ajolasien linssien väri? (JA muuta asiaa ajolaseista )

Keskustelun 'Varusteet' on aloittanut käyttäjä Hörhö, 7/1/06.

  1. Pitkäpätkä

    Pitkäpätkä Polaris

    Vs: ajolasien linssien väri? (JA muuta asiaa ajolaseista )

    Kerran talvessa takuuseen vaihto...se akulta tuleva johto ei kestä.....
     
  2. Lumisiipi

    Lumisiipi Lynx Boondocker 3900

    Vs: ajolasien linssien väri? (JA muuta asiaa ajolaseista )

    Onko muuten kelkka- ja laskettelulaseissa mitään sanottavaa eroa paitti noi kuonokopat ym. viritykset tällä puolella? Lumen muodot mitä pitää nähdä on tyypillisesti vähän erilaisia mutta tuskin noi kelkkalasit suojaa sen enempää kun ei rakenteessa tunnu olevan pahemmin eroa. Samanlaisiahan ne fotonit on vai? :)

    Tuli mieleen kun muistan että vanhoissa lautalaseissa tosiaan varoteltiin että älä vaan missään nimessä käytä ajoneuvon kanssa, mutta tieliikennehän on sit varsin oma maailmansa säädösten ym ym osalta. Että keksittekö miksei laskettelu- ja kelkkalaseja voisi käyttää huoletta ristiin?
     
  3. Kertturacer

    Kertturacer Well-Known Member

    Vs: ajolasien linssien väri? (JA muuta asiaa ajolaseista )

    Ite oon usein käyttäny kelkkaillessa Lidlin kaheksan euron laskettelulaseja. Hyvin ovat pelittäneet. Linssin väri vaan on niin tumma ,että soveltuvat vain aurinkokeleille. Ja pitää vetää silikoniviiva nauhaan, jotta pysyy kypärän pinnassa.
     
  4. Lumisiipi

    Lumisiipi Lynx Boondocker 3900

    Vs: ajolasien linssien väri? (JA muuta asiaa ajolaseista )

    Millaisia arsenaaleja on ihmiset keränny linsseissä ja muuten? Multa löyty vanhastaan mäkeen hankittuja laseja:
    -keltanen linssi
    -oranssi linssi
    -punertava peili/keltaviheriä linssi

    Hetken aikaa kun tutkiskelin noita laskettelulaseja ja vertailin omiin kelkkalaseihin, niin näkyivät olevan vähän korkeampia noi laskettelulasit/linssit, mutta onhan noita kelkkalaseissakin esim. Oakleyt tais olla. Ja sitten näissä kelkkalaseissa on se vaahtomuovi lasien ympärillä tuomassa vähän tiiviyttä naamavärkkiin. Myös näyttäis kaartuvan vähän kevyemmin, koska kypärä kai vähän paksumpi kuin mitä tuolla mäen puolella käytetään.

    Kelkkalaseja on siis nyt yhet kappaleet Scottin Split OTG Snow Crossia (Endurossa ei oo paljoakaan tota vaahtomuovia ympärillä ja Thermamaxissa se kai olis järeempi). Pari kertaa noita käyttäny helpoilla plussakeleillä enkä oo huomannu huurustumista paitsi jos on tauolla jotain pitempää ja hikisempää hommaa. Mietin jos hommais toiset samanlaiset niin käy samat linssitkin, joita nyt tähän mennessä oli:

    -kirkkaat mitkä tuli mukana
    -keltaiset

    Keltaiset linssit oon vanhastaan havainnut tärkeimmäksi, kun mäessä se pahin keli on yleensä se täyspilvinen jolloin ei nää mitään (sumulla/kunnon lumisateessa nyt ei nää mitään vaikka olis mitkä lasit). Ironisesti omissa laskettelulaseissa keltaset on halvimmat, ja huurustuu jos pitää taukoa, muuten ei tuolla puolella oo enää ollu ongelmia viimeseen 20 vuoteen. (Ihan ekat lasit oli käytetyt naarmuset p:t.)

    Miten paljon kelkalla tulee niitä sikapäiviä kun tulee pakkasessa vettä ym. ja mitkään perusvehkeet ei toimi? Jos laskeskelee että kelkkapäiviä tulee ehkä 15 kaudessa niin paljos noita menetetään?

    Mites kelkan kanssa muuten vaikuttas linssin valintaan kun usein ajetaan metässä, oli reitillä tai maastossa? Jos vaikka on aurinkoinen tai puolipilvinen sää, tai loppuiltapäivä, niin lasien pitäs taipua siihen että ajetaan metsän varjossa ja sit välistä jollain aukeallakin.

