SYTYTYSTULPISTA ASIAA!

Keskustelun 'Korjaamo' on aloittanut käyttäjä Maunusjokke, 2/1/10.

  1. Shape

    Shape Nettikelkkailija

    Vs: SYTYTYSTULPISTA ASIAA!

    Voit. Eri asia on toimiiko kone iridium tulpalla paremmin kuin -CS.
     
  2. JOET

    JOET Member

    Vs: SYTYTYSTULPISTA ASIAA!

    Champion tulpassa laatu ongelma. Tähän asti loistavasti toiminut RN57YCC tulppa kesti n:150km ajoa, keskielektrodi irti ja painuu tulpan sisään.
    Myyjän mukaan näitä sattunut useita ja myi NGK:t, ei tuote vastuuta/takuuta.....
     
  3. Vesa50

    Vesa50 Ockelbo 300-S, Lynx 250

    Vs: SYTYTYSTULPISTA ASIAA!

    Sachs SA 290 koneen rempan jälkeen pistin Bosch:n alkuperäissuositusta vastaavan NGK AB-7 tulpan kiinni. Katselin tuota taulukkoa. A:lle löytyi selitys ja myöskin numerolle 7, mutta mitä tuo B saattaisi tarkoittaa? Sitä en taulukosta löytänyt.
     
  4. paavojaelvis

    paavojaelvis Well-Known Member

    Vs: SYTYTYSTULPISTA ASIAA!

    A = kierteen halkaisija 18 mm, avainväli 25,4 mm. AB = kierteen halkaisija 18 mm, avainväli 20,8 mm.

    https://www.ngk.de/fileadmin/Dokumente/EN/downloads_not_used_in_download_area/ngk_zuendkerzen_code_en.pdf

    Edittiä: Taulukosta puuttuu kierteen pituuden sarakkeesta tyyppi S = 9,5 mm.
     
  5. Vesa50

    Vesa50 Ockelbo 300-S, Lynx 250

    Vs: SYTYTYSTULPISTA ASIAA!

    OK, kiitos tiedosta.
     
  6. rainbow6

    rainbow6 KRT

    Kysäisin eilen Denson Iridiumien saatavuutta paikallisesta Motonetistä, kun siellä kuitenkin Denson tulppia on. Pantiin tilaukseen ja kappalehinta oli n. 20% halvempi kuin AllRight:n ovh-hinta. Joten kysykääpä omasta Motonetistänne mikäli tarvetta.
     
  7. Jupa03

    Jupa03 ...xcr...

    Ja tämä samainen ongelma tuntuu jatkuvan vieläkin... ainakin Oulunseudulla
     
  8. nuppi90

    nuppi90 Member

    Tänään penkkiprojektin myötä otin kelkan talliin ja tulppia irrottamaan kun tuntu olevan käyntihäiriötä ja vika selvis äkkiä... Tulppa paskana tolleen jännästi ja vasemman puoleinen osa jäi kanteen kiinni. Tulppana br9es
     

    Lisätyt liitteet:

  9. Kojontti

    Kojontti 600R RE, x-rs pessimisti-evo

    Olispa melko hienoa jos puhkun tulppa hajois noin... Saattaisi olla hieman tekemistä ennen kuin jämä olisi kannesta pois.
     
  10. Jack796

    Jack796 Kelkaton

    Mikä valmistumaa? ranska vai japan
    Tuosta kannattaisi jo valmistajalle pistää "postia", ettei vaan laaduntarkkailussa olisi tarkistuksen paikka...
     
  11. Härde

    Härde Well-Known Member

    Ettei olisi kiristetty tappiin asti kiinni? Ainakin irroitus jäljet viittaa tiukassa olleeseen tulppaan, oikein kiristetty lähtee tuollaisesta paikasta melko kivuttomasti pois. Vaikka menisi rikkikin tuolla tavalla.
    Eriasia sitten siitä puhkun poterosta.
     
