SOTKAMO-VUOKATTI YMPÄRISTÖN REITIT 2014-2015

Keskustelun 'Baana' on aloittanut käyttäjä havini00, 10/12/13.

  1. mcnobody

    mcnobody AC 4-Stroke Touring -02

    Vs: SOTKAMO-VUOKATTI YMPÄRISTÖN REITIT 2014-2015

    Sotkamo Neste - Kuhmo Shell on etelä kautta aika liki 100km. Vuokatista on Sotkamon Nesteelle 20-25 km.
     
  2. kj kelkkailija

    kj kelkkailija Arctic Cat 2018 XF 8000 137" Cross Country LDS ES

    Vs: SOTKAMO-VUOKATTI YMPÄRISTÖN REITIT 2014-2015

     
  3. rjm

    rjm Pro x 550

    Vs: SOTKAMO-VUOKATTI YMPÄRISTÖN REITIT 2014-2015

    Kiitos. Eiköhän tuo sitten lisäkannun kans riitä..
     
  4. perttuni

    perttuni Lynx Xtrim 900 ACE

    Vs: SOTKAMO-VUOKATTI YMPÄRISTÖN REITIT 2014-2015

    Eilen oli vielä Kuhmoon päin eteläpuolen reitillä ( ainakin Jauhovaaraan saakka) tosi hyvätkin olosuhteet. Tämä lämpöaalto tosin taitaa tehdä sen, että tulevana viikonloppuna ei tartte enää ajella. Eilenkin vesi lisääntyi järvillä silmissä kun jään päällä olleet lumet muuttui lammikoiksi ;D. Harvoin on tullu +10 asteessa kelkalla ajettua, mutta kokemus sekin. Oisin kyllä toivonu, että ois vielä pari viikkoo kelit jatkunu. Parhaana vuonna ( oisko ollu kevät 2009 tai 2010) kuitenkin ajettiin reittiä vielä noin kuukausi tästä eteenpäin. Tuona kyseisenä vuonna lopettelin kauden Sotkamossa toukokuun puolella.
     
  5. kanuuna

    kanuuna New Member

    Vs: SOTKAMO-VUOKATTI YMPÄRISTÖN REITIT 2014-2015

    Olen tulossa sunnuntaina vuokattiin katinkultaan että vieläkö kannattaa ottaa kelkkaa mukaan että onko sielä tai lähialueilla ajettavia reittejä
     
  6. veltsu73

    veltsu73 650 matryx 137 2021

    Vs: SOTKAMO-VUOKATTI YMPÄRISTÖN REITIT 2014-2015

    kannattaa mennä pohjosempaan kärryn kanssa..
    paltamosta paljakkaan päin reitin kunto ?
    mut paljakassa näkyyvät täyttähäkää päästelevän..
    sotkamon reittejä en uskalla suositella :'(
     
  7. havini00

    havini00 Yamaha Sidewinder L-tx 137 , ski-doo tundra -88

    Vs: SOTKAMO-VUOKATTI YMPÄRISTÖN REITIT 2014-2015

    juu on lumet sulanu ja virtakohdat laajentuneet viikon sisään. alkaa olla jo reitilläajo kivien kiertelyä kylän pinnassa. tundralla ajoin tänään jataniemenreitin läpi, mut kivet on pinnassa monessa kohtaa. järvillä vielä ajaa, jos tietää missä ajaa.
     
