Joko monta uuden mallin 59-Yetin ja Ski Doo Skandicin omistajaa

Keskustelun 'Lynx' on aloittanut käyttäjä Fred Scuttle, 25/1/12.

  1. Snowmare

    Snowmare Nordic 300 Nytro rtx144"

    Vs: Joko monta uuden mallin 59-Yetin ja Ski Doo Skandicin omistajaa

    Tuli hätäyksissään tilattua 17, 550 Scandic wt. Liekko fööni yhtään pirtsakampi hupiajelussa ko, 600 ace. 600 ace olis himottanu van ei päässy kauppoihin. Kävin kojolla 600 ace lynkeröllä ja näppärältä tuntui. Itellä käyttö enempi pilikki ja makkaranpaisto seikkailuja kun työhommia. Tuntui koeajolla mettissä ryömintä helpolta nytro mtx verrattuna, että piti ihan mennä vaihtamaan.
     
  2. willevil

    willevil Lynx Boostdocker

    Vs: Joko monta uuden mallin 59-Yetin ja Ski Doo Skandicin omistajaa

    Se on kiihtyvyyskäyrä vihreälle avaimelle.
     
  3. Fred Scuttle

    Fred Scuttle Lynxejä ja Ski-Doo

    Huhuja kuultu, että nykyinen REV-XU-Platform olisi elinkaarensa päässä, mutta onko lukijoilla tietoa Skandicin/Yetin seuraajista; mitä uutta, mitä vanhaa?
     
  4. Nalle

    Nalle Commander 900, GLX5900, Cobra Racing 583RAVE

    No kyllähän tuo leveiden Lynxien mallisto alkaa jo olemaan sen ikäinen, että en ihmettele laisinkaan, vaikka pianaikaan uusi mallisto esiteltäisiinkin.. Toisaalta hieman toivon, että leveät mallit lähentyisivät esimerkiksi 49Rangerin konstruktiota, mutta sitten taas toisaalta, näkisin kyllä myös mielelläni, että esimerkiksi 59 ja 69 -mallit tekisivät hieman enempi pesäeroa Commanderiin.. En nimittäin näkisi esimerkiksi teräsrunkoa laisinkaan huonona vaihtoehtona pumppukeulaisissa malleissa, kun taas risukeulat olisivat alumiinirunkoisia.
    Mitä sitten tulee noihin mahdollisesti tuleviin korvaajiin.. Noh, joka suhteessahan meillä lienee hyvä syy odotella entistä parempia vekottimia.

    Kyllä näiden leveämattoisten Lynxien kanssa pelaavana vaan on käyttäjänä aika mukava fiilis, kun tietää, että nuo laitteet paitsi säilyttävät arvonsa, niin myös hintansa. Ja luulen, että tulevat uutuudet jatkavat tällä samalla tiellä. Mielenkiinnolla odottelen.

    Itseasiassa, jos kaksi vuotta sitten olisi kysytty, niin olisin veikannut, että uuden malliset leveät Lynxit, ainakin Commanderit, tulevat markkinoille kaudelle 2017.. Mutta niin ne vain pitävät sitkeästä pintansa ja säilyttävät suosionsa. Eikä syitä kyllä tarvitse ihmetellä.
     
  5. Jani Sipola

    Jani Sipola Presidentti Ylläpitäjä

    Niin,

    Jos nyt kattelee vähä tuota Lynxin mallistohistoriaa, niin ei tarvi varsinaisesti omata kummosiakaan noidankykyjä, että näkee muutoksen tulevan kaudelle 2018. Tämä johtuu jo pelkästään tuotantoteknisistä syistä. Usean mallistohaaran pitäminen tuotannossa alkaa nostaa vähitellen kustannuksia kun osat eivät enää mätsää keskenään. Eli ihan normaalista päivityksestä on kysymys. Lynxillehän nämä leveätelaiset on melko iso osa bisnestä, tai ainakin BRP Finlandille. Pitää muistaa että samoja laitteita myydään Skii-Don tarroilla Kanadassa... ( toki eri alusta jne). Mutta jo Lynx nimelläki myytävien leveätelaisten osuus on merkin tuotannosta ihan pirun iso.
     
  6. Fred Scuttle

    Fred Scuttle Lynxejä ja Ski-Doo

    Laitoin tänne palstalle joskus kysymyksen, paljonko painoeroa on kelkan runkoalumiinilla, verrattuna uusiin suurlujuusteräksiin.
     
  7. Jani Sipola

    Jani Sipola Presidentti Ylläpitäjä

    Jaa-a. Aika pahan pistit. Mutta mun vahva usko on, että rungoissa käytetään jatkossaki ihan alumeetia. Johtuen helpommasta materiaalinhallinasta ja hinnasta. Alumeeti on tällä hetkellä suhteellisen edukasta, jos verrataan tilannetta muutaman vuoden taakse. Tai ainakin näin oletan asian olevan.
     
