kypärä?

Keskustelun 'Varusteet' on aloittanut käyttäjä noppeepentti, 17/11/06.

  1. Kamppi

    Kamppi Well-Known Member

    Vs: kypärä?

    ;D riskus teirän tarinoita. Hyvää tekstiä. Vaan totta mitä tuossa Värjäri turinoi. HJC tuntuu hiukan kepposelta kuten myös BRP Modular 3:nen. Taannoin ajelin Modular 1:llä ja se oli tukevampi kuin tuo 3:nen. Joka ei poikkea 2:sta muuten kuin niiden parin hiton turhakkeen johdosta. Tuosta painosta, on totta mitä näiden painoista höpistään. Painoa niissä on ja joskus mietinkin jotta mikä hitto sen tekee. Crossikypärissä on myös leukasuoja kuten modular tyyppisessä. Crossikypärästästä puuttuu vain visiiri joka korvataan ajolaseilla. Siten kokonaispaino lähestyy modular tyyppistä, tai ainakin pitäisi. Nyt en tarkoita noita erittäin keveyitä crossikypäriä, jotka on hiton keveitä.
    Paino voi todella tuntua paljolta joidenkin niskoille. Itekkin sitä pohdin koska olen ns kukkakeppi kuten eräs sanoo ;D . Vaan hyvin sitä pärjäs pitkänkin päivän kruisaillessa niin patikkoa kuin muutakin.
     
  2. Hemikoo

    Hemikoo Sidewinder xtx se 137", SXR 700

    Vs: kypärä?

    Ne on nuo muutamat kolarit/onnettomuudet ja entinen työ vaikuttaneet noihin niskohin, niskatuki on ja se auttaa vaikka mallia donitsi mutta istuu pirun hyvin, eilen jäi pois matkasta ja sen kyllä huomaa tämän päivän tunteesta. 300gr oli ratkaiseva painoero aikoinaan että edes pystyi ajamaan kelkalla, pienestä se on kiinni mutta tuossahan se onnettoman rangan varassa heiluu ;D
    Jos joku tyrmää edelleen keveät kypärät suojauksen puutteesta, taitaa olla kolmas tai neljäs kypärä menossa vakuutusyhtiön "piikkiin" ja ei ainakaan kukaan lähipiiristä ole uskaltanut tulla sanomaan että ois jälkiä jäänyt ::) Kerran kolahtaa niin vaihtoon vaan...
    Varmaankin ens kaudella pitää kokeilla modulaaria, jäis loputkin race-odotukset kanssa ajajilta kun nytkin kattelevat tuota tourinkivarustusta mikä kelkassa on ;D
     
  3. jokke

    jokke Well-Known Member

    Vs: kypärä?

    Ittellä tollanen hjc ice max ollu nyt pari vuoot hyvin toimii kesät talvet, ei o tullu
    Niskat kipeeksi, kaikkialla muualla kipuja on kyllä tuntunu ajosta riippuen.
    Lämpövisiiri kyllä kuorii sisä kerroksen irti. Käy vissiin vastus liika kuumana, vois tietysti
    Laittaa säätimen väliin niin ongelma varmaan helpottuisi
    Nyt ei näköjään ollu edes saatavilla uusia, eli aika yleinen ongelma vissiinkin.
     
  4. Driver

    Driver Freeride 146" Turbo

    Vs: kypärä?

    Eräskin formulalegenda makaa tällä hetkellä vegetatiivisessa tilassa kotihoidossa Sveitsissä eikä taida siitä enää toipua koskaan :-X kyllä se pää on se ihmisen tärkein suojattava osa edelleen. Suurin osa näistä keveiden kypärien valmistajista ei tee itse edes omia kypäriään vaan ne ostetaan alihankintana muualta, kun ei maailmassa ole kuin 4 valmistajaa jotka tekee crossikypärien kuoria. Mutta ei se pelkkä paino tietenkään tarkoita että kypärä olisi hyvä. Kyllähän kypärässä painon tuntuun vaikuttaa eniten sen painopiste, eli miten se on paino jakautuu. Kyllähän sitä painoa saadaan pois ohentamalla kuorta, pehmusteita ja lisäämällä ja suurentamalla tuuletusreikiä ja sitten peitetään ne ilmanohjaimilla. Jos on niskan kanssa ongelmia, niinkuin itsellä pienien tällien takia, niin oikein säädetty ja käytetty niskatuki varmasti auttaa asiassa.
     
  5. Hemikoo

    Hemikoo Sidewinder xtx se 137", SXR 700

    Vs: kypärä?

    Kuten sanottua hyvin on tähän asti suojannut kyseinen monissa huolta aiheuttanut merkki, näkyy olevan hyvin yleinen myös tuolla MM-tasolla crossissa ja enskassa :-\
    Seuraavaksi varmaan siirryn ens kaudeksi shoien käyttäjäksi, istuu himpun verran paremmin päähän ellei sitten tule ostettua tuota modularia.
     
