SALLA ALUE

Keskustelun 'Baana' on aloittanut käyttäjä PURE, 7/11/07.

  1. Markor

    Markor Skiittoni

    Vs: SALLA ALUE

    Kyllä tuon suomun irtopää facebookin mukaan jonkinlaista kanisteri myyntiä siellä hotellilla/vuokraamossa olisi... ei toki ole omaa kokemusta asiasta.
     
  2. Petr

    Petr Rene BCX 600

    Vs: SALLA ALUE

    Kyllä siellä Suomulla paikallakin oli mainos tosta kanisterimyynnistä.
    Joutsijärven kyläkauppa 10 km:n päässä, sieltä saa ainaski.
     
  3. omit

    omit Active Member

    Vs: SALLA ALUE

    2-3 viikkoa sitten suomulta ei saanut bensaa. Ei kannata sen varaan laskea.
     
  4. periaate

    periaate 600 e-tec

    Vs: SALLA ALUE

    Vielä on makeaa baanaa Sallassa, aamusella tosin hirvittää vähän ajaa yöpakkasten jälkeen kun ei saa oikein jäähdykettä liu'uille muilla ku kantapäillä ;D Kelloselkään päin mennessä joutuu ajamaan muutaman sata metriä sulalla maalla kun kelkkareitille on aurattu tie hakkuuta varten :-\ Siinä kannattaa ajaa varovasti ,muutama paha kivi reitillä joka voi tehä suksiin ainaki tuhoa.
     
  5. ENDURO-80

    ENDURO-80 Lynx RE

    Vs: SALLA ALUE

    Onko reitti Rukalle missä kunnossa?
     
  6. nilihaara

    nilihaara Polaris TT 500, AC: ZR 6000 rr, M6000 SP, 3000 LT

    Vs: SALLA ALUE

    Jos sais sen 14.4 kuvatun nousupätkän yy veenä ni säilys uskottavuus. Lupasin nääs pojalle satasen jos tekee saman mutta kun ei usko että joku kiipes.
     
  7. Jakelfin

    Jakelfin Nytro MtxT & RTX 136 -RX1 4100 -Titan Adventure

    Vs: SALLA ALUE

    Aina oon kaupalta bensaa saanu, suomulta koskaan.
     
  8. Lumisiipi

    Lumisiipi Lynx Boondocker 3900

    Vs: SALLA ALUE

    Onko miten hyvät paikat vielä Suomu/Salla-suunnalla?
     
  9. Lumisiipi

    Lumisiipi Lynx Boondocker 3900

    Vs: SALLA ALUE

    Tänään ajeltu Sallasta Rukan suuntaan pieni pätkä edestakas. Täällä keskuksen lähellä on vähän pälviä, sulamislammikoita on satunnaisesti pidemmälläkin, mutta talvi on ne ystävällisesti jäädyttäny ja heittäny vähän uutta luntakin peitoksi. Erämaassa olosuhteet on mainiot eikä reitissä ole valittamista. On tasasta luomuakin ajella ja turistipattia löytyy myös.

    Aurattua metsäautotietä oli vähäsen, muutama sata metriä täälläkin. Onneksi vähän uutta lunta päällä niin ei tarvi mullassa ajella koko aikaa. Poroja näkyy aika paljon täällä päin, älkää ajako päälle :)
     
  10. Lumisiipi

    Lumisiipi Lynx Boondocker 3900

    Vs: SALLA ALUE

    Tänään käännytty Suomun suuntaan samalta reitiltä ja aina vaan paranee. Lähes korkkaamaton pätkä ja oli nätti ja hauska reitti. Pitää palata asiaan ens kaudella!

    Suomulla vielä hieno ja halpa hotellikin... laittaisivat vielä sen saunaosaston...

    Ennusteessa lupailtiin jotain auringonpaistetta, niin kai se on pakko päivällä koittaa miten Suomu-Kemijärvi -reitillä sujuu kelkkailu. Vähän sulaneen näköistä täälläkin oli kun autosta vilkuili... mutta eipä tuo paljoa asiasta kertonut Sallankaan suunnalla ;D
     
  11. Lumisiipi

    Lumisiipi Lynx Boondocker 3900

    Vs: SALLA ALUE

    Tulee se kevät Suomullekin. Alkaa olla pälviä ja jos pari päivää sulaa niin jo tuska ajella. Tosin nyt tulee urakalla lunta mutta eiköhän se sula. Kemijärven reittiä en päässy pitkälle kun tien varressa oli niin sulaa että käännyin takaisin.