    Tossa on muuten aika kattava artikkeli eri väreistä linsseihin:
    http://www.snowmobile.com/products/snowmobile-goggle-lens-color-options-1846.html

    Mietin mihin käyttöön toi oma punertava peililasi on tarkoitettu, lähinnä se on itsellä ollut aurinkoisen sään lasina mutta keltavihreä väri viittais vähän siihen että ne on yleislasit. Voisi ehkä kirkkaille päiville / jäälle hommata vielä tummanruskean linssin (harmaasävyt ei kuulosta hyvältä koska ei paranna kontrastia). Ja pinkki linssi vois olla sitä varten kun hyvällä säällä ajelee loppupäivästä auringonlaskuun...

    Mutta muuten toi setti varmaan alkais olla jo melko täydellinen, pitää tässä keväällä vielä kokeilla miten nämä vanhat lasit sopii kypärän kanssa.

    Mikä niissä mättää? Mulla siviilirillit on sellaiset pienehköt tän vuosituhannen muodin mukaan eikä mitkään pullonpohjat, ja on sopineet varmaan kaikkiin laseihin mitä myyjä on käteen lykännyt, niin kelkka- kuin laskettelupuolellakin. Eikä oo ollu erityisiä ongelmia.
     
  5. Jani Sipola

    Jani Sipola Presidentti Ylläpitäjä

    Vs: ajolasien linssien väri? (JA muuta asiaa ajolaseista )

    Niin,

    Ihan nopeana kommenttina. Perusvärit jne on ihan ok. Mutta ite kun on tottunut näihin teknisiin uusiin linsseihin. Itellä kirkas on käytössä kaamoksen aikaan. Kun valoa tulee vähänkään käytän aika paljon tuota Scottin LCG Snowcross-lasia, jossa on siis pikavaihdettava linssi. Siinä mukana tulee tuo Luminator linsi, joka on suunnitelu heikkoon valoon. Se korostaa varjoja ja tehostaa valoa. Tuonkaan ominaisuuksia ei ymmärrä ennenkuin sitä kokeilee.
    Minä suosittelen kaikkia tesmaileen jossaki kaupassa näitä uusia teknisempia laseja. Ei näitä ole ihan turhaa keksitty.
     
  6. Lumisiipi

    Lumisiipi Lynx Boondocker 3900

    Vs: ajolasien linssien väri? (JA muuta asiaa ajolaseista )

    Miten muuten kuljetatte vaihtolaseja kelkan kyydissä? Joku lasilaukku vois toimia mutta on hieman tyyriitä:

    http://www.motorspeed.no/Personlig-utstyr/Scott-Brillebag-Liten-Sort-Lime-Brille-beholder-med-plass-til-2-briller225568-2897-223-p0000172566

    Entä mistä löytäisi hyviä suojapusseja noille laseille? Scottin mukana ei tullut edes mitään ja vanhoistakin on jotain jo häviksissä.

    Onko peilipintaiset/tummuvat/polarisoivat linssit olleet miten autuaaksi tekeviä kokemusten mukaan? Mietin että teoriassa peilipintaiset olis kahdet lasit samassa, on se peruslasi ja sitten peilipinta vähentää heijastusta kun on paljon valoa. Mutta tummentaa kait sitten heikossakin valossa...

    Mitäs kaikkia näitä on mitkä on tähdellisiä innovaatioita? Tuota linssiäkään ei taida saada Splitiin/Hustleen ym - niissä näyttäs olevan vaan se laaja valikoima perusvärejä ja kromia.
     
  7. Jani Sipola

    Jani Sipola Presidentti Ylläpitäjä

    Vs: ajolasien linssien väri? (JA muuta asiaa ajolaseista )

    Ite kuljetan vaihtolinssiä kotelossa, joka tuli LCG:n mukana.
     
  8. Lumisiipi

    Lumisiipi Lynx Boondocker 3900

    Vs: ajolasien linssien väri? (JA muuta asiaa ajolaseista )

    Loukko.comissa oli totuttuun tapaan nopsa toimitus laseille ja nuo Split OTG Snow Crossit oli varmaan Suomen halvimmat kun oli vielä kampanja postikuluissakin. Tosin olikin loppuneet niin sain samaan rahaan noi uudemmat Thermamaxit :D Kellään hajua käykö noihin edelleen se sama hustle-tyypin vaihtolinssi?
     
  9. Driver

    Driver Freeride 146" Turbo

    Vs: ajolasien linssien väri? (JA muuta asiaa ajolaseista )

    Minä ajoin ennen monta vuotta Oakleyn laseilla ja nyt pari vuotta Dragoneilla. Aluksi olin hieman skeptinen mutta lasien toimivuus on kyllä yllättänyt täysin. Umpishommissa/vähällä valolla olen käyttänyt Vendettaa jossa kirkas linssi ja aurinkokeleillä sitten NFX-mallia peililaseilla. Voin kyllä suositella :) Jos vain kypärän aukkoon mahtuu niin NFX peittää hyvin ja jos ei ole varma niin hiukan pienempi malli NFXs. Linssit on helppo vaihtaa tarvittaessa ja huurtumisongelmiakaan ei ole ollut. Oakleyn O-frame on kyllä myös edelleen erittäin hyvä peruslasi perus persimon linssillä.
     
