kiteen seutu

Keskustelun 'Baana' on aloittanut käyttäjä pollemies, 20/1/08.

  1. GT-555

    GT-555 RE E-Tec

    Vs: kiteen seutu

    Onko reitit ajattavassa kunnossa vaiko ihan kivikovia? Jos pääsiäisenä koittais tulla lopetteleen kautta. Kiteen hovista pääsee ilmeisesti reitille? Vai olisko parempaa majoitus paikkaa yhdeksi yöksi?
     
  2. HAPPYHILL

    HAPPYHILL Well-Known Member

    Vs: kiteen seutu

    Ei kannata mennä .meidän piti olla viikko oltiin kaksi päivää viis kelkkaa joista kolmesta alustat rikki.pajarin hovin toinen puoli niin paljon hiekkaa reitin varrella että pelit kuumenee ja kiteen puolella niin kovaa että voi voi. Ylemmissä kiteen reiteissä enemmän lunta mutta sielläkin teitä aurattu ja kivikovaa.pajarin hovilta kiteellepäin molemmat reitit poikki(toisessa kiertotie).kiteen yläpuolella oleva eka kiertolenkki poikki.
     
  3. GT-555

    GT-555 RE E-Tec

    Vs: kiteen seutu

    Jaahas :( kiitos tiedosta..

    Lähetetty minun SM-G920F laitteesta Tapatalkilla
     
  4. pasii

    pasii Well-Known Member

    Vs: kiteen seutu

    Kovat on kelit olleet viime aikoina, mutta viikonloppuna alkaa varmasti jo pehmetä.
    Suositeltavia uraosuuksia olisi esim. Pyhäjärvi - Kesälahti väli, joka on suht hyvässä kunnossa. Tolosenmäestä ylöspäin Kotkanpesälle myös ok. Auratut tiet ja huoltamojen pihat ovat sulia. Viikonlopun jälkeen alkaa täällä kausi olemaan ohi.
    Kausi jatkuu vielä Tuupovaaran ja Ilomantsin seudulla, jossa lunta enemmän eikä aurattuja teitä niin paljoa.
     
  5. Reverend_

    Reverend_ Nytro #PPS, X-Rs 850 137", Rene 900R

    Vs: kiteen seutu

    Tottahan ne reitit kovia on, vissiin suurimmassa osassa maata sama tilanne ;D Kamppeiden kesto on niin monesta asiasta kiinni.... Lämpö ym liukuongelmiin auttaa raapat.

    Kävin sunnuntaina Rääkkylä-Kitee-Värtsilä-Ilomantsi-Onkamo-Rääkkylä 350km. Reitit pääosin priimaa, Kiteelläkin huippukunnossa. Rääkkylässä vähän ajettua kunnostamatonta mutta joutuisaa uraa. Yksi sula tie reilu kilometri Ilomantsin suunnalla. Tamppari ajanut melkein koko lenkin. Ei voi kuin kehua :-*
     
  6. GT-555

    GT-555 RE E-Tec

    Vs: kiteen seutu

    Uskaltaiskohan tässä sitten kuitenkin lähteä kokeilemaan ::) On vain sellainen 4h ajomatka niin ei viittis ajaa turhaan ja todeta että meneekin tuopin kaato hommiks ;D Plussalle se näyttäisi nyt pääsiäisenä päivisin menevän, jos se nyt yhtään auttaisi...
     
  7. Reverend_

    Reverend_ Nytro #PPS, X-Rs 850 137", Rene 900R

    Vs: kiteen seutu

    Kiteellä pääsee reitille varmasti pyhinä, todennäköisesti seuraavanakin viikonloppuna... ;)
     
  8. Smigel

    Smigel Ski-Doo MXZ X-RS 600 E-TEC -12

    Vs: kiteen seutu

    Huomenna tulossa etelästä Kiteelle parin kelkam voimin.
     
  9. JS63

    JS63 Well-Known Member

    Vs: kiteen seutu

    Onko lämmin keli sulattanut uria paljon? Entä onko jäällä vettä, loskaa, lunta, vai ei mitään? Aattelin jos olis käynyt vielä jossain Tohmajärvi Ilomantsi suunnilla? [member=2541]Pastori_[/member] , missä se sula tie oli Ilomantsin suunnalla josta aiemmin mainitsit?
     