    Sekä Sallan että Posion suunta olikin sitten ihan eri tarina. Muutama kilsa ajettu ja alkoi olla jo aivan mahtavassa kunnossa noi pätkät. Sallan reitillä on sula metsäautotie, sellaista sammaleista maata mutta olis ollu 2km niin sen takia päätin loppupätkät ajaa Posion reitillä (tosin jotain 10km vaan). Sellaista kapeeta kiemuraista korpireittiä on enemmän tällä jälkimmäisellä, tosin on komiaa soista korpeakin. Kuvassa sellainen suorempi ja leveempi pätkä Posion suuntaan.

    Kyllä tää pistää miettimään että miksi jäis jonnekin Rukalle kärvistelemään kun on näin hienot pätkät ihan vieressä (45 min autolla). Majoitus halvempaa ja parempaa ja reitille pääsee suoraan parkkikselta.

    [​IMG]
     
    Athene tykkää tästä.
  12. Polaris Janne

    Polaris Janne Well-Known Member

    Vs: SALLA ALUE

    Juuri tuon takia kelkkailenkin useimmin Sallassa, kuin Rukalla. Parempi reittikunto, edullisempi hintataso ja helposti reitille.

    Suosittelen muillekin.
    t:janne
     
  13. Lumisiipi

    Lumisiipi Lynx Boondocker 3900

    Sallaan jäi muutakin kuin pari viestiä säikeeseen :) Onko kelkkailijoita joulun tienoolla?
     
  14. Kamppi

    Kamppi Well-Known Member

    Kyllä sielä aina joitakin on kruisailemassa. Yleensä kuitenkin rauhassa saa ajella. Eniten turistiryhmät liikkeellä tiettyihin aikoihin joita saa sitten varoa, kuten varmasti muissakin keskuksissa. Ehkä itekkin jälleen noihin aikoihin tuola suunnalla eksyilemässä. Kunhan nyt vaan lumet satais. Tämä pakkasjakso on nyt hyväksi jotta jängät jäätyvät riittävästi.
     
  15. -Dani-

    -Dani- Rave re 600 -13

    Terve! Meikäläinen on lähdössä vuodenvaihteen aikaan viikoksi Sallaan. Kerran aikaisemminkin käynyt kelkkailemassa sielä ja jäi kyllä todella positiivinen fiilis. Jos tuona aikana joku kaipaa päivisin kelkkailu seuraa niin laittahan viestiä!
    -Dani-
     
  16. ic3

    ic3 Ski-Doo Summit X 165 850 E-TEC 2017

  17. Kamppi

    Kamppi Well-Known Member

    Tällä hetkellä näyttää melkoisen vähäiseltä tuo lumikertymä. Taitaa olla vähiten verrattuna muualle lappiin. Aikaa on toki vielä tuohon ajankohtaan. Toki ylängöillä voi olla sen verran jotta ajaan pääsee. Itellä tapana kattoa sallan sivuilta kylällä olevasta nettikamerasta. Rinnekamera ei anna luotettavaa kuvaa, siitä näkee parhaiten kuin esim yön aikana on sadellut. Varsinkin heti aamuvarhain katellen voi päätellä sataneesta määrästä.
     
  18. Kitunen

    Kitunen Kotimainen laatutuote

    Ei ole tainnut Sallan seudun lumitilanne parantua ensiviikonloppua ajatellen? Ainakaan nyt mitä noista kelikameroista tutkailin.
     
  19. Lumisiipi

    Lumisiipi Lynx Boondocker 3900

    Parhaat lumet taitaa yleensä olla pohjoisessa Naruskan suunnalla - lopputalvesta kai harvoin häpeää mitään tän maan rajojen sisällä.

    Tuli mieleen että jos avaisivat jonkun offarikeskuksen sinne suunnalle... voisi matkailu piristyä kun muuten aika hiljaista menoa kunnassa. Tonne tulis myös venäläisiä kelkkailijoita ym. varmaan Pietarista asti vähintään...
     
  20. jp10

    jp10 Well-Known Member

    On sitä lunta kun lähtee vilmatunturin suuntaan tai naruskalle
     

Suosittele tätä sivua