Kuusamo sekä Ruka ja ympäristön reitit 2014

Keskustelun 'Baana' on aloittanut käyttäjä dazee, 17/1/06.

  1. Nipademu

    Nipademu Lynx RE-23, XTRIM STD 600ACE 2020

    Jahas... pitäis alkaa laittaa pulkkaa kärryyn huomista varten. Perhe lähtee mukaan, niin tuntuu noita nyssäköitäkin olevan sen sata erilaista.
    Huomenna puoliltapäivin kohti Kuusamoa nam nam... :):D:D
     
  2. Tjp-

    Tjp- GLS 3500 -93 & Cobra Racing -95

    Mjoo jos se on se aita siinä niin sillä on varmaan joku tarkoitus? Viisain olis myös sulkea jos avaa
    Kaivoin kaupungin sivulta sulle puhelinnumeron mihin voit soitella asiasta
    050 028 2668
     
  3. M.E.A

    M.E.A Lynx

    En ota tunnolleni että joku siihen merkkaamattomaan verkkoon ajais, että jätän auki jatkossakin.
     
  4. Kinnunen90

    Kinnunen90 Lynx Re 2012

    torstaista sunnuntaihin pitäis 5 kelkan voimin tulla rukan baanoja kiertää toivottavasti ois hyvät reitit ja riittävästi lunta :)
     
  5. Reppumies

    Reppumies Well-Known Member

    Itsekkin muinoin huomasin Kuusamon merkkauksien tilan, kun täysin yllättäen plätskähdin Pösön kylkeen. Täysin näkymätön tien ylitys kumpareella tiheässä taimikossa, auton pystyi näkemään kun se oli siinä reitin aukon kohdalla. Ei minkäänlaista merkkiä missään. Kävi siinä pollaritkin paikalla, eikun pyörittelivät silmiään. Arvaatte kenen vika?
     
  6. Lumisiipi

    Lumisiipi Lynx Boondocker 3900

    No ehkä vähän tasapaksuja ne Rukan urat, valkkaisin etupäässä sen mukaan mitä on hiljattain lanattu :) Äkkiähän noi ajelee niin näkee mitkä on kivoimmat. Ehkä parhaat paikat olis olikohan siinä heti Rukaympyrän itäpuolella kun vähän avoimempaa ja näkyy se Rukan nyppyläkin. Kerran ajelin etelään Säynäjärven (Lentoasemalta jonkun matkaa itään jos joku ei muuten löydä) suuntaan ja ihan kivaa pätkää siellä, omassa rauhassa sai mennä ;)

    Jos on hyvä tykkylumi ja jaksaa ajaa pitemmälle niin se nousu Kuntivaaran kodallehan on todella hieno.
     
  7. Nipademu

    Nipademu Lynx RE-23, XTRIM STD 600ACE 2020

    Itselläni on kuulunut lähes jokaisen vuoden reissuun tuo Kuntivaaran päällä vierailu. Reitin kunto toki vaihdellut laidasta laitaan, mutta siihen on totuttu kotikonnuillakin. Lisäksi hieman pidemmät lenkit Sallaan ja Posiolle mukavia pätkiä. Keväämmällä myös Taivalkoski yms. hieman vielä etäämmät paikat. Valitettavasti itselläni viime vuoden rajoittunut noihin lyhyempiin lenkkeihin, kun lähinnä yksin joutunut kurvaileen.
     
  8. Stella Polaris

    Stella Polaris Lynx Boondocker RE 850 E-tec, PistenBully 100

    Voitko kertoa tarkasti mikä paikka niin laitetaan viestiä eteenpäin.
     
  9. M.E.A

    M.E.A Lynx

    Jos pystyt asioihin vaikuttamaan niin tuosta vasaraperän verkkoaidasta vois myös mainita että maanomistaja merkkais tai purkais pois sen.
     
  10. Freeraider

    Freeraider Xterrain -20 kasiviiskymppi rotaxilla

    Kiitos! Kuntivaara pitää käydä pyörähtämässä :) Eli kelkkareitit.fi kun katsoo rukaa niin onko se tuo rukalta suoraan itään (pohjoisin reitti)? Ja meneekö kuntivaaran ylitte tämä reitti vai meneekö se melkein päässä oleva pieni poikkeava nysä reitti sinne huipulle?
     
