Joulunajan varusteet

Keskustelun 'Varusteet' on aloittanut käyttäjä Lumisiipi, 22/10/16.

  1. Lumisiipi

    Lumisiipi Lynx Boondocker 3900

    Mitäs nappaatte mukaan normivarusteiden päälle kun ajelette yksin kylmässä pimeässä korvessa näin alkukaudesta? Tai no aktiivisimmat varmaan ajelee muutenkin kauden mittaan ja aina on täysi varustus mukana :cool: pitää tutkia mitä noissa säikeissä on listattu.

    Mietiskelin tollasia:
    -oikea GPS jotta voi ilmoittaa tarkasti oman sijaintinsa
    -kännykän varaparisto ja varakännykkä
    -PMR-puhelin??? tms
    -valo kypärään
    -otsavalo ja fikkari varoiksi
    -erävarusteita ~kaikki mitä löytyy
    -öljypurnukka (kelkka aika uusi ja öljy kuluu melko hitaasti, mutta kaiken varalle kuitenkin nyt)
    -käsisuojat ja korkeempi tuulilasi menee asennukseen
    -polttopuita

    Pitää varmaan alkukausi ajella takaboksin kanssa että kaikki mahtuu, on valmiiksi kiinnikin viime kauden jäljiltä ;)

    Tuota kypärävaloa mietin, onkohan näitä hyviä paljonkin saatavilla? Näppärää voisi olla jos menis samaan kiinnikkeeseen kuin gopro.
     
  2. takis

    takis Lynx boondocker 3900ds 800etec -14

    Perus ajovarusteet ja suojat. Kelkassa varakanisteri,lapio ja kirves ja käsisuojat jotka erittäin mukavat varsinki järvellä ajettaessa vaikka käsilämppäritki on ja tarkotus ois laittaa puhelimelle teline kelkkaan että saa reittikartat siitä näkymään ja sitte puhelimelle varavirtamukkaan.
     
  3. Hemmo

    Hemmo Paluu Tulevaisuuteen -

    siis mistä erämaan valloituksesta on kyse jos on varaöljyt ja polttopuut tarakalla mukana?

    Itellä on aikalaila varusteina mukana kännykkä ja varavirta siihen pakkasten varuilta. Kelkassa hinausnaru, saha, kirves, työkalut aina mukana.
     
  4. Jani Sipola

    Jani Sipola Presidentti Ylläpitäjä

    Niinno.

    Itelä on kelkkaan pakattuna vakuumissa EA-tarvikkeet. Puukko, puukkosaha, narua, muutama työkalu, tulentekovehkeet jne. Repussa on ottalamppu sekä kännykän lisäakku, tosin Nokian 1020:ssa kestää pakkasessaki päivän akku joten sitä harvoin tarvii.
     
  5. Lumisiipi

    Lumisiipi Lynx Boondocker 3900

    Kesyttämätön tietön erämaa... jos jotain tuoreita jälkiä joskus näkyy niin ne on poron... pilkkopimeetä, pakkasta ainakin 30 astetta, sudet ulvoo... edes taukokahviloita ei ole täällä, jossain muutaman kymmenen kilometrin päässä Sallan hiihtokeskuksesta...

    Eikös tuota öljyä jotkut suosita pitään aina mukana? Ja millainen muuten olis käytännöllinen hinausnaru, venymätön toki mutta miten paksun&pitkän tarvii kelkkahommiin, toi kuitenkin vie tilaa ja painokiintiötä aina kun on mukana?
     
  6. Koukku67

    Koukku67 Member

  7. 4moped

    4moped Well-Known Member

    Kyllähän se avaruuspeitto on ensiarvoisen tärkeä pitää mukana. Äkkiä tulee kylmä jos lämmönlähteet häviää. Siihen kun kääräisee itsensä ja pientä liikettä samalla niin ei tule kylmä. Olisi hyvä olla jokaisella mukana, ei vain itseä varten.
     
  8. Maco81

    Maco81 Well-Known Member

    Mulla on ollu tuosta avaruuspeitosta vähän kehittyneempi malli mukana ei tosin oo tarvinnu testata kertaakaan, joten en osaa käyttäjäkokemuksia kertoa http://www.firstplaceparts.com/sol-snowmobile-escape-bivvy.html
     
    makkeu tykkää tästä.

Suosittele tätä sivua