SUOMUSSALMEN MAANMAINIOT URAT

Keskustelun 'Baana' on aloittanut käyttäjä slater, 23/11/15.

  1. TTM

    TTM Well-Known Member

    Vs: SUOMUSSALMEN MAANMAINIOT URAT

    HOX HOX... Vaikka kausi on paketissa niin vielä yksi juttu. Kunta aikoo lopettaa vissiin koko kelkka homman Suomussalmelta. Ei kuulema ole enää kelkkailijoita ja rahat menee turhaan. Nyt on kuitenkin tarkoitus kokoontua ja näyttää kunnan porukalle kuinka paljon meitä on. Siispä kaikki jotka talvella yhtään ajaa tuolla reitillä tai vaikka aikoo joskus ajaa niin porukka kasaan.
    26.5. torstai kello 19.00 Jalonhelmi Kaikki mukaan ja sana kiertämään.
    Jos jollakin on enemmän tietoa tästä niin tietoa jakoon. Minäkin olen vain kuullut tästä muilta kelkkailijoilta.
     
  2. Iletsu78

    Iletsu78 *kelkaton*

    Vs: SUOMUSSALMEN MAANMAINIOT URAT

    Samperi kun nuo puitteet osattaisiin hyödyntää kaupallisesti, niin saattas vaikka tulla rahaakin kuntaan homman puitteissa? Melko monessa paikassa tullut ajeltua ja joka kerta niin lumimäärän, kuin reittien kunnon osalta ihan parhaita reissuja Suomussalmella.

    - Ile -
     
  3. vaari55

    vaari55 Well-Known Member

    Vs: SUOMUSSALMEN MAANMAINIOT URAT

    Minulle selvisi tässä alkuviikosta miksi kunta suhtautuu nihkeästi tähän harrastuksee, kelkkkailu ei ole hyvinvointia edistävä harrastus.Minkähänlainen työryhmä lie ollut laatimassa listaa mikä siihen kuuluu ja mikä ei.Eiköhän ne asiat ala tästä luistamaan kun porukalla aletaan asiaa hoitamaan, periksi ei vielä anneta,voittoahan tässä ei haeta vaan jos päästäisiin molempia puolia tyydyttävään tasapeliin. ;D Kaikesta kurjuuvesta huolimatta aamulla saha soimaan ja reittiä raivaamaan ja hyvinvointia edistämään. ;D
     
  4. Snowmare

    Snowmare Nordic 300 Nytro rtx144"

    Vs: SUOMUSSALMEN MAANMAINIOT URAT

    Kantsisi kunnan vähä panostaa ja mainostaakkin, kun ei etelämpänä nykyään kohta talavia oo ollenkaan. Kumaa hommaa nykyään ylejään tuo väylien kunnossapito, jos ei kukkaan pääse liikkumaan ni ei ne varmaan kahvejakaan tuu ostamaan saati mitään muutakaan. Eikö sitä eu:lta saisi mitään tukia? Kyllähän nuo meijän rahat sinne kelepovaa...
     
  5. Hemikoo

    Hemikoo Sidewinder xtx se 137", SXR 700

    Vs: SUOMUSSALMEN MAANMAINIOT URAT

    Montako tsemppitarraa meni tälle vuodelle? Jos vetoavat ajamisen puutteeseen kannattaa kysellä siihen ajamisen/tarrojen määrään suhteutuvaa sponssia kunnalta, jos 100maksajaa niin kunta lähtee samalla rahalla mukaan.
    Pitkäähän tuo hyvällä mallilla olikin, pohjat kun on hyvät ja loistava lanakuski niin kuin siellä näyttää olevan niin ei tartte niin paljon lanaillakaan.
     
  6. ÄmJii

    ÄmJii X-RS Iron dog -19

    Vs: SUOMUSSALMEN MAANMAINIOT URAT

    Jaa, onko se tuo jalonhelmen kokoontuminen vielä toteutumassa? Ja onko sitä porukkaa tulossa?
     
  7. slater

    slater pimpattu nytro

    Vs: SUOMUSSALMEN MAANMAINIOT URAT

    Kokoonnuttu on ja porukkaa yllättävän paljon. Kiitosta kovasti Veikalle kahveesta. Sanoisinko kehittävää keskustelua ja hyviä kehitysideoita kelkkailun kehittämiseksi. Kunhan homma vain lähtisi luistamaan niin hyvä tulisi.
     
  8. Iletsu78

    Iletsu78 *kelkaton*

    Vs: SUOMUSSALMEN MAANMAINIOT URAT

    Moro!

    Onkos tästä Suomussalmen reittien lanaamisesta mitään faktaa vielä tulevaisuuden osalta? Onkos kunta vetänyt/vetämässä rahansa pois, vai?