  8. perttuni

    perttuni Lynx Xtrim 900 ACE

    Vs: SOTKAMO-VUOKATTI YMPÄRISTÖN REITIT 2014-2015

    Ajeltiin tänään Pohjakoskelta Kuhmoon päin. Pohjakosken päässä ekalla kilometrillä vähälumista, sen jälkeen ok. Ei tosin menty Pikkulampea pitemmälle, koska kaksi joutsenta piti jo majapaikkaa lammen Sotkamon puoleisessa päässä. Ainakin 10m rannasta ihan sula, joten en suosittele kenellekään tuon ylitystä enää.
    Pohjakoskelta Maanselkään päin on radanvarsi pahasti sulanut ja välissä pätkiä ettei lunta ole enää ollenkaan. Lähipäivien lämpimät vie varmaan loputkin kangasmailta, joten ei voi sitäkään suositella. Vesistöistä Kiantajärvi Sotkamoon päin näytti parhaalta ( ei tosin käyty pidemmällä), mutta tällä kelillä tuo tilanne järvillä voi muuttua äkkiä. Esim. jollain pikkujärvellä kun ajeli niin oli uveavantoja ilmestynyt sinne tänne, joten aika pian nuo jääkelitkin loppuu näillä lämpimillä.
    Viittoja emme Kiannalta lähde keräämään, joten ei kannata luottaa, että viitoitettua uraa voi ajaa.

    Sotkamossa jos haluaa reittikelkkailla niin taitaa kohta ainut vaihtoehto olla viedä kelkka Loukkukorpeen Maanselän ja Rautavaaran välille. Siellä on lunta varmuudella vielä hetkeksi vaikka ois lämmintäkin keliä. Toki sinällään tuo ura Kuhmoon päin on hyvässä kunnossa, että kyllä silläkin reippailee, mutta vesistöjen takia vain lyhyitä pätkiä voi ajaa.

    Vähän pidempää ensi kautta odotellessa yritämmme järkkäillä kelkkaurien kunnostusprojektia eteenpäin täällä Sotkamon suunnalla.
     
  9. havini00

    havini00 Yamaha Sidewinder L-tx 137 , ski-doo tundra -88

    joo näin se vain saatiin nyt ensilumi sotkamoonkin!!! kelkkakausi lähestyy kovaa vauhtia ja jospa sitä tänä vuonna pääsee kautta alottelemaan aikaisemmin mitä edellisinä parina vuotena!
     
  10. jake_soomi

    jake_soomi Ski-Doo Renegade 900 ACE -14

    Onkohan mitään uutta reiteissä tai muuta huomioitavaa tulevalle kaudelle?
     
  11. perttuni

    perttuni Lynx Xtrim 900 ACE

    Pohjakoski-Lappajärvi ( eli Maanselään suuntaan ekat 5km) pätkä on vielä auki, että miten se tulee menemään. Toivottavasti se saadaan kuntoon ennen talvea.
    Ei muita muutoksia tietääkseni.
     
  12. JEemeliP

    JEemeliP Member

    Laitetaampas tänne jos joku paikallinen sattuu reitillä liikkumaan elikkä Herttuajärven ja Romukankaanväli on kelkalla ajettu auki. VARO siltaa jonka on routa nostanut metrin ylös maasta.(kuvassa Iso Teerisuo tekstin alapuolella) Lapioitiin Sotkamosta päin tullessa oikeean laitaan lunta joten sillan yli pääsee mutta vauhdilla ei kannata ajaa.

