GPS. suositelkaa, neuvokaa!

Keskustelun 'Varusteet' on aloittanut käyttäjä snoub, 30/12/05.

  1. prantala

    prantala Member

  2. prantala

    prantala Member

    Tulikin käytetty Zumo 590LM vastaan joten ostin sen... nyt tappelen karttojen kanssa... :(
     
  3. Nenone

    Nenone BC X-RS 146"

    Tuossahan noi tärkeemmät. Suomen maastokartat "hyllyltä". Ruotsin maastokartat on kaverilta, en muista mistä oli ne tonkinu.
    Kartmanin ja kelkkareitit.fi tukee toisiaan hyvin. Itellä molemmat!
     
  4. prantala

    prantala Member

    Kiitos! Täytynee ostaa Kartmanin kartat - noi opensledmap.org:in Norjan kartat on ainakin Pohjois-Norjan osalta aikalailla olemattomat...
     
  5. Lumisiipi

    Lumisiipi Lynx Boondocker 3900

    Onko tuo 'kojelautaan' kiinnitys se käytännön vaihtoehto summiteissa? Boondockerissa tuntuu tanko vähän siltä että on tavaraa tai mutkaa ja ihan mitä vaan ei saa, käsisuojatkin pitää olla sopivaa mallia. Koropalassa on laukku jo mulla.

    3D-printterillä vois kehitellä vaikka mitä telineitä mutta epäilen että kova pakkanen + tärinä veisi voiton useimmista muovilaaduista.
     
  6. Lumisiipi

    Lumisiipi Lynx Boondocker 3900

    Vaihtoehdot kai lähinnä Montana 680 (480 eur) ja Zumo 595LM (560 egee).

    Montana ilmeisesti parempi myös ulkoilu/veneilykäyttöön ja Zumo tosiaan hakkaa sitten tiellä liikuttaessa. GLONASS ja mahdollisuus AA-paristojen käyttöön jos muuten hyytyy varmaan plussia meille. Toisaalta Zumo olisi vähän isommalla 5" näytöllä.

    Häviääkö noissa halvemmissa laitteissa paljon mitään jos tärkein tarve on näyttää näitä kelkkareittejä? Iso näyttö on toki kiva mutta ei ratkaise ihan kaikkea...
     
  7. prantala

    prantala Member

    saakohan täällä ohjata halpaan hankintaan jos ei ole itsellä mitään tekemistä kyseisen firman kanssa... ohjaan kuitenkin - poistakaa jos sääntöjen vastaista...

    jos 4" ja edellinen malli kelpaa niin täältä edullisesti viimeset - käsittääkseni ei ole Suomen tiekarttoja (vain keski-euroopan kartat) eli jos ne on tärkeät niin paree tutustua tarkkaan ennen tilausta...
    https://www.louis.eu/artikel/garmin...list=252472285&filter_article_number=10004595
     
  8. Kamppi

    Kamppi Well-Known Member

    Tuo on asiallinen hinta. Uskoisin jotta tuohon saa skanditiekartatkin päivittämällä. Samoin menee peruskarttakin heittämällä. Ite ollu tyytyväinen kyseiseen naviin. Käytetty ihan autoilussa sekä kelkkaillessa.
     
  9. arisal

    arisal Ski-Doo Summit T3 163" 2015

    Mitenkä perustelet,ettei em,laitteessa ole Skandinavian tiekarttoja?Mun mielestä on,
     
  10. Jani Sipola

    Jani Sipola Presidentti Ylläpitäjä

    Onpa kyllä pirun edullinen! Mutta onkoha toi Louiksen oma editti jotenki erilainen? Eli karsittu ominaisuuksia tms? Pitääköhä kokeeksi tilata :D
     
  11. clown

    clown Well-Known Member

    Parempihan toi Louis edition on, kun se sisältää nipun ram mountteja normisetin lisäksi. Pohjoismaiden tiekarttoja tossa versiossa ei ole, mutta ne siihen saa ostettua.
    Myivät vuos sitten satunnaisesti tolla samalla hinnalla tuota pakettia, jolloin melkein sen ostin ja selvittelin noita karttoja ym. sisältöjä, joita pakettiin kuuluu.
     