    - Ile -
     
  9. lakape

    lakape Well-Known Member

    Vs: SUOMUSSALMEN MAANMAINIOT URAT

    Ensitalvena tarkoitus ajaa suomussalmen uria, mutta jos kunta antaa tuollaista palautetta kelkkailu harrastukselle, niin kyllä se vaikuttaa meihin ulkopaikkakuntalaisten reittivalintoihinkin.Mielellään ajelee sellaisilla paikoilla jossa reitit kunnossa ja käyttää paikallisia palveluja ja jättää kuntaan rahaa jos sille saa vastinetta.Moni kelkkailija on kolunnut lapin jo läpi ja kiinnostus siirtyy nyt ajamattomille seuduille jotka tarjoavat hyvät reitit ja palvelut.Tsemppiä vaan teille sinne jotta pääsette hyvään ratkaisuun kunnan kanssa :) :)
     
  10. Jooman

    Jooman PRO RMK 850 3” -19, Tundra 600 EFI ES -21

    Vs: SUOMUSSALMEN MAANMAINIOT URAT

    En ollut itse paikalla työesteiden vuoksi, mutta paikallaolijoilta kuullun mukaan parempaan suuntaan ollaan menty jo kunnankin puolesta. Jospa se järjen hiven nousisi kunnolla lopultakin esiin. Ilmarille suuri kiitos Suomussalmen reittien eteen tehdystä työstä. Vietä hyvin ansaittuja eläkepäiviä. Toivottavasti työsi seuraaja oivaltaa jossain vaiheessa sen virallisen vihreänlangan, jota tässäkin virkatyössä tarvitaan. ;)
     
  11. vaari55

    vaari55 Well-Known Member

    Vs: SUOMUSSALMEN MAANMAINIOT URAT

    Niinkuin laulussa sanotaan ,kääntyi pitkää yötä päin kylki kylmän mantereen.Sehän se tässä edessä on. Toivottavasti runsasluminen.Reittiä on raivattu sen verran miten on aikaa riittänyt,Bonsoreita tälle kesälle on ollut kohtalaisen hyvin,vaikka jouttuuhan sitä välillä omalla pussilla käymään.Harrastushan maksaa harrastipa sitä mitä tahansa. Reitin raivaus menossa Päävaaran Matinharjun välillä, jos tälle syksylle päästäis Taivalkosken rajalle. Talkooväkeä tarvittaisiin kenellä aikaa riittää, nuo työt kun tähtoo häiritä hyviä harrastuksia.
     
  12. TTM

    TTM Well-Known Member

    Kato kato. Foorumikin päivitetty, sitten viime kerran. Talvi painaa päälle, messut lähenee. Ollaan menossa perinteisesti messuille hieman uudella porukalla. Vieläkö Ukko jaksaa... Muuten tämäkin talvi taitaa jäädä väli vuodeksi omalta osalta, mutta taka piruna oon varmasti.
     
  13. Ukko

    Ukko Ukki

    JAKSAA, JAKSAA:D:D
     
  14. penacool

    penacool Stiga Snow Racer King Size GT

    Moro, Käytiin Vaarin kanssa reittejä kunnostamassa. Monjas silta tehtiin pariin kohtaan jotka vuosien varrella on sulaksi/vaaralliseksi koettu. Raivattiin pahimpia kohtia ja poistettiin kaatuneita puita reitiltä.Hirven tekeleet olivat teroittaneet sarviaan kymmeniin reittimerkkeihin ja kaataneet lähtiissään. Käristeltiin kyrsät ja vaari tuumas et lumet sais tulla jo....:D
     
    Viimeksi muokattu: 20/10/16
    Polaris Janne ja Murre tykkäävät tästä.
  15. Snowmare

    Snowmare Nordic 300 Nytro rtx144"

    Asiallista touhua. Hatun nostot miehille. Raatteenportin luonaki oli merkkejä kylellään, yritän käydä laita pystyyn kun ehtis vaan. Joo ja lunta saisi ruveta tulemaan.
     
  16. tieto

    tieto boondocker

    rajalta metsäkylään päin on myös saarijärven rantaan asti reitti merkattu ja vähä raivattu. touhuan lisää kun/jos ennätän.
     
  17. Lumisiipi

    Lumisiipi Lynx Boondocker 3900

    Toivotaan että tulee hyvät lumet tällä kaudella! Saa nähdä jos vaikka keväällä ehtisi käymään, tai sit ens kaudella... o_O
     
  18. Koivunoksa

    Koivunoksa "Harhaan Johtaja"

    No niin. Se alkaa olla taas se aika vuodesta, että olisi aiko kokoontua ihmettelemään tulevaa talvea kelkkailun parissa. Eli se olisi kelkka Poolin kokouksen aika.

    POOLIN KOKOUS PERJANTAINA 28.10.2016 JALONHELMESSÄ klo 18.00
     
  19. Snowmare

    Snowmare Nordic 300 Nytro rtx144"

    Mitäs poolissa?
     
  20. Ukko

    Ukko Ukki

    Mitäpä siellä.. Normi jorinat. Akuutti rahapula reittien kunnostukseen niinkuin ennenkin. Pyritään kuitenkin samaan tasoon lanauksissa kuin aiempina vuosina. Ongelmaksi tulee jatkossa kaatuneet merkit ja lahot sillat, joiden kunnostukseen rahaa ei ole mistä isommin törsätä. Kunnollinen Reitti kartta Suomussalmen alueelta tehdään, joka kannatustarran ostajille tulee kaupanpäälle. Iso käsi talkoomiehille, jotka ovat lenkkeilleet lavun varressa kesäaikaan, varsinkin Vaarille ja kiitos Veikalle kokouksen tarjoilusta. Talvi tekee tuloaan, käydään messut alta pois ja eikun Lumia outtelemaan:):)
     

Suosittele tätä sivua