SALLA ALUE

Keskustelun 'Baana' on aloittanut käyttäjä PURE, 7/11/07.

  1. MMDM

    MMDM Member

    Jaa, kaipaa se pitää Sallassa viikonloppuna kausi aloittaa. Ketään muita?
     
  2. Lumisiipi

    Lumisiipi Lynx Boondocker 3900

    Sallan suunnalla ajelemassa siis ehkä jo jouluaatosta seuraavaan tiistaihin elikkäs 24.-27.12. Oliko ajoseuraa ja mitä suunnitelmaa?
     
  3. Kamppi

    Kamppi Well-Known Member

    Kuin rankka toi vesisade on nyt ollut? On tainnu lumet mennä melkoisesti kasaan. Reitit tieten kuin luistinratoja. Lienee jätettävä pailakka kotia kun ei ole "raapijoita" ja täältä kun ei niitä äkkiä saa. Ellei mennes roista osta jotka tuohon "rekehen" on helppo kenttäolosuhteis asentaa. Lienee catin tekeleet asialliset ja kiinnityspaikat valmiit...
     
  4. Lumisiipi

    Lumisiipi Lynx Boondocker 3900

    Onko Sallassa tullu pahemmin kuin Rukalla? Tänään reitit tosiaan vähän pehmosia Rukan puolella, mutta sade loppui jo aamusta, ja tuntui että se pehmosuus oli enemmän pintakerroksessa. Loppuiltapäivästä tais taas pakastaa kun reitti tykkäs jämäköityvän. Ei se kai ihan jäähän menny ja pinnassa on sellasta liikkuvaa rouhetta.

    Parkkipaikka oli kyllä hirvittävä jääkenttä mutta luulis että reitti on vähän paremmassa hapessa. Vaikee sanoa kun ei oo niin pitkää kokemusta kelkkailusta että osais päätellä. Mutta toivooni en menettäs, mietin tässä millä pelillä huomenna vai onko enemmän foorumilla roikkumista huomenna vaan ;)
     
  5. Suiza

    Suiza Well-Known Member

    Raapiat saa helposti, nopeasti ja halvalla. Osta kierretankoa (10mm) poraa suksen takapäähän reijät ja laita muttereilla kierretanko sopivalle pituudelle.
    Maksaa muutaman euron ja toimii.
     
  6. Kamppi

    Kamppi Well-Known Member

    Joo ehkä toimii mutta ei täytä henkilökohtaisia laatukriteerejä. Roista tai torniosta mennes kunnolliset.
     
  7. ea

    ea Well-Known Member

    Huomenna tavoite saada kelkka tulille.
    Viimeksi helmikuussa ajellut, joten
    likellä keskustaa pyöritään...
    Tankkikin on melkein tyhjä :D
     
  8. Lumisiipi

    Lumisiipi Lynx Boondocker 3900

    Pystyyköhän tässä paljon muuta tekemäänkään, sen verran lumituiskua luvassa. Joka päivä sataa ja on pilvistä. Nyt yön yli näyttäs olevan 5+ senttiä mitä tippuu niskaan.

    Mietiskelin vähän Kelloselkä/Naruska-suuntia tai itäistä uraa. Voi noita muitakin ajella, tunnetusti kivoja paikkoja. Uus yritys saada kepsi tulille kans :D

    Jos meinaa kelkka hyytyä menoveden puutteeseen voin vaikka pummia että pahimman paikan yli pääsee :D
     
  9. jailj

    jailj Member

    Tääl ois ajukaveria vailla oleva suhari jos oot Sallan suunnilla ajelee.Mulle täysin vieraat reitit..(esim.huominen kävis vallan mainiosti)
     
  10. Polaris Janne

    Polaris Janne Well-Known Member

    Mene aamusta Papanan tai Sallan Tuvat tankkauspisteelle norkoamaan noin klo 10 aikoihin. Silloin yleensä porukka lähtee ajelemaan Hautajärvelle, Suomulle tai Saijan ja Naruskan suunnalle. Saattavat ajaa saunalenkin iltapäivisin, joten kannattaa avata suu niiden kypärät päässä olevien kelkkailijoiden kanssa, minne ja milloin ovat ajamaan lähdössä. On niitä siellä toista kymmentä kappaletta, joten varmasti eteen tulee, kun päätä kääntää.
     