  10. Reverend_

    Reverend_ Nytro #PPS, X-Rs 850 137", Rene 900R

    Vs: kiteen seutu

    Sunnuntaina tuli heitettyä Tuupovaaran lenkki 300km.. ei paremmasta baanasta väliksi. Melkein kokonaan tasasta, hyvä ettei tampparin jälki näkynyt. Tosiaan varmaan jäätyminen auttaa reittien kestossa. Lunta tuolla maastoissa riittää ja riittäää.. Herranen aika to-pe pystyi täysiään ajamaan Lappeenrannassakin... Kitee kuitenkin jo talvisempaa seutua.

    Toki tiepätkät alkaa sulamaan näillä keleillä. Suurin osa ei kuitenkaan haittaa, jos/kun pystyy ja malttaa ajaa penkkaa pitkin.. se sula tie ei sitten oikeuta ajamaan esim. viereisellä pellolla. Siinä voi olla syy miksi reitti on alunperinkin linjattu siihen tielle!

    Ko. tienpätkä oli Hoilola-Ilomantsi välillä. Tuota suuntaa voi kyllä estoitta suositella.
     
  11. Kelkkailijantaimi

    Kelkkailijantaimi Lynx re rs 18

    jokos on reittejä päästy availemaan
     
  12. pasii

    pasii Well-Known Member

    Tervehdys Kiteeltä,
    taisi lumi yllättää kelkkailijat tänä vuonna. Lunta alkaa olemaan varovaisesti arvioituna kolmisenkymmentä senttiä, paikoitellen varmaan enemmänkin. Jäätilanne on kuitenkin heikko, eli muutama sentti ja reilusti eristävää lunta päällä. Uria ei ole vielä pohjattu tai avattu.

    Viime syksynä käynnistynyt maankäyttösopimusten päivittäminen on nyt loppusuoralla Keski-Karjalan osalta. Keski-Karjalan Moottorikelkkailijat ry:n vetämän hankkeen avustamana olemme saaneet neuvoteltua alueen urille sopimukset, jotka ovat suurimmalta osin 15 vuotta kestävät. Sopimusten uusiminen tilattiin CareliaForest Consultig Oy:ltä, joka hoiti itse luvitusprosessin ja johon myös allekirjoittanut on uhrannut muutaman hetken. Keski-Karjalan osalta uusittuja sopimuksia on lähes 900 kappaletta, josta jokainen voi päätellä homman laajuuden ja haastavuutensa. Maanomistajien keskuudessa asiaan on tietysti ollut montaa mieltä, mutta suurimmilta osin asiaan on suhtauduttu ymmärtävästi. Palautetta on myös saatu niin uran ylläpitäjän toimista kuin itse kelkkailijoiden toiminnasta urilla. Esim. uran merkkauksiin toivotaan parannuksia paikoitellen. Itse kelkkailijoista korostui uralla pysyminen sekä ajotavat ja -ajat asutuksen läheisyydessä.
    Haasteita riitti ja niitä on vielä jatkossakin. Tietyiltä uraosuuksilta puuttuu edelleen sopimuksia ja joitakin on jouduttu tekemään myös yhdeksi vuodeksi kerrallaan. Näistä muutama on totaali kieltäytyminen ja osa haluaa muuttaa uran sijaintia. Pyrimme etsimään sopivan ratkaisun näihin, jotta urasto saataisiin mahdollisimman kattavasti käyttöön. Kaikki ei tapahdu näille lumille, toivottavasti joskus…
    Tällä hetkellä poikki olevat urat:
    - Kitee - Ätäskö - Papinniementie, puuttuvia sopimuksia, Ätäsköltä uusi uralinjaus maille, joka vaatii raivaamisen ennen käyttöä.
    - Tolosenmäessä Nesteen takaa lähtevä ura Pohjoiseen päin, kuutostien vasemmalla puolella. Yksi sopimus puuttuu, mutta on ehkä kierrettävissä.
    - Kesälahden eteläpuolella Purujärvi – Rajavaarantie väli, kaksi sopimusta puuttuu. Ura Uukuniemen suuntaan on luvitettu, mutta uraa ei ole vielä raivattu/merkitty.

    Onkamo/Kotkanpesän laavu – Tohmajärvi väli on näillä näkymin ajettavissa tulevana talvena. Tähän tulee uusi uralinjaus Kotkanpesänlaavulta turvetuotantoalueelle ja sieltä Muskoon. Puhoksessa on käytössä viime talvinen uralinjaus pienin muutoksin.