  6. KMV

    KMV ZR 6000 137" SP LTD

    Vs: kypärä?

    Itse päädiyin aikanani ja Shoeihin vaikka parisataa gr painavampi olikin kuin nämä kevytkypärät. Istui kuitenkin mun päähän parhaiten ja mikä parasta, on vielä napakka kolmen vuoden kelkkakäytön jälkeenkin. Samaa ei voinut sanoa esim. KBC:n parinsadan kuitukypärästä joka tuntui numeroa isommalta jo seuraavana talvena.
     
  7. Lavikka

    Lavikka Well-Known Member

    Vs: kypärä?

    Eiköhä tehtailla oo pikkuse panostettu tuotekehityksee että kypärästä saa kevyen ja suojaavan. Ei kait iha turhaa niihi vähä parempii oo jotai hiilikuitua ja kevlaria laitettu? Ja muotoiluki on jotai muuta ku tasasen pyöree.



    Itse oon käsittäny asian joteki näi: Semmone halpa muovipottaha se taitas kaikista kestävin olla mut se ei taida ihan olla tarkoituksenmukaista. Semmone ku saattaa pompata kovassa osumassa ku koripallo konsanaa ja sitä voi miettiä mitä niskat ja aivot semmosesta tykkää. Kunnon kuitukypärähä hajoaa kovemmassa osumassa ja se hajoamine vie energian iskusta eli kuuppa pääsee vähemmällä. Ja hajoamine ei nyt tarkota säleitä ympäri mettää vaan se rakenne menettää lujuutesa.
     
  8. DooDoo

    DooDoo Well-Known Member

    Vs: kypärä?

    Onko tullut vastaan verkkokauppaa maailmalta jossa olisi Arait tarjouksessa? Joko VX-3 tai uudempi MV-V olisa hankintalistalla kun entinen otti osumaa senverran että luovutan sen vakuutusyhtiölle.

    FC-moto.de:llä on kaikki normiaalit koot loppu noista tarjouksista jo aikoja sitten, siis M tai L koko olisi hakusessa.
     
  9. sjs^

    sjs^ Member

    Vs: kypärä?

    Onkos airoh twist kypärästä kokemuksia? ???
     
  10. ruupanen

    ruupanen Lynx RE

    Uusi kypärä pitäs ostaa. Hinta noin 300 €. Max paino noin 1200 grammaa. Suosituksia?
     
  11. Lumisiipi

    Lumisiipi Lynx Boondocker 3900

    Lähinnä taitaa olla lasikuituinen tuossa hintaluokassa. Tärkeintä kuitenkin että kypärä sopii hyvin päähän.

    Mulla on näemmä LS2 Inx456. Tossa täytettävät ilmataskut poskissa mutta on kyllä ihan riittävän tiukka muutenkin :) Oliko tän tarina sellanen et tekee paljon kalliimpiakin kypäriä muille joita sitten omalla merkillä myy normaalia halvemmalla. Tää oli kyllä liian halpa tohon budjettiin, ainakin kun ostin keväällä :D

    Pitikö olla crossimallinen, visiiripotta, modulaarinen?
     
  12. ruupanen

    ruupanen Lynx RE

    Crossipotta. Entinen oli Marushin, joka painoi vain 1050g (+/- 50g), joten en juuri painavampaa haluaisi. Sitä edellinen oli taas oli joku möykky mikä painoi varmaan 1500g, niin silloin oli koko ajan niskat ihan paskana. Sen takia en haluaisi painavaa kypärää.
     
  13. JiiPee82

    JiiPee82 Well-Known Member

  14. hattuwale

    hattuwale M8000 -15 sp

    Ite tilasin Toben uutuuden paino 960g +-50. Ovh. 349€ siinä on hintapaino suhde kohillaan
     
  15. Driver

    Driver Freeride 146" Turbo

    DH kypärät on kans aika kevyitä ja suojaavuus lienee aika samaa luokkaa noiden kevyimpien crossikypärien kanssa :D
     
  16. ruupanen

    ruupanen Lynx RE

  17. niso

    niso Well-Known Member

    Ei huono valinta tuo airohi. täällä ollut 2 talvea kyseinen kypärä käytössä ja ei valittamista
     
  18. ttervola

    ttervola Active Member

    Onko kellään tuon airohin terminaattori 2.1 kans kokemusta 509 aviaattoreista tai sinistereistä, sopiiko päähän? Ei viittis lasejaki hankkia uusia..
     
  19. niso

    niso Well-Known Member

    Aviatorit sopii ainakin
     
  20. Haikku

    Haikku 850 Sunami

    Ja sinisterit. molemmat itellä käytössä
     

Suosittele tätä sivua