    jailj tykkää tästä.
  11. Lumisiipi

    Lumisiipi Lynx Boondocker 3900

    Eli jossain siinä Napapiirin Safarien takanako se on? Kehtaako mennä porukan hidasteeksi, reitillä ajavat lähinnä ohi täällä. Joku vanha safarikelkka oli ja kakspäällä tuntui ajavan rinkiä mun ympäri eilen kun 3 kertaa ohitti sama kelkka :D

    Mietiskelin kanssa että joko tolla isolla porukalla tai lähtis ihan aamusta jurnuttaan kohti Naruskaa/Saijaa. Naruska edes takas olis jotain 110-120 km? Mikä on mieli muilla ihmisillä, johan me foorumilta saatais safari aikaseks täällä :cool: vai katellaanko isompaa porukkaa?

    Tulin jutelleeksi yhden Yamaha-kelkkailijan kanssa kun niin iloisesti vilkutteli, oli ajellut Hautajärven suuntaan ja en muista oliko reitti peräti poikki, mutta todella hankalia ja vetisiä ojia oli ainakin ollut. Suomun reittihän on hieno mutta mietin sitä 2km pätkää joka on metsätietä, on luultavasti taas aurattu mutta mitähän vesisateen jälkeen on käyny - onko lumet sulanu ja vaan nää uudet siinä päällä. Kyllä sitä pitkin kai pystyis ajaan paremmin kuin joskus keväällä kun on sulana o_O

    Kävin ajeleen iltapäivän päälle, varsin vilkasta oli kyllä kelkkaliikenne ihan pimeässäkin. Itäistä uraa tonne etelän/kaakon suuntaan risteyksestä Hautajärven suuntaan jonka jälkeen pian käännyin takaisin mutta tuolla pääsee taas vähän avaan reittiä ellei joku oo jo menny :) Vähän jo sitä ennen oli aika pehmeetä ja möyheetä lunta reitillä, jotain mattoa saattas kaivata jos sillä haluaa hyvin edetä, paha sanoa kun ei ole koskaan pätkällä ajellut. Mutta ihanan pehmeen luomuisia on reitit, eilen tuli fiilis että nyt ollaan jo asian ytimessä :cool:
     
    Viimeksi muokattu: 26/12/16
  12. ea

    ea Well-Known Member

    Kiitos matkaseurasta :D raja-asemalle ja takaisin...
     
  13. jailj

    jailj Member

    Kiitos kiitos
     
  14. Lumisiipi

    Lumisiipi Lynx Boondocker 3900

    Jep kiitokset hyvästä ajoseurasta, kiva reissuhan tuo oli. Ihan kohtalaisessa kunnossa ura, näki kyllä että liikennettä oli ollut, vaihteli erilaisesta turistihenkisestä patista ihan pikkupattiin ja sileäänkin ja vasta avattuun lumiseen uraan siinä raja-aseman lähistöllä.

    Onko kukaan ajanut Salla-Suomu-väliä? Tuntuis että se olis nyt paras suunnitelma huomiselle, aikasin sinne suuntaan ja aikasin takas (huom. hämäläisen aikasin). Jos menee kymppiin toi lähtö niin varmaan pyörähdän siinä tankkauspisteellä kyselemässä suunnitelmia. Tänään oltiin siellä pian kympin pintaan ja ilmeisesti ei ollu ollu paljon porukkaa tai joku ryhmä oli lähtenyt sit heti tasan jälkeen.

    Hyvä kelkkareissupaikka tämä Salla kyllä. Toisaalta näyttää olevan jo nyt suosittu että ehkä muutaman vuoden päästä noi reitit tuppaa sit oleen aika ajettuja o_O
     
    Wunda tykkää tästä.
  15. Lumisiipi

    Lumisiipi Lynx Boondocker 3900

    Tai sit Saijaan... tunti autolla ja reitille, tiukkaa kyllä aikataulun suhteen. Molemmissa varmaan hyvin korkkaamatonta luomua reitillä, olis hyvää harjottelua tolle Savukosken leirille jos sellainen on tulossa. Suomun suunnassa ehkä joku kelkka nyt olis saattanu jo liikkuakin viikonlopun sateen jälkeen.
     
