MOOTTORIAJONEUVOJEN VEROTUS 2017

Keskustelun 'Jutustelua' on aloittanut käyttäjä LATAPO, 3/9/16.

  1. janzka

    janzka -24 Ski-Doo Freeride 146" TurboR, SW 162"

    Porukalla siirretään kelkat ruotsin kilpiin. Ei taida siellä tommosia veroja vielä olla? Miten lienee käytännössä tuo onnistuis? Osaako joku sanoa?

    Ja hyvä Sipola ku pistit asian eteenpäin!
     
  2. Lavikka

    Lavikka Well-Known Member

    Onneks en oo saanu aikasiks venee rekisteröintiä... kurapyöräki on kilvetön. kelkan osalta pitää kyllä asioita pähkäillä kunhan joskus selviää millasista summista puhutaan.

    Hyvä että on viestiä laitettu herroille! Auttaskoha jonkuulaine laajempi palautteen määrä enemmä.. kauppiaat ja muut laittamaa huolestunutta viestiä.
     
  3. Jani Sipola

    Jani Sipola Presidentti Ylläpitäjä

    Toivotaan että asia etenee. Sain jo yhdeltä kansanedustajalta palautettakin viestistä ja kovin oli ymmärtäväinen sävy palautteessa.
     
  4. Kamppi

    Kamppi Well-Known Member

    Hyvä jotta heille kirjoitit. Tosin heidän vastaus on yleensä ympäripyöreetä juttua. Mutta kuitenkin tärkeää on tiedon tarjoaminen ym. Pohdin itekkin tätä asiaa toiselta kantilta. Ihan väärin jotta näitä "veroja" lisätään ja esim makeisvero poistuu. Sekin jonkun eu ukaasin johdosta.
    Ite nyt vaan odottelen veron määrää. Ite saisin kelkkani ruotsiin rekisteröityä. Mutta entä jos loukkaantuu jne... Kaikki asiat pohdittavana.
     
  5. Shape

    Shape Nettikelkkailija

    Siinäpä hallitus laskee tämän veron vaikutuksia..

    Jos joku jättää muutaman sadan euron veron takia esim. moottorikelkan hommaamatta, paljonko valtio ottaa takkiin mm. kelkan hankintahinnan alvissa, kuljettajan ajovarusteiden alvissa, kelkan ja mahdollisen sitä kuljettavan auton polttoaineveroissa jne. Plus kuinka verotus vaikuttaa kotimaisten kelkkojen myyntiin, sitä kautta tuotannon (eli henkilöstön) vähentämiseen ja ansiotuloverojen tipahtamiseen ja yrityksen maksamiin veroihin.. Käykö sama homma kuin siinä, kun sakkojen korotuksilla haluttiin lisätuloja valtion kanssaan. Vaan kuinkas kävikään.

    Kävisivät specsaversillä, niin näkisivät myös vähän pidemmälle kiristyksien ja korotuksien vaikutukset..
     
    Koulupoika ja janzka tykkäävät tästä.
  6. Hemmo

    Hemmo Paluu Tulevaisuuteen -

    Valitettava tosiasia on että näille putkinäköisille ainoa tapa saada rahaa kassaan on verotus tai muu keinotekoinen "pakko" lypsää käyttötilien rahaa valtiolle. Mielenkiintoinen juttu on myös sanktion määrä jos ajat ratsiaan kilvettömällä ilman vakuutuksia ja maksettua VEROA...
     
  7. julli

    julli rmk

    Samaa mietin venepuolella kun nykyään rekisteröimättömällä veneellä narahtamisesta selviää melkein kiittämällä mutta tulevaisuudessa kun myös VEROt maksamatta niin linnaan lähtö.
     
  8. Hurulau

    Hurulau Well-Known Member

    Jos summat karkaa käsistä niin myyn kelkan pois ja heilautan hanskan keskimmäistä valtiolle. Sitte marssin länsirajan taakse hakemaan kelkan lainaan tutuilta. Siinäkö ko verottelevat sitte. Toki varmaan menee siihen että suomalainen ei saa ajaa ruottalaisella kelkalla suomessa jos omistaja ei roiku selässä mukana. Mutta kukapa täälä lättämaala edes jaksaa ajella.
     
  9. racer

    racer mxz competititionioni pakkadede

    onko kelkkoihin punakilpeä niinku enduro pyöriin? ei tarvis ku enska kilpailuun kilvet. Muut ajot tottakai suljetulla aluella..
     