    Screenshot_2016-12-06-22-04-48.png

    20161205_115633.jpg
     
    Viimeksi muokattu: 10/12/16
  13. perttuni

    perttuni Lynx Xtrim 900 ACE

    Sotkamon kohdalla tällä hetkellä tilanne, että lunta on ajankohtaan nähden aika paljonkin ja sen puolesta tasaisempia uria voi jo ajaa, mutta varokaa vesistöjä. Itse en menisi vielä millekään vesistölle ajamaan jäät on niin petollisessa kunnossa. Varsinkin pienemmissä lammissa ja järvissä meni tuo jäänmuodostus silleen, että välillä suli lähes pois ja sitten satoi lunta niin tuonne lumen alle ei ole jäätynyt mikään. Jäätä saattaa olla vain pari senttiä vaikka näyttää päällepäin hyvältä.
    Pohjakoski- Lappajärvi välinen urakin alkaa olla taas hahmotelmassa, että mistä se tulevan talven kulkee. Entiseen tapaan Pohjakoskelta Pohjalammen yli ja HUOM! sitten jatkuu erittäin hyvää, kaivinkoneella tehtyä pohjaa sähkölinjan ja metsän välissä ( Teiskuntien varressa menevä sähkölinja) ehkä reilun kilometrin verran. Tämän jälkeen ura menee Teiskuntie yli ja etenee metsäautotien pohjaa pitkin junaradan varteen. Junaradan varressa on ennen Lappajärveä muutoksia linjauksessa aiempaan nähden ja ura kulkee pitkän matkaa rata-alueen reunaa hipoen. Aiempi uran pohja on 20 metriä nykyisen vieressä ja näyttää ehkä houkuttelevammalta, mutta sitä EI SAA AJAA koska ko. alueelle on istutettu taimikko. Myöskään Teiskuntietä EI SAA AJAA, koska ko. tie pitää metsähakkuiden vuoksi olla mahdollista aukaista myös talvella kohtuullisilla menetelmillä. Radanvarsi on osittain hieman vesakkoinen ja möykkyinen, joten varokaa siellä, varsinkin näin vähän lumen aikaan. Ko. pätkä on tavoitteena kunnostaa seuraavalle kaudelle kaivinkoneella.

    Kainuun infokarttaa on näköjään jo päivitetty tämä uusi linjaus uralle. Katselkaa kuitenkin maastossa reittemerkkejä ja seuratkaa niitä
     
    Viimeksi muokattu: 8/12/16
  14. jupi

    jupi Member

    Millainen on tilanne Sotkamo-Vuokatti ympäristössä? Pystyykö reiteillä ajelemaan ja kestääkö jäät? Tarkoitus olisi Katinkullasta lähteä johonkin suuntaan.
     
  15. havini00

    havini00 Yamaha Sidewinder L-tx 137 , ski-doo tundra -88

    kyllä porukka on ajanu vuokatissa sitä vaaranreittiä ja sieltä käyneet myös kylällä nesteellä. järvillä ei ole vielä viittoja ja jään paksuus vaihtelee paljon samassa järvessäkin. vesistäjen ylitykset on vielä harkiten ajettavia. mutta tulevat pakkaset ensi ja seuraavalla viikolla korjannevat sitä ongelmaa. pohjakoskelta on ajettu hiidentorpalle asti ja maanselkään päin myös. eli niitä voi ajaa, jos vie kelkan autolla pohjakoskelle.
     
  16. Markopoika13

    Markopoika13 New Member

    Moikka.

    Olemme tulossa kavereiden kanssa Tammikuun loppupuolella Vuokattiin ja kyselisin mistä saa ostettua uraluvan alueelle? Missä kaikkialla Vuokatinlupa on voimassa, saako sillä ajaa esim. Kajaanin reittejä myös?

    Helpottaisi suunnitelmia missä käydään ajamassa.

    Kiitos.
     
  17. havini00

    havini00 Yamaha Sidewinder L-tx 137 , ski-doo tundra -88

    Joo uraluvan saa ostettua vuokatista vuokatti safarikselta. Se on siinä vuokatin K-marketin lähellä. Siitä lähtee reitti suoraan eteenpäin. Samalla luvalla saa ajaa kajaanin reiteillä.
     
  18. tuovja

    tuovja Well-Known Member

    Joko on sotkamossa järvet niin jäässä että uskaltaa kelkalla? Maaselkään päin... miten nuasjärvi kajaaniinpäin..
    Suunnitteilla olis sukevalta laakajärven kautta vuokattiin ja sieltä kajaaniin jne...
     
  19. veltsu73

    veltsu73 650 matryx 137 2021

    on ajettu kiannan yli maanselkään.
    Laakajarvelle puhkastiin tänään jälki.
    Ojat olivat jäässä eikä isompia puitakaan ollu.
    Joitain riukuja toki roikkuu reitin yli.
    Mut läpipääsee
     
  20. tuovja

    tuovja Well-Known Member

    Hienoa. Kiitos tiedoista. Voi olla että sieltä kautta joutuu huomenna kajaanista takas sukevalle palautumaan.
     

Suosittele tätä sivua