  8. Fred Scuttle

    Fred Scuttle Lynxejä ja Ski-Doo

    Onhan nuo alumiinitkin nykyään lujia,, luin mainoksen kuorma-auton aluvanteesta, jonka kehuttiin olevan lujemman kuin teräsvanne,,tiiä sitte?
     
  9. Nalle

    Nalle Commander 900, GLX5900, Cobra Racing 583RAVE

    Kyllä minäkin luulen, että alumiinilla menevät jatkossakin. Mutta se ei kuitenkaan estä teräsrungosta haaveilemista. Ja toisaalta, mikäli edelleen Lynxillä päätetään eriyttää "utility-mallien" leveämattoiset Crossover ja Touring-luokan laitteista, niin siinä mielessä eri runkomateriaali entisestään tekis pesäeroa ns. hupiluokan laitteisiin. En tosin ole kuullut, että ihan normihommissa Lynxien rungot olis ratkeilleet, joten lujaa tavaraahan tuo alu on. Ja varmaan siksikin hyvä materiaali esimerkiksi työstövaiheessa. Tehtaallahan käsittääkseni (varmaan muutkin, mutta myös noiden leveiden mallien) rungot tehdään siinä tuotannon alkupäässä. Eli varsin omavaraisista laitteista on kyse.

    Mitä taas tulee tuohon ikäpolitiikkaan, niin sinänsä tuo WT-mallisto on kestänyt ajan hammasta erittäin hienosti. Toki, ei taida olla montakaan vuotta tuossa tuotannossa menty niin, etteikö malleja olisi jotenkin päivitetty.. On pariinkin otteeseen uusittua telastoa, uusittua moottoria, päivitettyä vaihteistoa, mattoa, materiaalia, suksea ja niineespäin.. Eli aika hienosti Lynxin porukat ylläpitävät noiden isojen kelkkojen elinkaarta ja kilpailukykyä, vaikka itse perusmalli onkin jo moottorikelkkamalliksi aika iäkäs. Mutta toisaalta, kyllä iso Lynx on niinkuin se 7-sarjan Land Cruiser.. Mitä sitä parasta turhaan mennä uusimaan.
     
  10. Fred Scuttle

    Fred Scuttle Lynxejä ja Ski-Doo

    Yamahahan päivitti ilmeisesti pienin kuluin Viking 540:n moottoria kulutuksen osalta. Lupasiko 20-, vai peräti 25- prosentin kulutuksen pienemistä.
     
  11. T-Cat

    T-Cat Well-Known Member

    Eikä muuten tarvinnut ruiskua että sai päästönormit kohdilleen.
     
  12. Snowmare

    Snowmare Nordic 300 Nytro rtx144"

    Kestäiskohän t-motion mallinen alusta leveätelaisissa? Vois tuoda lisää ketteryyttä. No kokeillaan nyt ensin tuo skandic 17... jokohan tuon kohta saapi ja lunta kiitos.
     
  13. Fred Scuttle

    Fred Scuttle Lynxejä ja Ski-Doo

    Lieköhän kokeilleet 50-senttisissä reunoilta joustavaa/taipuvaa telaa.
     
  14. Yamaha enticer

    Yamaha enticer SxViper

    Miten se tuossa yammun koneen tapauksessa on tehty?
     
  15. Fred Scuttle

    Fred Scuttle Lynxejä ja Ski-Doo

    Ainakin lämmitetty kaasutin.
     
  16. Jani Sipola

    Jani Sipola Presidentti Ylläpitäjä

    Pitää muistaa pari juttua. EPA-säännöksissä ei käsitellä mallikohtaisia päästöjä, vain fleettikohtaisia. Toki, jokin tietty taso pitää saavuttaa että päässään alle kymppilevelin. Mutta kaikki tyynni. Melko pienillä muutoksilla tuo jammu on saatu myyntikelpoiseksi. Ja kun merkin muu mallisto on vähäpäästöisiä nelareita, niin tasot alittava kakstahti menee siinä sivussa että heilahtaa.
     
  17. Snowmare

    Snowmare Nordic 300 Nytro rtx144"

    No niin, tänään sain oman scandic wt 550. Tulis vaan lunta et pääsis testailee kunnolla. Kokoistaan näppärämmältä tuntui nurmikko kuurassa pyöritellä.
     
  18. Snowmare

    Snowmare Nordic 300 Nytro rtx144"

    Pikku päivityksiä vissiin nuihinki tulee. Keltasessa oli alapohjassa "jäykisteet" minun kelkassa täysin sileä pohja. (Skandic wt 17)
     
  19. Fred Scuttle

    Fred Scuttle Lynxejä ja Ski-Doo

    Kumpi lie sitten parempi, minä otin skandiciin panssarin, ja ottaisin sileäpohjaiseenkin.
     
  20. Snowmare

    Snowmare Nordic 300 Nytro rtx144"

    Niinpä. Oisko sitten,että sopivalla kelillä sileä pohja ei niin kerää lunta. Ei tosin taija olla paljo merkitystä.
     

Suosittele tätä sivua