  12. XX-xenon

    XX-xenon Well-Known Member

    -91 5900 glx lynxin tulppa olisi manuaalin mukaan B8ES. tuskin isoa virhettä tekee jos säälii naapureita sen verran että laittaa häiriönpoistajamallin paikoilleen eli BR8ES.

    mutta myyjähän löi käteen NGK:n mallin BR9ES ja sanoi ulkopmuistista, että on tuotakin siinä käytetty. eli meneekö tuolla mönkään pahasti, jos ne tunkee lynen mottiin kiinni? vai pitääkö jättää varatulpiksi ne ysit ja hakea kasit tilalle.. kasi taitaa olla hieman lämpimämpi ku tuo ysi.

    mutta toisaalta jos manuaali vaatii kasia, ja joku sanoi täällä että boschin ja championin numerot ja lämpöarvot menee eri suuntiin kuin NGK:n, niin mistäs tässä taas tietää mitä sinne hankkii.. o_O eli nyt maksimissaan menee yhdellä numerolla pieleen jompaan kumpaan suuntaan..

    nyt olis aikaa hakea uudet tulpat jos tarvii, olis tietty voinut katsoa aiemmin minkä merkin tulpat siellä on paikoillaan, kelkka vaan on 100km päässä,.. ne nykyiset on ainakin toimineet ihan ok..
     
  13. marjaleena112

    marjaleena112 Member

  14. linxi

    linxi Active Member

    onko muilla käyny näin, tulppa poikki?
     

    Lisätyt liitteet:

  15. Jerppaa

    Jerppaa Well-Known Member

    Ite oon 503 parhaaksi todennu bp7es tulpan ngk valikoimisa, b8 ja br8 on todella herkät hajoamaan jos käy vähänkin rikkaalla. B9 ajanut joskus kun b8 loppu kesken, niillä ei vastaavia ongelmia ollut kuin b8. Toki mulla reilun kokoset suuttimet ettei männät sula, kun 503 vääntää 403 pitkää mattoa 51mm harjalla. B8es kylmäkäynnistyksissä teki semmosta, jos 3 nykäsyllä ei lähteny ni vähintää toinen tulppa oli paskana, 7 lämpösillä ei ongelmaa ole ollut.
     
  16. hanski-58

    hanski-58 Well-Known Member

    Taitaa olla tuo 7 kovin kuuma tuollaiseen koneeseen, pitää kyllä olla muokattu mylly...
    Tuosta tulpan kiristyksestä on kyllä yleensä ohje paketin kyljessä, joko kuvallinen tai momettiarvollinen, kannattaa kyllä noudattaa ohjetta.
    Puhdistan kyllä itse aina sen tulpanreiän ympäristön ennen uuden tulpan asennusta, joskin kovin harvinaista tuo on ollut viimeaikoina kun 2- t koneita ei ole enää itsellä kuin moottorisahat ja raivurit...
    4- t koneissa kaikissa iridium ngk tulpat, toimii...
     
  17. Jerppaa

    Jerppaa Well-Known Member

    Championin tulppa verrattuna ngk mallistoon tarjoaa samaa tulppaa b7 ja b8 tilalle, ei taida kovn suuri lämpöero noilla olla. Koneen kun ostin, siinä oli paikoillaan muistaakseni bp5es ja bpr6es eikä nuillakaan ilmeisesti ongelmia ollut, kun kone vielä tänäpäivänäkin kasassa.
     
  18. hanski-58

    hanski-58 Well-Known Member

    No itse kukin omalla tahollaan tietty tekee niinkuin haluaa, työni vuoksi aiemmin nuiden 503: sten kanssa tekemisissä olin ja toisenlaista kokemusta tuli niistä tulppapuolellakin, 2- t kone varsinkin puhallinjäähdytteinen kun ei hirveän paljon tarvi että mäntäpistiäinen käy kurkkaamassa, sitten jos sitä on vielä säädetty hieman laihalle niin....
     
    T-Cat tykkää tästä.
  19. Tptp

    Tptp Well-Known Member

    Morojens! Lynx safari 2001. Rotax 377. Erittäin huono lähtemään kylmänä käyntiin, hartaan nykimisen ja kuivattelun jälkeen, alotan vian ettimisen tulpasta.

    Mikä tulppa kuuluu/toimii parhaiten tässä motissa? Br9es/br8es?
     
  20. XX-xenon

    XX-xenon Well-Known Member

    kommenttina tuonne hieman ylemmäs, br8es ollut paikoillaan 503:ssa ja toiminut ok. niitä olen käyttänyt ja taas on uudet penkin alla varalla. yhtään ei ole ajon aikana mennyt pimeäksi ja kestäneet kauden yli ok.
     

Suosittele tätä sivua