  10. Hemmo

    Hemmo Paluu Tulevaisuuteen -

    Tämä persläpi on muutenki menossa aivan metsään vuosi vuodelta. Nyt kun puhutaan miten rahaa saataisiin maahan ulkomailta, on ainoa mahdollisuus näin korpifilosofin ajatusmaailmassa mietittynä vienti. No jos ei vienti vedä niin mikäpä se sitten auttaisi, miten olisi sen rahan tuonti? Otetaampa esimerkiksi vaikkapa imatran ajot, mikähän oli tämän VIENTItuotteen saldo ulkomailta suomeen?
    http://www.imk.fi/2016/fi/imatranajo-houkutteli-42-000-kavijaa/

    Toinen hyvä esimerkki on Enontekiön vesirossirata, mistä peritään käyttömaksu. Rataa käyttää Norjalaiset luultavasti pääsääntöisesti, kyseessä on myöskin vientituote.

    Mitenkähän kauan menee ymmärtää että aika nätisti ilman hirveitä teollisuuskompleksejakin saadaan luotua vientituote.

    No tämä sivutti sen verran aihetta, että jos aletaan karsimaan isolla kädellä harrastajia lajista pois (ylikorkeat maksut vuosittain), muututaan me harrastajat jonkun muun maan vientituotteita käyttäviksi. Kuten esimerkiksi iso osa pitkätelaisista tekee tällä hetkellä retkeilemällä Ruotsissa. Viimevuonnakin vietiin sinne 7 kuskin voimin yli 1000e majoituksiin ja ostettiin polttoaineet läheltä majoitusta @100l per ukko. + viikon aikana muuten kulutettu raha.

    Jos funtsii että jättää nyt ostamatta sen 17te RMKn ja säästää hillot, käyttäen ne esimerkiksi parin viikon kalliovuorilomaan (ja jää seuraavaanki vuoteen), ei mene kauaa että ymmärtää yhteiskunnallisen vaikutuksen.

    Sepä siitä, on se hienoa kun ME apinaakin tyhmemmät tavalliset tallaajaat osataan nämä asiat päättäjiä paremmin(?).
     
    -mehukatti-, Reverend_, janzka ja 2 muut tykkäävät tästä.
  11. Jani Sipola

    Jani Sipola Presidentti Ylläpitäjä

    Tosiaan itse olisin valmis hyväksymään pienen käyttömaksun, mikäli se raha menisi kelkkaluun eikä esim (********* ******** ** ***********)... Mulle vaikka satasen vero olis ihan hyväksysttävä, jos siitä rahasta oikeasti korvamerkittäisiin summia valtion ylläpitämiin kelkkareitteihin YMPÄRI suomen. Lisäksi voitais vaikka noita valtion mettiä pistää tuottamaan ajelujen merkeissä :D

    Tämä on tosiaan perseilyä. Rahaa liikutellaan taskusta toiseen, mutta mitäpä se auttaa. Rahaa pitäs saada oikeasti jo vähitellen tuleen rajan tällekki puolen. Jos tuolla moottorikelkkaverolla saadaan kerättyä se 9 000 000 niin paljonkoha siitä saadaan kanavoitua takasin lajin pariin? Nolla euroa. Mutta eikös tosta summasta olis melko helppo saaha jäämään kotimaahan osa? Siis ilman veroa. Kuten Hemmo tuossa sanoki, niin rahaa menee rajasta yli oikeasti jo merkittäviä summia. Mie en varmaan paljoa liiottele jos puhun vuosittain jo summasta joka lienee noin miljoona euroa. Paljonko jäisi menemättä, jos lajin harrastamiseen olisi ihan täällä kotimaassa mahdollisuuksia.
     
    Reverend_ tykkää tästä.
  12. Hankisääski

    Hankisääski Vintage

    Kyllähän tuo haiskahtaa vahvasti juurikin huviverolta, kun ei sen vastineeksi mitään saa. Sinänsähän muutaman kympin tai maksimissaan satasen vuosittainen maksu tuskin kenenkään kelkkailevan taloutta kaataa tai hirveästi vähentää kelkan omistamisen himoa. Toki vanhat mökkikelkat sunmuut sitten jäänee kilvitysten ulkopuolelle.

    Eli samoilla linjoilla olen Sipovitsin kanssa siitä, että pieni käyttömaksu on ok jos se kanavoituu jollain tapaa takaisin.
     
  13. Java

    Java BD 3700

    Tämmösen bongasin tätä asiaa koskevasta artikkelista ja yksi pieni juttu tuossaki mättää..
    "Alustavien kaavailujen mukaan uusi vero laittaisi verolle ainakin kaikki tiellä liikkuvat moottoriajoneuvot.

    Verollepano koskisi siten moottoripyöriä, mopoja, mopoautoja, moottorikelkkoja ja mönkijöitä."

