Levin ympäristö

Keskustelun 'Baana' on aloittanut käyttäjä MikkoY, 30/10/06.

  1. eak10

    eak10 Member

    Vaihtakaa vittu lajia jos muitte tiellä kelekkailu ahistaa!! Suosittelen hiihtoa! Tahi vuokratkaa keskuskesta mökki luotolla
     
  2. Teemuman81

    Teemuman81 Lynx x-trim 800re

    Itsekkin olin 6 päivää Levillä ja ihmettelin kovasti tuota ajelua tiellä, jos nyt jostain syystä pitää siirtyä reitille tietä pitkin niin eikö sen edes voisi hoitaa nätisti, Levi marketin kohdilla joku veti kyllä huoletta ja vauhdilla suojatietä pitkin menemään.
     
  3. Teemuman81

    Teemuman81 Lynx x-trim 800re

    Nyt kun luen tätä foorumia tarkemmin niin taidettiin käydä keskiviikkona ajamassa porukalla Levin ympäri, lähettiin siitä keskutan läheltä ja st1 huoltsikan kautta ympäri lumipyryssä
     
  4. ärär

    ärär Ärär

    Kyllä kai nää tajuat mitä tuo aiheuttaa koko lajille jos tuota kyseistä toimintaa esiintyy? Muutenki ison suurennuslasin alla koko kelkkakansa. Kohtuu ahtaaksi jo ajettu säännöt ja laki tätä touhua kohtaan. Kausi vasta alussa ja heti pööpöillään, eikö malta säästää sitä kaasupeukaloa sinne reitille asti. Hiihtoakin tulee harrastettua ja sen porukan mitä tuntee kun nuilla laduilla kulkee ni suurin osa vihaa kelkkailijoita. On joskus tullut yhen hullun hiihtoliiton kans otettua pikku kisailut taannoin, syytti minua jostain mitä joku toinen kelkkailija oli tehnyt ja nimenomaan kevyen liikenteen väylällä. Eikä suostunut ymmärtämään että minä en ollut kyseessä, vaan yleisti kaikki kelkkailijat samanlaiseksi paskasakiksi. Vaikka kuin yritti selittää ettei de kyllä ihan niin ole.. Että semmosta...
     
    tigu, villeer, K.Pukarinen ja 5 muut tykkäävät tästä.
  5. K.Pukarinen

    K.Pukarinen Lynx Commander Gt -21

    Ei muutakun kamerat laulamaan ja kuvat välittömästi foorumille ja faceen. Kaikki huoltoasemasladittelut ja kylällä kikkailut julkisiksi niin tietää kenen kanssa voi alkaa sovitteleen tanssikenkiä ja painitrikoita:)
     
  6. Zanne81

    Zanne81 Axys Pro rmk 155

    Miten voi jollaki riittää aika ja mielenkiinto laskea kelkkoja levin keskuksessa? Laskitko monestiko autoilijat tai jalankulkijat törttöili tuon tunnin aikana? Ihme kyyläämistä joillaki tämä homma.. olen itekki ollu levin seudulla jo parikymmentä vuotta enkä ole vielä mitään erityistä "rallia" nähny tuolla levin keskuksessa vaan käytännössä kaikki kelkoilla tielle eksyneistä ajelee sellaista kävelyvauhtia muita sen kummemmin vaarantamatta.

    Ja vaikka se laitonta onkin niin ajan kyllä satavarmasti itekki tuon sadan metrin matkan kotoa reitille kelkalla tietä pitkin enkä ala sitä varten autoa lämmittämään ja kelkkaa kärrylle pakkaamaan ja tiiän että niin tekee muutkin paikalliset.

    Ja vielä tarkennukseksi että sellaista revittelyä ja kaahailua en miekään tienpäällä hyväksy, mutta tuossa mökin pihalta rauhallisesti reitille siirtymisessä (mitä se levin "ralli" suurimmaksi osaksi on) en kyllä mitään pahaa näe. Sen sijaan moni ihminen sais keskittyä enemmän omiin asioihinsa niin olis kaikilla mukavampaa..
     
    Viper MCX tykkää tästä.
  7. Röpöttelijä

    Röpöttelijä Active Member

    2.1 promillea.

    Kyllähän asia niin on että jos rauhassa,nimenomaan rauhassa siirrytään reitille tai tankkaamaan niin sen haitatessa vika on muualla.

    Parempi mielestäni ajaa muita kunnioittaen jalkakäytävää tai tietä kuin sudittaa penkkojen yli ja ties mistä lumikasan poikki, keskuksissa siis.
     
    Kimurantti tykkää tästä.
  8. LeviSLED

    LeviSLED koitetaampa uudemman kerran

    Niin ajan mieki kotipihalta tietä pitkin reitille, ja eikä mulla niitä kelkkailijoita kiinnostakaan laskea. Mieki olen tällä seudulla asunu ja kelkkaillu sen kymmenisen vuotta, enkä miekään menneinä talvina ole nähny Levikeskuksessa mitään laajempaa ongelmaa jos nyt ei yksittäisiä urpoja lasketa.

