Yamaha Sidewinder 2017 ->

Keskustelun 'Yamaha' on aloittanut käyttäjä Pasi, 1/3/16.

  1. jam

    jam BRP 2020

    Ite en tiä mitään vaan taitaa löytyä joku suomesta joka osaa säätää kohdilleen kun vararemmi (8jp) taitaa murentua takaboksiin
     
  2. Mikkoyli

    Mikkoyli Well-Known Member

    Viimeksi muokattu: 24/12/16
  3. DooDoo

    DooDoo Well-Known Member

    Eka on takakääntöpyörille ja toinen on antistab akseli ihan liukurunkojen etupäähän ettei matto hakkaa ummessa liukurunkojenpäihin, varsinkin jos on jotkut 7-piikkiset vetarit.

    Tähän ongelmaan ei apua kummastakaan. Taka-akseli menee alumiinisellakin akselilla, ainakin 162" viperi meni niin kauan kun särkyi laakeri ja söi melkeen poikki koko akselin. Aika helpollahan tuohon saa ulommat pyörät jos haluaa mutta onko siitä iloa sitä en osaa sanoa.
     
  4. DooDoo

    DooDoo Well-Known Member

    Anna päiväksi kelkka ajoon ja lupaan että saat puolenkymmentä katkennutta JP:tä vaihdossa :D. Ei vaan, tuollainen kaveri vois tehdä vaikka ihan hyvää tiliä jos tuostavaan taikoo ympäri maailman JP:t kestämään tuosta vaan.
     
    Viimeksi muokattu: 24/12/16
  5. DooDoo

    DooDoo Well-Known Member

    Menee ihan yksin huuteluksi tämä mutta viperin kanssa huomasin sen että ihan suurin vaikutus oli kun muutti välitykset 21/41 -> 21/50. Sidewinderissä, siis 137":ssa, on 21/41 ja vielä 9-piikkiset vetarit (jako 2.86) vs. viper 8-piikkiä ja jako 3". Ja tämän tulen tekemään omaanikin kunhan vaan jostain saavat louhittua malmia ja tehtyä 92-lenkkisen ketjun. SW:ssä ilmeisesti 15-lamelinen ketju vs. viper 13-lamelinen. Alaratas on jokatapauksessa sama.

    En kaipaa niitä 190km/h huippunopeuksia. Tuolla 21/50 ja 8-piikkisillä 3" jaolla olevana viperikin otti +150km/h ihan raikkaan helposti joka riittää hyvinkin. Samalla muutan 141" ja 64mm matolle tuon oman. On niin liukas tuo 44mm kun on tottunut karkeempaan.
     
  6. DooDoo

    DooDoo Well-Known Member

    Tuossa näkyy tuo tupakin paksuinen alumiini akseli joka korvataa rautasella tai rst tai mokki akselilla. Piti tänään vielä käyttää alusta poissa että sai varmat mitat tuosta akselista.
     

    Lisätyt liitteet:

  7. Värjäri

    Värjäri Well-Known Member

    Toisen romu on toisen aarre.
    Nimimerkillä: Toivoen lunta että pääsis mukaan tinkaa...

    Mukavaa joulua ! ☺
     
  8. Hentte

    Hentte Polaris 155" 9R

    Tuntus ettei tuo akseli nyt äkkiseltään niin paljoa yksistään rasitu että kovin äkkiä mutkalle menis, mutta kaippa sen kaiken saa mutkalle kun tarpeeksi yrittää.
     
  9. DooDoo

    DooDoo Well-Known Member

    Oletko nähnyt sitä akselia irtaallaan? Jos et niin katso pari postausta ylöspäin ja mieti miten runko taipuu kiinnikkeistä jos tuo akseli vääntyy mutkalle. Tänään käytin oman alustain irtaallaan ja just ja just viittii käydä makkaranpaistossa ennen jämympää akselia, on nimittäin niin hentoinen vakiona. Selvennykseksi vielä että alusta on vain tuossa akselin päällä hahlossa, ei mitenkään muuten edestä kiinni.

    Niin tuntuisi kun selllainen jämympi löytyy ilmeisesti vain rossimallin kilpurista mutta kun se antaa periksi niin vääntää keskirungon pas2 ja nyt kun ei ole edes varaosakuvia tuohon 137" tai on kuvat mutta ei edes hinnastoa niin milloinkohan saanee uusia runkoja maahan jos sellaisen väännät, hiihtolomilla? Mutta jos sinne lyöt jotain Öhlinssin jämyä iskaria ja vetelet jäisiin kuplavolkkaripatteihin torvi auki niin äkkiä olet kyselemässä että milloinka niitä runkoja nyt sitten saikaan.
     