    Hommaa olisi jatkossakin tehtävänä, jos alueen urien taso halutaan pitää mahdollisimman hyvänä. Tavoitteena on parannella urien pohjia siellä, missä ne ovat menneet huonoon kuntoon sekä kokonaan uusilla uraosuuksilla. Uramerkintöjä tulisi saada parannettua etenkin alueemme eteläosassa. Sopimuspuolella on varmasti myös töitä vuosittain.

    ISO KIITOS MAANOMISTAJILLE, jotka mahdollistavat uraston jatkon. Toivon kaikkien kelkkailijoiden kunnioittavan tehtyjä sopimuksia omalla toiminnallaan. Parhaiten tämä tehdään pysymällä sovitulla uralla, eikä lähdetä uralta sooloilemaan sivuun. Samoin otetaan kelkkaillessa huomioon urien läheisyydessä oleva asutus.

    Pasi
     
    rupsu, ruupanen ja Reverend_ tykkäävät tästä.
  13. Bäri

    Bäri Polaris Matryx 650 XCR 136"

    Mitenkäs siinä Onkamo-Tohmajärvi välillä kun kesällä tehtiin uutta maakaapelia tienviertä pitkin ja niin kaunis pohja tuli pitkälle matkalle ja olisi hieno kelkkareittinäkin, niin onko se joskus mahdollinen reitin linja?
     
  14. pasii

    pasii Well-Known Member

    Ei näillä näkymin, jos vain ei tule yllätyksiä jo suunniteltuun linjaukseen. Tuo kyseinen linja on jätevesiputki.
     
  15. Bäri

    Bäri Polaris Matryx 650 XCR 136"

    Okei, makeen näkönen baana olisi siinä, toki muutama askarruttavan oloinen kantokin... Kiitoksia vastauksesta ja hienoa työtä, arvostan!
     
  16. pasii

    pasii Well-Known Member

    Ensi viikolla aloitetaan merkata jäitä Keski-Karjalan alueella. Lauantaina tarkoitus lähteä merkkaamaan uraa Onkamo-Tohmajärvi välille, jossa on uusi uralinjaus turvetuotantoalueen ja hirvisuon kohdalla. Siellä saattaa joutua tekemään siltoja, joten tiedoitan milloin ura käytettävissä. Tässä tämänhetkinen urakartta alueemme eteläosasta.
     

    Lisätyt liitteet:

    rupsu tykkää tästä.
  17. Reverend_

    Reverend_ Nytro #PPS, X-Rs 850 137", Rene 900R

    Kiteellä urasto pääpaikoittain ajokunnossa. Pohjat leveitä ja kivikovia ja monessa kohtaa aika jäisiäkin... hanki kestää paikoin kävelläkin. Ojien reunat teräviä, varovaisuutta!! Nyt vaan lunta päälle niin saa tamppari tasoiteltua ja hyvä tulee.

    Tohmajärveltä heti rannasta Värtsilän suuntaan ei ollut jälkiä ja uralle kaatunut aika paljon puuta... jonkin matkaa taiteilin kunnes käännyin takas. Vaatii raivausta ja sahakaan ei olisi pahitteeksi.
     
  18. pasii

    pasii Well-Known Member

    Tolosenmäki - Onkamo/kotkanpesän laavulle väli vedetty eilen kelkkalanalla ja raivattu kaatuneita puita. Laavulta ajoimme uuden uran Tohmajärvelle päin läpi. Uraa merkattu osittain, mutta käyn ensi viikolla merkkaamassa muuttuneen osuuden paremmin. Välillä on suota noin 1,4 km, joka on merkattu jäämerkein. Osittain suopätkällä on puunkiertoa, mutta parannellaan kun ehditään.
     
  19. rupsu

    rupsu GLS 3500 FC, G-type 670x BigPipe, -21 Enduro 3500

    Kiihtelysvaara-Tohmajärvi-Kitee-Onkamo-Kiihtelysvaara, yht.133km.

    Terveiset ainakin kuvan kelkkoillijoille ja special kiitos taustalla näkyville
    IMG_20170108_134421.jpg "uraa-tekeville" heeboille
     
  20. KimmoM

    KimmoM Well-Known Member

    Lumiralli 2017 ajetaan 18.2.2017. Tapahtuma paikkana Juuan kelkkaurat, pääpaikkana Kolinportti.
    Safarissa kaksi ryhmää, 190 km ja 95 km. Lähtö ja paluu Neste Kolinportti.
    Lisää tapahtumasta www.lumiralli.fi
     

Suosittele tätä sivua