E-tec koneremontti

Keskustelun 'Korjaamo' on aloittanut käyttäjä ruupanen, 25/9/12.

  1. MasaHiro

    MasaHiro Levi

    Milläs porukat on keskittäny sylinterit kun ei rotaxissa ole ohjureita? Näähän pyörii joka suuntaan . Näppituntumalla vai,? Laitoin ton pakosarjan ny ainakin kiinni avuksi ilman tiivistettä ennen sylinterin pultteja, mut vieläkin heiluu kimpassa.
     
  2. MasaHiro

    MasaHiro Levi

    Joo yllätti muutenkin tää Rotaxin laatu moottorin sisältä, näytti surkealta vanhaan Vmax Yamahaan verrattuna. Heti piti alkaa raapimaan valujälkiä ja roippeita pois, Yamahasta ei löytyny. Rotaxihan tekee myös lentomoottoreita luulis et laatu puoli olis kunnossa! No täytyy mitata toi kiertokankien etäisyys, sit tietää ainakin mitä laittaa sylinterien väliin. Suuri yleisö vaihtelee mäntiä ja sylintereitä mut tästä aiheesta en löytäny keskustelua, sit ihmetellään kun leikkoo uudestaan. Youtubessa oli video, kasas ton pakosarjan kans.
     
  3. MasaHiro

    MasaHiro Levi

    Joo 800 etec moottorissa on tapit mut ei tässä 600, lohkossa on kyllä tapille paikat mut sylintereissä ei ole eikä tässä wisecon tiivisteessä. Eikä oikeen vakuuta tämä sylinterinkannen tiivistekään,pelkkä ohut O-rengas ,pitää lähtee hakeen Hylomaria motonetista.
     
  4. Shape

    Shape Nettikelkkailija

    Tervetuloa nykyaikaan, kyllä ne o-renkaat on toimivat siellä. Tietenkin jos tarvikemallin tiivisteillä kasaat ja koko on niin ja näin, niin ilman muutahan se on Rotaxin suunnittelussa vika.
     
    Seiti ja TeHo tykkäävät tästä.
  5. Bestservice

    Bestservice X-trim

    Alkupräset tiivisteet laitoin minä mukana satsissa tuli useempi eripaksuinen alapahvi.
    Hyvin onnistu.
     
  6. Lavikka

    Lavikka Well-Known Member

    Onks se hylomaari sitä semmosta liimaa mitä sätöstelemällä korjatuissa moottoreissa tursuaa jokaikisestä välistä? Jättäsin kyllä laittamatta...
    pitää ne wiseconki tiivisteet vaikka vähä rinpuloilta vaikuttaaki.
     
  7. MasaHiro

    MasaHiro Levi

    Ei vakuuta tuollaiset kumirinkulat kannentiivisteenä, toi koneistusjälkiki on kun jollain raspilla vedetty. Tainnu puristuspaineekki karata syylärin korkista huomaamatta suoraan pihalle.
     
  8. Reuhka

    Reuhka Ockelbo 600

    Itsekin tehnyt useamman koneremontin eetekkiin ja muutamaan muuhunkin rotaxiin ja on pitänyt orkkistiivisteillä. Ei ole tarvinnut silikooneja ruutailla kansiin.
     
  9. MasaHiro

    MasaHiro Levi

    Ei tarvis koneremontteja tehdä ollenkaan jos kone olis hyvin suunniteltu ja kunnolla tehty. Suosittelen ammattilaisia laittamaan sylinterit linjaan niin ei Ravet jumita eikä männät kanita, Rotaxilla on tietysti omat apuvälineensä. Lisäksi voi siistiä ja viilailla valujätteet pois kanavista ja lohkoista, Kansitiiviste materiaalina on Hylomar ( siihen se on tarkotettukin )parempaa kun moottorin oma karsta sitä meinaan oli kansipahvina tai sit se oli tehtaan liimoja. Tietysti jos kasailee näitä koneita vieraille niin eihän sillä o vitunka väliä miten ne tekee. Tää tuleekin ittelle
     
  10. Lavikka

    Lavikka Well-Known Member

    Ne kumirinkulat on muistaaksee vitonia ja vastaava systeemi löytyy aikahyvinmonesta nestejäähytteisestä 2t koneesta (mopot, crossit, kelkat) nii miksei ne toimis eetekissä? Tähä haluisin kuulla perustelut
     
  11. MasaHiro

    MasaHiro Levi

    Joo niillä rinkuloilla pidetäänkin vaan jäähdytys neste oikeessa välissä, niistä ei ole palotilan tiivistykseen. Se taas tulee rouheista metalli pinnoista
     
  12. Shape

    Shape Nettikelkkailija

    No itseasiassa Rotaxin 552 puhallijäähdytteisessä moottorissa käytetään kannentiivisteenä 0-rengasta.

    [​IMG]
     
  13. Hemmo

    Hemmo Paluu Tulevaisuuteen -

    Jotenki ihmettelen kysyjän vastahankaa, kun noita orenkaita on jo ysärin alkupuolen rotaxeissa ja ne toimii. Mutta jokainenhan saa tehdä niinku parhaaksi näkee.
     
    jaffa, Seiti, TeHo ja 1 muu henkilö tykkäävät tästä.
  14. MasaHiro

    MasaHiro Levi

    Vieläkään ette saa minua vakuuttuneeksi, et toimii. Valitan .Tuossahan ne on sadevettä varten
     
  15. edge 340

    edge 340 Well-Known Member

    rotaxilla kuiteski lennetään..
     
  16. paikkari

    paikkari Kelkat on myyty!

    Tähtimoottori ei mahu kelkkaan :D
     
  17. edge 340

    edge 340 Well-Known Member

    Yamaha ei pamaha vai miten se meni:D
     
  18. T-Cat

    T-Cat Well-Known Member

    Oisko Catin koneessa (Suzuki) tuplaten parempi tiivistys kuin tässä eli kaksi O-rengasta, toinen nesteille ja toinen palotilan tiivistykseen? Tämä on Sarkasmia Levin suuntaan. Koita nyt uskoa että kyllä se O-rengas siellä pelaa.
     
  19. MasaHiro

    MasaHiro Levi

    Pyhällähengellä ! Olin joskus -90luvun alussa Itävallassa töissä , kirkonkellot pauhas aamuin illoin joka kukkulalla.
     
  20. T-Cat

    T-Cat Well-Known Member

    Siis olitko kirkon vai Rotaxin töissä?
     

Suosittele tätä sivua