  16. Polaris Janne

    Polaris Janne Well-Known Member

    Suomulle on rykmenttikelkkoja lähdössä tänään tiistaina 10:30-11:00 aikaan. Lähtöpaikka on siitä tankkauspisteeltä tai Papanalta. Minulla on musta-oranssi Klimin ajoasu ja tuore Polaris Assaultti.
     
  17. jp10

    jp10 Well-Known Member

    Vilmankairassa tuiskuaa reitin umpeen jopa päivän aikana.ei näillä kelkkailija määrillä ole mitään hätää vuosikymmeniin
     
  18. -Dani-

    -Dani- Rave re 600 -13

    Tälle kaudelle ekat ajot tänään ajettu. Reitit näyttäis olevan varsinkin vuodenaikaan nähden tosi mukavassa kunnossa. Viikon verran tarkotus kelkkailla ja heittää lenkkiä tästä Sallasta eri suuntiin. Yksin olen liikenteessä, joten jos ajoseuraa näillä nurkilla kaipailee nii viestiä mulle!

    Onkos muuten joku ajanut lähiaikoina Salla-Ruka välin, onko missä kunnossa?

    -Dani
     
  19. Lumisiipi

    Lumisiipi Lynx Boondocker 3900

    Vähän jälkijunassa kommenttia mutta oli hienot setit joulun päälle, toivottavasti mukavat muillakin. Hienoa uraa ja reittiä ajettavaksi vähän joka ilmansuuntaan, oli se Suomun reittikin taas oikein nätti, pari riekkoakin bongasin uran vieressä. Saijaan ei ehtiny kun oli niin paljon ajoseuraa etelän suunnalla, että jäi toiseen kertaan!

    Suomun suunnalle oli oma lähtö niin myöhään että näin vaan vilaukselta tuon rykmentin nopeimman kahden hengen loittoryhmän kun ohittivat sen tankkauspaikan, ja sit jo kun olin kääntyny takasin ja ajelin hyvää reittivauhtia niin kuulu vaan catin mourasu ja ohi suhahti jotain vihreetä. Siinä iltapäivän hämärissä kun vietin pientä lounastaukoa, jotain 15km matkaa vielä keskukseen niin saapui se rykmentin pääjoukko paikalle juttelemaan ja kysymään että onhan kaikki ok. Ja kun jatkoivat matkaa niin tuli sitten pian Sallan suunnasta joku muu satunnainen porukka ja pysähtyi kysymään että onko hämminkiä. Ihan hyvä meininki, paljon kelkkaa liikkeellä ja tosi hyvät fiilikset jäi jälestäpäin.

    Meinaatko uraa joka lähtee Lapajärven suuntaan? Nyt tuo Suomun reitti oli alkuun aika ajetun oloinen ja melkoisella kummullakin. Pitemmällä tietysti helpotti ja voin kyllä kuvitella että tuiskuttaa umpeen. Huhtikuussa se vaikutti aika paljon hiljaisemmalta paikalta :) Varmaan välipäivien huippusesonki vaikutti nyt.
     
  20. Kamppi

    Kamppi Well-Known Member

    Otaksun jotta jp10 tarkoitti nimenomaan Salla-Suomu väliä tuolla kommentillaan, se on yleensä aina aamuisin hiukan tukossa paikoittain mikäli vähänkään tuulehtii. Tuo Lapajärven pisto tuolta väliltä on pieni "ränni" jossa muuten hyvin helposti ajaa harhaan. Niin on käyny itellekkin kun rasteja on muutamas paikas heikosti, ellei ole paranneltu edellisen käyntini jälkeen. Melko vähän tuota väliä yleensä ajellaan, lähinnä paikalliset sitä ajelevat ja käyttävät omia polkujaan aina väliin. Se kun päättyy sinne Lapajärvelle niin siinä lienee yksi pointti jonka johdosta liikennettä on satunnaisesti. Ellei nyt ole kunta saanut suunnitelmiaa jatkoyhteyksistä toteutumaan. Mikäli sinne meet yksin niin ota gps:ä mukaan varsinkin jos et entuudestaan tunne miten se kiemurtelee.
     

Suosittele tätä sivua