    Sen takia aloin nyt tänne kirjottaan, kun tuon yhden tunnin aikana näin Levin keskustassa enemmän kelkkailijoiden törttöilyä ku kolmena viime talvena yhteensä.
    Nuista minun mainitsemista neljästätoista kelkasta kymmenen ei tosiaan ollu niitä normaaleja hissukseen tienlaitaa köröttelijöitä, vaan ajoivat sellasella tyylillä mitä mie en tosiaan halua täällä tai missään muuallakaan nähdä. Kolme ajo narranin nurkalta sutittelemalla suojatielle suoraan minun auton eteen, kaks ajeli reipasta kyytiä kävelykatuja pitkin tuohon kappelin takapihalle, neljä tuli Rakkavaarantiellä vastaan tietä pitkin väärää puolta ja yks sankari veti paskarinkiä S-Marketin pihalla. Loput neljä nyt oli harmittomia siististi ajelijoita.

    Nyt uudenvuoden aikaan kyllä ei enää oo samanlaista touhua näkyny, että jospa tuossa nyt vain sattu muutaman idiootin näytönhalut samaan aikaan.

    Kuitenki sieki varmasti tiiät miten Äkäslompolossa tuo kelkkaviha aikoinaan nous pinnalle yhen talven aikana muutaman torven takia, ja mie en tosiaan halua että sama toistuu Levillä. Se kun ei kovin montaa urpoa viikossa vaadi että poliisille valitetaan sen verran että Levilläkään ei reitiltä voi enää metriäkään poiketa ilman vahvaa sakkolapun uhkaa, niinkuin Ylläksen suunnalla nykysin on.
     
    Joske ja ärär tykkäävät tästä.
  9. bavo

    bavo Sidewinder 137" -18

    Niistä vois moni ottaa mallia;)
     
  10. ärär

    ärär Ärär

    Varmaan useampikin näki töllöstä sen jakson viime talvelta kun tyttäret oli äkäslompolossa siirtyneet kevyenliikenteen väylää pitkin, nyt en muista hotellin nimeä. Niin poliisi käskytti siirtämään kelkat kärryillä takas lähimmän reitin varteen. Ja olivat leviltä ajaneet...
    Siinä sitä esimerkkiä kun asiat tehdään sitte hankalaksi.
    Iteki nyt monta talvea ollu Levillä ja enkä itsekään siirrä kyllä kärryllä, jos reitille on matkaa esim. Tuo 100-200 metriä. Kyllä kai sitä maalaisjärjellä tässäkin lajissa pärjää.
    Jos niitä näytönhaluja on ja yleisöä kaipaa niin radalle vaan, siellä saa vetää niin että perse repiää.
     
  11. makeke

    makeke Well-Known Member

    No kyllä se on se ja sama missä päin ajat kelkalla tiellä.jos siihen eräs lapin poliisi nainen(hirvieläin) sattuu paikalle niin ihan varmasti napsahtaa pikavoitto.
     
  12. Kelkkailijantaimi

    Kelkkailijantaimi Lynx re rs 18

    Löytyiskö ajoseuraa kolmenaikoissa tänään tai loppuviikosta voi paiskaa yv jos löytyy
     
  13. aa-hoo

    aa-hoo Well-Known Member

    Eilen oli lysti yllätys kun väsyny kelkkailija pääsi pomppulinnasta vasta lanatulle baanalle. 20 viimeistä kilometriä ylläkseltä leville oli pitkällä katillaki nautinto. :)
     
  14. bavo

    bavo Sidewinder 137" -18

    No joo vähän hassua tuo reittien hoito kun samoja latuja hierotaan koko ajan ja sitten on sitä pomppulinnaa:). Liekö sit vieläkin vesistöt esteenä:rolleyes:
     
  15. aa-hoo

    aa-hoo Well-Known Member

    Äkkiseltään luulis tuon ylläs/levi välin olevan kohtuu tärkeä ja näinollen tiptop kunnossa kokoajan. En tuota aktiivisesti aja joten en tiedä onko kuinka usein pidetty huolta. Minun ajokerroilla ei ole sattunut kuin tuo eilinen 20km olemaan priimaa.
     
  16. bavo

    bavo Sidewinder 137" -18

    Ei sole kuin se aamupäivän tiptop näillä ajomäärillä. Sinne son muuten tamppari taas menossa:)
     
  17. jammu77

    jammu77 Well-Known Member

    Seurannu kans et samoja lenkkejä heittävät päivästä toiseen. Mahtaakohan muuta ajellakkaan täs viikon aikana? Millases kunnos noi ei lanatut reitit on?
     
  18. bavo

    bavo Sidewinder 137" -18

    Vähemmän ajetut suht ok, mutta on siellä melko hervotonta pattiakin paikoin. Viime viikolla pari tytsyä joutu touringilla ajaan pikku pätkän tollasta huonoa hoitamatonta niin toisella halkes visiiri ja toisella huuli:eek: Vai mitä Carrillo:D
     
  19. arttue

    arttue Member

    Onkohan levi-sodankylä ajettu? Kumputunturille kuulostaa olevan, mutta siitä eteenpäin
     
  20. Jani Sipola

    Jani Sipola Presidentti Ylläpitäjä

    On tuota väliä rullattu. Siis Levi Sodankylä. Lanattu sitä on viime keväänä viimeksi, joten reitin kunto sen mukaan. Kuuleman mukaan kumputunturi-kaarestunturi väli on ihan ok. Muuten melko pattia.
     

Suosittele tätä sivua