  10. lakape

    lakape Well-Known Member

    Vieläkö löytys visiirit vahvuuksilla ois kova juttu
     
  11. jms1601

    jms1601 Lynx Xterrain 850 RE -23

    Ihan vaan kommenttina kun kattelin pitempään Airohin terminator 2,1 kypärään sopivia laseja ja nuo 509 Sinister X5 sopii justiin eikä melkeen tuohon kypärään. Oli tiivin tuntoiset päässä, mutta kokeileen ajossa ei nyt vähään aikaan pääse kun nuo kelit on mitä on:mad:. On kyllä kokoinaisuutena kevyt paketti näin niskavikaiselle. Lasit on oranssilla linssillä ja aikaisemmat oli mulla sinisellä linssillä. Siniset ollu kyllä hyvät kaikilla muilla paitsi kovin kirkkaalla kelillä ei tahdo nähdä pattia kunnolla. Mitenhän mahtaa tuo oranssi linssi toimia, kokemuksia?
     
  12. Maco81

    Maco81 Well-Known Member

    Ei kai tuossa ole muuta ongelmaa, kuin hinta itse vaihdoin suosiolla piilareihin.
     
    Seiti tykkää tästä.
  13. speedypete

    speedypete Well-Known Member

    Tuli tämän myynti puheen seurauksena ostettua kyseiset ajolasit. Loistavat, varsinkin tuo luminator linssi.
    Linssin vaihto tehty todella helpoksi.
    Kiitti Jani Sipola vinkistä.
     
    Jani Sipola tykkää tästä.
  14. Jii.Pee

    Jii.Pee Kelkaton.

    Toimiiko nuo scott lsg lasit silmälasien kans? Onko leveyttä tarpeeksi ?
     
  15. speedypete

    speedypete Well-Known Member

    Ei mahdu. Lsd lasit varmaan toimii :)
     
  16. vilhe85

    vilhe85 Summit X 850 154"

    Onko kukaan kokeillu nuita photocromaattisia (vai mitä se on suomeksi) laseja? Vissiin pitäs olla melko kirkkaat ja tummuvat sitte pikkuhiljaa auringon valon lisääntyessä? Et onko ne mistään kotosin?
     
  17. Lumisiipi

    Lumisiipi Lynx Boondocker 3900

    Viime keväänä ja tällä kaudella on vähän ehtinyt testailla Scottin keltaista ja violetti/kromi linssiä ja muistiinpanoja on tehty. Lisäksi on kirkkaita ja roosa linssi, mutta ei oo tullu käytettyä. Aurinkoisille keleille tarviis jonkin tumman linssin vielä, yhdet laskettelulasit toimittaa totakin virkaa mutta onneksi tollaisia kelejä ei oo paljon tullut vastaan.

    Keltaiset on maailman sivu ollu pilviselle ja heikon valon kelille. Tästä linssistä oon tykänny aika paljon kun toimii auttavasti myös kirkkaammissa keleissä. Pätevä linssi myös kaamosajan iltakajossa tai yöllä ajaessa niin ei sitä kirkasta vielä oikein ole kaivannut.

    Purppura/violetti (profiilikuvassa) on periaatteessa yleislasi mutta omat kokemukset on että se on enemmän erikoislasi puolipilviseen keliin tai kun on ohut yhtenäinen yläpilviverho (parina päivänä oli tuollainen viime huhtikuussa). Noissa olosuhteissa se toimii oikein hyvin, heikommalla valolla alkaa olla välttävä. Ihan kirkkaalla ei ole tullut kokeiltua mutta jos vaan jotain pilveä taivaalla on niin kokemukset on olleet hyviä tän lasin kanssa.
     
    Viimeksi muokattu: 21/1/17
  18. Kojontti

    Kojontti 600R RE, x-rs pessimisti-evo

    Vaimokkeella on tuollaiset silmälasit, muuten ihan ok mutta kirkkaasta valosta hämärään sopeutuminen kestää kelkkahommaan liian kauan (reitillä esim avosuolta mennään tiheään kuusikkoon).
     
  19. Kojontti

    Kojontti 600R RE, x-rs pessimisti-evo

    Mulla on pelkästään oranssit olleet käytössä, toimii. Ihan kirkkaimmilla kevätauringoilla joskus tuntunut että sopisi olla tummempi mutta mielestäni paras yleislinssi.
     
    jms1601 tykkää tästä.
  20. Jackpot

    Jackpot Lynx, xterrain 850 -23,Skidoo Elan -83

    Missäköhän ajolaseissa on levein runko ?
    Mulla on avo kypärä missä on kuulosuojaimet ja siinä on leveä aukko.
     

Suosittele tätä sivua