    Viimeksi muokattu: 24/12/16
  10. T.F.K

    T.F.K Yamaha X-TX SE

    Jaa, että proto-mallinko se jammuki sieltä lykkäs kuluttajille testattavaksi? Meinasin ostaa jo tällä viikolla, mutta ajattelin miettiä vielä joulun yli ja soittaa ensi viikolla, mutta tässähän joutuu keräämään nyt jonkinlaisen varaosapaketin, että tohtii lähteä pitemmälle reissulle?
     
  11. DooDoo

    DooDoo Well-Known Member

    Eikö nämä kaikki ole jotain protoja loppujen lopuksi? Asiakkaat testaavat sitten loppujen lopuksi ja seuraavana vuotena saatetaan olla muutettu asia parempaan jos on kiinnostusta. Protoista pahin mikä muistuu mieleen oli Lynxin -05 Revo 440 kilpuri, ne jotka sen uutena omistivat tai pääsivät vierestä sitä tuskaa kokemaan osaa samaistua asiaan.
     
  12. DooDoo

    DooDoo Well-Known Member

    Hienon moottorin saat kyllä noin niinkuin vakiomoottoriksi ja loputhan on hierottava mieleiseksi jokatapauksessa.
     
  13. Hemikoo

    Hemikoo Sidewinder xtx se 137", SXR 700

    Akselit ostaessa paikoilleen ja Remmeiksi DN:t mitäkä muuta?
     
  14. Mikkoyli

    Mikkoyli Well-Known Member

    Toivottavasti rosterista tulee saataville akseleita. Tykkäisin kyllä myös 4 rattaasta takana, vaikka en tiedä tarviiko. Kattelin vaan mun Ski-Doo Iron Dogia Sidewinderin vieressä ja siinä on kyllä kelkka tehty viimeisen päälle joka paikasta.
    Joo niitä jenkkien hamuamia huipuja ei tarvi, riittää kun kulkee joku 150-160. Kunhan ei huuda liikaa, esim. 6000 kierrosta 100 vauhdissa lienee ok. Mitkä välitykset siihen olisi sopivat ja miten paras vaihtaa, jos joku on jo tutkinut?
     
  15. DooDoo

    DooDoo Well-Known Member


    Parasta en tiedä mutta alarattaiata on 49 ja 50. Yläratas sulla on 21-piikkinen jota ei tarte vaihtaa. Ala ratas tuo 49-piikkinen ja 15-lamelinen ketju siihen niin PITÄISI olla bolt on 90-lenkkisellä ketjulla, en ole vieleäkään nähnyt varaosakuvia niin en ota mitään vastuuta jos menee pieleen tilaukset. Mulla oli 21/50 3" vetareilla viperissä 64mm matolla ja hetkessä otti sen ja olisi kai tuo kovempaakin mennyt vaan ei tarvetta. Tässä alustassa et taida olla ollut 4 kääntäpyörää milloimkaan mutta ei ole homma eikä mikään jos nin tahtoo, pikkuisen sorvihommia ja bolt on kamaa tulee. Nämä kaks keskimmäistä kesti itellä 3tkm jollon laakeri antautui, vanhassa ei ollut vaihdettavissa ihan tostavaan mutta uuteen ovat raskineet laittamaan seegerenkaan eikä vulkanoineet niihen muoniin noita laakereita.
     
  16. DooDoo

    DooDoo Well-Known Member

    Tehoa lisää? :D
     
  17. tuovja

    tuovja Well-Known Member

    Ei kovin suoraltakaan tää etupukin ylä akseli näytä;)
     

    Lisätyt liitteet:

  18. DooDoo

    DooDoo Well-Known Member

    Niin ja mitä se tuo vääntynyt pää vääntää ensimmäisenä?

    @tuovja ootko repe miehiä vai mistä moinen kuva?
     
    Viimeksi muokattu: 24/12/16
  19. tuovja

    tuovja Well-Known Member

    Varmaan voi kunnon iskarilla vähän paremmin akseli kestää jos ei pohjaile niin herkästi. Mutta 3 kpl kunnon akseleita ja 4kpl totaltekkejä niin sit uskaltaa ajella muutakin kunmakkaran paistoon... (toivottavasti;)
     
  20. tuovja

    tuovja Well-Known Member

    Näinpä, ei onneksi telatunneli vääntynyt tälläkertaa, pultin pää vaan vinossa.

    @DooDoo Jep, Megalodon rebellä sukelletaan, entä itse?
     

Suosittele tätä sivua