  11. rojut

    rojut Member

    Kyllä, juurikin siitä nysästä pääsee sinne nyppylän päälle. Sieltä löytyy myöskin kota jossa voi makkarat käristellä.
     
  12. Stella Polaris

    Stella Polaris Lynx Boondocker RE 850 E-tec, PistenBully 100

    Joo nyt pystyn, juuri sovittiin että kierrän ja tarkastan osan reiteistä ja raportoin ongelmakohdista kuntaan. Jos näitä ongelmakohtia näkyy niin tarvitsen tarkan paikan ja kuvauksen ongelmasta esim kaatuneet puut, rikkinäiset sillat, puutteelliset merkinnät yms. Lähettäkää mieluimmin yv:nä. Itse paikallisena ei välttämättä kaikkea huomaa.
     
    Mileleo, Mika_R ja M.E.A tykkäävät tästä.
  13. M.E.A

    M.E.A Lynx

    Laitoin yv.
     
  14. Reppumies

    Reppumies Well-Known Member

    Ala-Kitkan Takkuselältä kun tullaan itään 5-tien yli, ja siitä jäältä reittien risteyksestä noustaan saunan nurkalta maalle Rukan suuntaan, niin 100m päässä rinteessä on tiepahanen, siinä se sattui. Varmaan päivän ainoa auto sattu siihen kohalle. Aikaa siitä on pitkän matkaa toistakymmentä vuotta, voi olla että on keretty merkitä jo... Ei onneksi ittelle käynyt kuinkaan kun kelkka käänty liikkuvan auton kylkeä vasten niin reppu:) pyörähti sinne ukon ja auton väliin niinku turvatyyny. Vähän siitä jäi semmone kakkis maku pitkäksi aikaa suuhun noista kuusamon reiteistä kun mitään ei ollu tehtävissä ja syyt sai niskoilleen. Ja vauhtia ei todellakaan ollu paljon kun siinä saunan nurkalla vielä pysähdyttiin ihmettelemään.
     
  15. ärär

    ärär Ärär

    Reittimerkinnät on kyllä selkeät, mutta monesti tien ylityksen varoitukset tulevat liian myöhään ja tie onkin jo edessä. Ainakin Sallaan päin muutama ylitys jäänyt mieleen ja Kuusamosta päin Rukalle tultaessa, olikohan nyt se iso sähkölinjan reitti. onko se idän puoleinen reitti?
     
  16. Athene

    Athene MXZ X-RS 600R E-TEC Competition

    Miksei ole lanattu?? Reitit on ihan hanurista. Ei kyllä tulla enää toiste, jos ei näilläkään lumilla lanailla pysty :mad:.
     
  17. Nipademu

    Nipademu Lynx RE-23, XTRIM STD 600ACE 2020

    Kyllähän tuolla ajaa, mutta miten sen nyt sanois? Hikikerrastoa kummempaa väliasua ei kyllä tartte :) Mitä pidemmälle ympyrästä ajaa, niin sen parempi. Rukaympyrälle ei kyllä huvita lähteä, muuta kuin pakolliset siirtymät.
     
  18. M.E.A

    M.E.A Lynx

    Ajakaa posiolle päin. Viikko sitten ei ollu ajettu oikeestaan yhtään. Vissiin pari kelkkaa oli eessä menny. Posion puolella ajettu sitten enemmänki. Lunta samat mitä rukallakin.
     
  19. kaulaote

    kaulaote Active Member

    Onkohan merkitty järvi osuuksia iijärvelle ja suininkia...
     
  20. racing91

    racing91 Ski-doo Rs 600

    Juu tuli käytyä posiolla ei tosiaan ole ajettu paljon. On merkitty jää osuudet ja ekan jääosuuden jälkeen lumitilanne vähän heikompi mutta paranee taas posiolle päin. Ja eihän tuo ympärystäkään huono ole... on se huonompiki ollu vähemmän vaatetta ja lisää vauhtia patit tasottuu. Huomenna olis tarkotus käydä oijusluomalla päin.
     

Suosittele tätä sivua