia männänrenkaiden päittäisvälyksiä piti viilata isommaksi.
     
  8. Vili Ponteva

    Vili Ponteva Member

    Vs: Rotax 503 mäntäongelma

    Kiitoksia vastauksista. Lähemmin tutkittuna ei löytynyt merkkejä ilmavuodoista joten voisiko olla mahd. että toinen kaasari ois jäätäny? Mene ja tiedä , no vakio elkoa pukkaa koneeseen ja kaikki tiivisteet ny kuitenki vaihdetaan joten eiköhän se vielä saaha rikottua jollain muulla konstilla. Seuraavaksi kuitenkin pitää löytää kipinää että saa sen sitte vielä käyntiin...
     
  9. rotax377

    rotax377 OldSchool Dokkeri 144" RS treeride ja muut lynxit

    Vs: Rotax 503 mäntäongelma

    Samoilla tulilla kun kone levällään, niin kaasarit ultraäänipesuun, synkkaus ja uudet polttoaineletkut (myös tankin sisälle) ja tarkastaa että kaikki polttoainepuolen liitokset on kunnossa. Yksi kone pöydällä odottaa remonttia, kun oli primerin muovinen haaroitus päässyt litistymään jossain vaiheessa -> liika vähän bensaa läpi linjasta.
     
  10. kölökki

    kölökki Well-Known Member

    Vs: Rotax 503 mäntäongelma

    Mitkähän alatiivisteet ollut paikoillaan ja mitkä pistät ,paksuuden kanssa tarkkoa noi föönit kun alatiiviste muuttaa noita ajoituksia ja puristuksia.
    vois vaikuttaa että ollut ohut alatiiviste.
    männäksi suosittelen tuota alkuperäistä
     
  11. Vili Ponteva

    Vili Ponteva Member

    Vs: Rotax 503 mäntäongelma

    Kyllä siellä ihan alkuperäiset tiivisteet oli tai no kun eipä tuota ollu aiemmin avattu, ja ihan aidot alkuperäiset varaosat on tilattu ku en taho luottaa noihin tarvike tingentangeleihin ku näitä juttuja lukee :) noo kyllähän neki varmaan asiansa ajaa mut tällä kertaa nyt näin
     
  12. kölökki

    kölökki Well-Known Member

    Vs: Rotax 503 mäntäongelma

    Alatiivisteessä muistaakseni reikä merkit kuinka paksu se on esin. 4 reikää on 0.40mm ainakin alkuperäisissä tiivisteissä.
    Palotilantilavuus pitäis olla 27,5+-1.2cc eli kun kone on kasassa pitäis nesteellä mitata tulpan reijästä palotilan tilavuus
     

Suosittele tätä sivua