  12. Jani Sipola

    Jani Sipola Presidentti Ylläpitäjä

    No kerpele. Juurikhaan tuo pitäs ostaa. Onkoha noilla pitkä toimitusaika. Ehtisköhä tuon saada ennen Jenkkilään lähtöä ensi viikolla, sais mukaan vähä paremman navigaattorin. En ihan täysin luota
    tuoho omaan vanhaan Garminiin
     
  13. vetkulilm

    vetkulilm -23 Freeride, -19 Iron dog 600R

    Onko kellään kuvaa miten tuon saa kelekkaan kiinni? Ja miten pysyy kyydissä? Taitaa se brp hanskalokeron jatkon paikka olla käymätön.. Halpa hinta kyllä houkuttelisi
     
  14. willik

    willik Well-Known Member

    Minulla on tuo 340lm käytössä. Ihan pätevä peli ja taisin ebaysta englannista löytää silloin johonkin ~300e tiekarttoineen sen.
    Semmosella u-kiinnikkeellä olen vetänyt tangonkorotukseen kiinni. Sielä aina joku sopiva välikkö löytyy mistä ne saa pujotettua ja kiristettyä.
     
  15. Jani Sipola

    Jani Sipola Presidentti Ylläpitäjä

    U kiinnikkeellä tankoon tai raiseriin. Ja kyllä tuon saa kiinni myös siihe kotelonjatkoon.
     
  16. prantala

    prantala Member

    toimitusajoista tuo louis.eu sanoo : "Paketti toimitetaan nopeasti ja luotettavasti 4 vuorokaudessa. Paketin toimittaa maailmanlaajuisesti johtava logistiikkayritys DHL. Pakettilähetys Suomeen maksaa vain €9.95."
     
  17. Lumisiipi

    Lumisiipi Lynx Boondocker 3900

    Oliskohan sittenkin tuo jos saa asialliset mountitkin? Tangon koroihin en kyl pistä kun ei mahu :confused:

    Käyttääkö joku tota Basecampia ja mitenhän toimis sen kanssa yhteen?
     
  18. prantala

    prantala Member

    Tuollahan on se kuva joka näyttää mitä tulee mukaan... itellä samanlainen setti ja laitoin tankoon kiinni - talvi näyttää että oliko hyvä vai pitääkö hakea parempaa paikkaa.
    Ja ainakin Lynx Xtrim:issä oli vapaana liitin johon tuo sähköpiuha kiinni - motonetistä löytyy sopiva liitin 3€ hintaan. Tämä tais olla - vielä kun muistas että tarvittiinko uros vai naaras... joku kuittaa joka muistaa
    http://www.motonet.fi/fi/tuote/487406/Pikaliitin-3napanaaras-vesitiivis
    http://www.motonet.fi/fi/tuote/487405/Pikaliitin-3napauros-vesitiivis

    Ite en oo Basecampia vielä kokeillut mutta miksei toimis...
     
  19. Bestservice

    Bestservice X-trim

    Urosliitin ja reunimmaiset nastat.
     
  20. Ole

    Ole Well-Known Member

    Moro! Selasin tuossa viestiketjua ja sain käsityksen että Garminin gps vermeet parhaita ja tuo zumo 590 hyvä malli? Vaatimuksena ois 5" näyttö, nopea toiminta kelissä kun kelissä, helppo karttojen lataus, mielellään pitäs saada pohjosmaiden kelkkareitit näkymään ja tietysti koko suomen. Virran otan kelkasta laitteelle ja kiinnitys tulis varmaankin tankoon. Kesäksi olis tarkotus laittaa vaikka autoon navigaattoriksi kun kesällä tuota ei juuri kelkassa tartte....Mitä karttoja suosittelette, maastokartat tietysti pitää olla ja kelkkareititys selvästi merkittynä? Hinta tietysti pitäs olla kohtuullinen, mutta laitteesta joka varmasti pelaa maksan kyllä mielellään jonkun euron enemmän. Onko tälle zumolle muita hyviä vaihtoehtoja ja myös tuohon tankoon kiinnitykseen otan mielellään vinkkejä vastaan :)
     

Suosittele tätä sivua