    Toisekseen tämä vero hässäkkähän on vasta alkutekijöissä ja saattaa hieman viivästyä tuosta 2017 vapusta jolloin pitäisi tulla voimaan.
     
  14. Kamppi

    Kamppi Well-Known Member

    Yksi asia on kuitenkin todellisuutta. Yhtäkään centin latia-killinkiä ei palaudu mikä kerättäisiin moottorikelkan omistajilta. Kaikki tulee menemään jonnekkin muualle. Niin on käynyt kaikilla muillakin samankaltaisilla maksujen keräämisillä. Se taho joka tuota on miettinyt ei näe nenäänsä pidemmälle. Yksi säästökohde olisi eu:lle suoritettavien maksujen leikkaus, ihan kylmästi pidättäytyä maksamasta. Mutta, eihän suomipoliitikot sitä "uskalla" tehdä.
     
    Java tykkää tästä.
  15. Yamahisti-Skidoisti

    Yamahisti-Skidoisti Well-Known Member

    Eihän niitä rahoja ole tarkoituskaan kelkkailulle palauttaa vaan maahantunkeutujien elättämiseen ne menevät.
     
    Koulupoika ja Jack796 tykkäävät tästä.
  16. Jani Sipola

    Jani Sipola Presidentti Ylläpitäjä

    Ei lähetä tolle linjalle. Kritisointia voi heittää. Mutta tuo linja on jotain mitä me ei täälä käsitellä ääneen. Kiitos.
     
    Catiska ja Zombie tykkäävät tästä.
  17. Finski

    Finski Well-Known Member

    Pahin näivettäjä, on ollut melko huonot talvet keskisuomen korkeudella.
    Tämä verotus pahentaa tilannetta. Moni miettii tammikuun vesisateessa, miksi vielä maksan tästäkin huvista veroja..
     
  18. Fudge

    Fudge Lynx GL 360 Syncro

    Keskittyisivät polkupyörien verotukseen, niitä olis enemmänki.
     
  19. Vaaranvalloittaja

    Vaaranvalloittaja ACME co. racing

    Ja ensimmäinen talvi tulee olemaan ilman kelkkaa, enkä tiiä millon laitan sen kummempaa kelkkaa millä pääsen pilkkipaikkaa kauemmas. Se on jännä homma että susen suojeluun ja kelkkailioiden seuraamiseen valtiolla riittää rahaa lentää vaikka helikopterilla. Ja saattahan se olla että tämän verotuksen takana on enemmän kukkia pohjalla ku harrastajia :rolleyes:
     
  20. Jani Sipola

    Jani Sipola Presidentti Ylläpitäjä

    http://www.kauppalehti.fi/uutiset/v...aInternal&_ga=1.53449184.995232835.1467268873

    Myös motoristit on suivaantunu.

    Mutta ku mie en ymmärrä vieläkään tätä hommaa. Kun KAIKKI puolueet huusi kilvan vaalikampanjoissaa, että tuloveroa kevennettään. Tämähä on helpoin tie saada äänestäjiä ja jokku pässit uskoo. Viime vuosina
    on ilmestyny tosin vieläkin typerämmällä tavalla populistisia vaaliteemoja, mutta ei niistä sen enempää.
    Kun tuota tuloveroa on nyt lupausten mukaan pakko keventää, niin sehä on rahaa pois valtiolta. Mutta mitä helmetin järkiä on keventää tuloveroa, vain siksi, että vaalilupaukset täyttyy?
    Onko jollaki tuntunu että maailma kaatuu, kun joutuu maksaan niin helkkaristi veroa? Kyllähän se veron maksaminen harmittaa, mutta se kuuluu asiaan ja thats it. Tuloveron kevennyksellä
    saadaan työssäkäyville jäämään noin 200 euroa vuodessa enemmän käteen? No tuota...? Kenen talous on kiinni tuosta parista huntista? ( Okei, suurituloisilla tuo jäävä osuus on tietenki isompi). Jotenki
    tuntuu että sitähä vie pullojaki kauppaan tuolla summalla.
    Eikö nyt olis helpoin, että jätettäis tuo tyhjä jappasu verojen keventämisestä pois. Lyödään kaikille veroa lisämaksuun sen verra että vuodessa pitää maksaa vaikka 50 euroa lisää, noin niinku yleisesti. Tällähä
    ongelmat ratkiaisi? Yksinkertaista matematiikkaa ja helpoin tapa. Ei tarvis miettiä että mihi tätä veroa nyt lyödään lisää, vaan homma hoituis helpolla ja voisivat keskittyä kehittämään taloutta
    muilla tavoin.
     

Suosittele tätä sivua